Care sunt tipurile de interviuri?

Care sunt tipurile de interviuri?

Cea mai bună modalitate de a învăța viitorul angajat, abilitățile sale profesionale, calitățile personale, atitudinea de a lucra, echipei și pentru proprietatea muncii este un interviu. De asemenea, la interviu și angajatul pot clarifica valoarea remunerației, posibilitatea creșterii carierei, natura lucrării.

Interviul ajută ambele părți să adopte o decizie ponderată și corectă pentru o cooperare comună în continuare. Luați în considerare mai în detaliu ce există tipuri de interviuri.

principalele formate

Pentru a nu face o greșeală în alegerea unui nou membru al colectivului de muncă, în primul rând, este necesar să se determine ce tip de interviu este cel mai potrivit pentru sarcina. tipuri de interviuri pentru anumite criterii existente pot fi împărțite în mai multe subgrupuri.

Prin conținutul ei pot fi de mai multe soiuri.

 • Biografic. Acest tip de interviu este cel mai des folosit pentru interviu la primirea. Aceasta implică întrebări cu privire la identitatea noului venit: despre instituțiile de învățământ unde a primit competențe profesionale, despre experiența sa (și pentru poziția prevăzută) și lucrarea anterioară. Puteți afla despre motivele de concediere din locul de muncă trecut, starea civilă, caracteristicile caracterului care sunt necesare pentru lucrări ulterioare.
 • Situațional. Acest interviu conține un set de sarcini specifice care ajută angajatorul să determine nivelul de profesionalism, rezistența la stres, prezența anumitor trăsături de caracter și caracteristicile psihologice ale solicitantului.

Forma interviului este următoarea:

 • Individual+
 • grup.

În cadrul organizației, puteți selecta următoarele soiuri de interviuri:

 • într-o singură etapă+
 • În mai multe etape.

Luați în considerare principalele tipuri de interviuri.

Stresant

Pentru unele specialități, este necesar să se determine nivelul rezistenței la stres al candidaților. De aceea Utilizați interviuri cu întrebări care ascund simțurile omului, valorile familiei și abilitățile profesionale sau includ sarcini care necesită o atenție sporită și o concentrare, Dar împlinirea care distrage-o varietate de factori deranjante: zgomot, excese de temperatură, prezența persoanelor străine, a altor solicitanți, stabilirea neobișnuit.

Un astfel de interviu specific este necesar atunci când admiterea la munca oamenilor cu privire la anumite specialități, A cui sfera de lucru este asociată cu risc, cu comunicarea de zi cu zi cu un număr mare de oameni, cu situații delicate de zi cu zi la locul de muncă. Este adesea folosit în interviuri cu normă întreagă pe posturile vacante ale lucrătorilor bancar, impozitul, asigurarea, diverse departamente pentru lucrul cu clienții, sfera jurnalismului și televiziunii, comerțului și psihologiei.

Un astfel de interviu, în contrast cu interviul biografic, ajută la identificarea reale calități psihologice ale unei persoane, profesionalismul și capacitatea de a fi calm, politicos și plin de tact într-o situație dificilă.

Situațional

Acest interviu se aplică atunci când testarea unui solicitant, fără experiență sau atunci când admiterea la o poziție superioară, sau într-o poziție care necesită abilități de comunicare mari. În timpul interviului, angajatorul În forma unui joc de afaceri dă anumite sarcini solicitante care vă permit să dezvăluie nivelul de cunoștințe, experiență profesională, topirea, nivelul de gândire, creativitate și ca răspuns la situația. Și folosind această metodă, puteți estima calitățile personale ale solicitantului, adecvate sau nu cartei și valorile interne ale companiei.

Ca situații simulate, calea de ieșire din care ar trebui să găsească solicitantul, utilizarea sau problemele reale ale acestei întreprinderi, sau fictive, dar este posibil în funcție de specificul acestei întreprinderi.

Structurată

La efectuarea unui astfel de interviu, se înțelege că Toate interviurile întrebări sunt clar împărțite pe subiecte specifice, există o anumită structură. Cel mai adesea, înainte de interviuri full-time folosite Metoda de completare a unui cont Cantități mari de solicitanți, precum și toate întrebările identice sunt identice și concepute astfel încât acestea necesită un răspuns deschis și detaliat.

Pe baza acestui chestionar, selectarea candidaților potriviți și ulterior interviului full-time. În plus, întrebările din interviurile sunt, de asemenea, definite nu de regulile, dar în conformitate cu planul planificat, în cazul în care toate întrebările sunt împărțite în grupuri. Fiecare grup de probleme ajută să dezvăluie anumite proprietăți ale caracterului Challenger, aptitudinile sale profesionale, calitățile morale, capacitatea de a face față situației stresante.

pentru competență

Competența este un set de personalitate și calitățile profesionale ale persoanei necesar pentru îndeplinirea sarcinilor de muncă pe o anumită poziție. Cu un astfel de angajator un interviuia în considerare experiența solicitantului la locul de locuri de muncă anterior și evaluează comportamentul și munca sale competențe pe baza unor situații reale din trecut. O persoană care cere astfel de întrebări pentru a obține răspunsuri într-o formă detaliată despre ultima experiență pozitivă de muncă, despre diverse situații critice și modul în afara ei.

Preferința este proiectat Verificați lista cu un set de competențe necesare pentru această poziție, și pe baza acestor cerințe sunt elaborate întrebări pentru interviuri. Rezultatele unui astfel de interviu este de dorit să se stabilească imediat în forme special compilate cu un sistem de punctaj stabilit, în cazul în care fiecare competență este estimată din mai multe poziții.

De exemplu, o astfel de abilitate ca abilități de comunicare poate fi estimată la scorul de puncte 1 la 5 de astfel de parametri, ca alfabetizarea, abilitatea de a asculta, capacitatea de a convinge, experiența de discursuri publice și prezentarea de sine ca specialist.

Proiectiv

Un alt nume este un astfel de interviu un – proiect. Esența ei este că Solicitant pune întrebări despre oameni și situații care nu sunt legate de el personal, și pe baza hotărârilor sale estimate, lanțurile sale de raționament logic face o concluzie cu privire la identitatea solicitantului pentru această poziție. Gândurile omului așa cum au fost pentru a da o proiecție la o descriere a altor persoane, gânduri și căile lor la situații de viață de ieșire.

Tehnic

Această specie este format numai din întrebări, în ceea ce privește abilitățile de muncă, experiența profesională și cunoștințele disponibile într-un domeniu specific de angajare. Un astfel de interviu o ajută să aprecieze experiența reală și profesionalismul, nivelul de pregătire al personalului viitoare.

Tipuri

grup

interviu de grup este de două specii.

 • Interviu cu mai mulți solicitanți, în același timp,. Aceasta se realizează sub formă de concurs, formează grupuri de la cinci până la douăzeci de persoane. Cu această metodă, angajatorul poate introduce caracteristicile companiei, cu un loc liber dintr-o dată toți solicitanții și să învețe modul în care o persoană se comportă într-o situație de non-standard, cu persoane necunoscute și echipa. Pentru aceasta, fiecare candidat este rugat să vorbească despre ei înșiși, răspunde la întrebări, să se exprime în unele abilități, aptitudini, cunoștințe în rezolvarea sarcinilor. Sarcinile sunt colective (pentru un subgrup de mai multe persoane) și individual.
 • Interviu cu un solicitant conduce un grup de specialiști ai acestei întreprinderi. Printre ei poate exista un psiholog, un angajat al departamentului de personal, un specialist din acest departament, în cazul în care subiectul vrea să facă. Cel mai adesea, acest lucru se face în scopul de a determina disponibilitatea angajatului necesar calităților profesionale și a anumitor proprietăți ale personalității.

De obicei, folosite pentru profesii cu activități înguste controlate, cu setul necesar de calități personale și de muncă.

Individual

Aceasta este o intersion a unui singur angajator pe una cu solicitantul. Acest interviu trece într-o mai calm, cadru relaxat, cu excepția cazului în acționează ca parte a unui interviu stresant. Cu un interviu individual, solicitantul pentru poziția mai ușor să se arate într-o lumină mai avantajoasă, deoarece nivelul de excitare si frica este mai mică decât cu masacrul de oameni. Dar trebuie să ne amintim că Rolul principal în evaluarea candidaților este jucat de opinia subiectivă a capului, preferințele sale personale.

 • Într-o singură etapă. Decizia de a accepta lucrarea este făcută după un interviu cu o persoană cu un angajat al departamentului de recrutare sau cu un supervizor direct. Cel mai adesea este un loc de muncă, care nu are nevoie de competențe profesionale speciale.
 • În mai multe etape. Cu această metodă, persoana se așteaptă la un interviu individual la o dată cu mai mulți reprezentanți ai acestei companii. Interviurile sunt organizate în etape, uneori câteva zile. O astfel de metodă vă permite să reduceți la început candidații necorespunzători pentru a continua să testeze cele mai experimentate și mai relevante viitoare posturi candidate și, pe baza tuturor interviurilor să aleagă cele mai demne.

Metode de exploatație

Interviuri de bază și probleme stabilite de intervievați, alcătuiesc baza fiecărei metode de interviu și le permite să le împartă pe sisteme.

 • britanic. Intervievatorul combină întrebări din interviurile biografice și tehnice. Este important să aflați ce are o persoană valori familiale, ce fel de educație a primit, indiferent dacă propria sa familie are și care există tradiții în ea, unele date din biografia care caracterizează această persoană. Această tehnică este potrivită pentru acele firme importante nu numai la nivelul pregătirii tehnice ale specialiștilor lor, ci și aspectul moral al companiei în care există o continuitate a generațiilor și a trecut calea istorică mare de dezvoltare.
 • chinez. O prezentare scrisă a biografiei lor este adesea aplicată, precum și o persoană ar trebui să descrie că la atras într-un nou loc de muncă, ceea ce principalele sale calități și caracteristici care ajută la această lucrare. Abilitățile profesionale sunt evaluate sub forma examenului.
 • limba germana. Previzualizați scrisorile de recomandare din locul precedent de muncă, precum și de la profesori și maeștri, care au trecut de formare. Se crede că experiența și abilitățile dobândite de acest specialist sunt evaluate.
 • american. Principalul obiectiv are ca scop studierea caracteristicilor creative ale unei persoane, creativitatea, rezistenta la stres, percepția cu multiple fațete și capacitatea de a lua decizia corectă. Cel mai adesea, interviul este informal.

Toate tipurile de interviuri și interviuri sunt rareori în forma sa pură, în cazul în care doar o singură metodă este prezent.

În cazul în care postul vacant necesită anumite abilități, experiență sau este un candidat pentru o poziție de conducere, atunci De obicei, interviul este un amestec dintr-o varietate de tehnici și metode, o trecere treptată a interviurilor și a sarcinilor de afaceri de rezolvare. Se numeste evaluare. Fiecare companie face asistenta lor pentru o anumită poziție, deoarece acestea sunt concepute pentru a determina competența adecvată pentru această lucrare disponibile de la solicitant.

Care sunt întrebările?

Prin urmare, problemele depind de tipul, tipul și metoda de intervievare. Dar, conform regulilor general acceptate, ele pot fi împărțite în mai multe tipuri.

 • Închis. În cazul în care răspunsul la această întrebare poate fi administrat singur, sau negativ affirmatively. O analiză a răspunsului nu oferă o reprezentare corectă a calităților psihologice și morale ale unei persoane, ci își arată experiența și cunoștințele profesionale. Exemple: „Ați avut discursuri publice?”” Câți oameni erau în diviziunea dvs?”.
 • Deschis. Încurajați interlocutorul să dea un răspuns detaliat, reflectă, mai profund de a dezvălui moduri de a rezolva anumite sarcini. De exemplu: „Ce audiența țintă este calculată de acest produs?”,” Ce soluție la această problemă puteți oferi?”.

Întrebările și sarcinile de interviuri afectează în mod direct etapele biografiei umane, etapele de a deveni ea ca specialist și capacitățile sale. Se pare că poate oferi îmbunătățirea activității acestei întreprinderi și obținerea de beneficii și profituri maxime.

Mai multe detalii despre tipurile de interviuri vor spune următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: