Tuba: Descriere și joc pe instrument

Tuba: Descriere și joc pe instrument

Printre numeroasele instrumente de suflat care realizează diferite funcții în orchestre și alte grupuri muzicale, există una pe care lotul de bas de compoziție este, practic, a jucat. Acest instrument este un tubă, bine familiară multora dintre noi în aspectul lor. Adevărat, departe de toată lumea știe cum acest instrument este numit, dar este recunoscut vizual. Acum este posibil să se familiarizeze cu el.

Ce este?

Tuba se referă la tipurile de alamă de cupru de instrumente muzicale. Pentru cea mai mare scop, este folosit în orchestre de alamă, precum și atunci când efectuează muzică simfonică, care îndeplinește funcția instrumentului pentru bas în compoziția vânturilor de cupru. Înainte de a ei invenție în mijlocul secolului al XIX-lea, liliecii pentru bas în orchestra a fost încredințată tromboane bas. Acesta este adesea prezent printre echipele specializate în executarea de lucrări de jazz și camerale.

Se pare ca un tub destul de masiv, având o țeavă foarte lung, proaspete, s-ar părea, într-un labirint de neconceput și extinderea în cursul mișcării sale într-un week-end imens.

În cazul în care tubul de cupru al acestui instrument este îndreptat, se poate realiza (în funcție de soi) de lungime de aproximativ 5-6 metri, care este de două ori mai mult, decât, de exemplu, trombon-tenor.

Greutatea sculei este de asemenea decente, astfel încât acestea să-l joace în cea mai mare parte stând pe un scaun.

În cazul în care există o nevoie de a juca în picioare sau în mișcare, utilizați curele de sprijin.

Trebuie spus că pentru tuburi, compozitorii sunt scrise și solo (desigur, în orchestra). În aceste cazuri, muzicianul mai adesea trebuie să îndeplinească solo în poziția permanentă pentru a avea o mai mare libertate de acțiune.

Dispozitiv de instrument

După cum sa menționat deja, tubul constă dintr-o țeavă lungă de cupru care se extinde la cultură, de mai multe ori. Raportul dintre expansiunea țevii de la începutul său la ieșire este aproximativ o sumă de 1:20. Poate avea în proiectarea sa de la 3 la 6 supape. Supapele din instrumentele eoliene servesc pentru a deschide canale suplimentare ale mișcării fluxului de aer, rezultând lungimea debitului de aer, care, la rândul său, scade instrumentul de sunet. Cele mai multe ori cele patru, adesea cinci, iar al șaselea pot fi găsite fie în instrumente vechi, fie în special completate la cerere. Funcția fiecăruia dintre supape este după cum urmează:

 • Când faceți clic pe prima supapă, există o scădere a sunetelor de sunete naturale preluate de un muzician pentru un ton+
 • în al doilea rând, în ordine de supapă Reduce sunetele semitonuri+
 • A treia supapă scade un număr de 2,5 ton+
 • A patra valva se numește „Quartentent“, adică, reduce sunetele de litri pure – 2,5 tone+
 • A cincea valva este reglabilă – este capabil să scadă difuzorul 3/4 tonuri+
 • A șasea valva a fost considerată transposher, dar pe modelele moderne este absentă, astfel încât tuba în timpul nostru se referă la instrumente muzicale non-reprezentant.

Se pare că, cu o presă consistentă pe primele trei vanele, sunetul din suma va scadea cu 3 tone, iar dacă încă apăsați o stație de Vest, atunci downgrade va fi de 5,5 tone (mai mare septim).

Puteți înțelege dispozitivul instrumentului muzical descris în conformitate cu următoarea imagine:

Citește mai mult  Ce este jambier și cum să-l aleagă?

Figura prezentată arată modelul instrumentului cu trei supape, dar orice altceva este prezent în orice design. Mecanismele supapei pot avea un aspect diferit, inclusiv locația tuburilor lor. În plus, plasarea piesei muzicale nu este, de asemenea, standard pentru toate modelele. Mult în proiectare depinde, de asemenea, de mărimea instrumentului.

Schimbarea sunetului datorată supapelor (supapelor) apare după cum urmează.

 1. Starea inițială a supapelor – închisă. În același timp, aerul introdus în canalul principal de țeavă prin expirarea unui muzician atunci când se joacă un sunet, trece tubul supapei, deoarece sunt blocate.
 2. Când supapa este apăsată, cu același debit de aer, deschiderea supapei este deschisă, care, în mod natural, o parte a fluxului de aer. Lungimea coloanei de aer crește, înălțimea sunetului scade în funcție de supapa de patru persoane.
 3. Când apăsați o altă supapă (sau mai multe) există o alungire mai mare a coloanei de aer. Sunetul scade suplimentar din nou.
 4. La închiderea supapei (supapelor), înălțimea sunetului este restabilită.

Trebuie remarcat faptul că verthouse este folosit foarte rar – în unele cazuri, atunci când mai multe note trebuie jucate într-un registru foarte scăzut. Acesta este motivul pentru care instrumentul fără a patra supapa este destul de posibil să se facă în orchestre mici din alamă. Dar pentru Symphony Orchestra, este încă necesar să se achiziționeze un tub cu toate cele cinci supape – muzica serioasă nu tolerează înlocuirea de sunete originale, scrise de compozitorul.

Soiuri

Tuba este prezentat în timpul nostru cu mai multe soiuri de gamă. Totalul ei alcătuiesc sunetul, care se extinde de la nota „re“ sau „mi“ crestăturii „înainte de“ a doua octavă. Pornind de la instrumentele de cel mai mic registru de tuburi, aceste denumiri sunt transportă:

 • bas dublu „BB“ sau „C“, Există aproximativ o astfel de gamă de sunete: primul – de la „MI“ la „Si-Barle“ de o octavă mic + al doilea – de la „sare-bembol“ contra blocat la nota „la“ primul octavă+
 • Bass „EB” sau „F” cu o gamă de exemplare: primul – de la „La“ notele foaie la „Mi-Barol“ a primei octava + al doilea – de „SI“ contra-taving la „Fa“ a primei octava+
 • tenor cu cele mai diferite game de sunete de la începutul octava mare înainte de a doua.
Citește mai mult  Cum să joace un geamăn?

Aici trebuie să clarifice acest moment: instrumente de alamă de cupru, inclusiv tub, nu au limite exacte ale intervalelor lor, astfel încât intervalele de mai sus-menționate ale tuburilor sunt indicate prin cuvântul „aproximativ“.

O gamă completă de tuburi, care este destul de suficient pentru a realiza cele mai populare melodii pentru orchestre de vânt, vă poate oferi un ansamblu de mai multe tipuri de acest instrument: bas dublu, bas și tenor. Sunetul de instrumente în registrele medii este foarte dens, frumos și puternic.

Joc tehnic

Jocul pe un tub cu un tub masiv și lung necesită un muzician lung de formare de respirație propriu și non-real starea generală de sănătate. Sunetele registrelor joase și înalte sunt deosebit de dificil de a efectua. Uneori, tobist contabilizate la fiecare notă mică pentru a schimba respirația lor, și note mari diferă în instabilitate intonație.

pasagerii Fast sunet de multe ori nu foarte clar, și Legato la sunete joase – fals. Cel mai bun Timbrul se observă în registrele medii ale fiecăreia dintre speciile acestui instrument. Sunetele extreme ale intervalelor sunt destul de problematice pentru începători.

Lăsați tubul appluxe:

În cazul în care există o decizie de a învăța să joc pe acest lucru foarte necesar pentru instrumentul de orchestre și ansambluri de alamă, puteți găsi un profesor cu experiență în cazul în care experiența de joc pe instrumente de suflat nu este disponibil deloc. O altă opțiune – pentru a cumpăra un tutorial sau de a juca tuba în școală dacă experiența este încă acolo.

Pentru clasele inițiale, este mai bine să cumpărați un instrument non-complet, dar dimensiunea 3/4 (clădirea modelului „EB”). Pentru cei care sunt mai aproape de un joc solo la note mai mari, acesta va fi potrivit cu cel mai mare sistem de „F“. Adevărat, costul său este destul de mare.

Citește mai mult  Totul despre instrumente muzicale Viola

Cu toate acestea, chiar și o învățare începător de a juca muzicianul Tuba a jucat pe un alt instrument eolian, veți avea nevoie de câteva lecții de la un jucător de tuba experimentat. Acestea vor fi necesare pentru a stăpâni un nivel performant mai profesionist, să învețe și să înțeleagă nuanțele acestui instrument.

Doar un profesionist va spune, demonstrează și învață cum pot juca turiluri (cu supapele și pozițiile buzelor de pe piesa bucală), cum să tragă lumina pe o muncă mai complexă și așa mai departe.

  Și dacă numai pentru dezvoltarea unor modalități de a organiza un astfel de instrument masiv, sunt necesare, de obicei, de la muzicieni cu tuburi experimentați, care apoi vorbesc despre tehnica unui joc de aplicații și respiratorii, precum și de mastering articularea nuanțelor sale. Cel mai probabil, în orchestră, nu fiecare muzician, situat în apropierea picioarelor, știe că atunci când joacă un tub ar trebui să țină nebunul, altfel sunetul său se va schimba pentru mai rău. Cu alte cuvinte, numai sub controlul unui tubist profesionist, puteți merge corect la jocul de instrumente.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Narcisa Raescu

  Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: