Arhitect Inginer: Profesie Descriere, Responsabilități și cerințe

Arhitect Inginer: Profesie Descriere, Responsabilități și cerințe

Arhitect este un specialist care lucrează la proiectele de clădiri, structuri și teritorii. Este oamenii din această profesie că suntem în mare parte obligați la apariția unor clădiri de producție și rezidențiale, monumente și parcuri. Tot ce ar trebui să fie construite, într-un fel sau altul, este asociată cu dificultatea de arhitecți. Vom încerca mai detaliat cu privire la aspectele activităților inginerului arhitect.

Caracteristici, pro și contra profesie

inginerie de arhitectură este o direcție de arhitectură, care este responsabil pentru analiza structurală a construcției sau a proiectului său. Sarcinile arhitectului-inginer includ planificarea de proiectare în sine, precum și utilizate pentru construirea de materiale, ținând seama de comportamentul lor în diferite condiții naturale și climatice.

Zona obiectivă a inginerului de construcții include dezvoltarea unui proiect de sisteme de încălzire, ventilație, aer condiționat, precum și alimentarea cu apă, sistemele de siguranță împotriva incendiilor și coordonarea tuturor acestor comunicări.

Avantajele profesiei includ trei caracteristici.

 • Posibilitate Auto-realizare profesională, Comunicarea cu oameni talentați, specialiști în direcția lor.
 • Stabilire. Oamenii au fost întotdeauna construiți și vor construi, ratele clădirilor clădirilor din țara noastră cresc de la an la an, astfel încât în ​​deceniile următoare nu va exista lipsă de propuneri de la potențialii clienți.
 • Oportunitate de angajare în străinătate. Inginerul-arhitect este o specialitate interetnică. Dacă aveți o educație bună și ați acumulat o experiență solidă, atunci aveți toate șansele de a vă califica pentru o vacanță în alte țări.

Cu toate acestea, nu a fost fără defecte.

 • Creșterea responsabilității. Siguranța structurii și confortul de ședere în ea depinde în mare măsură de calitatea de proiectare a sistemelor de inginerie în mai multe moduri, astfel încât acest specialist poartă o morală și chiar a crescut responsabilitatea administrativă.
 • studiile de lungă durată. Inginerii moderni arhitect afla mai aproape la fel de mult timp ca medici. Numai prima etapă de licență () durează 5 ani, iar pentru a finaliza universitate, trebuie să treacă prin încă 2 ani de absolvent.
 • mod Greu de topuri. Pentru a obține un tânăr specialist pentru a obține cel puțin orice ordine decentă este extrem de problematică, toate obiectele majore sunt de obicei oferite de designeri eminenți, și o lungă perioadă de timp trebuie să câștige o reputație pentru o lungă perioadă de timp.
Citește mai mult  Memoria musculare: ce este și cum să se dezvolte?

taxele oficiale

îndatoririle oficiale ale arhitectului includ următoarele elemente:

 • Dezvoltarea conceptului Conceptul de Inginerie Comunicațiilor, Și mai târziu, prezentându-l sub forma unui aspect+
 • întocmirea tuturor documentelor necesare proiectului, o mai bună coordonare cu organizațiile de supraveghere+
 • participarea activă În căutarea de cele mai multe soluții de raționalizare Pentru fiecare proiect specific, dacă este necesar, ajustările sale în conformitate cu circumstanțele modificate+
 • supraveghere În spatele procesului de executare a lucrărilor planificate, lasă în mod necesar pentru construcții și monitorizează respectarea planului.

Este inginer-arhitect pe care trebuie să ia obiecte gata făcute pentru exploatarea în continuare. Obținerea unei comenzi, arhitectul are loc în primul rând la elaborarea schiței și dezvoltarea toate aspectele necesare, după care le coordonează cu clientul. Pe aceasta, activitatea specialistului de inginerie nu se încheie – trebuie să fie prezent personal la toate etapele de construcție și, dacă este necesar, să efectueze măsurători pentru a monitoriza corectitudinea proiectului.

Este acest specialist care are un cuvânt decisiv în alegerea materialelor de constructii.

Calitati personale

Activitatea inginerului arhitectului necesită un înalt profesionalism, cunoașterea bună a tehnologiilor moderne de inginerie, precum și o abordare creativă atunci când efectuați fiecare proiect.

Calitatea și profesioniștii pentru aceste calități de specialitate pot fi atribuite:

 • Gândirea spațială+
 • Orientarea de recomandare+
 • Abilitatea de a lucra într-o echipă+
 • fantezie+
 • o responsabilitate+
 • Bine student+
 • Comunicabilitate.

Educaţie

Inginerul arhitectului trebuie să aibă în mod necesar o educație superioară, auto-învățată în această direcție a arhitecturii nu. În aproape toate orașele din țara noastră există universități arhitecturale, acești specialiști sunt pregătiți în academii private.

În cursul instruirii, inginerii de constructori viitoare studiază subiecte teoretice și practice și dobândesc următoarele cunoștințe:

 • Deținerea diferitelor modalități de a elabora desene și de a efectua schițele necesare+
 • Cunoștințe de bază caracteristicile geodezice și de mediu ale zonei+
 • Abilități pentru lucrul cu date cartografice+
 • Abilitatea de a crea desene și scheme+
 • Cunoașterea particularităților comportamentului diferitelor tipuri de materiale în diferite condiții naturale+
 • lucru abilitate cu baze de date+
 • Abilități de a lucra cu standardele (GOST, SNIP și T. Ns..)+
 • Experiența practică de efectuare a calculelor matematice și analitice.
Citește mai mult  Manager de dezvoltare: Cine este și ce face?

Salariul

Tânărul inginer arhitect nu primește atât de mult, care a fost recent încheiată instituția de învățământ începe adesea cariera cu posturi prost plătite în institutele de proiect. dar Cei mai mulți tipi capabili și motivante apare o șansă după un timp pentru a deveni lider, iar apoi arhitectul principal. În medie, salariul acestor specialiști în Rusia este de 25-35 mii. ruble, deși nivelul de plată depinde în mare măsură de regiunea specifică. Deci, la Moscova, această sumă este primită de către specialiști novice, și arhitecți cu experiență câștiga 5-60. ruble pe lună.

Remunerarea arhitecți care lucrează în afaceri privat are o dispersie mare: ei pot „întrerupe cu copeici“, și poate ajunge până la 100 mii pentru proiect – totul într-o experiență profesională. Acesta este motivul pentru care arhitecții trebuie mai întâi să lucreze pe cont propriu reputație, și numai după ce mai târziu va lucra pe el. În țările CSI (Belarus și Kazahstan), nivelul de plată este aproape la fel ca în Rusia, dar țările cu economii dezvoltate pot oferi specialiștilor condiții mai favorabile. Deci, în Statele Unite, un inginer arhitect poate pretinde un salariu de 6,000. Dolari, în Anglia plata tradus în ruble este de 400 mii, în Germania și Italia Această sumă se apropie 250000. freca. Activitatea inginerului arhitect din Dubai este cel mai bine plătit, Acolo, un specialist calificat poate conta pe câștigurile în 800000. freca.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: