Totul despre lut pentru modelare

Totul despre lut pentru modelare

Modelul de lut este un hobby preferat al multor oameni. Un număr mare de soiuri de materiale prezentate pe piață vă permite să selectați materia primă perfectă pentru fiecare produs creat.

Particularități

Clayul pentru modelare este o substanță special tratată destinată creativității manuale.

Materialul este ușor de utilizat – pentru a face cifrele va fi ușor atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Soiul său autentic este exploatat de adâncimile Pământului, care apare inițial ca urmare a eroziunii rockului. După tratamentul cu mai multe etape, se formează o masă, seamănă în exterior aluatul. Clay-ul polimerului este creat de formula chimică în condiții industriale.

Vizualizări

În ciuda gamei mari de lut pentru modelare, prezentă pe piață, va fi posibilă clasificarea acestuia cu polimer și natural.

Polimer

Clayul de polimer este, de asemenea, cunoscut ca plastic. Și apariția și proprietățile sale seamănă cu plasticina. Compoziția materiilor prime sunt PVC, plastifianți și pigmenți de colorat. Avantajele unei astfel de luturi sintetice includ un număr mare de nuanțe, moale și elasticitate.

Din păcate, materialul are un miros neplăcut, adesea devine murdar și costisitor.

Polimer argilă pot fi coapte și auto-întărire. Produsele realizate din plastilină de aer de material asemanator auto-ascuțire, nu necesită tratament termic.

Cu toate acestea, cifra se va usca pentru un timp destul de lungă – în 24 de ore, după aproximativ 1 centimetru.

Artistic autoascute argilă este utilizat de obicei pentru a crea piese plate. Dintre soiurile sale, nalba si argila japoneza potrivit pentru ceramica de flori sunt cunoscute mai ales.

argilă coaptă la putere are nevoie de un câștig de impact termic. Material, adesea folosit în compozițiile sculpturale, conține plastifianți în compoziția sa, modificarea caracteristicilor de masă în bine.

Natural

argilă naturală adecvată pentru crearea de produse ceramice este un material de origine naturală. Acesta poate fi o masă de vid sau pulbere, care va trebui să se înmulțească apa. Clay natural ecologic, hipoalergenne și foarte bugetar.

Cu toate acestea, în forma sa originală, materialul are o consistență prea solidă, precum și un număr limitat de nuanțe și, prin urmare, necesită o culoare ulterioară.

Spectrul de culori

Colorarea produselor de lut se realizează cu coloranți speciali, de exemplu, alimente. Cu toate acestea, argila poate fi vândută inițial ca alb și culoare, mai ales dacă vorbim despre o soi de polimer.

Clay naturală are patru nuanțe principale. Alb – cel mai frecvent, după ce aruncarea dobândește culoarea fildejului. Prelucrarea termică a masajului gri vă permite să creați produse de zăpadă-alb. Există, de asemenea, o argilă roșie cu un ușor conținut de verdeață și maro închis.

Citește mai mult  Meșteșuguri la școală

Dacă este necesar, în oricare dintre ele se adaugă pigment de colorat.

Producătorii

Astăzi, producția de argilă pentru companiile de modelare sunt angajate în companii din multe țări. Unele dintre ele furnizează, de asemenea, seturi de mai multe culori pe piață.

  • produse de marcă Fleur au dovedit perfect – alb trăgând substanță, în mod ideal potrivit pentru a crea piese mici, care fac parte din porțelan ceramice. Dezavantajul acestor materii prime îl numesc uscare rapidă în aer.

  • Clay marca Koh-i Noor produs în nuanțe de alb și teracotă. Substanța este foarte bine prelucrată, dar rapid îmbunătățește și nu transporta contact cu apa.

  • Dintre mărfurile producătorilor ruși, comentarii bune sunt obținute prin produsele create de compania „Dider“. Argila acestui brand este convenabil pentru muncă, dar necesită respectarea atentă cu condițiile de depozitare. Trebuie menționat faptul că produsele, fiind hipoalergenic, adecvate pentru copii.

  • argilă coaptă din Fimo Classic Staedtler, prezentate în numeroase nuanțe, destinate adulților creativitatea.

  • Specialiștii recomanda, de asemenea, acordând atențieMarca Polyform Produs de la Sculpey.

Criteriile de alegere

Pentru a ridica o lut bun pentru modelare, este mai bine să vă familiarizați cu producătorul și cu specificul domeniului său. Este important să se verifice data de fabricație și termenul de valabilitate a materialului, și, de asemenea, asigurați-vă că nu există nici un prejudiciu pe ambalaj. Argila ar trebui să fie naturală și non-toxică, mai ales dacă este destinată copiilor. Este logic să se acorde atenție și culoarea materiei prime, deoarece produsul finit este adesea obținut prea întunecat.

Fiecare tip de ambarcațiuni necesită materii prime. Pentru prima cunoștință cu tehnica, este mai bine să utilizați produsele de coacere, sculpey original sau „Eziki” (apropo, este potrivit pentru tinerii maeștri).

Cele mai mici, precum și persoanele cu perii slabi, copii FIMO și mărci Souflee sunt potrivite.

Pentru modelarea de zi cu zi este mai bine să cumpere un buget de lut de la Sonet sau Fimo Professional.

La cumpărare, navigați la vâscozitate, plasticitate și elasticitate a substanței. Adulți, și în special cei care sunt implicați în argilă profesional, vor aprecia gama de branduri Super Sculpey, Modena și Prai.

Cele mai versatile sunt produsele clasei Premo și Fimo Professional. Potrivit pentru modelare artistică și argilă naturală, dacă diferă suficiente grăsimi, severitatea și capacitatea de a menține forma necesară.

Dacă există un cuptor pentru a repara meșteșugurile, atunci trebuie să aflați ce temperatură este capabilă să efectueze produsul achiziționat.

De regulă, aceste informații sunt indicate pe ambalaj: unele materiale nu sunt frică să fie expuse la 130 de grade, iar altele sunt topite la 100 de grade.

Procesul creativ este mai bine să începeți cu lut de polimer și apoi să mergeți la natural. Pentru meșteșugurile mici, materialul este potrivit, care se va usca rapid și pentru sculpturi masive – dimpotrivă, caracterizată printr-o uscare îndelungată. În plus, substanța destinată copiilor va fi prezența balsamurilor lichide.

Citește mai mult  Metode pentru realizarea de meserii Turtle

Cum se utilizează?

Dacă o argilă de polimer neutilizată a rămas după modelare, atunci trebuie să faceți următoarele: puneți-l într-o pungă de plastic și scoateți-o în frigider. Într-o astfel de stare, poate fi stocată timp de câteva săptămâni.

Clay naturală înainte ca camera din pachet, ar trebui să fie înfășurată într-o cârpă umedă.

Este permisă nu numai în frigider, ci și în subcâmp. Periodic, pachetul va trebui să dezvăluie pentru a ventila conținutul astfel încât mucegaiul să nu apară.

Materia brută achiziționată este mai convenabilă pentru a pleca în același pachet în care a fost vândută.

Clay nu pot fi păstrate în recipiente de metal, ca in timp se poate obține proprietăți otrăvesc. De asemenea, nu lăsați materialul în apă: câteva zile mai târziu, va începe să miros neplăcut.

Este important să ne amintim că un amestec autodidact care conține o cantitate mare de adeziv latex, cu stocare pe termen lung începe să fisurii.

Lucrul cu un material elastic ar trebui să fie realizată folosind instrumente speciale. șir de metal va permite separarea bucăți mici de masă totală, similar cu capacitatea și un cuțit special. Fără plat mirosuri și de rulare din lemn de materii prime nu se va rostogoli. În plus, stive și o varietate de detalii mici vor fi folosite la un concediu de ajutor imprimatele necesare pe suprafața argilei.

Pentru a prepara o argilă polimer la modelarea, acesta trebuie neglijat cu grijă cu mâinile calde. O astfel de acțiune va permite nu numai pentru a face mai mult material plastic, dar, de asemenea, preveni apariția de bule atunci când este încălzit, care provoacă deformarea produsului. Plasticitatea luturilor crește cu un plastifiant special, cremă, vaselină sau încălzire convențională. Masa prea lipicios este amestecat cu o bucată de somn sau de câteva ore, se cutremură pe hârtie albă.

Evita apariția de amprente pe suprafata va fi capabil de a proteja mâinile cu mănuși de cauciuc sau după tratament termic pentru a efectua măcinarea.

Dacă o lut natural uscat, este suficient să-l răsuciți cu ajutorul unei adăugări treptate a unei cantități mici de apă. Restore argila polimer este mai ușor prin utilizarea unei mașini speciale de paste sau de mână.

De asemenea, trebuie menționat că argila uneori natural este vândut într-o formă uscată, ambalată 3 sau 10 kilograme. În acest caz, va trebui să se amestece în mod corespunzător – se toarnă apă într-o astfel de cantitate, astfel încât întreaga masă este acoperită, iar lichidul absorbit treptat. După ce substanța rehabilted este de până cald la starea de găluști.

Citește mai mult  O varietate de meșteșuguri soare

Cum să-l faci singur?

La domiciliu, argila pentru modelare va fi capabil să se pregătească pentru mai multe rețete. În primul caz Veți avea nevoie de 250 de grame de clei PVA, aceeași cantitate de amidon de porumb, o lingură tubulară de vaseline și o pereche de linguri de suc de lămâie.

De asemenea, nu se face fără folie alimentară și cremă de mâini.

Procesul începe cu faptul că toate ingredientele principale sunt amestecate și îndepărtate de 30 de secunde în cuptorul cu microunde, în care temperatura maximă posibilă este prestabilită. Substanța este eliberată din filmul format pe suprafața și agitată.

bord din lemn cere mâinile cu cremă, după care masa este direct pe ea smelted timp de 10 minute. Rezultate în masă glinate schimburi pentru prima dată pe un prosop de hârtie, și atunci când dispare lichid, se transformă într-o peliculă subțire și se curăță în frigider.

A doua rețetă Aceasta implică un compus de 100 grame de amidon din cartofi, 100 ml de PVA lipici, o pereche de lingurițe de ulei natural și o lingură de cremă grasă.

Din cauza înainte de mănuși de lucru, este necesar să se încălzească geamul în baia de apă, după care alternativ se umple cu adeziv, smântână și unt. Ingredientele sunt amestecate până la omogenitate, completate de amidon, iar procedura se repetă. Substanță cu agitare constantă se încălzește la foc mic, până când începe să se transforme.

În acest moment, placa este acoperită cu o folie alimentară și a durat cu smântână groasă. Având introducerea de lut de casă pe el și trăgându-l afară timp de 8 minute, va trebui doar să taie mingea, a pierdut-o cu cremă și să amâne ora. Prin perioada de mai sus, masa este compus dintr-un film transparent și mutat într-un loc răcoros.

În cele din urmă, pentru modelarea sculpturale, care necesită materiale mai fiabile, Vom avea nevoie de un pahar de clei pentru lemn, 100 g de amidon de porumb, o lingura de acid stearic, 13 g de acid citric și o cantitate mică de glicerina cu o vaselina.

Toate componentele, cu excepția amidonului sunt stabilite în tigaie și a pus pe un foc slab. Cu o agitare constantă a substanței, se adaugă amidonul în ea. De îndată ce argila de casă începe să se îndepărteze de pereți, acesta poate fi transferat pe suprafața pregătită și Knead. Masa răcită este acoperită cu o folie alimentară și se îndepărtează pe frigider.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: