Meșteșuguri din hârtie și carton

Meșteșuguri din hârtie și carton

Hârtie și carton sunt cele mai comune materiale pentru crearea de meserii originale și decorațiuni interioare. Masite diverse cifre, appliques și cărți poștale forțează nu numai adulții, ci și copiilor mici.

Particularități

De la lucrările obișnuite și de carton care sunt îndrăgostiți de creativitate pot crea meșteșuguri în diverse tehnici. În procesul de lucru, se utilizează mai multe tipuri principale de materiale.

 • Hârtie subțire. Se întâmplă atât cu o singură față, cât și bilaterală. Primul este folosit pentru a crea cele mai simple appliques și carduri festive, al doilea este excelent pentru diferite produse volumetrice. Nu cumpărați hârtie prea subțire și gri. Ea se răsucește rapid și se rupe. În plus, meșteșugurile din acest material sunt aprinse pe palid și nu foarte atractive.

 • Hârtie de catifea. Acest material este cel mai potrivit pentru crearea de cărți poștale frumoase și decorațiuni festive. Se distinge prin culori strălucitoare și textura plăcută. Hârtia de catifea de înaltă calitate nu ar trebui să se prăbușească și să se închidă foarte mult pe coturi.

 • Carton colorat. Acest material este caracterizat printr-o densitate mai mare. Este potrivit pentru crearea de carduri și meșteșuguri volumetrice. Carton rece este acoperită și Unkalm. Prima opțiune este cea mai potrivită pentru copiii mici.

 • Hârtie ondulată. Acest material cu o suprafață moale embossed este cel mai adesea folosit pentru a crea meșteșuguri volumetrice. De a stăpâni flori frumoase și pompe. În plus, ondularea este excelentă pentru decorarea cadourilor.

  Pentru a crea meșteșuguri, au nevoie de foarfece cu lame convenționale și curbate, un cuțit de papetărie, un conducător și un creion. Utilizate în muncă și diferite tipuri de lipici. Pentru a crea meșteșuguri din hârtie subțire, creion adeziv adecvat și PVA. Când lucrați la produsele de stil scrapbooking, sunt folosite termocoale.

  Este, de asemenea, potrivit pentru crearea de tot felul de panouri.

  Făcând cărți poștale ale copiilor

  Copiii care se familiarizează cu diferite tipuri de creativitate, hârtie și carton Primul fac cărțile poștale. Ele sunt atât plane, cât și volumetrice.

  Card cu bomboane

  Face o carte poștală simplă poate chiar și un prescolitor. Procesul de etape a creației sale este după cum urmează.

  1. Pentru a începe, este necesar să se pregătească o bază monofonică. foaie de carton de lumină trebuie împăturit în jumătate, netezite cu grijă marginea. Fa-o nevoie de ea cu atenție, astfel încât să nu deteriora piesa de prelucrat.
  2. Dintr-o foaie de hârtie subțire de orice culoare, va trebui să taie un pahar de dimensiune adecvată și lipici la carton. În acest caz, numai părțile inferioare și laterale ale figurinelor sunt necesare pentru a dor lipici.
  3. De la verde de hârtie, este necesar să se taie trei paie. De asemenea, ei trebuie să fie unse cu adeziv și atașați la carton. Părțile inferioare ale paiele sunt plasate în sticlă.
  4. După aceea, este necesar să se mute la formarea de acadele. Pentru a face acest lucru, este necesar să se cercuri tăiate de dimensiuni diferite.
  5. Aceste detalii sunt atașate la partea de sus a fiecărei paie. În primul rând, cercurile mai mari sunt lipite, apoi mai mici. Rămășițele cercuri mici pot decora un pahar.

  Pe același principiu de hârtie pot face flori. Pentru această margine de cercurile pe care trebuie să le efectuați gândit, iar tulpinile sunt completate cu frunze.

  Carte de ziua de naștere

  Din carton și hârtie colorată, un copil poate face o carte poștală frumoasă pentru ziua de naștere a rudelor și a celor dragi.

  • Crafts cu lumânări. Pentru a crea o carte poștală, o foaie de carton alb trebuie împăturit în jumătate. Decorarea artizanat poate fi rulat din hârtie colorată sau materiale pentru monofonice scrapbooking. Ele sunt atașate la baza cu ajutorul unui adeziv creion. În cazul în care spațiul liber al cărții poștale va fi umplut, lumânări de mai sus ale wovers convenționale trebuie să elaboreze lumini.
  Citește mai mult  Artizanat din hârtie A4

  • Carte poștală cu bile. Furt de o carte poștală festiv poate fi baloane. Ele sunt, de asemenea, tăiate din hârtie colorată. Aceste detalii sunt atașate la partea de sus a cărții poștale. Ele sunt unite prin fire colorate, care sunt în partea de jos a meșteșugurilor sunt legate de un arc. Pentru decorarea baloane din hârtie colorată, puteți tăia steaguri luminoase și arcuri.

  Postați stârnească inscripția tematică.

  • Volumetery cu flori. Pentru a crea o astfel de carte poștală, o coală mare de hârtie trebuie să fie îndoit în jumătate. La partea din față este atașat la un alt dreptunghi de culoare. Acesta conține un pahar sculptat din hârtie fină. Atunci când baza este gata, puteți merge la cărți poștale de decorare. Din hârtie de catifea, este necesar să se facă dungi cu margini în relief. Fiecare astfel de detaliu este răsucită în floare în vrac și este atașat la carte poștală. Complement compoziția arcurile și mărgele.

  Astfel de cărți poștale simple, făcute la domiciliu vor fi încântați pentru a obține orice nume de naștere.

  Panouri ușoare și appliqu

  picturi murale, panouri si aplicatii pot fi folosite pentru a decora orice încăpere.

  Panoul din Cercuri

  imagini simple pot fi create folosind cercuri convenționale față-verso hârtie. Astfel de spații libere sunt făcute foarte simplu. foaie de hârtie în primul rând ar trebui să fie pliată în harmonica și îndoiți în jumătate. dungi extreme trebuie să fie lipite împreună. Din a doua foaie este necesar să se facă un alt semicerc. După aceea, ambele părți trebuie să fie combinate între ele. Cercul rezultat trebuie să fie în mod precis îndreptat. Ar trebui să fie chiar și îngrijit. Folosind cercurile de diferite culori și dimensiuni, pe perete puteți crea atât imagini abstracte, cât și modele complete de culori.

  Flori din tuburi

  Nu sunt obținute mai puțin frumoase și compoziții din tuburi color. Semifabricatele pentru ele sunt, de asemenea, realizate din hârtie cu două fețe, apoi se răsucește în spirală și se fixează pe perete. Meșteșugurile pot fi efectuate în orice culori.

  Panou de fluturi de hârtie

  De la hârtie groasă, fluturile de diferite forme și dimensiuni fac adesea fluturi. Tot ce aveți nevoie pentru a crea astfel de cifre – foaie îndoită în jumătate și tăiați aripile. Fluturii pot fi făcuți un singur strat sau cu două straturi, conectarea a două sau trei blanuri multicolore. În unele cazuri, ele sunt completate de hârtie de catifea sau cu fire colorate. Cifrele pot fi atașate direct pe perete. Pentru aceasta, bucăți mici de bandă bilaterale sunt de obicei folosite. În plus, ele sunt adesea suspendate pe fire.

  Astfel de blanuri sunt folosite pentru a decora camerele sau fotografii de design în orice vacanță.

  Pas cu pas Crearea animalelor și a păsărilor

  Foarte des făcute din hârtie și cifre de diferite animale și păsări. Meșteșugurile de complexitate variabilă pot fi stăpânite atât adulți, cât și pentru copii.

  Zabonok-Ladoshka

  Face o astfel de figurină de carton sau hârtie colorată poate fi un copil. Tot ce ai nevoie este să-ți ceri propria palmă pe foaie. Desenul rezultat trebuie tăiat cu atenție din hârtie folosind foarfece ascuțite. Degetul mijlociu trebuie să cerșească și lipit în spatele ambarcațiunii. Degetul mare și un cot degetul mic spre unul pe altul. Când ambarcațiunea este gata, poate fi vopsită cu markeri sau poate decora ochii și scânteia din hârtie colorată. Eticheta iepurelui este atașată la un scheletic de lemn cu un superclon.

   Slonik

   Această cifră este deja obținută mai complexă. De asemenea, a fost realizată din hârtie cu două fețe de înaltă calitate. Procesul de creare a unui astfel de artizanat constă din următorii pași.

   1. Mai întâi trebuie să trageți cinci dreptunghiuri mari de o dimensiune pe hârtie și să le tăiați.
   2. De la această piesă de lucru trebuie să formați cilindri mari, lipind marginile lor.
   3. Patru piese trebuie să fie conectate împreună. Pentru a face acest lucru, puteți folosi lipici sau scotch față-verso. Baza ambarcațiunii ar trebui să fie durabilă.
   4. Picioarele elefantului trebuie să decoreze unghiile ușoare. Pentru a face acest lucru, este necesar să tăiați 6 ovale din hârtie albă și să le tăiați fiecare în două părți.
   5. Aceste detalii mici sunt atașate fiecăruia dintre picioare. Pe un cilindru ar trebui să existe trei semințe.
   6. O bandă subțire lungă este atașată la cel de-al cincilea cilindru, care joacă rolul unui trunchi. Deasupra este de două ochi tras de un marker sau de hârtie colorată.
   7. urechi rotunde de dimensiuni mari sunt, de asemenea, atașate la cele două părți ale capului.
   8. Cap de lipit la baza cifrelor clei. În cazul în care nava nu este suficient de durabil, puteți atașa două benzi largi pentru a le menține împreună la picioarele elefantului.
   Citește mai mult  Meșteșuguri de lumină din hârtie

   Un astfel de artizanat destul de figuri geometrice simple pot fi făcute chiar și un copil mic.

   Arici

   Pentru a crea astfel de ambarcațiuni o, veți avea nevoie de două culori. nevoie de frunze Brown să taie pe fâșii lungi. marginile libere ale acestor părți ar trebui să fie lipite împreună. Aceste țagle sunt atașate la hârtie într-un cerc. Fixat pe carton numai marginile inferioare ale acelor.

   Când baza este gata, puteți atașa un cerc din hârtie mai ușoară la ea. Din același material și labele. Ei au lipici la partea de jos a figurii. Botul ariciului poate fi calculată prin markeri.

   Procesul de creare a unor astfel de ambarcațiuni o va aduce cu siguranta copilului o placere.

   Lebădă

   Hârtia elegantă din hârtie se poate face în moduri diferite. Cea mai simplă și cea mai înțeleaptă tehnologie pentru crearea unei lebegi este potrivită pentru copiii mici.

   1. Baza meșteșugurilor trebuie tăiată din carton alb dens. În schimb, puteți folosi o bucată de cutie.
   2. Această caracteristică cu adeziv de înaltă calitate este atașată la baza hârtiei albastre.
   3. Fișa de hârtie albă trebuie să taie pe benzi lungi subțiri. Fiecare dintre ele trebuie să fie pliat cu atenție în jumătate și copiază cu ajutorul creionului de lipire.
   4. Făcând cantitatea necesară de blank, ele pot fi inițiate pentru a repara pe părțile laterale ale figurii. Cu cât sunt mai aproape unul de celălalt aceste elemente, volumul și mai frumos este lebada.
   5. Când ambarcațiunea este gata, pâinea de păsări de curte pot fi vopsite cu un marker sau decora cu detalii despre hârtie ușoară.

   Ready Swan arată luxos.

   Cifre pentru teatrul de păpuși

   De la cartonul dens de culori diferite, puteți face animale strălucitoare și personaje fabuloase care vor fi folosite de copii pentru diferite prezentări. Faceți astfel de cifre la fel de simple ca și alte aplicații. Baza este tăiată din hârtia unei culori și este completată de labele și urechile unei alte culori. Găurile rotunde pentru degete sunt tăiate în partea inferioară a fiecărei figuri. Folosind astfel de blank, micul director va fi capabil să joace orice basm în fața familiei.

   Ce altceva poti face?

   De la carton, hârtie și lipici pot fi create nu numai frumoase, dar și produse utile.

   Alimente

   Fructele și dulciurile din carton și hârtia colorată pot fi folosite atât pentru diferite jocuri, cât și pentru a decora camera pentru vacanță.

   • portocale. Pentru a crea această ambarcațiune, hârtia colorată față-verso trebuie să fie pliată de acordeon. Două dungi extreme sunt conectate unul la celălalt, astfel încât să se dovedească un semicerc. Două detalii despre o tăietură mică mai mică din carton. Ele sunt atașate la baza cu ajutorul lipiciului. Suplimentați triunghiurile luminoase cu marginile rotunjite. Datorită acestui design, meșteșugul arată ca o felie de portocale reală.
   Citește mai mult  Artizanat ciuperci hârtie

   • Inghetata. Delicateaua preferată a copiilor este făcută din hârtie colorată fină. Din acest material este necesar să tăiați câteva cercuri netede. Fiecare dintre ele trebuie să fie pliat în jumătate. Aceste detalii trebuie să fie lipite împreună, formând o minge plată. De la cartonul mai dens este necesar să transformați conul neted și să-i tăiați ușor marginile. Bilele de înghețată este atașată în interiorul acestei billet. Dacă se dorește, crackerul poate fi decorat cu margele sau asteriscuri colorate.

   Aplicații interesante sau steaguri festive sub formă de prăjituri, cupcakes și alte dulciuri pot fi de asemenea făcute din hârtie colorată.

   Ceas

   Cecuri de hârtie luminoase cu părinții și îngrijirea pot fi folosite pentru a preda un elev de școală preșcolar sau elementar pentru a determina timpul. Pentru a crea o astfel de ambarcațiune, veți avea nevoie de:

   • 3 coli de hârtie sau carton colorat+
   • Foarfece și lipici+
   • buton+
   • Feltolsters.

    Procesul de creare a unei ambarcațiuni utile constă în următorii pași.

    1. De la hârtie groasă este necesar să taie două cercuri mari. Unul dintre ei va fi mai întunecat, a doua lumină.
    2. În mijlocul fiecărei părți este necesar să se tragă o marjă mai mică.
    3. Ambele elemente de hârtie trebuie împărțite în 12 segmente.
    4. Pe fiecare dintre ele un stilou de vârf pentru a scrie numere. În minutul de jos, în top – ore.
    5. Segmentele cercului superior trebuie separate unul de celălalt, tăiate în foarfece.
    6. Două cadranul multicolor trebuie să fie conectate împreună. Adezivul este aplicat numai pentru mijlocul cercului.
    7. De la resturile de hârtie colorată trebuie să tăiați două săgeți. Acestea sunt atașate la butonul de apelare.

    Utilizarea unor astfel de ceasuri este foarte simplă. Ora și minutul săgeată sunt ușor rotite dacă este necesar.

    Flori

    Flori de hârtie cu mâinile lor pot fi făcute ca un cadou pentru mama, bunica sau profesor. Există câteva idei interesante care pot fi folosite ca inspirație la crearea unor meșteșuguri.

    • Buchet de primăvară. Baza acestei ambarcațiuni este efectuată de la hârtie verde deschis. Foaia trebuie să fie pliată în jumătate și lipiți marginile inferioare. În a doua parte, trebuie să faceți o mulțime de tăieturi. Baza rezultată trebuie să se rotească cu atenție și să fixeze marginile libere cu adeziv. Explozia ar trebui să se îndrepte cu precizie. De la hârtie de catifea culori luminoase trebuie să taie flori și mijlocul lor. Aceste părți sunt conectate unul la celălalt și se atașează la iarbă.

    • Chrysanthemum. Această floare strălucitoare este fabricată din hârtie ondulată moale. Puteți alege lucrarea de material alb sau galben. De la ondularea trebuie să tăiați un dreptunghi neted. Trebuie să fie un acordeon pliat. Baza ar trebui să fie fixată cu precizie în mijloc cu un fir metalic. Marginile piesei de prelucrat trebuie să fie confiate cu un adeziv și ușor. La floarea galbenă sa dovedit a fi mai voluminoasă, petalele sale sunt ușor întârziate în sus și laturi.

    Chrysantemele mari din hârtie ondulată sunt adesea folosite pentru a decora camera pentru vacanță.

    • trandafirul. Pentru a crea un astfel de trandafir neobișnuit pe o bucată de hârtie pătrată, trebuie să trageți o spirală lungă. Distanța dintre rotiri nu trebuie să fie mai mare de 1 centimetru. Pe această linie, este necesar să se taie hârtia. Banda rezultată trebuie strânsă cu grijă într-o spirală densă. Meșteșugurile ar trebui să fie destul de volumetrice. Marginea trandafirului trebuie fixată pe baza budului cu adeziv. Ready Rose poate fi folosit pentru a decora cărți poștale sau panouri mari.

    Procesul de creare a meșteșugurilor de hârtie este foarte interesant. Prin urmare, needlewomen ar trebui să ia act de cel puțin câteva dintre ideile propuse și să încerce să facă un cuplu de cărți poștale și cifre singur sau cu un copil.

    25 de idei uimitoare pentru meserii din hârtie în următorul videoclip.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: