Totul despre origami de la triunghiuri

Totul despre origami de la triunghiuri

Origami este un tip vechi de artă, care este popular atât în ​​rândul adulților și în rândul copiilor. De interes special pentru iubitorii acestui tip de creativitate este origami modular. În această tehnică, puteți crea nu numai cifre simple, dar, de asemenea, vaze vrac sau picturi.

Ce este?

Origami modular implică crearea de meșteșuguri de triunghiuri de aceeași dimensiune. Modulele de hârtie sunt de obicei recoltate în avans. Pentru a le crea, este cel mai bine să utilizați față-verso hârtie colorată.

De obicei, cifrele din modulele sunt colectate fără a utiliza adeziv. Acesta este folosit doar pentru a crea meserii deosebit de complexe și volumetrice.

Cum de a face un modul?

Aflați pentru a face module de hârtie triunghiulare suficient de simple. Pentru a începe cu, o foaie de format standard de hârtie A4 trebuie să fie pliat în jumătate. După aceea, acesta este din nou flexare. Pe liniile de pliere tăiate de hârtie în dreptunghiuri mici. Se poate face acest lucru cu un cuțit de papetărie sau foarfece. Apoi, ar trebui să înceapă formarea de module mai mici de hârtie de culoare.

 1. Micul detaliu trebuie să se aplece și să se întoarcă peste.
 2. După aceea, piesa este necesară încă o dată îndoit în jumătate în lățime. Acest lucru se face în scopul de a programa linia de pliere.
 3. Rezultate nevoile de detaliu pentru a fi accesate din nou.
 4. Ambele părți ar trebui să fie cuplat cu atenție în jos.
 5. Marginile triunghiului rezultat trebuie să fie un accident vascular cerebral.
 6. În continuare, fundamentul figurii trebuie îndoit în jumătate.
 7. Marginile difuzoarelor de la piese de sub.
 8. Triunghiul trebuie să fie cu atenție detașat și apoi să transforme unghiul ascuțit.
 9. Unghiurile proeminente se înfășoară în direcția opusă.
 10. Partea inferioară trebuie să fie accesată. Colțurile ar trebui să rămână îndoite.
 11. Apoi, partea de jos trebuie să ridice.
 12. Cifra rezultată este necesară pentru a fi îndoită în jumătate. Vor fi mici buzunare în care sunt plasate alte module.

Pentru a conecta astfel de părți între ele, colțurile sunt introduse în buzunarele cutanate.

Detaliile sunt ușor fixate între ele.

Plierea meșteșugurilor originale

După ce ați învățat să faceți module simple, puteți continua să creați cifre volumetrice ale acestora. Există multe scheme interesante care sunt potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Lebădă

Figura vrac a păsărilor poate fi realizată din părți albe sau multicolore. Pentru a crea fundația, va trebui să faceți 458 module identice. Procesul de creare a unei ambarcațiuni constă în următorii pași.

 1. În primul rând, aveți nevoie pentru a începe asamblarea unui trunchi de lebădă. Primul rând este format din 30 de triunghiuri. Acestea sunt situate cu margini ascuțite spre exterior.
 2. Următoarele două rânduri fac același lucru. Dar detaliile sunt fixate pe latura scurtă.
 3. Piesa rezultată este conectată la cercul în vrac.
 4. În continuare, următoarele două rânduri de fixare. Gata de bază rândul său, frumos. În această etapă, detaliul seamănă cu un castron în vrac.
 5. De mai sus, există un alt rând de 30 de module.
 6. După aceea, puteți trece la formarea de aripi. Bowls au nevoie pentru a lăsa un mic decalaj. Nu va fi un gât.
 7. Pe partea stângă și dreaptă a acestui deschidere de 12 module.
 8. În continuare, aripile continuă să colecteze pe un principiu simplu: la fiecare nivel următor numărul de module folosite scade. Acest lucru vă permite să facă aripi subliniat. Ultimul rând ar trebui să constea dintr-un modul.
 9. aripi finite trebuie să atenție.
 10. La partea din spate a figurii atașat coada de lebada. Fă-l pe același principiu ca aripile. În acest caz, coada se obține mai îngust.
 11. Pentru a crea o lebădă gât lipici utilizări. 31 Modulul este conectat la unul pe altul. Așa că gâtul arata natural, trebuie să fie ușor îndoit.
 12. Atașarea acest element la corpul lebedei, acesta trebuie să fie decorează cu un cioc roșu ascuțit. Marginile detaliile trebuie să fie combinate cu ajutorul adeziv.

pasăre finite poate fi pus pe un piedestal mic. Datorită acestui fapt, se va dovedi mai stabil.

gagică

Schema creării unui astfel de pasare in tehnica Origami este potrivit pentru incepatori. Pentru a lucra, aveți nevoie pentru a pregăti 207 piese de culoare albă sau galbenă, precum și 6 module pentru labe, creastă și cioc. După aceea, puteți continua.

 1. În primul rând, este necesar să se colecteze un inel de 16 detalii. 6 mai multe astfel de rânduri sunt fixe. Toate acestea sunt fixate cu înainte o latura lungă.
 2. Rândul următor, de asemenea, este format din 16 părți. Dar ele sunt atașate la o latură scurtă înainte.
 3. În continuare, 4 rânduri sunt fixate pe același principiu ca și primul 7.
 4. La crearea ultimul rând, sunt utilizate doar 10 module. Fiecare detaliu este atașat la o dată la 2 sau 3 colțuri detalii ale rândului de jos. Baza trebuie să fie comprimat ușor, făcându-l mai rotunjite.
 5. Din părțile rămase colectează aripi înguste. Ele sunt fixate la baza cu clei.
 6. labe roșii sunt montate la partea de jos a corpului. În partea de sus – pieptene stacojiu.

Atunci când cifra este gata, rămâne să atașați ciocul și ochii.

muşeţel

Un astfel de musetel destul poate fi un cadou excelent pentru un iubit. Schema pentru crearea acestei flori este după cum urmează.

 1. În primul rând aveți nevoie pentru a colecta fundamentul meșteșugurile. Pentru aceasta, se folosesc 18 module. Acestea sunt atașate pe partea scurtă.
 2. Al doilea rând se face în același mod, și apoi atașat la primul. Dar modulele trebuie să fie fixate latura lungă. Mai mult, al treilea număr de piese este îmbinate.
 3. Pentru a crea un al patrulea rând, sunt utilizate modulele unei alte culori. Baza, de regulă, face galben, și margini – alb.
 4. După aceea, puteți trece la crearea petalelor mai lungi. 7 module sunt atașate fiecăruia dintre ele. Mai întâi la baza se alătură unui detaliu. Al doilea rând constă din două module, al treilea – de la unul. 4 și 5 rânduri repetați anterior.
 5. Pentru același principiu, alte petale forma.

Gata nevoie de flori pentru a flip și atașați la o tulpină.

libelulă

63 de module de culoare sunt utilizate pentru a crea cifre. Ele pot fi atât monofonice, cât și multi-colorate. Procesul de creare a unei figurine constă în următorii pași.

 1. Mai întâi trebuie să conectați două module între ele. Al doilea gol se face în același mod.
 2. La aceste două detalii trebuie să atașați alte 3 module.
 3. În buzunarele laterale ale ultimului rând introduceți un detaliu suplimentar. Ei vor fi mai târziu atașați de aripi.
 4. La baza meșteșugurilor se alăture 2 mai multe module.
 5. Următorul rând este format din 3 părți. În buzunarele laterale ale acestor module trebuie să introduceți mai mult de un butuc.
 6. Două module sunt atașate la al cincilea rând, și apoi altul. Dragonfly trunchiului devine ușor subliniat.
 7. În continuare, puteți începe asamblarea o aripă. În acest scop, se folosesc 8 module. Primele două părți sunt conectate printr-un sistem simplu. colțul din dreapta, este plasat în buzunarul din dreapta.
 8. În același principiu, modulele rămase sunt atașate la baza aripii.
 9. Cea de a doua aripa se face în același mod.
 10. Apoi, trebuie să faci alte 2 aripi subtiri.
 11. Având amânarea piesa de prelucrat la o parte, ar trebui să procedeze la asamblarea cozii. Pentru aceasta, modulele individuale sunt pur și simplu plasate unul în celălalt. Toate articolele pot fi fixate în plus, utilizarea de adeziv. În cazul în care coada este gata, trebuie să fie atent.
 12. Dintre cele două module rămase aveți nevoie pentru a face o mustață libelulă, îndoindu-le ușor.
 13. Acum puteți trece la asamblarea meșteșugurilor. La fiecare parte a figurii trebuie să atașați două aripi. În partea din spate a figurii trebuie să atașați o coadă lungă, la mustața de sus – învârtirea.

Face această figură cu mâinile mele pot chiar elevii.

căpșună

Din modulele puteți face cu ușurință figurina volumetrică. Utilizează 59 de piese roz sau roșii pentru crearea sa, precum și 7 verzi. Se face după cum urmează.

 1. Pentru a crea primele trei rânduri, trebuie să conectați 13 module de roșu.
 2. Detaliul rezultat închide ușor cercul. Billet trebuie să fie transformat în interior.
 3. Al patrulea rând este de asemenea realizat din 13 module, dar al cincilea – deja din 7.
 4. Apoi, căpșunile rămân doar pentru a transforma și atașa 7 module verzi, ceea ce va juca rolul frunzelor.

Cauldonul este simplu, dar destul.

Folosind aceste scheme de lumină, puteți învăța repede cum să creeze figuri frumoase și chiar cadouri pentru cei dragi.

Despre cum o faci singur face module triunghiulare pentru origami, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: