Totul despre sutyr

Totul despre sutyr

Sitar este un șir de caractere instrument muzical preferat al popoarelor indiene. În istoria apariției sale, despre sunet, dispozitivul, precum și celebrele sitarist vor fi discutate în acest articol.

Ce este?

Sitar este un instrument muzical de șir care este cel mai frecvent utilizat pentru a efectua lucrări muzicale indiene clasice. Numele lui înseamnă literalmente „șapte șiruri” – „CE” și „gudron”.

Acest instrument este deosebit de popular în India, a apărut acolo în secolul al XIII-lea în epoca, pentru care a fost caracterizată o mare influență musulmană.

Inițial, el a fost foarte asemănător cu un astfel de instrument muzical, cum ar fi Tadjik Setor sau puțin cu o vultur destul de lungă. Cu toate acestea, în timp, el a suferit o serie de schimbări.

În lumea modernă, Sitatorul are 7 corzi principale, 5 dintre care sunt melodice, iar celelalte două – Bardon. În plus, acest instrument muzical are, de asemenea, șiruri de rezonante suplimentare. Ele sunt numite Taraf, ceea ce înseamnă o orchestră, iar numărul acestor șiruri variază de obicei de la 9 la 13. Aceste șiruri care contribuie la reproducerea unică, niciunul dintre sunetele similare care sunt caracteristicile principale ale acestui instrument muzical. Jucați pe el cu un mediator special, numit Misrab și, de obicei, este pus pe un deget index.

În plus, un astfel de instrument muzical, ca un Sitator, are doi rezonatoare de dovleac, care sunt situate în partea de jos și pe partea de sus a griffului. Puntea lui Sitara este, de obicei, decorată cu o roseală sau un fildeș, căștile sale sunt cel mai adesea făcute din metal și au o formă arcuită.

Istoria originii

După cum sa menționat deja, acest instrument muzical a apărut în India. Creatorul lui Sitator este considerat faimosul interpretor de muzică al secolului al XIII-lea Amir Husro. Instrumentul muzical sa răspândit rapid în India și în cele din urmă a început să fie luate în considerare pe deplin naționale.

Înainte ca instrument muzical în India, un alt instrument răsucite a fost deosebit de comune, desenele din care pot fi vazute pe diverse basoreliefuri din iii secol al erei noastre.

Sunet

sunet Sitar se distinge prin originalitatea sa, este destul de dificil să se confunde cu sunetul oricărui alt instrument muzical. Pare destul de hipnotic. Este din cauza unor astfel de caracteristici ale Sitar se potrivesc perfect într-un gen de rock psihedelic. Sunetele acestui instrument muzical sunt perfect combinate cu pietre indie destul de calm, precum și cu direcția de metal hardcore.

sunet Sitara poate fi auzit în următorul videoclip.

Bazele de joc

Sitar ca instrument este complicat, și, prin urmare, de învățare la joc pe ea nu va fi simplu. Cu toate acestea, puteți învăța cum să îl jucați și mulți iau lecțiile jocului pe acest instrument și pot stăpâni cu succes.

Jucând pe Sutar, de obicei, cu ajutorul unui dispozitiv special numit Misraba și este ceva de genul obișnuit al mediatorului obișnuit. Cu toate acestea, vizual acest dispozitiv seamănă cu o gheare și destinată degetului arătător la care. Pentru a extrage sunetele SITAR, utilizați cea mai frecventă mișcare de mână în sus și în jos, dar o tehnică destul de comună din combinațiile de mișcări ale acestui dispozitiv. Sub această tehnică se înțelege ca o piele în timpul executării melodiei așa-numitelor șiruri de chicari. Această metodă vă permite să faceți sunet cel mai ritmic și definit.

Dacă vorbim despre înființarea instrumentului muzical, este obligatorie pentru că este cunoașterea notării notației.

În arta muzicală clasică a Indiei, este puțin diferită de cea europeană. Note în ea nu sunt atașate la o anumită frecvență și pentru tonic ia tonul de bază al vocalistului sau cel mai muzical instrument.

Setarea șirului apare destul de ciudat. Cel de-al doilea șir este luat pentru tonic-cheie al instrumentului muzical – aceasta este nota „SA” a octavei inferioare. Este marcat cu un simbol latin „S” cu un punct de mai jos. Setarea primului șir al instrumentului muzical are loc în quart de la șirul principal, adică nota „MA” a octavei inferioare, a cărei simbol este „M” cu un punct de mai jos. Aceste două șiruri sunt considerate cheia și, sub rezerva adăugării a două sau mai multe corzi de chikari, reglate la o notă într-o octavă, determină tipul oriental caracteristic al acestui instrument muzical.

Dacă vorbim despre restul șirurile care sunt situate în rândul de sus, de configurare a acestora depinde exclusiv de produsul ales de muzician pentru executarea.

Setarea șirurile rămase legate de rândul inferior al sutar depinde de sunet.

satarists celebre

În prezent, Sitar, în ciuda vârstei sale destul de mare, nu este uitat, acestea sunt utilizate în mod activ.

Comandantul jocului pe Sitarul este considerat un astfel de interpret ca Ravi Shankar. El a fost cel care a contribuit la promovarea artei muzicale indiene în masa de Vest. Fiica sa, Anushka Shankar, este o secvență cu drepturi depline. Fata are un auz muzical de excepție, precum și buna calificare a jocului pe un sutyr, care a contribuit la tatăl ei. În acest moment, oferă numeroase concerte, ale căror oameni vor mult, toate acestea sunt admiratori reale de muzică live indiană.

În plus, următoarele sitarists celebre se disting: Musharaff Khan, George Harrison, Chkhot Rachimat Khan, Robbie Wang Leuwien.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: