Ce ar trebui să fie o fotografie pentru un CV?

Ce ar trebui să fie o fotografie pentru un CV?

În procesul de găsire a unui loc de muncă, un rezumat bine compilat-este de mare importanță. Este important fiecare lucru mic, inclusiv disponibilitatea de fotografii. Desigur, introduceți o fotografie în documente sau nu – numai solicitantul însuși decide, dar există situații în care nu se face fără ea, și trebuie să-l faci corect.

De ce fotografia este importantă?

În prezent, fotografia în CV-ul este atât de relevant, din moment ce prima etapă de selecție se realizează de obicei în conformitate cu chestionarele primite fără participarea personală a solicitanților. Și în acest caz, Prezența imaginii atașată va fi o șansă să iasă în evidență, să atragă atenția. În primul rând, astfel este mai ușor de a vizualiza o persoană, face o opinie mai completă despre el. În al doilea rând, în ochii angajatorului, un astfel de document o va avea un avantaj de cel puțin, deoarece a fost petrecut mai mult timp.

În plus față de înțelegerea faptului că reclamanta nu a mers printr-o cale mai ușoară, factorul psihologic joacă rolul său – În cazul în care o persoană este prezentată în fotografie cu caracteristici plăcute, refuză să-l va fi mai dificil. Chiar și astfel un plus mic poate deveni decisiv. În același timp, nu este necesar să sperăm că apariția uimitoare va umbri pe deplin lipsa de experiență sau a cerințelor profesionale necesare, deoarece acestea iau în considerare în primul rând calitățile de lucru.

Pentru unele profesii, prezența unei fotografii este obligatorie. Printre acestea se numără manageri și alte persoane care, în viitor, va depune o organizație. În același timp, este imposibil să vorbim despre aspectul perfect, suficient pentru ca niciodată să nu existe nimic repulsiv în om. Același lucru este valabil și pentru orice profesii legate de prezentări și comunicare cu clienții.

Ce ar trebui să fie?

Alegerea fotografiei pentru un CV, trebuie să vă amintiți întotdeauna că poate avea un efect opus direct. De obicei, acest lucru se întâmplă în cazurile în care parametrii imaginii nu sunt potriviți pentru un astfel de document. De aceea Toate opțiunile trebuie să fie evaluate în mod obiectiv și să aleagă cele mai potrivite.

Marimea

În ceea ce privește dimensiunea, nu există nicio reglementare clară, dar fotografia nu ar trebui să fie prea mare – toate acestea, datele privind calitățile profesionale sunt principalele. Acesta este de obicei plasat în partea superioară a foii din dreapta, spre stânga sau în centru. De exemplu, puteți lua dimensiunile oricărei fotografii la documente (3 la 4 cm) sau mai mult (6-8 cm). Formularul de imagine – dreptunghiular, deci este mai bine perceput. Excepțiile sunt cazurile în care, în plus față de rezumat merge portofoliu.

Citește mai mult  Tipuri de ingineri

Spre deosebire de fotografie în documentele oficiale, va fi mai bine dacă nu numai o persoană care va fi capturat în rezumatul. Să presupunem că un instantaneu la centura, dar în nici un caz nu este o creștere completă, deoarece din cauza de dimensiuni mici, imaginea va fi prea mică. În același timp, puteți sta jos sau în picioare, luând o postură relaxată.

fundal

Nu trebuie să neglijați posterior. Prea luminos, copleșit cu detalii, el va distrage atenția de la persoana capturat pe sine. Pentru fotografia solicitantului, există trei opțiuni de câștig-câștig.

 • fundal neutru. Acesta poate fi o pânză întinsă sau un perete comun (dar în nici un caz cu covor sau tapet colorat). fundal universal – alb, gri sau bej. În fotografie cu un fundal întunecat, iluminat și abilitatea fotografului este important. Dar pentru vacanțele legate de creativitate sau creativ, această opțiune poate părea prea plictisitoare sau obișnuită.
 • Spațiu de birou, locul de muncă. Fotografia din locul de muncă anterior, la tabelul computerului de acasă sau în orice alt cadru de operare va arăta gravitatea intențiilor.
 • Oraș sau peisaj natural. În același timp, merită să alegeți ceva neutru – nu ar trebui să existe trecători aleatoare, aruncând semne sau clădiri în fundalul din spate.

În plus, nu trebuie să existe alte persoane în cadru și care nu poartă încărcătura semantică a obiectelor. Majoritatea companiilor au prezentat cerințele pentru a separa munca de la orice altceva.

Aspect

Sa dovedit în mod repetat că, în primul rând, orice persoană atrage atenția asupra aspectului, mai ales dacă vine vorba de ocuparea forței de muncă. În această întrebare, trebuie să acordați atenție mai multor nuanțe.

 • Expresie faciala. Lumina, zâmbetul abia perceptibil și bunătatea în ochii lui vor face o impresie mai bună decât o piatră, o față tensionată sau un zâmbet neobișnuit.
 • îmbrăcăminte. Este simplu – trebuie să construiți pe asta, pe ce locuri de muncă trimiteți o cerere. Pentru fit orice îmbrăcăminte în stil de afaceri – bluza, tricou, jacheta. Pentru ca lucrătorii să rămână ca o formă specială și de rutină completă fără biblioteci și pretenții. Pălării sunt binevenite numai în zonele în care nu fac fără ele (de exemplu, bucătarul).
 • Machiaj si coafura. Să nu exagerați, nu mergeți la salon sau pentru a încorpora cele mai la modă tendințe. Machiajul ar trebui să fie restrâns și părul părului. Chiar și în domeniul de masterat frumusete rar arată toate tendințele modei, alegând ceea ce într-adevăr să le facă față.
 • Accesorii ar trebui să fie în mod moderat. Decoratii ușor de reținut, agrafe de păr și bijuterii. Ore, pahare, seagles modeste sau fular de gât pentru o fată va fi suficient.

Se întâmplă adesea ca la etapa inițială, oamenii doresc să ascundă un anumit aspect sau informal, dacă vom trimite un CV in companie, cu vederi conservatoare. O astfel de poziție a este incorectă, deoarece o persoană pur și simplu va petrece timpul. De obicei, există o regulă că fotografia ar trebui să arate la fel ca o persoană la interviu.

Citește mai mult  Totul despre profesia de tehnolog industria alimentara

În cazul în care decizia de a ajunge la locul de muncă în această organizație a fost deliberată, solicitantul va fi conștient de care aspect este binevenit, și va încerca să-l potrivească.

Tratament

Nu este necesar să ne gândim că CV-ul poate fi completat doar cu un instantaneu cu o sedinta foto profesionala in studio. Fotografia dorită poate fi găsită în arhiva acasă sau, în cazul în care există o idee despre cum ar trebui să arate, puteți face o nouă. Este destul de simplu, deoarece datorită gadget-uri moderne pot fi chiar și a făcut față fără asistență. În același timp, mulți păcat cu faptul că acestea impun o mulțime de filtre sau de a încerca să îmbunătățească imaginea în orice mod, folosind programe de editare.

Eliminați mici defecte pe piele sau urme de oboseală este destul de acceptabil, ca și de a face o fotografie clară și luminoasă – Așa că se pare la fel de natural posibil. Alte efecte, precum și diverse adăugiri pot schimba accentul și arată reclamanta cu o persoană frivolă. versiunea de culoare arata mai realiste și de preferat alb-negru.

Cum de a insera în document Word?

Cel mai adesea, editorul de text Word este utilizat pentru a compila un rezumat – este mai ușor să-l edita, iar formatul creat este ușor de a trimite și deschis. O mostră de document adecvat poate fi descărcat de pe site-uri caută posturi vacante sau să le. Principalul lucru este că documentul final are extinderea DOC.

Introduceți o fotografie prin orice mod convenabil.

 1. În meniul superior, faceți clic pe fila „Inserați” și selectați butonul „Figura”. În fereastra care apare, trebuie să găsiți fotografia pregătită și faceți clic pe „Paste”. Dacă ați uitat de unde este stocat și ce se numește, puteți schimba vizualizarea listei și puteți face mai vizuală. Schimbarea butonul din dreapta al mouse-ului pe fotografie care apare, în CV-ul puteți schimba dimensiunea, formatul și poziția sa în raport cu textul.
 2. Fotografia poate fi copiată pur și simplu utilizând comanda corespunzătoare din meniul contextual (butonul din dreapta al mouse-ului). Apoi, în locul potrivit al documentului, trebuie să puneți cursorul și să selectați comanda „Paste” în același mod. Dimensiunea fragmentului inserat poate fi schimbată folosind markeri (puncte) în jurul acestuia, care va apărea după ce faceți clic pe imagine.

Versiunea finală trebuie salvată făcând clic pe butonul „Fișier” și apoi „Salvați” sau „Salvați ca” (de exemplu, pentru a salva în format PDF.).

Greșeli comune

Deoarece percepția fotografiilor este destul de subiectivă, în procesul de alegere, vă puteți întoarce la opinia competentă în acest popor sau doar familiară. De obicei, recrutorii percep imaginea în ansamblu, în timp ce reclamanții aleg o imagine, bazându-se pe acele trăsături care le plac ei înșiși. Evident, aceste două estimări nu pot coincide. Printre principalele dezavantaje ale imaginilor pentru un rezumat, puteți aloca următoarele.

 • Decorarea greșită. În dorința de a ieși afară, o persoană poate abandona rezumatul standard Blanca și poate dezvolta o versiune individuală cu designul original și structura. Cu toate acestea, fotografia este mai bună pentru a plasa de sus și nu le ocupă mai multe foi de coli. În acest caz, textul trebuie să fie clar vizibil și citit, deoarece în acest caz este principalul principal.
 • Slabă calitate. Prea întunecată, supraexpusă, fuzzy, neclară, va face o impresie proastă. Dacă o fotografie este dificil de făcut, puteți contacta magazinul sau un fotograf profesionist.
 • În cazul în care reclamanta susține un loc în afacerea serioasă, aspectul ar trebui să fie adecvat. Vedere frivolă, dezvăluirea hainelor sau provocarea de postură nu poate descrie persoana cu cea mai bună mână.
 • Nu toți managerii HR pot evalua în mod clar fotografiile cu starea de spirit. Acestea includ fotografii cu agrement, evenimente corporative și alte evenimente. Viitoarele conduceri nu este întotdeauna un hobby interesant și ceea ce angajații lor în timpul liber.

Chiar și fotografii complet inofensive cu animale de companie, buchete de flori sau mașini pot fi trimise numai companiei cu un stil informal de comunicare și etică.

Exemple de succes

În plus față de evaluarea aspectului, fotografia oferă o idee primară dacă solicitantul va putea să deranjeze cultura corporativă a organizației. Prin urmare, în primul rând stă în continuare activități de afaceri sau lucrători. O astfel de opțiune trebuie să fie fiecare persoană. Fotografiile luminoase sunt mai plăcute pentru percepție și, prin urmare, câștigă.

Citește mai mult  Alegerea unei profesii umanitare

Un bărbat în haine întunecate pe aceleași riscuri de fundal pentru a deveni imperceptibile și va arăta mai puțin prezentabil, dar cu o muncă bună a fotografului, un astfel de instantaneu poate fi făcut spectaculos.

Locația unei persoane și a poziției sale este de mare importanță. Buzunare de mână încrucișate sau ascunse, umeri și capete slabe dau o figură în fotografie mai multă încredere. Cu toate acestea, o astfel de postură este considerată închisă și nu va provoca un răspuns puternic.

O mică înclinare înainte, un umăr umeri relaxat și mâini provoca subconstient mai multă încredere. Un zâmbet relaxat și o stare de spirit buna va finaliza un portret bun.

Pentru a da fotografii ale dinamicitate și subliniază poziția de viață activă, chiar și într-un instantaneu pentru un CV vă poate aduce caracteristici luminoase.

Într-un costum de afaceri, aceasta poate fi o bluză strălucitoare sau cravată, în haine casual – accesorii potrivite sau model pe materialul.

În mâinile și aproape de o persoană poate fi mânere, dosare, laptop, telefon și alte elemente necesare pentru munca.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: