Totul despre instrumentul muzical Buzuki

Conținutul articolului
  1. Ce este?
  2. Stroy
  3. Joc tehnic

Totul despre instrumentul muzical Buzuki

Buzuki – Instrument muzical String Plug, avand o istorie bogata. În acest articol, vom lua în considerare în detaliu ceea ce reprezintă, precum și specificul muzicii și jocurilor pe acest instrument.

Ce este?

Buzuki – un instrument muzical destul de rar aparținând Lutes. Sa întâmplat din vechiul kifara instrument grecesc. Alte nume – „Baglam“. Instrumentul a fost o dată primită pe scară largă în Grecia, Israel, Turcia, Irlanda, în Cipru.

În instrument de forma clasica are 4 corzi duble din metal. Există, de asemenea, un tip de buzoki, numit „Bang Mazaki“, care numai 3 șiruri duble. Dar este considerată configurare mai vechi. Boglamazaki este folosit în orchestre clasice grecești care redau muzică în stil tip. Acest stil este adesea comparat cu blues american.

Reconstruirea a devenit popular la începutul secolului 20 în închisori și locuri de aur ale orașelor port lângă Marea Egee. Cel mai zorii acestei muzici a venit pentru perioada dintre cele două războaie mondiale. Ansamblul de muzicieni a constat dintr-un cântăreț, doi interpreți pe Buzuki și un muzician cu un Bagloh, pe care este convenabil pentru a efectua Stakkato. În cântece pasionale, tema principală a fost dragoste și moarte, bani și droguri, bandiți și prostituate. Ei au compus pe baza muzicii populare, au fost efectuate în ritmul dansurilor tradiționale. Primii interpreți – Marcos Bambakaris și John Papian.

Timp de mulți ani, instrumentul în sine și muzica pentru Buzuki în Grecia a fost sub o interdicție strictă. Ea a sunat doar în taverne, în cazul în care le-a plăcut să asculte persoanele care au probleme cu legea. De-a lungul anilor, reputația muzicii huligan a început să se schimbe. Datorită talentului compozitorului Vasilis Citsanis, instrumentul a intrat în moda. Un interpret abil și virtuozul Citsanis armonizate de muzică pe principii occidentale, dar în același timp, păstrat ritmuri de dans. Cântece au început să sune mai des pe scena, devenind tradiționale.

Citește mai mult  note cheie Bass pentru pian

Citsanis a crezut mai întâi în potențialul Lute, a deschis calea ei larg la oameni. Mii de greci au venit la funeraliile muzicianului, care execută o lovitură peste capetele Buzuki și Baglam.

Instrumentul a fost larg vorbită doar în anii ’60 ai secolului XX,. Acest eveniment a avut loc datorită faptului că compozitorul grec Mikis Teodorakis a compus muzică pentru faimosul „Zork Greak”. După eliberarea acestui film, Sitaka a devenit cel mai faimos dans grec, unul dintre simbolurile țării. Iar muzica realizate pe Buzuki a devenit popular.

Povestea instrumentului irlandez se referă la 1960. Muzicieni John Mochikan și Andrew Irwin a devenit pionieri pentru a utiliza tipul clasic de instrument. Cu mâinile lor de muzică ușoară național irlandez suna destul de diferit. Un alt muzician – Alex Finn – folosit de vedere greacă a Lute.

Inițial, instrumentul însoțită doar altele: flaut, vioară. De-a lungul timpului, el a devenit soling. Acest lucru a contribuit la sistemul modificat.

Lucrarea de masterat irlandeze privind modernizarea instrumentului a fost realizat de ani de zile. La început, ea a atins puntea inferioară (au făcut plat). Acest lucru a afectat sunetul – a devenit clar, uscat. in afara de asta, A devenit mai ușor de a pune aceste sau alte accente muzicale necesare în interpretarea muzicii irlandeză. Pe plan extern, instrumentul de asemenea transformat: ornamente dispărut din carcasă, puntea superioară, de asemenea, a devenit plat, a avut gaura doar rundă rezonatorului, ca o chitară. Uneori puteți găsi un instrument cu o gaură ovală, precum și decorațiuni decorative.

Instrumentul a fost foarte iubit pe teren. Patrick. Faptul este că muzica națională a țării sunat peste tot. Sunete de vioara si dooms erau familiare pentru fiecare persoană. Și aici apare noul sunet al lui Buzuki. Este comparat cu sunetul de cimbru și în favoarea buzunarului, lipsită de healness și a acceselor haotice. Sondaje și timbre de instrumente profunde. Datorită șirurilor duale, coarde sună frumos, clar.

Citește mai mult  Fisharmoniy: Caracteristici și tipuri

Stroy

După cum sa menționat, există două configurații de șiruri:

  • 3 grupe de 2 siruri de caractere (3 coruri) – acest lucru este mai vechi de vedere Buzuki+
  • 4 grupe de 2 corzi (4 cor) – un aspect clasic.

Sunetul este foarte sunat, tare, neobișnuit.

În a doua jumătate a secolului al XX-lea, au fost făcute experimente pentru a crește sunetul Buzoki folosind tehnici electronice. Ca rezultat, sunt inventate noi tipuri de instrumente – așa-numitele suporturi electrice.

Muzicieni din greacă Malolis Hiotic și Girona Zepetas a avut loc lucrările la daune electrice. Masters aplicat cele mai recente pick-up și senzori pasivi. Sunetul sa schimbat dramatic.

Unele părți ale sculei (de exemplu, puntea superioară) sunt realizate din lemn. Acesta poate fi Sitkinskaya de brad, ienupăr virgin, care. Puntea de jos și adăpost la instrumentul irlandez, precum și coastele rezonatorului în produsele greacă din lemn de mahon, Mahagon, cocoș, nuc, antrenor.

siruri de caractere de metal sunt întinse pe modele moderne ale instrumentului, muzica etnică și baroc se face pe ele.

Joc tehnic

Atunci când muzicienii de joc folosesc de obicei un mediator. Grosimea plăcii mediator este:

  • La produsul flexibil – 0,46 mm+
  • În medie – până la 0,96 mm+
  • Hard – mai mult de 1 mm.

Cel mai adesea joc mod – cod de bare variabile. O astfel de manieră o este aplicabilă atât pentru instrumentul de însoțire și pentru soling.

Înainte de fiecare joc, instrumentul trebuie să configureze. Acesta este produs cu ajutorul unui Tortone sau tuner digital. Unele soiuri de master sunt capabili să configureze auzul.

Când ședinței instrumente de execuție muzica pune pe coapsa. În același timp, este imposibil să-l apăsați pentru corpul bine, deoarece împiedică jocul cu mâna dreaptă și afectează negativ sunetul.

Citește mai mult  Totul despre harpă cu laser

La redarea în poziție, este necesar să se utilizeze centura utilizată pentru chitara clasica. Centura trebuie ajustată astfel încât mâna cu jocul este aproape în unghi drept. Gaura rezonator ar trebui să fie la nivelul centurii, și capul de prindere – la nivelul pieptului sau puțin mai sus.

Unii muzicieni și muzicieni compara viitorul instrumentului cu istoria chitara, care anterior a fost considerat un instrument specific în Europa, iar astăzi este universală. Buzuki și-a asigurat poziția în tradiția muzicii celtice. De multe ori apare printre artiștii Bluruss și Timp vechi (muzică populară). Mulți muzicieni inovativi au luat-o pentru arme. Acum, sunetul lui Buzoki poate fi auzit în albume ale faimoasei chitare pop și rock.

A acceptat instrumentul nu numai în Irlanda și state, ci și în țările scandinave. El decorează muzica grupurilor populare locale. Și a iubit, de asemenea, iubitorii de muzică în Franța și alte țări europene.

Muzicienii cu interes constant sunt examinate de rădăcinile lui Lute. Explorați modul în care muzica popoarelor balcanice poate fi interconectată și interacționată cu muzica irlandeză și jazzul. Mulți muzicieni profesioniști au încântat combinația simultană de antichitate și modernitate în acest instrument.

Există o anumită cerere, uneori depășește chiar oferta. Masters Schimbă design, materiale și structuri actualizate. Acest lucru adaugă caracteristici pentru muzicieni.

Se poate presupune în siguranță că în secolele viitoare, Buzuki va încânta oamenii cu sunetul lor exotic.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: