Ce este o zonă de confort și cum să ieșiți din ea?

Ce este o zonă de confort și cum să ieșiți din ea?

Din ce în ce mai mult astăzi puteți auzi sfatul din zona de confort. Dar răspândirea pe scară largă a acestui termen psihologic nu face ușor de înțeles chiar și pentru o jumătate dintre cei care îl folosesc din când în când. Despre ce această zonă este plăcută și periculoasă poate fi, dacă este necesar să-l părăsească, acest articol va spune.

Ce este?

În psihologia „Comfort Zone“ – definiție specială implicând acea parte personală a spațiului de locuit, în care sunt create condițiile cele mai sigure și confortabile pentru oameni. Pentru a vorbi cuvinte simple, zona de confort este starea de confort psihologic, calm, încredere în partea de jos a prezentului și mâine. Acesta are un regim special de personal, modele care dau o persoană să înțeleagă că el este în deplină siguranță. Acțiunile individuale sunt previzibile, ușor de înțeles pentru el de către cel mai natural, atunci când comunică sau anumite manipulări familiare, știe exact ce rezultatul poate conta pe. Acest instills pace și relaxare în ea, reduce fundal stresant.

Din acest punct de vedere, zona de confort este Valoarea universală, deoarece prezența îi spune unei persoane despre o anumită stabilitate în viața sa. Dar există, de asemenea, dezavantajele sale. Dacă vă aflați în această zonă pentru o lungă perioadă de timp, este vorba de o înțelegere clară că dezvoltarea persoanei a suspendat, încetinit, totul este atât de stabil și previzibil că o persoană nu are nevoie de obiectivele stabilite, pentru a le atinge, lucru pe să se îmbunătățească. El este într-o stagnare fericit, ca într-o mlaștină.

Este demn de a înțelege acest lucru, o înțelegere vine că este timpul să schimbe ceva, să nu sucombe zona de confort înșelător, deoarece incetineste nu numai în jos mai multe procese, ci reprezintă, de asemenea, un anumit pericol. Deci, de ani de zile, o persoană nu poate schimba nimic, suferind atitudinea umilitoare de sefi, salariul mic, și tot pentru că este zona sa de confort, iar ea amăgește abil sentimentul de stabilitate false și se tem să-și piardă „și în albastru mainile”.

Frica de a oferi o zonă confortabilă pentru el, îi face pe oameni să sprijine relațiile cu prietenii care au încetat de mult să fie interesant să-l și chiar mândru de el pe fund. Temeți-vă la vedere pierde din confortul vizibil al previne zona de curent o persoană pentru a rupe relațiile personale neproductive și nefericită, divorț, abandon întâlniri cu iubitul sau amanta ei, încearcă să găsească fericirea autentică.

De aceea bog psihologică, denumită în continuare zona de confort, este considerată o stare de negativ, care are nevoie de corecție. În orice caz, acest lucru este modul în care psihologii și psihoterapeuții ruși spun că. colegii lor de peste mări sunt de acord cu ei, nu întotdeauna.

Experții europeni nu văd nimic complăcea în zonă, crede că singurul lucru de făcut este să se extindă granițele ei, și nu lăsați-o. Și unul, și un alt punct de vedere, au dreptul deplin de a exista, iar ambele au susținătorii și adversarii lor.

Cum functioneazã?

Fiecare are propria sa zonă, individuală, confort. Nu există două caractere. Pentru unul, acesta este un fotoliu vechi familiar și carouri, pentru celălalt – o casă părintească confortabilă. Oricare ar fi zona de confort, acesta va funcționa în conformitate cu anumite legi. În primul rând, anulează toate disponibilitatea de a acționa, de a adapta, stabilește asupra comportamentelor și acțiunilor obișnuite „pe mașină“. Astfel, zona poate fi considerată o stare specială a sufletului, pe care începem să o experiență, fiind în anumite circumstanțe.

Persoana adultă mental și emoțional sănătos nu „bat“ în stagnare pentru o lungă perioadă de timp, fără prea mult efort, ea iese din zona de confort, intră în ea, extinde granițele, aduce ceva nou în cursul obișnuit al lucrurilor în viața lui. Dar astfel de oameni sănătoși nu sunt atât de mult, din păcate. Cele mai multe sunt supuse la stres, și, prin urmare, într-o zonă de evacuare confortabil devine de obicei pentru ei, și o zi sunt prinsi, incepand din greu și în mod constant degradate. Zona valabilă în mecanismul vechi de adaptare umană. Noi te obișnuiești cu totul și stabilitate prea. Și chiar dacă ceva se pare inconfortabil în ea, inacceptabil, inconfortabil, rămânând în interior, ne obișnuim și să înceapă să perceapă această realitate ca singura normală.

La nivel conștient, o persoană este conștient de faptul că împotmolită. Deci, de ce nu face nimic? Și aici funcționează mecanisme profunde. În gândurile despre obiectivele pe care se află în afara zonei de conturat, o persoană începe să înțeleagă că aceasta va necesita schimbări fundamentale în realitate. instincte antice pe nivelul spun profund că „acolo“ este potențial periculos, deoarece rezultatele de ieșire „acolo“ sunt imprevizibile și nu se calculează cu schema obișnuită. O persoană începe imediat la stres experienta cu toate emisiile sale hormonale și „include“ apărarea inconștientă, chiar și profund cufundarea în „mlaștină“ lui și elimină gardul de trei metri în jurul valorii de ea. Stresul se retrage imediat, sentimentul de confort se întoarce. Motivația se stinge, o persoană simte că a făcut o încercare de a ieși, și faptul că ea nu are succes, el nu-l deranjeaza foarte mult, iar el rămâne calm în zona de până la următoarea „atac motivațional“.

De-a lungul timpului, frecvența acestor „insulte“ devine din ce în ce mai rare.

Lee este nevoie să iasă?

Această întrebare nu are nici un răspuns universal. Faptul este că specialiști în domeniul psihologiei adesea toată lumea sfătui să meargă dincolo de familiar, susținând că este incredibil de util. Dar psihoterapeutii mai prudent și chiar de alertă, care se ocupă cu statele de frontieră ale psihicului și tulburări, asigură că toate progresul are loc în mod individual, iar în cazul în care o persoană are probleme obiective serioase în acest moment, este mai bine să lase totul așa cum este. Oricum, înainte de problemele existente. În caz contrar, puteți „alerga afară“, nu numai pentru tulburarea temporară, dar, de asemenea, pentru deviere mentală permanentă.

Citește mai mult  Cum să treci un interviu pentru o poziție de ghidare?

Trebuie remarcat faptul că Cei mai mulți oameni care nu au probleme externe semnificative și condiții indispensabile pentru complicații mentale, de ieșire din zona de confort nu va face rău și chiar ajuta în auto-îmbunătățire, în relațiile, cariera, auto-realizare. De multe ori viața însăși ne aruncă de confort „mlaștină“, există evenimente care încalcă în mod fundamental reacția obișnuită și acțiunea mecanică: divorț, retragere partener, concedierea subită, moartea unei persoane dragi și alte șocuri grave. De obicei, dacă observați cu atenție, tocmai atunci când o persoană este deja la un pas de sau în cursul stagnării personale. Deci, forța de viață ne obligă să mergem mai departe, mai departe, pentru a ajunge la noi culmi. Dar este în valoare de probleme să aștepte și „lovituri“ din exterior, în cazul în care puteți începe o schimbare pozitivă pe cont propriu?

Urmați ieșirea din măsurile necesare pentru mai multe motive. Cultivarea nevoilor umane. Și chiar dacă se pare că nimic în viață se schimbă, nevoile sunt în creștere toate la fel, iar persoana este important să se țină pasul cu ei. aici ilustrații. Ca un copil, am fost fericiți când am inclus un desen animat și să dea o bucată de bomboane. Când ne-am maturizat, au oprit testarea de la vizualizarea unui film animat și a bomboanei aceeași încântare, nevoile noastre devenise altceva. Aceste metamorfoze au loc în mod continuu în timpul vieții. Anterior, croazierele de călătorie și de peste mări au fost lux, ceva fără precedent și de neatins și astăzi, potrivit statisticilor, călătorind din când în când la fiecare al treilea locuitor al planetei. Este numai în globalizare? Sau la urma urmei, din nou în schimbarea formelor de nevoi?

Ieșirea din zona de confort este asociată cu noi la acțiunile, studiul, achiziționarea unei noi experiențe, care vizează întotdeauna satisfacerea nevoilor în creștere. O persoană nu simte că viața curge după el, este în pârâu, în centrul său.

Cum să pleci?

Sunt multe cai, Principalul lucru este de a realiza în mod clar necesitatea și să înceapă să acționeze. Realitatea actuală – nu este singura cale de dezvoltare, există o mulțime de opțiuni pentru evenimente, și nu vă fie teamă să plece atât de familiar și previzibil „mlaștină“ lor pentru a obține o recompensă uimitoare, oportunități.

Cel mai adesea, expertii recomanda acționează la ieșirea din zona de confort a unui plan de acțiune clar definit. Ne amintim aceste „capcane“, care va stabili nostru inconștient „I“, și va fi teamă și nesiguranță, stres. Planul trebuie să mă aducă pentru a trece peste raspunsul la stres. Dacă nu, în această etapă se termină, de obicei, o altă încercare nereușită de a ieși sau de extindere a spațiului confortabil privat.

Ţintă

Dacă nu aveți obiective, va exista un „far“, un reper important care va ajuta extinde limitele de spațiu confortabil. Notați toate obiectivele pe care le-ar dori să realizeze, indiferent cât de ciudat sau incredibil, deoarece acestea pot părea. Rețineți că trebuie să formuleze în mod corespunzător obiectivele. Nici un scop pentru a cumpăra o mașină, dar există un scop de a obține libertatea de mișcare pentru a fi în măsură să călătorească cu mașina. Nu poate fi ținta de milioane de dolari. Scopul – de a trăi în prosperitate, permiteți-vă să achiziții scumpe, și un milion – una dintre sarcinile. Dacă doriți ca locuri de muncă pentru tine. Doar calcula cantitatea necesară de bani și de a începe să găsească sursa lor – un nou loc de muncă, parte, juca la loterie.

Citește mai mult  Cum de a crea un portofoliu de designer de interior?

Aflați cum să identifice scopul nu este atât de dificil. Intreaba-te, de ce aveți nevoie de acest lucru sau că doriți – bani, comunicare, relații, oportunități? Răspunsul va fi formularea obiectivelor. Cu cat mai multe obiectivele pe care le va face, cu atât mai bine. Imprastiati scopul de a ajunge la maturitate, dacă este necesar, setați-vă termene clare, aceasta va ajuta să facă față temerilor la ieșire, și va fi un exercițiu excelent în stabilirea obiectivelor.

Asigurați-vă că obiectivele scrie pe hârtie, trebuie să le vezi pentru a păstra la îndemână.

motivaţie

Cel mai adesea ne imaginăm că veți obține ceea ce va fi, atunci când este atins scopul, repara sentimentele tale, amintiți-le. Aceasta va forma baza de motivație. De îndată ce există o dorință de a lăsa totul baltă și du-te departe de stresul înapoi la obicei psihologic „mlastina“, reprodus în memoria acestor sentimente, ele devin „ancore“, care îi vor ajuta să se întoarcă la dorit curs.

Motivație fără obiectiv-setare nu este posibilă, motiv pentru care este – a doua etapă a lucrărilor privind extinderea și în afara zonei de confort. Dacă voința există o problemă, este de a dobândi parteneri de încredere și asociații. obiectivele de acțiuni și idei cu familia, un prieten, un prieten, un iubit-o, ci doar face o rezervare cu ei, vă puteți răzgândi la jumătatea drumului, cere insistent să vă ghideze gol, în ciuda protestelor violente. Motivația este promovată în special în cazul în care asociat cu dumneavoastră decide să se îndrepte spre gol, va participa la antrenamente, cursuri, cursuri de limba mongolă, un grup de dans, o clinica dentara, cursuri de conducere auto sau școală de supraviețuire în condiții extreme. El preia atunci va fi rău, se vor calma temerile când va începe să ia în partea de sus, rușine, în cele din urmă.

Gradualitate este important

Ca și în orice problemă importantă, nu ar trebui să sari cu caracter personal psihologice „lovituri de mlaștină“ tale de galop. Ieșirea din zona de confort are nevoie de o secvență în tranziția de la etapă la etapă, căuta erori, analiza modificărilor, a planurilor de ajustare. Acest lucru nu este focalizată. Cu cât mai puternică va începe, cu atât mai mare probabilitatea de erori critice. Noi acționăm treptat, trecând de la obiectivele de formare a motivației, de la scopuri ușoare la mai complexe. Stick la planul planificat, respectați sincronizarea intenționată. Amintiți-vă că randamentul rapid dintr-un spațiu confortabil mărește probabilitatea de tulburare mentală, defalcarea nervoasă.

Dar nu încercați să justificați inacțiunea noastră. Dacă simțiți că puteți mai mult, dar frâna, justificând acest lucru prin faptul că se recomandă o expansiune netedă, atunci, de fapt, aveți o problemă – fie cu obiective, fie cu motivație, fie cu cealaltă.

Alternativ, poate fi următorul joc al părții inconștiente a minții, care este exact exactoarea supraviețuirii, încearcă să vă protejeze personalitatea de stres și frică de necunoscutul, care este pe cealaltă parte a FOP-ului tău personal.

Nu vă grăbiți în extreme

Dacă aveți jumătate de căutare cu o carte pe canapea, Evident, nu ar trebui să rulați imediat pe cel mai apropiat aerodrom pentru a sări cu parașută. În cazul în care nu angajate în sport, nu merită primul care a pus creșterea tijei, a cărei greutate depășește timpul într-un an și jumătate. Extremele – un alt pericol pe care trebuie să știe în avans. Extremele împins de obicei primele schimbări pozitive.

De îndată ce ne-am simțit că ieșirea nu a fost un truc fatală și noi plăceri chiar livrate, a permis să se simtă gustul vieții pe care le-ați uitat deja, poate minimiza controlul creșterii nevoilor. Organismul va incepe la cererea adrenalina, și amenință consecințe neplăcute, leziuni, perturbări mentale. Nu merită graba la unul nou cu capul, oferind toate forțele, nu va duce la experimente de succes cu noi relații, în cazul în care există o mulțime de ei, și nu vei câștiga toți banii.

Controleaza-te, scrie în jos în fiecare zi, modificările care au avut loc la tine într-un jurnal personal. În timp ce formula un sentiment de cuvânt,. Obiectivitatea crește, adecvarea percepției realității, pe care suntem obligați.

Vârstă – nu o piedică

Nu există limită de vârstă pentru extinderea zonei de confort. Un exemplu de acest lucru poate fi pensionarii care numai după intrarea într-o odihnă bine meritată au deschis pacea pentru ei înșiși, noi hobby-uri, căsătorite, au obținut un succes semnificativ pe orice domeniu. Astfel de exemple sunt un set excelent. Dacă vârsta confundă, faceți o selecție de informații despre persoanele care au reușit să-și schimbe viața obișnuită la vârsta ta. Gândiți-vă mai des despre ele, urmăriți filmele biografice, citiți cărți. Va fi o motivație suplimentară.

Citește mai mult  Totul despre piloții aviației civile

De obicei, oamenii vârstnici experimentează mai multe dificultăți atunci când depășesc granițele zonei de confort. Este dificil pentru ei să schimbe acțiunile obișnuite, instalarea, atitudinea proprie, sunt mai susceptibile de a te teme și chiar fobiam. Ele sunt mai dificil de obiectivele stabilite, deoarece se pare că de multe ori pentru a realiza ceva sau deja prea târziu, sau nu are nici un sens.

Dacă da, ar trebui să caute ajutor de la un bun psiholog sau terapeut. Acești experți vor ajuta la identificarea obiectivelor, planurilor face, și va fi aliați de încredere în viitoarele schimbări pozitive.

Pe scurt, este baza metodei de ieșire a zonei de confort. În ceea ce privește sfaturi practice, aici.

  • Expand cerc social. Chiar dacă – un introvertit cu experiență, ar trebui să permită în viața ta o nouă comunicare. În primul rând să-l fie de comunicare pe Internet, retragerea treptată a vecinilor săi, străini în magazinul de la stația de autobuz de pe strada. Amintiți-vă că extinderea comunicațiilor deschide oportunități suplimentare pentru a atinge obiectivele, pentru că printre noi cunoștințe pot fi oameni foarte utile care vă pot ajuta.
  • Voiaj. Nu este necesar să se aducă imediat în datorii și să cumpere un bilet la țările calde îndepărtate. Pentru călătorie, nu aveți nevoie de capital mare, la toate. Începeți o excursie de week-end în oraș următoare, inspecta atracțiile sale, muzee, du-te la teatru, cafenea. Ia-o glanda la pădure. Doar o singură condiție este importantă – locul trebuie să fie necunoscut, niciodată nu a trebuit să-l participe. Este acest factor care va asigura noutatea de senzații și o nouă experiență.
  • In fiecare zi se adauge la elementele de viață mici noi. Este vorba despre ceva care nu este deranjat în mod semnificativ de granițele „mlaștini“, dar, cu toate acestea, creând un sentiment de noutate. Încercați să pregătească un nou fel de mâncare din setul obișnuit de produse. Acțiunea este simplu, dar efectul colosal. În loc de un roman de dragoste, selectați un detectiv sau thriller-ul pentru a citi. Cumpara pantofi noi, chiar dacă încă mai vechi „cel puțin în cazul în care“.
  • Expand potențialul. În cazul în care schimbarea nu este programată la locul de muncă, întrebați managerul să completeze sarcinile obișnuite de ceva nou, așa că nimic nu a trebuit să se ocupe înainte. Participarea la un proiect nou, o nouă poziție, și chiar și o schimbare a programului de lucru va ajuta cu siguranță să se simtă pentru viața altuia, mai deplin.
  • Modificarea ordinii de zi. Nu este necesar să se facă acest lucru în mod dramatic, dar ajustări minore nu vor afecta. Adăugați la dvs. de mers pe jos de zi cu zi de o oră în parc, nu vă fie teamă de a distruge stabilitatea falsă și confort periculos, forțându-se să meargă în seara înainte de a merge la culcare. În cazul în care acest lucru este incredibil de dificil, care este foarte, foarte probabil, pentru a primi un animal de companie, cum ar fi un catelus. Mersul pe jos cu el este necesar, în orice caz,.
  • Învăța. cunoștințe și competențe noi nu a ranit. Nu neapărat ar trebui să fie o fizica cuantică sau elementele de bază ale microbiologie. Înscrie-te pentru cursurile de limbi străine, cunoștințele sale este util în călătorie, și în căutarea pentru o nouă lucrare, mai promițătoare. Învață să tricot, broda, ori picturile de frumusete uimitoare din strasuri, Sculpt din lut, cel puțin o zi aloca pentru formare, utilizați orice oportunități pentru acest lucru – carti, beneficii, webinarii, filme educative, articole de profesioniști. O condiție importantă – cursul de învățare ar trebui să fie destul de intens pentru a obține efectul de ieșire din zona de confort.
  • Ridicați-vă la un nou nivel. În acest moment aveți deja un strat de cunoștințe, abilități, abilități. ridica-le la un nou nivel, Îmbunătățirea, folosiți sfaturile specialiștilor, să comunice în grupuri de interes, citește profil literatură.
  • Decide probleme vechi. Perioada de ieșire din zona de confort este un moment bun pentru a prelua rezolvarea problemelor care au fost mult timp amânată „pentru mai târziu“. „Apoi,“ a venit.

Fiecare problemă rezolvată va aduce satisfacție morală și psihologică, cu mai mult de compensare un atac de stres hormonal.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: