Ce face un agent de vânzări și în cazul în care să învețe să profesie?

Ce face un agent de vânzări și în cazul în care să învețe să profesie?

Aproape în fiecare zi ne confruntăm cu activitatea vânzătorilor, vizitând alimente sau alte magazine. Această profesie are propriile sale caracteristici. Despre ceea ce ar trebui să fie în măsură să facă vânzătorul, precum și la sarcinile oficiale și funcționale și vor fi vorba de vorbire astăzi.

Cine este?

Este demn de remarcat faptul că cuvântul „vânzător” în sine a apărut în viața de zi cu zi din secolul al XIX-lea. În această perioadă, întreprinderile au început să se deschidă în Rusia și în alte țări, care au fost implicați în tranzacționare. În 1810, când a fost deschisă prima academie practică de științe comerciale la Moscova, specialiștii de formare au început în această industrie. Lucrarea vânzătorului este dificil de a apela ușor. Poate părea doar de partea. Angajații magazinului fac obiectul unor cerințe considerabile, care constau nu numai în vânzarea de bunuri și primirea de bani pentru aceasta.

Dacă vedeți o descriere a profesiei, atunci indică faptul că Vânzătorul este o persoană care lucrează la o întreprindere de tranzacționare și oferind un număr de servicii necesare cumpărătorului. Funcțiile sale principale sunt Finalizarea vânzărilor îndemânate și de înaltă calitate, consultarea produselor, determinarea costului și a greutății sale. Acest angajat este obligat să cunoască bunurile depuse și să poată fi inteligibile și accesibile potențialilor cumpărători despre beneficiile acesteia, precum și posibilele deficiențe.

El trebuie să promoveze în mod activ bunurile, să ajute la alegerea sa, să prezinte produse, prezentând cele mai de succes caracteristici ale produsului selectat.

Vânzătorul, la rândul său, trebuie să aibă o abilitate de calificare a informațiilor, să înțeleagă programele (dacă există în companie), precum și să poată lucra cu carduri bancare sau de credit. Datoriile sale sunt, de asemenea Verificați termenii vânzărilor de produse, controlați corectitudinea prețurilor la etichetele de preț, precum și participarea la inventar. Această profesie prevede diviziunea calificărilor sale. Încercarea de a ridica nivelul profesional, variind de la vânzător mai tineri, se deplasează către vânzător și vânzător senior, puteți merge la administratorul este poziția de conducere, cap. Departamentul sau șef al acestei întreprinderi comerciale.

Ținând cont de specificul acestei profesii, Vânzătorul trebuie să aibă un număr de calități necesare. Absența lor nu va permite unei persoane să rămână la acest lucru pentru o lungă perioadă de timp. Calitățile necesare pentru solicitant includ:

 • Stabilitatea emoțională și echilibrul+
 • disponibilitatea de a purta întreaga responsabilitate pentru decizia sau acțiunile+
 • disponibilitatea angajatului pentru dezvoltare și îmbunătățire în ceea ce privește creșterea personală+
 • Capacitatea de a regla de contact, fondul comercial.

De asemenea criterii importante sunt Concentrația ridicată și disponibilitatea de memorie bună. Mulți oameni sunt dificil de a începe să lucreze de către vânzător, fără a fi nevoie datorită experienței. După trecerea cursului este necesar, după ce a studiat toate cerințele necesare, care sunt prezentate la locul de muncă, după ce a aflat despre îndatoririle oficiale și având dorința de a face acest lucru, puteți scrie un CV în condiții de siguranță la locul de muncă în magazin ciocneau.

Revizuirea taxelor

Profesia de vânzător astăzi poate fi numit unul dintre cele mai mare parte. Ca orice profesie, ea are anumite avantaje și dezavantaje. Acest lucru poate fi lansarea pentru ridicarea pe scara carierei. Există mai multe subspecii în această profesie – de la vânzător de produse alimentare sau nealimentare la un manager sau o persoană responsabilă pentru negocieri cu diversi furnizori.

Trezindu acest caz, o persoană care începe să se simtă mai încrezător și sociabil, el începe să își îmbunătățească abilitățile de comunicare cu persoane necunoscute, să înțeleagă produsele și serviciile prezentate în piață. Beneficiile includ stabilitatea și cererea profesiei. Chiar și atunci când închideți întreprinderea de tranzacționare, un bun lucrător cu experiență va fi capabil să găsească rapid un loc de muncă nou, potrivit.

Printre dezavantaje pot fi observate Oboseală ridicată, precum și necesitatea de a comunica cu oameni uneori foarte neplăcuți și nervoși, Prin urmare, rezistența la stres este una dintre cele mai importante calități pentru lucrătorul modern al comerțului.

Citește mai mult  Ce întrebări sunt întrebate pentru un interviu acordat contabilului?

Indiferent dacă funcționează la magazinul alimentar, cafenea, brutărie sau în departamentul de cofetărie, trebuie să aibă abilități excelente de comunicare, să poată avea oameni.

Specializarea angajatului întreprinderii de tranzacționare depinde de tipul de produs pe care îl implementează. Acestea includ:

 • Vânzătorii implicați în vânzarea de produse alimentare (produse)+
 • Produse Vanzator nealimentare angajate în vânzarea de haine, pantofi, tehnologie, cărți, bijuterii și așa.+
 • Casierii accepta plata pentru bunurile care dau verificările emitente angajate în înregistrarea unor documente+
 • Schimburi consultanți, ajută vizitatorii să decidă cu privire la alegerea, spune despre produsul pe care ne-a placut, despre promotiile organizate în magazin+
 • controlere de casierie, cererea de urmărire și de sortiment reaprovizionare care lipsesc produse.

Controlerul, la fel ca casier, lucreaza la casier, și de asemenea, face rapoarte asupra produsului. Comercianti in magazine sunt conectarea legături între mărfuri și cumpărători. Ei îndeplini anumite funcții care sunt specificate în fișa postului. Munca lor nu este doar minciuni în vacanță unui anumit produs. Există un proces de lungă durată de la acceptarea produselor înainte de a fi pus în aplicare.

Responsabilitățile vânzătorilor pot fi, de asemenea, atribuite:

 • Posesia calculatorului la nivelul corespunzător+
 • Cunoașterea principiilor de bază ale registrelor de numerar, scaner, terminal, imobiliar de competențe practice de aplicare+
 • Ar trebui să fie bine capabil să înțeleagă proprietățile diferitelor grupuri+
 • posedă abilități, marketing și merchandising, contabilitate de depozitare.

Posesia calculatorului este uneori obligatorie, abilitățile rămase pot fi înțelese în procesul de învățare sau în timpul cursurilor sau claselor.

Oficial

Creșterea oficială a lucrătorilor din magazin pare de obicei după cum urmează.

Angajatul magazinului poate începe:

 • Casier sau consultant+
 • Vânzătorul senior+
 • cap. Departamentul sau șeful Departamentului sau Shift+
 • Administrator+
 • administrator+
 • Director.

Ascensiunea scării de carieră depinde, de obicei, de calitățile personale ale unei persoane, de scopul său, profesionalismul. taxele oficiale în fiecare întreprindere în parte poate avea diferențe care depind de profilul acestei intreprinderi.

Instrucțiuni pentru vânzători și casierii să lucreze în magazine alimentare și nealimentare sunt în principal identice. Acestea diferă în caracteristica de mărfuri, precum și condițiile de depozitare pentru acest produs.

Pe baza instrucțiunilor oficiale, casierii trebuie să îndeplinească următoarele funcții.

 • servire Calitativ cumpărători. Un angajat al unei întreprinderi de tranzacționare ar trebui să poată să transmită cumpărătorilor informațiile exacte necesare despre produs.
 • Verificați documentele de numerar (fiscale). El trebuie să fie capabil să efectueze contabilitatea corectă a banilor, operațiuni produc în registrul de numerar, să mențină o tranzacție prin intermediul terminalului (carduri bancare), produc contabilitate de zi cu zi de bani.
 • Efectuați reconcilierea fondurilor în KKM.
 • Păstrați controlul asupra disponibilității și corectitudinii codurilor pe produs. În orice formă de produse care stau pe raft, trebuie să existe o etichetă de preț, care oferă cumpărătorului să obțină informații complete.
 • reziduuri de control, Precum și respectarea limitei lor, controlați valoarea inventarului și reaprovizionarea acesteia.
 • El trebuie Controlați cazarea corectă și la timp a etichetelor de preț indicând adevărat. Vânzătorul este obligat să aplice informații reale cu privire la eticheta de preț în timp util. O astfel de activitate se face în procesul de primire a bunurilor, înainte de plasarea pe rafturi. La actualizarea prețului, un angajat trebuie să informeze cumpărătorii despre acest lucru și cruce etichete noi de preț.
 • Efectuați consumabile.
 • Sprijiniți clienții În ceea ce privește disponibilitatea bunurilor sub formă de consultări de calitate.

Responsabilitățile angajatului include, de asemenea, adoptarea de participare activă în desfășurarea stocurilor, revizuirea fondurilor.

Funcţional

Una dintre îndatoririle angajaților magazinului este comunicarea politicoasă cu clienții. El trebuie să încerce să creeze un mediu confortabil în selectarea produselor. În cazul cozii angajații magazinului trebuie să ia măsuri instant, care nu îi permite acest lucru.

întreținere funcții.

 • Pentru a produce echilibrul de mărfuri, se angajeze finalizarea acestuia. un angajat magazin pentru a deschide-l controale pentru mărfurile, calitatea lor, care produc expunere suplimentară produs. Acesta oferă acces gratuit la produsele expuse cumpărători. În timpul zilei de lucru, el ar trebui să monitorizeze disponibilitatea produselor și umple-l, dacă este necesar.
 • Asigurați-vă păstrarea bogăției.
 • ajută vizitatori în alegerea mărfurilor.
 • stimularea vânzărilor. Vânzătorul determină tipurile de produse care necesită punerea în aplicare rapidă. Atrage atenția asupra elementelor selectate prin punerea lor unele dintre cele mai văzute în locuri, așa-numitele „puncte fierbinți“, și oferă consultanță în plus de vizitatori cu privire la beneficiile unor astfel de produse.
 • Primirea și alinierea ulterioară a bunurilor primite. Atunci când produsele amenajate pe rafturi, un angajat al magazinului trebuie să furnizeze acces liber la produse care necesită o realizare rapidă.
 • etichete de preț Stick. Lucrând în ringul de tranzacționare, vânzătorii trebuie să urmeze prezența codurilor și a etichetelor de preț la produsele cu indicarea dreptul de greutate, prețuri și t. D. lipirea lor se face după primirea și plasarea de produse noi, atunci când actualizarea prețurilor, precum și în ceea ce privește nerespectarea în costul mărfurilor.
 • Participa la inventar. După primirea vânzătorului de la șeful declarației, numărul de produse în sediul său. După absolvirea recalculării, declarația este transferată comerciantului sau administratorului (director).
 • Controlați calendarul vânzării de bunuri. La locul de muncă, angajații magazinului trebuie să facă totul pentru funcționarea normală a întreprinderii de tranzacționare. Acesta se referă la acest lucru și verificarea timpului de vânzare de produse. Atunci când detectează un produs cu un termen expirat, acesta este retras din vânzarea. Informații despre acest lucru este transmis de comerciant.
 • Serviti cumpărătorii la casă. Să fie capabil să efectueze documentația de numerar.
Citește mai mult  Cum sa faci un CV al reprezentantului de vânzări?

De asemenea, vânzătorul trebuie să participe activ la cursurile propuse, orele de curs, creșterea nivelului profesional. El trebuie să respecte particularitățile de merchandising, precum și studii în alte abilități necesare în activitatea. Angajatul magazin nu ar trebui să timid departe de colecțiile deținute în echipă, și să informeze cu privire la posibile situații non-standard în timpul fluxului de lucru.

Drepturi și responsabilitate

Consultantul nu este doar un consilier bun, care cunoaște avantajele și dezavantajele produselor, ci și de reprezentantul acestei companii. Fiecare angajat al firmei trebuie să fie interesat în îndeplinirea planului de îmbunătățire a vânzărilor.

Vanzatorii au anumite drepturi care implică următoarele.

 • Accesul angajaților la informații fiabile, documentele necesare în timpul lucrării.
 • Ei au dreptul de a face propuneri de schimbare a rutinei zilei, calendarului și a altor inovații care duc la o creștere a productivității muncii.
 • Potrivit chat-ului, are dreptul la furnizarea de locuri de muncă echipate.
 • Au asigurare.
 • Primiți compensații pentru daune.
 • Angajații comerciali au dreptul de a-și primi salariile, respectiv un program de personal. În dezacordul acesteia sau cu plata incompletă, vânzătorul poate solicita ajutor.

În conformitate cu Legea privind vânzătorul de protecție a consumatorilor trebuie să fie responsabilă pentru furnizarea de informații fiabile. El trebuie să furnizeze informații în întregime, astfel încât cumpărătorul să afle despre proprietățile bunurilor, viața de serviciu și. Este important să ne amintim că furnizarea de informații neadevărate despre produs va deveni pierderi inevitabile pentru el, deoarece înșelăciunea se va deschide în curând, iar cumpărătorul va merge la cumpărături într-un alt loc.

Vânzătorii transportă responsabilitatea colectivă (material) pentru bunurile din priză. Ele sunt, de asemenea, responsabile:

 • Pentru calculul în timp util al bunurilor pe raft și pentru calitatea sa+
 • Pentru disponibilitatea etichetelor de preț+
 • Pentru vânzarea de produse cu timpi valabili+
 • Pentru înregistrarea corectă a documentelor, a documentelor profitabile și a cheltuielilor+
 • Pentru atitudinea politicoasă și corectă față de vizitatori.

Vânzător-Cassiere este o persoană responsabilă semnificativ. Inițial, această poziție implică răspunderea responsabilității pentru încredințarea valorilor materialelor. Casierul este obligat să restituie daune în caz de detectare a lipsei de bani.

Cerințe

Vânzătorul trebuie să aibă anumite abilități și să fie responsabil pentru performanța insuficientă sau de calitate redusă a atribuțiilor sale directe. Calitățile personale au un efect pozitiv asupra fluxului de lucru. Având competențe profesionale cheie, fiecare vânzător va fi capabil de a obține rezultatul dorit mult mai rapid.

Anumite cerințe sunt prezentate la locul de muncă:

 • Vânzătorul trebuie să cunoască și să respecte Legile Federației Ruse, în ceea ce privește normele de comerț, precum și să fie familiarizați cu drepturile consumatorilor+
 • Lucrător întreprinderii magazin sau de tranzacționare nu ar trebui să-și dezvăluie secretele comerciale sau încalcă etica corporative ale întreprinderii+
 • Solicitantul trebuie să cunoaște baza unui tranzacționare, merchandising, precum și să asimileze principiul eficienței vânzărilor+
 • El trebuie să respecte normele de siguranță împotriva incendiilor, cerințele de protecție a muncii+
 • Nu încălcați disciplina și cerințele de reglementare în interiorul întreprinderii+
 • in mod regulat Menținerea puritate la locul de muncă și toate magazinele.
Citește mai mult  Cum de a dezvolta memoria fotografică?

Trebuie să știi că munca în magazin alimentar este diferit de lucru cu alte companii. Există un anumit standard pe care angajatul magazin alimentar nu trebuie să monitorizeze numai curățenia la locul de muncă, dar, de asemenea, pentru a verifica siguranța produsului, să ia în considerare cartier comercial.

El trebuie să știe în mod clar cerințele Sappinen și pentru a preveni încălcări.

Puritatea departamentul alimentar este nu numai o componentă estetică, ci și o necesitate, care este controlată de servicii de sănătate. Vânzătorul trebuie să fie neapărat de carte sanitare cu examene sau proceduri medicale în timp util marcate. El trebuie să respecte angajatul și comportamentul lor în timpul zilei de lucru. Absența obiceiurile proaste în ultimii ani a devenit una dintre calitățile esențiale atunci când angajarea. Este inacceptabil să apară la locul de muncă în stare de ebrietate. Vânzătorul nu ar trebui să fie cumpărători nepoliticos, le atârnă, fură.

Vânzătorul trebuie să respecte disciplina muncii, conform unui contract de contract sau de muncă, precum și să execute ordinele orale sau scrise ale administrației care au legătură cu munca. Încălcând instrucțiunii de locuri de muncă, administrarea se poate aplica de recuperare disciplinară a salariatului, până la concediere. După încheierea contractului, angajatul trebuie să fie responsabil pentru respectarea condițiilor. În evaluarea calificărilor angajaților, profesionale. Acest document este, de asemenea, utilizat la crearea unei instrucțiuni oficiale, documentare și alte reglementări ale reglementărilor în cadrul instituției.

În cazul în care angajatul nu respectă în totalitate cerințele standardului profesional, angajatorul poate muta într-o poziție care necesită mai puține calificări, sau recomandă să ia măsurile necesare pentru îmbunătățirea abilităților de muncă.

Educaţie

Pentru munca, vânzătorul este de dorit să aibă o educație specială. Avantajul este dat persoanelor care au absolvit universitatea. Cel mai adesea, angajatorii aleg persoanele cu studii de contabilitate, precum și deținută de Merchandising. Mulți preferă să aleagă lucrătorii care au fost instruiți, cursuri de vânzări, și, de asemenea, a studiat la cursuri de psihologie.

Candidat pentru o poziție ar trebui să aibă:

 • corespunzătoare de învățământ+
 • Experiența de lucru în profil (preferabil de cel puțin 6 luni)+
 • Abilitati de comunicare cu aparate moderne, inclusiv casa de marcat, programe speciale, terminale.

Pentru a obține această poziție, este recomandabil să se studieze în colegii sau școli tehnice.

Puteți obține o educație:

 • în Colegiul Economic Comerț și Krasnodar – Aici puteți învăța de la specialitatea „Vanzatorul“, „Controlor-casier“, precum și „merchandel“+
 • În Școala Tehnică Samara de Tehnologii Industriale – specialități „vânzător”, „casier”, perioadă de studiu de 2 ani și 10 luni+
 • În Colegiul de Comerț, Economie și Servicii Omsk – Este posibil să se studieze aici după 9 și a 11-a în specialitatea „mărfurile și examinarea calității bunurilor de consum”.

Pentru muncă, vânzătorul este de multe ori suficient pentru a avea un document la sfârșitul unei școli tehnice sau a unui colegiu. Puteți stăpâni această profesie și în specialitățile „mărfii” sau „management” în multe universități.

Salariul

Salariul vânzătorului constă, de obicei, dintr-un pariu și un anumit interes din vânzarea de bunuri. Poate fi neregulat și fluctuabil în funcție de tipul de produs, sezon și de alți factori. De asemenea, salariul mediu poate varia în funcție de regiune. Deci, la Moscova, salariul mediu al consultantului este de aproximativ 30-32 mii. ruble, în timp ce în Samara este de 19-20 mii. rubles.

Este demn de remarcat faptul că salariul depinde de mai multe ori pe procentul de implementare și bonusuri pentru overfulfing planul.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: