Totul despre soprana ukulele

Totul despre soprana ukulele

Diferite instrumente muzicale exotice devin din ce în ce mai populare, și una dintre cele mai comune este ukulele, care este tradus din Hawaiian ca „purici în galop“. Cel mai faimos model al patru-margine este soprana, este în cerere, datorită faptului că este ușor să învețe să joace. În plus, instrumentul de coarde Hawaii este compact și convenabil de transport, precum și pe ea, puteți juca aceleași melodii ca și pe de obicei chitara cu 6 corzi. În acest articol, ne vom uita la diferitele caracteristici ale sopranei, precum și spune un pic despre cum să joace pe acest instrument.

Particularități

Cele mai multe instrumente muzicale primele care sunt cele mai aminteau de o chitară hawaiană modernă, a început să creeze în secolul al XV-lea în Europa. La acel moment, orice instrument muzical de coarde a fost foarte scump, câțiva muzicieni ar putea permite chitara obișnuită sau mandolina. Prin urmare, maeștrii inventat versiunea simplificată – Kavakinya. Numărul terenurilor pe ea a fost doar 12, iar numărul de șiruri redus la 4.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, marinarii portughezi au adus un instrument simplu în Insulele Hawaii, unde a primit numele său moderne – ukulele. Acolo a început producția de o chitară într-o varietate de specii, cum ar fi tenor, concert, bariton și, desigur, soprana.

Produsele create dintr-un copac în creștere de pe insula – Acacia CCRM.

Soprana printre rudele lor are cea mai compactă dimensiune: lungimea rețelei la marginea cazului este, de obicei, nu mai mult de 55 cm. Dar acest indicator poate varia ușor între modelele de diferiți producători. În plus, această chitară hawaiian are un volum foarte mic și adâncime, astfel încât acesta devine cel mai convenabil pentru călătorie și turistice pentru drumeții.

De asemenea, la modelul sopranei există 2 forme: chitara de obicei și „ananas“. În cazul în care primul este familiar tuturor forma buna cu „talie“, atunci a doua este destul de neobișnuit. Instrumentul sub formă de ananas nu pare confortabil pentru toată lumea, dar este mai bine decât restul atmosferei din Insulele Hawaii.

Structura

Soprano are un vultur foarte scurt, care este prezent la 12 la 17 din flăcăii. Dar chiar dacă modelul presupune numărul maxim de daune, cele mai multe dintre muzicieni nu joacă în continuare 12. Acest lucru se datorează faptului că, pornind de la 13 Lada, siruri de caractere au prea scurt Menzuru – o parte de lucru din șir, care este între certă Lada.

Gâtul pe soprana este atașat la cazul în care lin 12 picioare capete – aceasta este structura clasică a sculei. Strings nu sunt mai mult de 5 mm de flăcăilor, ceea ce simplifică foarte mult jocul pentru incepatori – degetele lor nu va fi rapid obosit.

Citește mai mult  Lupta Șase La ukulele

Alegerea unui bitle pentru un bărbat mare, fiți atenți – instrumentul are foarte puțină frezare, iar șirurile sunt întinse aproape unul de celălalt. Redarea sopranei este incomod când degetele mâinilor sunt prea mari: pentru a fixa fiecare șir separat cu o pernă de deget este o predica. Un deget mare se va potrivi cu ușurință 2 șiruri în același timp sau va atinge șiruri libere, mușcându-și sunetul.

Instrumentul miniatural mai bine Alegeți pentru copii, adolescenți, fete și bărbați cu mâini îngrijite. Pentru astfel de oameni, fretele mici vor deveni doar un avantaj, deoarece devine posibil să se joace într-o întindere largă: acordarea de coarde, este destul de ușor să ajungem la 8 și chiar până la 9 lada.

O astfel de manevră nu va funcționa nici măcar pe tenor, ca să nu mai vorbim de chitara obișnuită.

Un alt avantaj important al sopranei este că, pe un astfel de instrument, este mult mai ușor să strângeți coarde. Dacă ați încercat să apăsați siruri de caractere pe chitara clasica, ar trebui să știți că pentru pernele degetelor este un test real,. Situația devine un pic mai ușor dacă luați un tenor sau un concert în mâinile, dar chiar și în comparație cu ei șirurile de stoarcere atât de mult mai ușor. Acest element este foarte important pentru degetele nu prea puternice pentru copii, precum și pentru cei care nu au jucat un instrument de coarde.

Chitara Hawaiian in miniatura este proiectat mai mult pentru incepatori, deoarece este imposibil să se joace compoziții complexe. În melodii dificile, aveți nevoie de poziții superioare pe durere, care nu este de ajuns pe ukulele. În plus, siruri de caractere clap devine dificil deja la 7 Lada din cauza menzura scurt. O altă nuanță: sunetul sopranei nu este prea tare și nu se aplică în cazul suprafețelor mari. Mai aproape de cazul in care va clemă siruri de caractere, cu atât mai mult surd nu va fi un sunet.

Aceste caracteristici ale ukulele sugerează acordurile de joc obișnuite, fără exces de deplasare spre marginile superioare. Hawaii mare instrument cu coarde pentru cei care iubesc să stea lângă foc și cântă cântece sub acorduri.

Sistem standard pentru soprana este GCEA sau „Salo-up-Mi-La”. Setarea string este destul de neobișnuit, pentru că al patrulea șir nu depășește limitele de octavă pe care sunt configurate primele trei. Pentru chitaristi, un astfel de sistem va parea destul de ciudat, dar este foarte ușor să se obișnuiască cu sunetul.

Citește mai mult  DISPOZITIV ȘI DE ZGOMOT UCULLELE bariton

Sunet

O chitară mică din Hawaii a fost inițial inventat ca un instrument bugetar simplificat, așa sună în consecință – unii iubitori Soprano descriu sunetul ei ca „sunetul unei bănci mici“. Cel puțin soprana și creează melodii în vrac, dar sunetul rămâne încă în interiorul instrumentului. Dacă aranja un muzician cu un ukulele în centrul camerei, puteți vedea că sunetul instrumentului este în mod clar audibil într-un spațiu limitat. Melody nu afectează pereții camerei și nu se aplică în jurul camerei.

Fiecare persoană este individuală, astfel încât nu este necesar să-și alunge la calitate înaltă a sunetului profund de o chitară clasică, dacă vă place jocul în sopran simplu.

În plus, pentru cei care nu au adâncire în studierea instrumente muzicale cu coarde, diferențe subtile în sunetul diferite ukulele va fi complet invizibil.

Cele mai bune modele

Soprana are o dimensiune foarte mică și o greutate mică, din cauza căreia este mare pentru spectacole de stradă și adunări cu prietenii. Luați în considerare unele modele interesante de ukulele care au colectat feedback-ul pozitiv pentru clienți.

 • Terris. Producătorii au lucrat mai bine de bunurile lor: chitara Hawaii terris este fabricat din materiale de low-cost, dar suna destul de bine. Instrumentul este destul de fragil, așa că trebuie să-l contactați cu atenție. Mare pentru muzicieni începători și iubitori de adunări în natură.

  • Tutti. Firmă din China, care oferă un sortiment bun de ukulele de diferite culori. Cazul sopranei care se face foarte înaltă calitate: este, fără iregularități, cârlige și fisuri. În plus, produsele Tutti sunt bugetul, atât de perfect potrivite pentru tineri muzicieni novice. Dar există o chitară și dezavantaj: șirurile pierd foarte repede tonalitatea și au nevoie să restabiliți. Prin urmare, după achiziție, va fi rezonabil să se înlocuiască imediat șirurile din kit-ul cu noul nailon – atunci instrumentul hawaiian va servi un timp destul de lung.

  • Veston. Modelul Veston Kus 25Wh este mulțumită foarte interesant design original: O varietate de desene sunt situate pe chitară. Desenele carcasei și puntea superioară sunt realizate din laminat, și placarea și gâtului – din lemn negru. Instrumentul nu este capricioasă la condițiile de depozitare, nu se teme de picături de umiditate și temperatură, astfel încât acesta poate fi luat cu tine pe o excursie fără preocupări inutile. Din dezavantajele puteți aloca pentru ceea ce Veston Kus capacul de cumpărare va trebui să fie separate, pentru că nu se potrivește.
  Citește mai mult  Totul despre Ukulele Belucci

  • Martin Romas. Acest producător creează o gamă largă de ukulele-soprana, printre care un model bun este Martin Romas MR-21 SB. De la chitara Hawaiian puteți extrage un sunet plăcut și melodios. Se pare, datorită faptului că corpul navei este creat din teiul. Destul de interesant instrument de proiectare: corp din lemn de culoare în jurul valorii de cadre de margine benzi negre.

  Martin Romas Echipamente se distinge de preț și de bună calitate, majoritatea modelelor sunt vândute complete cu capace.

  Cum se joacă?

  Învățarea de a juca pe Soprano este mult mai ușoară decât multe alte instrumente, astfel încât mai mult de nou-veniți preferă soprana. Primul lucru pe care trebuie să-l amintiți înainte de a începe să jucați este poziția corectă a chitara în mâini. Fără îndoială, dimensiunea mică și greutatea redusă sunt avantaje esențiale ale acestui instrument.

  Luați în considerare locația corectă a chitara hawaiană: corpul trebuie să fie presat la piept cu mâna dreaptă și să se odihnească în curba cotului, mâna stângă în acel moment ține gâtul, spatele ar trebui să fie neted. Cu o exploatație adecvată, dacă eliberați gâtul, instrumentul trebuie să rămână în aceeași poziție, adică, sarcina principală este mâna dreaptă. Această metodă este convenabilă pentru bărbați, dar pentru femei din anumite motive este mai bine să utilizați o altă metodă: un cârlig special cu o curea care este pusă pe gât.

  În timpul jocului, mâna dreaptă efectuează o sarcină mai simplă – Branding. Pentru începători, chiar o astfel de ocupație simplă mai întâi trebuie să practice, deoarece degetele vor fi blocate în corzi sau vor zbura peste ei. Pentru șiruri de caractere, există propriul model de tehnologie, ceea ce înseamnă secvența mișcării periei mâinii drepte.

  Modelul cel mai frecvent este „în jos – în sus în sus – în sus-în sus”. Tăiați degetele în șiruri de caractere într-o astfel de secvență, iar la sfârșitul modelului, porniți-l mai întâi și așa într-un cerc – acesta este un exercițiu excelent pentru jocul de la Ukulele.

  Mâna stângă în acest moment efectuează o muncă mai dificilă: degetele trebuie să apară șirurile de pe Jif în anumite locuri, uneori schimbându-și poziția. Studierea degetelor este determinată de coardele standard, de exemplu, C, AM, GM sau F. Pentru a începe cu, veți avea suficiente 3-4 acorduri pentru a juca cele mai populare cântece. Combinând modelul și un cuplu de acorduri, după câteva săptămâni, puteți reda o melodie plăcută, vorbind la prieteni.

  Cu privire la modul de a alege un bitle pentru incepatori, uita-te în următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: