Alegerea unei profesii umanitare

Alegerea unei profesii umanitare

Majoritatea oamenilor din lume sunt destul de clar împărțiți în umanități și așa-numitele tehnici – primele sunt obișnuite într-o măsură mai mare pentru a funcționa în cuvinte, în timp ce al doilea preferă să se ocupe de numere. Și, deși abilitățile matematice duc adesea la crearea unor tehnologii utile din punct de vedere social și înghețim imens, este încă de sfera umanitară pe care sufletul este în mare parte în partea dominantă a oamenilor de pe planetă. Rămâne doar pentru a decide asupra profesiei și aici este dorit ca nici măcar o vom considera că este doar scurt.

Particularități

Conceptul de profesii umanitare este destul de neclar și nu ar trebui să fie perceput doar ca opoziție cu numerele de științe exacte. Termenul provine din cuvântul latin uman, adică „uman” și, prin urmare, se referă la toate sferele activității umane, opunând în primul rând studiului mașinilor. În același timp, același economist, de exemplu, este mai aplicat planului umanitar, deși se va ocupa în mod constant cu numerele.

În general, aceasta este o activitate globală în care profesorii, jurnaliștii, avocații și mulți alți specialiști lucrează în mod egal.

Nu este întotdeauna posibil să înțelegeți la prima vedere, care profilul este mai aproape de o anumită persoană – umanitară sau tehnică. Dacă vă îndoiți, ar trebui să încercați să căutați aceste caracteristici care sunt considerate caracteristice umanitarilor:

 • disponibilitatea de a ne aminti să comunice cu oamenii, încercând să rezolve deja problemele deja+
 • Înclinații creative care permit de fiecare dată să-și producă propria „formulă”+
 • Dorința de a gândi în mod activ, inventează în mod constant ceva nou+
 • Concentrându-se pe mișcarea constantă, refuzul principal de a sta încă la fața locului+
 • Dragostea pentru citit, ceea ce înseamnă o căutare constantă pentru noi informații și hrană pentru minte.

În același timp, unele sau chiar toate caracteristicile enumerate pot avea, de asemenea, o tehnologie. Ei bine, în cazul în care, în plus față de toate numit aveți, de asemenea, aveți și o tracțiune la numerele împreună cu capacitatea de a le opereze rapid – atunci aveți posibilitatea de a alege în mod liber orice profesie din existente pe Pământ.

Dacă numerele și formulele le-ați speriat și respins întotdeauna, aceasta înseamnă că specialitățile umanitare sunt viitorul tau.

Privire de ansamblu de specialități

O listă completă de specialități umanitare, în cazul în care acest lucru, a fost vreodată elaborat, probabil, conținând sute și mii de poziții, dar Vom împinge doar departe din mai multe direcții evidente legate de umaniste și cunoscute pentru toată lumea. Poate că printre ei nu există nici o opțiune interesantă pentru tine personal, dar vom fi în măsură să se extindă orizonturile și să dea punctul de plecare de la care se pot respinge în căutare de asteptare. Deci, pentru cele mai bune profesii de top din viitorul apropiat.

destinaţii populare

specialități umanitare par să fie distribuite peste tot, dar printre ei sunt atât mai mult și mai puțin populare. De exemplu, nu toată lumea știe cine este un metrolog, și la urma urmei, fără ca acest specialist îngust, fără instrumente de măsură ar fi exactă. Vom lua în considerare acum numai în acele profesii care sunt cunoscute pentru fiecare persoană – acestea atrag o semnificație socială, un salariu mare și pentru mulți sunt realizarea de vis pentru copii.

 • Avocat. Nu este întru totul adevărat să numim această profesie, deoarece acesta este un grup întreg de specialități, și foarte extinse. Vorbim despre persoanele care cunosc legislația în cele mai mici detalii și, prin urmare, pot ajuta să observe și să o ocolească. În practică, puteți lucra ca judecător, un procuror, un avocat sau un consultant, dar venituri ridicate sunt garantate – doar pentru că fără ajutorul unui astfel de specialist este greu de făcut.

Aceasta este una dintre puținele profesii care vor permite unei persoane să devină o stea și un caracter recunoscut, nici măcar de șeful.

 • Economist. Nu cu mult timp în urmă, această profesie a fost considerată în mod corect una dintre cele mai căutate și câștigând rapid popularitatea, dar acum vârful cererii pentru ea a trecut deja puțin. Nivelul inferior de succes al economistului este un contabil, dar, pe măsură ce creșterea carierei poate fi atinsă prin furtul cu capital imens, oferă sfaturi privind investițiile multimilion și, desigur, au un procent bun.

Pentru aceasta, desigur, trebuie să înțeleagă legile pieței, să anticipeze riscurile și să se simtă.

 • Interpret. Lumea modernă este globală – multe frontiere între state sunt, în general convenție, în timp ce altele sunt depășite cu încredere de partidele de zi cu zi de bunuri și turiști. legăturile internaționale promit toate beneficiile imense, ceea ce înseamnă că este necesar ca locuitorii din diferite țări au posibilitatea de a înțelege reciproc sau chiar să întocmească un contract corect legal în două limbi, cu un conținut complet identic.

Se crede că traducătorii sunt plătiți pentru munca lor nu atât de mult, la nivelul de 35-40 de mii de ruble, dar nu și dacă aveți limbi rare și se pot traduce sincronă, care lucrează direct la reuniuni internaționale.

 • Marketer. Cea mai mare parte succesul civilizației moderne a devenit posibilă numai datorită faptului că omenirea a înțeles: comerț mai presus de toate! Cu toate acestea, astăzi, având în vedere concurența nebună a mărfurilor pe piața globală, nu este suficient să producem produsele de cea mai înaltă calitate – trebuie să știți cum să o faceți mai ieftin, unde să vindeți, cum să convingeți potențialul cumpărător pentru a alege marca dvs. , și nu concurenți. Marketer – persoana care poate rezolva toate aceste sarcini și, în același timp, pentru a construi o strategie generală pentru dezvoltarea unui anumit brand.

Specialiștii de top cum ar cunoaște planul de modul în care să investească milioane de oameni într-un astfel de mod de a ajunge la ieșirea de miliarde – respectiv, acestea au, de asemenea, un salariu cu o mulțime de noas.

 • Designer. Conform piramidei nevoilor, persoana în primul rând dorește să elementar pentru a supraviețui, apoi – o creștere a confortului, iar pe partea de sus – satisfacerea propriilor nevoi estetice. Ca din prima jumătate a secolului XXI, omenirea a atins nivelul de dezvoltare, atunci când cei mai mulți oameni nu sunt atât de dificil de a supraviețui – acum cele mai asigurate de la noi doresc să se înconjoare cu frumusețea. Și dacă design peisagistic este un serviciu pentru clienți într-adevăr bogat, apoi într-un sens mai larg, design-ul este pe scară largă a cererii în comerțul menționată mai sus ca o modalitate de concurență pentru consumator.

 • Administrator. Poate că aceasta este profesia pe care este mult mai dificil de a învăța totul – acesta nu este conectat atât de mult cu cunoștințe dobândite, ca și cu calități congenitale, deși a scăzut în mod corespunzător. Sarcina managerului este de a fi liderul său colectiv, să fie capabil de a selecta personalul potrivit pentru a rezolva sarcinile de set, selectați strategia corectă pentru dezvoltarea departamentului sau un întreg întreprindere.

De fapt, acesta este un specialist în sfera intelectuală care se ocupă cu organizarea unui sistem de operare complet de ceva.

Socio-umanitar

Cu toate specialitățile umanitare sunt direct legate de activitatea umană și, în orice caz, sunt implicate în studiul său, separat, este necesar să se aloce profesiile socio-umanitare de orientare – acei reprezentanți din care sunt în mod constant de lucru cu oamenii, concentrându-se asupra lor sau care doresc să ajuta-i. Angajatorul are un astfel de specialist care îi dă un salariu, va fi unul, dar clienții sau clienții – foarte mult, și în fiecare zi.

Dacă societatea nu vă place, ci dimpotrivă, doriți să vă rotiți în mod constant în ea și să ajutați membrii individuali, atunci astfel de specialități vor fi cu siguranță interesați de.

 • Pedagoga. Tot ceea ce am realizat pentru mileniul de dezvoltare se datorează faptului că o persoană trebuie să împartă cunoștințele sale, în timp ce transferul acestora nu numai la sine, dar, de asemenea, copii străini. Cu toate acestea, o înțelegere a oricăror procese și capacitatea de a afirma un simplu și ușor de înțeles limbaj cuiva care a rămas în urmă te în dezvoltarea intelectuală nu este o sarcină simplă. În plus, atribuțiile profesorului includ nu numai transferul de cunoștințe pe un subiect similar, dar, de asemenea, educație o personalitate de succes, cu drepturi depline. Cei mai mulți oameni pentru un motiv oarecare ia în considerare doar profesori profesori de școală, deși în fapt, educatori și profesori universitari, și chiar tutori cu antrenori de fitness.

Ei plătesc pentru astfel de lucrări, de obicei, nu prea mult, dar rolul tau pentru societate va fi de neprețuit.

 • Psiholog. Cele mai multe dintre problemele noastre sunt că nu suntem mulțumiți cu ceva și, uneori, nici măcar nu pot înțelege -. Cineva trebuie să fie pur și simplu să se exprime și undeva sfaturile rezonabile vor fi adecvate – și persoana care era încă o mică productivitate la locul de muncă și perspective extrem de înfricoșătoare în viață, ca să nu mai vorbim de starea viguroasă, devine brusc o persoană de succes cu o viziune asupra lumii pozitive. Cu câteva decenii în urmă în țara noastră să fie un client al unui psiholog a fost considerat un pic rușine, dar astăzi și am devenit evident pentru toți că acestea nu ar trebui să fie dizolvat de la probleme, dar pentru a le rezolva.

Dacă primiți un psiholog către o anumită instituție, atunci salariul va fi mic, dar iată o practică privată cu clienții săi, este posibil aproape de OZIT.

 • Doctor. Profesia de la intersecția științelor exacte și umanitare este puțin probabil să cel puțin cineva pare inutil – indiferent cât de criticat medicina internă modernă, fiecare dintre noi poate aminti cu siguranță cazul în care medicii l-au ajutat într-o situație dificilă. S-ar putea să fiți tratat cu un nas curbat obișnuit și nu deveniți niciodată un erou în ochii societății, dar nu este exclus faptul că veți salva vieți literalmente în fiecare zi.

Cazul medical este considerat una dintre cele mai nobile profesii și, deși în agențiile guvernamentale, munca unor astfel de specialiști nu este acuzată prea mare, într-o clinică privată puteți câștiga astfel încât nimic să regret.

 • Jurnalist. Și, probabil, nici măcar lucrează și modul de viață – cel puțin, dacă reușești să găsești un astfel de post vacant, unde va fi forțat să nu scrie despre știrile intrării, dar despre ceea ce este cu adevărat interesant. Doar imaginați-vă că sunteți în căutarea unor subiecte care vă îngrijesc de dvs. și de mulți cititori ai publicației dvs., să-și petreacă propriile investigații, să stabilească concluziile și lanțurile logice – și societatea, de fapt, se uită la lumea cu ochii tăi cu ochii tăi. Pentru el, sunteți o persoană inteligentă care a dat seama într-un incomprehensibil și a pus-o pe rafturi, un exemplu în întregul geniu dezasamblat și chiar și doar o stea media. În același timp, esența muncii este de a comunica cu oameni interesanți, recunoaște în mod constant ceva nou și, desigur, nu stai liniștit!

 • Diplomat. Acest domeniu de aplicare a fost întotdeauna dificil de trecut, dar pentru care a reușit, nu au regretat-o ​​niciodată. Semnificația lucrării este după cum urmează: Prezentați o țară întreagă undeva în străinătate, fiind pentru compatrioții noștri prin personificarea puterii căreia este acasă la. Profesia este interesantă pentru cel puțin faptul că, la datorie, va trebui să fie rar la domiciliu, dar va fi posibil să se vadă multe alte țări și nu în modul de vacanță de viteză, dar cu atenție – cu câțiva ani de reședință.

Lucrul implică, de asemenea, comunicarea periodică cu cetățenii ca țară și străină, cunoștință cu cultura statului de ședere și a cetățenilor săi de rang înalt.

Creativi

Munca ideală este lecția pe care ați dori să o faceți chiar gratuit, dar aveți un salariu fix și destul de plăcut. Aproape fiecare persoană visează să se găsească în industria asta, care a fost întotdeauna interesată de el și dacă pentru majoritatea oamenilor rămâne un vis, un umanitar talentat poate încerca să ajungă la vârfurile pe care se dovedește bine.

Să spunem că profesiile care se învecinează cu hobby-ul, de obicei, nu pot fi considerate prea populare, nici proastă promițătoare, ci pentru o persoană norocoasă, poate fi cea mai plăcută plătită plătită.

 • Scriitor. Există o astfel de categorie de persoane pentru care compoziția diferitelor femei este un mod preferat de a edita alte persoane sau chiar le. Între timp, în societate există o cerere de conținut de divertisment, iar piața este gata să plătească bine autorilor, pentru a citi (asculta), din care milioane de oameni vor fi. Desigur, este important nu doar pentru a inventa accident vascular cerebral complot neobișnuite, și, de asemenea, să fie în măsură să stabilească propriile gânduri frumos și ordonat, dar dacă gestionați, puteți pur și simplu scrie propriile gânduri – asta e tot munca! Despre venituri stabile Nu poate fi nici o vorbire, dar există o șansă de a deveni o personalitate foarte ușor de recunoscut și intră chiar povestea.

Problema este doar că este imposibil să se obțină educația scriitorului – acesta este un talent, care este excepția cazului în care se poate îmbunătăți în facultatea jurnalistică.

 • Politician. Mulți ar argumenta despre faptul că politica este potrivit pentru înțelegerea sferei creatoare de activitate, dar acum avem în vedere nu aceste cifre de la televizor că majoritatea cetățenilor cauza nemulțumire, și funcționarii mai mici, care nu lucrează în mod clar pentru bani. Dacă întotdeauna ți-a plăcut să joace diferite simulatoare pe un PC, stabilind sarcina de dezvoltare a orașului încredințate, atunci vă puteți imagina cât de plăcere va aduce de lucru, chiar dacă o nouă cale de transport, un nou mod, iluminat stradal de înaltă calitate, si asa mai departe.

În cazul în care gândurile unei persoane sunt curate, el poate începe o carieră, chiar ca voluntar, fără nici o plată a muncii sale, dar în viitor devotamentul și dorința sa de muncă în folosul societății va fi cu siguranță evaluate de către persoane. Și dacă obiectivele principale sunt de a ajuta oamenii sau de a intra în poveste, limitele dezvoltării unei cariere nu pot fi deloc!

 • Actor. Mulți dintre noi din copilărie învață să-ți ascundă propriile emoții reale și cineva știe cum să arate chiar și ceva care nu este într-adevăr și ar putea fi recunoscut din cauza unui astfel de cadou. Fluxul de lucru zilnic este scenariile de coandă și mai multe repetiții pentru a acționa (sau filmat în cinema) relativ rar, dar este, de asemenea, o comunicare cu oameni creativi interesanți și o cunoaștere profundă cu o mulțime de imagini diferite. În același timp, chiar și în stadiile inițiale ale carierei, atunci când este puțin probabil să ofere o mulțime de bani, o recompensă suplimentară, care nu umple buzunarul, dar auzind o mândrie un tânăr artist, va fi applating public recunoscător.

 • Istoric. Această profesie este considerată în cerere, iar cineva o percepe ca un hobby. Sunt oameni care s-ar dedica cu bucurie tot timpul liber pentru a studia ceea ce sa întâmplat mai devreme, cum și de ce – așa, în activități profesionale de la care nu este nevoie de ele nimic altceva! Pentru a îmbunătăți propriul nivel, acestea ar trebui să citească pur și simplu literatura tematică, de a comunica mult cu colegii și, probabil, să participe la săpături. Tot ceea ce se cere în schimb este de a fi o parte integrală a societății acelorași oameni în stil pe preferată de afaceri, care este, de a crește și de a distribui informația acumulată, cel puțin la nivel de profesor de școală.

 • Fotograf. Una dintre cele mai profesiunile libere ale modernității, care a pus de fapt conceptul de freelancing moderne. Dacă credeți că acest lucru a murit odată cu apariția primelor smartphone-uri în masă cu camera încorporată, atunci sunt foarte greșite, pentru că numai un profesionist știe cum să se stabilească în mod corespunzător lumina, ridica echipamente și pentru a găsi unghiurile, fotografiile retușarea și Mount Video. Probabil ați observat că, cu toate eforturile adesea nu este posibil să se facă fotografii reușite momente importante în propria viață, dar un fotograf profesionist ar ocupa cu siguranță, cu această sarcină, și de zi cu zi, lucruri banale el poate demonstra că acestea par a fi o capodoperă.

O astfel de lucrare necesită inspirație nesfârșită, dar cu siguranță nu va fi foame!

Ce profesie de a alege?

Există două tactici principale pentru alegerea unei profesii cu o prejudecată umanitară: vă puteți concentra asupra faptului că este mai mult de făcut sau la câștiguri mai mari. Fiecare abordare are dreptul la viață, dar ambele ar trebui considerate mai separat.

Chase-ul visului este bun pentru că nu vă obosiți de munca voastră și, prin urmare, sunteți deja o persoană fericită. Apropo, cel care preferă o muncă precis adorabil este probabil în timp va deveni și mai de succes decât cei care au lovit inițial banii, dacă nu au încercat să reușească calea spinoasă la recunoaștere. Dar, pentru a începe obtinerea o specialitate la care sufletul minte, este posibil nu numai după clasa a 9, dar chiar și în paralel cu școala la o vârstă mai devreme – diploma de fotograf condiționat încă nu arată pe nimeni, pentru că pur și simplu nu exista.

Dorința de a alege o profesie de dragul de venituri ridicate de la început – este, în același timp, plus, și minus. Pe de o parte, rutina neiubit de oricine poate face îndoieli cu privire la corectitudinea alegerii sale, pe de altă parte – un salariu decent poate netezi nemulțumirea față de aceste drepturi. În același timp, desigur, este necesar să înțelegem ce torturarea-te pentru orice sumă de bani – este incorectă și nepromițători. De exemplu, dacă aveți un aspect neplăcut și miros de sânge, până dreptul la leșin, nu vei fi un chirurg, chiar și pentru un salariu imens.

Astfel, alegerea perfectă a profesiei este o combinație a unui caz iubit cu un salariu, care va fi suficient pentru viață.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: