Totul despre Vargan

Totul despre Vargan

Oamenii care explorează apariția unor instrumente muzicale, să colecteze informații nu doar pe boabe, și de multe ori a construi lanțuri de interconectare complexe. Din păcate, material de referință în acest domeniu îi lipsește într-adevăr. De exemplu, Vargan este un instrument muzical interesant, asociat cu magie si magie, dar nici o informație în exces și nu există nici o. Pentru că orice mențiune istorică este considerată în detaliu și sunt asociate cu materialul existent. Se pare interesant.

Ce este?

Vargan – un instrument care este reprezentat de limbă liber se deplasează în cadru de deschidere. În mișcare, limba este dat sau un deget al unui muzician, sau pir pentru filet. Instrumentul are la gura, iar rezonatorul servește cavitatea bucală, iar cavitatea a nasului, chiar și la nivelul tractului respirator inferior. Aparate de articulație omului, respirația lui este capabil de a schimba timbrul Vargan, consolidarea supratonuri în spectrul sonor.

Variante de forme și tipuri de harpă evreică – o mare cantitate de. Aceasta se face în diferite părți ale lumii: în Polinezia, Asia, SUA, Europa, Rusia. Cunoaște harpă și Africa și Orientul Mijlociu. Adevărat, în aceste regiuni ale instrumentului adus coloniști, tradițional pentru ei nu este considerată. Dacă colecta toate variantele de nume harpă evreului, nu va fi de aproximativ 1000.

Este interesant faptul că, de exemplu, în limba engleză harpa numită „harpa evreiască“, iar acesta este singurul exemplu de un instrument de asociere cu o anumită națiune. Cuvântul „harpa“ se găsește în numele drâmbă în Scandinavia, de exemplu, munnharpa în Norvegia și Finlanda.

Pentru a urmări istoria instrumentului, trebuie să aibă un număr suficient de descoperiri arheologice. Desi exemplare de conducere destul de colecții de muzică, dar autenticitatea istorică a lumii nu este de ajuns. vargans mari sunt rareori găsite, deoarece clima este interferred în conservarea lor, iar materialul nu este destul de succes în ceea ce privește depozitarea lungă. Dar dacă îl găsiți, este, de obicei, instrumentele, epocile conexe ale lui Hristos, sau chiar și în vârstă de 4 mii de ani.

găsi cele mai multe ori warrgans arcuit, cu toate acestea, numai cu arc și pentru a găsi – este păstrat mai bine decât celelalte părți,. Dar, fără limbă, instrumentul este de fapt inutil, dar numai pentru joc, ci ca un artefact el este încă importantă.

Conform concluziilor moderne de oameni de știință, cel mai probabil, locul de nastere al Vargan este Asia. Și în Europa, instrumentul a fost în secolul al XIII-lea. Mai mult decât atât, în Europa, Vargan a fost deja format complet. Dar este doar cunoscut faptul că acesta este un instrument vechi. Și distribuit lumea probabil prin comerț.

Revizuirea speciilor

Design-ul Vargan este simplu: o bază fixă ​​în care limba fluctuează liber. Design-ul poate fi solid, și poate compozit. Luați în considerare tipul de instrument.

 • Arcurate. Acestea sunt realizate printr-o forjare a unei tije metalice, iar în centrul instrumentului repara limba oțel cu cârlig la capătul. Opțiunea cu arc este considerat un tip mai modern de Vargan, încă mai face din metal. Are o formă Lyra. Opțiunea arc ar trebui să fie bine presat pe dinti pentru a realiza un sunet puternic și expresiv. De fapt, rezonatorul în acest caz, se reliefează întreaga cutie craniană. Descoperiri antice de 700-900 de ani, într-o formă care seamănă cu un ac de păr, un arc de cerc în ele nu este, practic, exprimat. Astfel warrgans a constatat, în special, în Suedia și Japonia. Probabil, la prima forma a fost într-adevăr nu atât de accentuată, formarea explicită a arcului sa întâmplat mai târziu.
 • Platery. Alte nume – cadru. De obicei, acesta este un instrument de lemn, bambus copii sunt găsite, precum și vargans osoase. Metal Variante de dispozitiv de ridicare aparut mai tarziu. Se pare că acest lucru: placă, în tăietură de mijloc a limbii. A fost o parte din evoluția de chips-uri muzicale. Acest instrument se referă la idiophonic, deoarece este comparat cu cazul. Acesta trebuie să fie presat pe buze, iar limba va începe să se miște cu ajutorul degetelor unui muzician. Dar puteți utiliza un fir care se va muta limba.

Plateful Vargans sunt considerate deosebit de fragile, ele nu sunt foarte tare.

Masters populare și Modele

Luați în considerare mai multe modele populare tool.

 • Instrumente Glazarin. Produsele sale se disting prin volum și sensibilitate. Să proprietățile lor acustice nu sunt cele mai remarcabile (deși ele sunt rele, desigur, nu suna), este cel mai instrument masiv din lumea Varganov. Modelul „Phantom“ este una dintre cele mai de funcționare, nu rămână în urmă „Cricket“.

 • Vargana Potkin. Liderii printre maestrii Altai, calitatea și stabilitatea instrumentelor este mai bine în această regiune nu pentru a găsi.

Mulți preferă modelul PP27 ca primul instrument.

 • Vargan Dubrovsky. Khabarovsk master specializat în warrns de bas, în exterior foarte neobișnuit. Sunetul lor este scăzut și profundă, timbrul este saturat, dar neutru. Pe scurt, opțiunea ideală pentru iubitorii de sunet low.

 • instrumente de Pyzov. Numele modelului „Leader 85“ este un warrger echilibrat și elegant cu timbrul neted. opțiune bună pentru începători.

 • Instrumente Kowatsenko. Produsul are o carcasă din oțel dur și masiv, sunetul instrumentului este bogat, lung – merge adânc, se ridica de mare. Ea are o forma clasica, potrivit pentru diferite stiluri de joc.

 • Vargana Volgutov. model celebru „Venuner“ – o mare calitate, sunet puternic, design interesant.

Pentru începători, o opțiune foarte de succes, cum ar fi modelul „Rouh.

 • Instrumente Masko. Foarte frumos, puteți spune instrumente de designer la prețuri accesibile. Fabricat din bronz și oțel inoxidabil.

Puteți comanda un instrument cu un lup, Cobro, Cross Cross, Rune și alte opțiuni.

 • Vargana Kazantseva-Minakova. Altai Masters fac unelte care, în formă și dimensiuni, seamănă cu lucrările lui Potkin, dar diferă în detaliu – tăierea în mod roviv în interiorul deciziilor și lustruirea suprafeței.

Alegerea instrumentului este o artă separată, deoarece totul ar trebui să se potrivească: și sunet, design, dimensiune, și preț, desigur.

Accesorii

Cazuri și capace – ca a doua piele, ele sunt importante și din punctul de vedere al depozitării mainstream a varganului și în ceea ce privește îndeplinirea aspectului său. Cele mai populare sunt modele din piele care asigură protecția limbii. Culorile sunt diferite, dar mai ales nuanțe naturale. Cele mai populare sunt maro, roșu-maro, bej, nisip. Nu acoperă mai puțin interesante și sculptate uite: ele sunt chiar mai autentice decât din piele.

Puteți găsi un maestru care va face o copertă sau un caz pe desenul autorului sau de interogarea sa verbală.

Sunet

Esența jocurilor acestui produs demonstrează limba și caracteristicile sale. Designul că este lung, dați sunet în jos. Dar, dacă într-un model lung va fi o limbă din metalul ridicat de rigiditate, acesta va suna mai mare și mai scurt.

Listează proprietățile principale ale sunetului lui Vargan.

 • Înălţime. Fiecare vangan are propria frecvență de bază cu care se mișcă limba, aceasta corespunde înălțimii sunetului scăzut – cel mai scăzut cu acest instrument. Dacă frecvența a coincis cu frecvența unei note specifice, instrumentul poate fi considerat configurat.
 • Timbru. Un set de voce instrument este conotatii. Produsele sunt crăpate și netede, primele sunete neobișnuite și semnificative se poate confunda. Dar jocul buna necesită măiestrie de muzician.
 • limba de relief. Acesta definește proprietățile tactile ale procesului.
 • mecanică. Proprietăți mecanice – este abilitatea de a menține puritatea sunetului cu variabile și lovituri semnificative, cu diferența auditii limbii.
 • Sensibilitate. Volumul sunetului va fi variată chiar și cu șocuri de putere egală cu limba, sensibilitatea determină volumul de volumul sunetului la eforturile care sunt cheltuite pentru obținerea acesteia.
 • Volum. Acesta este de obicei asociat cu timbrul și sensibilitate. Dacă jucați doar acasă, fără spectatori, volumul nu este atât de important.

muzica Wank este adesea numit potrivite pentru meditație: adânc, piercing, relaxare. Și acest lucru este, de asemenea, în beneficiul instrumentului, chiar dacă nu pentru a juca pe el în public, el este psihoterapeutice pentru persoana însuși, ajută să adune, în ton, să rămână cu tine singur.

Cum de a alege Vagan?

Principalul lucru este de a decide ce este selectat instrumentul. În cazul în care doar pentru tine, pentru balobiness, interesul propriu, opțiunea poate fi găsită bugetul. Acesta va fi asemănător cu cunoștință. În cazul în care utilizarea de către persoana care va fi capabil de a utiliza produsul de multe ori și cererile sale instrumentul va crește, va fi posibil de a găsi ceva mai bun și scump. Dar imediat comanda un Vargan scump nu este destul de adevărat, aveți nevoie pentru a vedea în continuare modul în care relațiile cu instrumentul.

A doua opțiune este la fel de corect – să aibă încredere profesioniștilor. În cazul în care, în plus, Pro este predat de joc în Vargane, ele pot da un instrument de instrument de incantare. Și vor fi corecte, deoarece ei văd modul de joc elev, temperamentul și de caracteristicile sale personale, care contează, de asemenea, atunci când aleg Vargan.

Cum să înveți să joci?

Puteți utiliza tutoriale, tutoriale video, circuite de aspect – toate lucrările. Nu este nevoie să te forța să stăpânească instrumentul rapid: este prea meditativa pentru o astfel de presiune de. Pentru a-l mai întâi ar trebui să te obișnuiești, să evalueze, să încerce să joace în state diferite, în momente diferite ale zilei.

Aceste recomandări nu vor fi de prisos.

 • Dacă imediat Vargan nu părea cel mai convenabil în exploatație, acest lucru nu este un motiv să-l amâne și să caute un nou. Aproape fiecare instrument va crea astfel o primă impresie. Pentru cineva va trebui să se obișnuiască cu.
 • Sunetul nu este totul. El nu este un scop în minte că nu contează ce sunt necesare pentru costurile forței de muncă. Nu, este o modalitate de extragere domină de sunet, forța de impact este mai important.
 • Nu cere pentru cei dragi să aprecieze, ca prima experienta, modul in care sunetele instrument. Vagan mai mult pentru joc, nu pentru audiere. El servește nu la fel de multe spectatori, publicul, cât de mult pentru a juca.
 • Redarea, ar trebui să simți toate sunetele – atât vocale și consoane. Ar trebui să deschidă / închide gâtul, încercați să mutați laringele. Într-un cuvânt, jocul de pe Vargane este un câmp minunat pentru experimentele și studierea abilităților corpului său, inclusiv.
 • Atenția trebuie acordată fiecărei mișcări, evaluați rezultatul, încercați în mod diferit. Pentru muzicienii cu un temperament colecal, acest lucru, desigur, nu va fi ușor.
 • Dacă jucați pe Vargan, în picioare în mijlocul camerei, sunetul va fi unul. Dar dacă te ridici la fereastră sau cu o oprire la perete, sunetul va lua alte schițe. Și acesta este interesul special al studiului Vargan.

Pentru a reda instrumentul, nici nu trebuie să știe notele, de aceea Vargan este numit un instrument specific. Nici măcar nu posedă o audiere muzicală, îl poți stăpâni.

Ce să faceți prima dată cu Vargan în mâini – consultanță specializată.

 1. Partea centrală a instrumentului poate fi pusă pe index și degetele mijlocii. Fixarea are loc cu un deget mare în punctul în care este atașată limba. Este important să se organizeze o presă aproape de două produse de ghidare a dintilor. Principalul lucru este că limba atunci când jocul nu a îndeplinit obstacole.
 2. Instrumentul ar trebui să fie presat la dinți, îndepărtați limba și eliberați rapid. Deci, puteți auzi vocea lui Vargan. De la ea trebuie să încerce să extragă sunete mai diferite.
 3. Puteți muta limba, apăsați-l la cer: este semnificativ, apoi cu o ușoară atingere. Limba poate fi mutat dintr-o parte la o parte, puteți încerca să-l împinge chiar în gât.
 4. Este necesar să se închidă în gât, imitând apă în gură. Apoi, joacă în respirație și expirație. După o grevă pe limbă instrument, respira adanc – astfel încât sunetul vibreaza poate dura până la minut.
 5. Dacă în jocul de joc pentru a face sunetul gâtului, se dovedește o cântând gât. Două sunete pot fi combinate.

Principiile de bază ale învățării jocului de pe acest instrument – improvizație, căutare, perseverenta.

Fapte interesante

Pentru cei care au devenit deja interesat în Vargany, câteva fapte mai curios:

 • În cele mai vechi timpuri, a fost folosit ca un instrument sacru implicat în ritualuri, iar mai târziu aplicate și ca un dispozitiv pentru un ritual de vindecare+
 • Austria a fost cel mai activ în sensul producerii de instrumente de ridicare ale țării europene+
 • orga Famous Creator Friedrich Bushman, inspirat de limba Sistemul de Vargan, a venit cu o armonică de buze+
 • Se spune ca stramosul Vargan – pinch de obicei, instrumente Tuvinian sugerează cercetătorilor pentru o astfel de gândire+
 • In filmul Dinar asanova „Ce ați alege?„Wagan sunete, și se referă la el ca lucrurile necesare+
 • Pe vechile pînzele pitorești europene, puteți vedea că juca chiar îngerii în Vargan.

Hobby-uri, lecții serioase sau profesie – Vargan pot fi folosite în toate aceste variații, totul depinde de jocul. Dar, dacă dezvolta chiar și numai de dragul de meditație, este corectă.

Despre cum să joace pe Vargan, uite în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: