Totul despre Koby

Totul despre Koby

Kazahii sunt foarte mândri de Koby. Acest instrument este destul de complicat, nu este posibil să îl redați. În cele mai vechi timpuri, sunetul său a fost comparat cu cântarea păsărilor sau o voce blândă a unei persoane. În continuare, un instrument a trecut mai multe etape de transformare, iar astăzi există o gamă extinsă de o gamă extinsă de Orchestra Națională din Kazahstan.

Ce este?

Conform definiției simplă, KOBZ este un instrument muzical național. Dar oamenii de știință ai universităților europene i dea o explicație extinsă. Kobz este o structură veche de șir legată de grupul de instrumente muzicale din Brook. Este Kobyz care este un adevărat strămoș al instrumentelor muzicale care necesită utilizarea unui arc pentru a extrage sunetul.

KOBZ este o parte integrantă a istoriei poporului kazah. Istoricii Kazahc echivalează acest instrument muzical pentru istoria mass-media muzeului. Potrivit legendei care spunea despre apariția unui Koby, acest instrument a fost inițial tratat cu categoria ezoterică, deoarece purtătorii de religie Tenganism au fost folosiți pentru muncă. În Kazah, oamenii acestor șamani numiți dolari. Astfel, purtătorii religiei de la Kobyz au devenit intermediari între oamenii obișnuiți și zei. Acest fapt, prin modul, explică prezența în proiectarea unei mici oglinzi și a suspensiei metalice. Atributele prezentate păreau să creeze o aură magică.

În fabricarea primelor antichități de kobia ca șiruri de caractere folosite. De aici și numele instrumentului. Tradus din limba kazah „kyl” înseamnă „păr de cai”. Partea principală a designului kobizului este realizată dintr-o bucată solidă de lemn. Nu este un secret că arborele a fost și este unul dintre materialele valoroase folosite pentru a crea instrumente muzicale.

Potrivit credem vechi, este într-o bucată solidă de magazine din lemn cântând natural, care va suna pentru totdeauna cu ajutorul instrumentului.

Istoria originii

În multe țări din Asia, istoria apariției anumitor obiecte sunt închise în legende uimitoare. Instrumentul Kyl-Koby nu este o excepție, și legenda începe cu legenda lui Korkut.

Mult timp în urmă în lume trăia un tânăr fermecător, l-au numit Corkut. La varsta de 20 de ani, ziua lui a visat un somn neobișnuit. După cum sa dovedit mai târziu, visul a fost propriu-zis. Înainte de a Corkut, omul vechi a apărut în haina albă. El a spus Korkut că viața lui ar fi scurt, că moartea lui va ajunge la vârsta de 40 de. După un astfel de vis, Corkut nu a putut găsi pacea pentru o lungă perioadă de timp și o zi a decis să meargă în căutarea nemuririi.

Citește mai mult  Care este diferența dintre acordeon?

El a mutat camerr său credincios în porecla lui, și sa dus la câine să caute ceea ce nu ar permite ca el să moară. Corkut a vizitat toate colțurile lumii antice. Dar ori de câte ori a venit, cunoscut peste tot oameni săpat morminte. Și la întrebarea despre care gropii este destinat, toate ca un răspuns „pentru Corkuta“.

El a călătorit pentru o lungă perioadă de timp, dar când a dat seama că nemurirea nu ar fi în stare să găsească, sa întors la casa lui familiară, care se afla pe malurile râului Sârdaria. A fost copleșit de tristețe și dezamăgire. El nu știa cum a făcut-o acum și ce să facă. Și astfel pentru a scăpa de gânduri opresive, el a decis să facă ceva special. Corkut a luat trunchiul de ienupăr vechi și se taie din ea baza pentru Koby. o parte redusă a viitorului instrument muzical El a acoperit pielea de gâtul cămilă dreapta. animal Corkut a adus sacrifica pentru buna. Restul de piei de cămilă a fost demontat de un maestru autodidact pe apele râului Sârdaria.

Zi și noapte Corkut jucat pe Koby. Muzica lui a atras toate lucrurile vii. Pentru sunete de coarde zburate stoluri de păsări, animalele au fost de recurs efective și familii. O creatie a naturii au încercat să ajungă la sursa de muzica prin nisip si apa.

Și la un moment moartea amenda a venit la Korkuta. A fost important să se ridice sufletul, ci să facă cel puțin ceva în timp ce melodia Koby, ea nu a putut. Și ceea ce este cel mai interesant, în timp ce Kobyz a jucat, iar melodia lui a fost turnat de vânt de pe stepa, moartea nu a putut ridica un singur suflet viu, și nu a fost mulțumit cu ea la toate. Ea a așteptat o lungă perioadă de timp și au început deja la disperare, cum dintr-o dată Korkut oprit de joc și a adormit. Moartea a reacționat instantaneu. Ea a apelat la imaginea de șarpe, târî spre muzician și l-au înțepat. Cu toate acestea, nu am putut aduce slujba mea până la sfârșitul anului. Da, corpul Corkuta a murit. Inima sa oprit, respirația a fost absentă. Dar sufletul reîncarnat în Domnul apelor inferioare.

Pentru această zi, Corkuta ajută șamanii să creeze pe pământ bine, ajuta oamenii. Kobz, la rândul său, protejează toate lucrurile vii de la moarte. Deci, tânărul, căutând nemurirea, a reușit să o găsească, cu fața în față cu moartea în sine.

Legenda este destul de interesantă și instructivă. Cu toate acestea, mai multe concluzii importante pot fi făcute din aceasta față de istoria creației instrumentului. A inventat călătorul său care a vizitat diferite părți ale pământului. El nu a văzut un astfel de instrument muzical nicăieri. Și acum revenind în patria, am decis să încerc să fac ceva unic. Patria patriei, așa cum este clară din legendă, este partea de coastă a râului Syr Darya. Din păcate, datele din legende nu sunt specificate. Dar fără ei devine clar că cazul era în antichitate îndepărtată.

Citește mai mult  Cowboll: Descriere și aplicații

Bucks Shamans a susținut că Kobz este un instrument muzical sacru. Ei au comparat-o cu marele ființă, coborând pe pământ să poarte har. Ca un campion curajos, melodia kobya transportate proprietarul său în lume nelumesc, acolo unde a fost posibil să ceară spiritele să se schimbe vremea, găsiți lucru care lipsește, cura de aproape și chiar spune despre soarta care vine de familie sau o întreaga natură.

Faptul că Kobyz și Șamanism a avut o legătură strânsă, a devenit un motiv excelent pentru renovare de instrument muzical. Copiii au început să spună că KOBZ conține rău și este imposibil să-l atingă. Potrivit societatea kazahă, o lume civilizată nu poate suporta astfel de resturi întunecate ale trecutului. Ca urmare, în secolul XX, kazahii a intrat fără dorința de a Cui pentru o astfel de scriere un instrument muzical complex. A încercat tradiția generică pentru a transmite descendenților abilitățile de joc pe Koby. melodii solare au dispărut fără urmă.

Acesta din urmă, care încă efectuat Kyu pe Kobyz a fost Ihlas (Ykylas) Dukenov. El sa născut în anii ’50 ai secolului al XIX-lea. Și în ciuda faptului că am găsit vremurile de persecuție a unui astfel de instrument muzical complex, am decis să-și îndeplinească în continuare lucrările mele pe Kobiz.

După începutul secolului XX, unele încercări de kazahii de a restabili semnificația Koby. Ei erau siguri că vor fi în măsură să reiterez cultura din ultimii ani. Din păcate, nu toată lumea a reușit să prevină un vis în realitate. Calambaev și Daulet Mikebayev, cunoscut la momentul muzicieni kazah, ar putea atinge obiectivul. Ei au adus Koby la scena mare, a spus oamenilor despre acest instrument muzical unic complet pe de altă parte. Iar Societatea a adoptat din nou un conductor samanice în lumea spiritelor, doar despre legătura lui ezoterică a fost uitat. Și au fost organizate muzicieni ai Balads și Daulet în Almaty Conservatorul Clasa de Kyl-Koby. Ei au fost profesori.

Funcții de sunet

Panglicile Koby constau din sute de păr de cal. Ei sunt capabili de a crea gamă largă de nuanțe, de îndată ce arcul le atinge. Densitatea, colorarea și densitatea sculei de sunet a jucat într-o mai mare măsură depinde de activitatea arcului. Cu o înălțime diferită a sunetului, Oberton sună în mod individual. Poate fi un sunet scârțos sau suculent.

Citește mai mult  Cum să înființeze Balalaika?

Kyyam în executarea kobiz imita caracteristic sunete de animale diferite. Acesta poate fi un băiat de lup singuratic, strigăt de lebădă, care rulează cai. Unii muzicieni sunt chiar capabili să reproducă sunetul săgeții. De fapt, KOBZ este capabil să reproducă orice sunete care sunt în natură.

Din zilele lui Shamans, o adăugare neobișnuită a instrumentului muzical a venit în această zi. Acestea sunt plăci metalice, rotații, clopote. Ei au fost atașate la corpul sculei, iar atunci când a fost nevoie de Shaman pentru a crea un fond special, el doar se agită instrumentul, astfel încât toate insertii metalice de departe.

Pentru a juca pe Koby, un arc în formă de lukoy folosit. mișcarea lui de-a lungul parul calului a contribuit la redarea sunetului pur. Pentru comoditatea de joc, instrumentul este păstrat vertical, astfel încât picioarele sunt picioare închise. La efectuarea melodii, muzicianul nu presează corzile la marginea sculei. Se folosește numai atingeri ușoare, astfel încât sunetul este expresiv și clar.

Aplicație

În trecutul îndepărtat, instrumentul muzical al KOBZ a fost folosit doar de catre samani pentru ritualuri magice. In interiorul bazei Koby, au tras-o oglinda, iar în capul rețelei blocat pene. Atunci când efectuează un ritual în iurtă întuneric, oglinda a zburat cu o reflexie roșiatică de la Tagan, care a dat aura instrument de misticism. Și cu o astfel de atmosferă, KOBZ realizat melodia lui.

În principiu, în oameni obișnuiți, inima a intrat în tocuri, dar întreaga imagine a fost completat de șaman cântând. El a pronunțat cu voce tare vrăji, din care penele de pe clipită a început să tremure. Un efect similar a afectat psihicul kazahii, depărtată de vrăjitorie. Dar, in ciuda fricii cauzate de ritualul, ei credeau că toate acestea au fost trucuri de forțe superioare.

Apoi, KOBZ sa mutat în mâinile slujitorilor creative ale Khanov – Girau. cuvinte simple, acestea sunt cântăreți, fermecătoare faptele eroice ale conducătorilor lor.

Când Kobyz a câștigat oa doua viață, a devenit o parte indispensabilă a orchestrelor. Ei bine, artiștii moderni aleg acest instrument neobișnuit ca bază pentru muzica lor. Uneori, pentru Koby, există chiar mai multe părți solo. Cu toate acestea, cele mai multe ori acest instrument poate fi găsit în orchestra de muzică.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: