Brand Manager: Caracteristici Profesie, calificare și responsabilități

Brand Manager: Caracteristici Profesie, calificare și responsabilități

Manager de mărci – o profesie care a devenit o mase de masă bine cunoscute în ultimul deceniu. Deși până în ziua de azi, nu toată lumea va da un răspuns clar, care este acest specialist, ce funcționalitate este dată de acest specialist și exact ce face. Cineva îl consideră un marketer, cineva – manager de publicitate. Așa că sau încă nu, învățați mai departe.

Ce este această profesie?

Dacă răspundeți la întrebare cu atenție și în mod consecvent, vom da definiția cuvântului „brand”. Sub marca înseamnă un set de opinii, idei, emoții și asociații legate de un anumit produs sau serviciu. Toate aceste idei sunt în conștiința consumatorilor. Evident, marca nu este un nume, nu marcă, ci o teacă mentală a produsului. Și un astfel de complex complex, formarea sa în conștiința cumpărătorului ar trebui să fie angajată în managerul de brand.

Dacă auzi că managerul de manager de vânzări este la fel ca manager de brand, cu indrazneala disputa un astfel de aviz. Promovarea mărcii, dezvolta simbolurile sale vizuale, pentru a ridica loialitatea față de publicul țintă în raport cu marca – acestea sunt sarcini ale managerului de brand. Da, el este un specialist de promovare, dar încă acest lucru nu este un comerciant.

Decât managerul de brand este diferit de marketing:

 • Monitoarele Marketer procesează vânzări, organizarea sa, toate etapele și rezultatele+
 • Managerul de brand funcționează cu o reputație de brand, face astfel încât încrederea consumatorilor marca.

O astfel de profesie este relativ nouă. Deși mai devreme funcțiile acestui specialist au fost efectuate de către alți angajați. Dar companiile mari au venit la faptul că, pentru a crea o istorie pozitiva a brand-ului, un specialist separat, ar trebui să lucreze la reputația sa. În spațiul de afaceri, o astfel de diviziune a funcționalității este calculată și acest lucru nu este doar o tendință de moda.

Managerul de brand trebuie să dezvolte o strategie de dezvoltare de brand, acesta trebuie să monitorizeze și să evalueze indicatorii cheie nu numai de brand, dar, de asemenea, pe piață ca un întreg. De exemplu, dacă vorbim despre industria modei, ar trebui să fie un specialist care cunoaște piața perfect, urmează tendințele sale și procesele relevante, cunoaște liderii și știe cine trebuie să fie egal.

De asemenea, el interacționează cu corporații media și toți experții care ajuta la construirea unei imagini de marcă. Același angajat este implicat în lansarea și repornirea produselor. Desigur, ca parte a echipei.

Stabilire

Nevoia de astfel de specialiști este doar în creștere. Desigur, dacă vă păstrați în minte companii mari. mă întreb ce mai multi manageri de brand care lucrează pe bază de contract. De exemplu, nu este o companie foarte mare, care nu este încă pregătită să ia un angajat al acestui nivel personalului, invita un specialist cu experiență ca manager de criză: ea semnează un contract cu el timp de mai multe luni, timp în care el crede asupra strategiei de brand , descrie un plan detaliat și altele.

Înseamnă că Oportunități profesionale de experți crește: ele pot coopera cu diferite companii, da o singură dată de consultare, în cele din urmă, antrenori devin. Ia managerul de brand de specialitate de astăzi este de fapt nicăieri imposibil, dar având o specialitate adiacentă, experiența, dorința de a învăța, puteți deveni un specialist de coaching. Deci, este posibil să devină cel care va crește în țară o generație de brand manageri calificați în țară.

Citește mai mult  Arhitect Designer: Profesie Descriere și formare

Calificare

Nu este un secret că un număr mare de persoane care doresc să devină o legătură importantă de gestionare a afacerilor cred că abilitățile naturale, o aderență, ambiții pentru acest lucru. Dar încă de la zero este imposibil de a deveni un specialist. Având chiar un potențial uriaș, este doar ireal. Managerul de brand ar trebui să cunoască specificul muncii sale, domeniul de activitate, evaluarea corectă a propriilor sale capacități. Adevărata stimă de sine profesională – primul pas către o carieră de succes.

Educaţie

Perfect dacă aveți o educație care este direct legată de postarea dorită. De exemplu, sunteți specialist în marketing, un analist, manager de publicitate – toate aceste specialități conexe, optim adecvate pentru un început de succes. Dar Dacă ați învățat, de exemplu, pe o activitate de antreprenorială psiholog, o astfel de specialitate va fi, de asemenea, un sprijin bun pentru solicitant.

Formarea nu poate fi asociată cu economiile, dar dacă este o educație superioară academică, completată de cursuri speciale pentru promovarea produsului, aveți toate șansele de a deveni un manager de brand de succes. Probabil că toată lumea știe asta În lumea modernă, specialistul la fiecare 5 ani ar trebui să învețe. Și primind următoarea „crustă” a învățământului superior, recalificarea nu este deloc opțiunea de instruire singura. Trebuie să studiezi la cursuri de înaltă calitate, seminarii, webinarii, cursuri care organizează specialiști cu o reputație excelentă și o bază și abilități bune, relevante.

Regulamentul de impresie – auto-educație. Doar stird cărți de afaceri – nu lecția cea mai productivă. Principalul lucru este că ați plăcut sincer sfera în care ați venit să vă faceți să doriți să studiați piața, să fiți într-o tendință, să căutați informații care vă vor ridica la un nou nivel profesional.

Aptitudini

Creative și Analytics – acest tip de sinteză oferă managerului de brand posibilitatea de a-și stabili poziția în cadrul companiei și pe piață ca întreg. Gândirea creativă ajută la construirea unei comunicări de marcă, astfel încât consumatorul să fie interesat să devină parte a mărcii. Ar trebui subliniat pe un fundal competitiv. Necalculații obișnuite aici nu funcționează, trebuie să gândiți non-standard.

O mentalitate analitică are nevoie de un manager de brand pentru a identifica legăturile dintre numere, care, la rândul său, va contribui la concluzii credincioase.

O altă abilitate:

 • Gândire strategică – un specialist ar trebui să vadă dezvoltarea mărcii atât pe termen scurt, cât și pe termen lung+
 • Comunicarea și inteligența socială ridicată – pentru a comunica în interiorul profesiei va trebui să facă mult și să o facă eficient+
 • Gestionarea timpului – Pentru aproape orice specialist, indiferent de domeniul de activitate, acesta este un avantaj profesional și o resursă personală puternică+
 • Calități de conducere – va trebui să adune oamenii în jurul nostru+
 • Abilitatea de a lucra cu baze de date – este necesar să stăpânească oricum+
 • Abilități de a lucra cu programe și aplicații de vizualizare a datelor+
 • Cunoașterea unei limbi străine – barierele lingvistice pot strica chiar și cea mai frumoasă impresie (cunoașterea pompei a limbii).
Citește mai mult  Totul despre energia profesiei

O abilitate manager de brand indispensabilă – pregătire publică. A fi în umbre în majoritatea cazurilor nu va funcționa.

Calitati personale

Managerul de brand este un coordonator profesionist, iar această misiune implică implicarea calităților personale.

Ce calități vor fi valoroase pentru acest specialist.

 • Abilitatea de a asculta cu atenție și de a selecta informațiile necesare în procesul de audiere. Comentarii importante, opinii, idei nu ar trebui să rămână în afara urechii. El trebuie să smulgă esența, chiar dacă conducerea sa confundă puțin ideile sale.
 • Dezvoltat intelectul emoțional. Dacă știți cum să simțiți o altă persoană, dacă sunteți goală și sunteți gata să preziceți reacția, în maneta dvs. un adevărat card Trump. Din fericire, în cursuri speciale puteți crește cifrele acestui tip de inteligență.
 • Ambitiune. Fără acest lucru, profesia va fi dificilă. Dorința de a deveni primul este, se poate spune, opțiunea încorporată a unui bun manager de brand. Dar pentru a echilibra, ar trebui să fie o gândire critică și abilitatea de a vă uita de la exterior.
 • Precizie. Dacă sunteți întârziat tot timpul, atunci nu puteți dispune de timp și, în mod clar, nu ați înțeles în practică cât de greu este să depășiți efectul primei impresii.
 • Determinare. Situațiile stresante nu vor fi rare pentru nici o persoană în afaceri mari. Și dacă trebuie să dovediți avantajul (deși bunuri sau servicii), este necesară determinarea cu siguranță. Nu rupe, nu te lăsa speriat, nu se tem să facă un pas riscant, dar promițătoare – cu acest brand manager are în față.
 • Abilitatea de a-și apăra poziția lor. Pentru aceasta avem nevoie de perseverenta, asertivitate, dorința de a merge până la capăt. Și dacă sunteți o persoană cu gândire non-standard, trebuie să fie pregătiți pentru faptul că nu toți colegii vor înțelege imediat și să ia ideile tale. Va trebui să confirmați în mod convingător.

Managerul de brand este într-o anumită măsură, pionierul. Chiar și ghidul, uneori, nu știe exact ce vrea de la acest specialist. Prin urmare, meticulozitate, scrupulozitate, dorința de a se îngropa în lucrurile mici și prevăd dezvoltarea în continuare a evenimentelor va fi, de asemenea, util pentru acest specialist.

responsabilități funcționale

Crearea unui logo, promovarea produsului – acesta este modul în care, de obicei, managerul mărcilor activitatea de brand manager. Și apoi pictează cu mai multe detalii.

Astfel, responsabilitățile funcționale ale unui specialist pot fi atribuite:

 • Cercetarea de marketing analitică – poate fi efectuată în colaborare cu marketerul+
 • Analiza pieței, înțelegerea segmentelor sale și a propunerilor relevante+
 • Dezvoltarea strategiei de promovare a produselor+
 • Dezvoltarea evenimentelor PR (publicitate, prezentare, expoziții, direcționare)+
 • Crearea unei politici de stabilire a prețurilor+
 • Crearea unei scheme de vânzări de bunuri (sau pur și simplu făcând propuneri pe această temă)+
 • Curabilitate în proiecte importante de prezentare+
 • Ghid pentru merchandising+
 • Control subordonați de muncă+
 • Executarea sarcinilor conexe prin acordul anterior+
 • Crearea de rapoarte pentru manual.

În fiecare companie, managerul de brand face ceea ce este scris în descrierea postului său. Dacă în cele din urmă este angajat în funcțiile altor angajați, este o companie mare minus. Citiți cu atenție DI (descrierea postului), negociați cu gestionarea tuturor momentelor controversate și incomprehensibile înainte de a intra în birou.

Descrierea postului

Constă din acest document din mai multe puncte. Prima este „Dispoziții generale”. În acest paragraf, poate fi indicat faptul că managerul de brand aparține categoriei directorilor care este subordonată directorului comercial sau șefului departamentului de marketing.

Citește mai mult  Profesor-defectolog: Caracteristici, pro și contra, cunoștințele necesare

Se indică în acest paragraf și ce ar trebui să știe un specialist:

 • Legi și regulamente (enumerare)+
 • Conjunctura pietei+
 • Metode de stabilire a prețurilor+
 • Economia de piață, Antreprenoriat+
 • Elementele de bază ale tehnologiilor PR+
 • Caracteristici de marcă și tehnologie de producție+
 • Etica comunicațiilor de afaceri+
 • Structura de management a companiei.

Asigurați-vă că trebuie remarcat decât managerul de brand în activitățile sale este ghidat.

Următorul articol descrie responsabilitățile funcționale ale unui specialist. Aceasta este o listă cu 5-20 subpotați pe care trebuie să o re-citiți mai mult cu atenție. Dacă, de exemplu, este scris: „Alte responsabilități adiacente”, momentul necesită clarificări și clarificări.

Următorul în DI există un element cu transferul drepturilor managerului de brand. De exemplu, printre drepturile unui specialist – de a solicita conducerii companiei să asigure condiții de lucru organizaționale și tehnice. Dreptul de semnare și de vizitare a documentelor trebuie indicat aici.

Și un punct mai obligatoriu DI – „Responsabilitatea managerului de brand”. Este responsabilitatea indicat pentru anumite acțiuni și imediat remarcat, în cadrul căruia este responsabil (de exemplu, în limitele muncii și dreptul civil al Federației Ruse).

Perspective de carieră

  Orice angajat este interesat de salariul pe care îl va primi într-o nouă poziție și ce creștere a carierei este posibilă. La Moscova, venitul unui specialist într-o companie mare este estimat la o medie de 3-5 mii. E. La sfârșitul anului, angajatul se bazează pe un premiu bazat pe rezultatele anului, care poate ajunge la 10-50% din câștigurile anuale. Dar, în acest caz, vorbim despre companii mari, de succes, precum și despre rezultatele foarte bune ale managerului de brand.

  Interesați de un specialist, și care sunt opțiunile de implementare a unui plan individual. Că veți fi negociat direct cu manualul. De exemplu, despre diagrama și frecvența raportării. Poate că veți fi prescris o perioadă de încercare care să nu depășească 3 luni. Schema de raport trebuie să fie clară și de înțeles. Încercați să demonstrați rezultatele muncii în mod luminos, în mod clar, cu o prezentare bună.

  Un manager de brand de succes poate conta în timp pentru a crește salariul, precum și creșterea profesională. Dacă un întreg grup de angajați lucrează deasupra mărcii, el poate conduce acest departament. Managerii cu experiență devin vedete de munca lor, iar multe companii mari încearcă să „fumeze”. În unele cazuri, acești specialiști lucrează ca manageri de criză care, de exemplu, încheie un contract anual cu compania și în acest timp efectuează promovarea activă a mărcii.

  Lucrați perspective interesante, excelente, salariul ar trebui să inspire, de asemenea, o muncă serioasă. Un loc de muncă de succes!

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: