Ce programe sunt programatori?

Ce programe sunt programatori?

Fiecare persoană poate într-un fel sau altul se poate considera un programator, deoarece planuri pentru el însuși anumite situații de viață, de timp și secvența acțiunilor sale, stabilind subconstient acțiunile lor în anumite algoritmi.

Profesioniștii profesionist sunt angajați să tolereze sarcinile de viață pe un limbaj clare clar, care le codifică în diferite limbi și creând algoritmi de acțiuni de calculator, imitând gândirea umană.

Care sunt programele de sistem?

Programatorii de sistem includ experți, Dezvoltarea și codificarea componentelor sistemelor de operare, a driverelor de dispozitiv și a complexelor software legate direct de miezul sistemului. Ele asigură relația tuturor părților sistemului de operare, astfel încât acesta să funcționeze ca un singur organism. De asemenea, pe umerii sistematicii sunt toate acțiunile cu baze de date: de la dezvoltarea la administrație.

În organizații, de regulă, programator de sistem combină funcțiile de un administrator de sistem și un inginer programator, având abilități de lucru cu diferite tipuri de calculatoare și microcontroler, inclusiv robotică și mașini CNC.

În programarea sistemului, există câteva caracteristici esențiale legate de dezvoltarea de software care necesită următoarele abilități de angajat:

 • Programarea lungi limbi (Assembler) și mediu (C) Niveluri ridicate Alături de limbi (C ++, Python și T. D.)+
 • Administrarea bazelor de date (SQL, Oracle și T. D.)+
 • Cunoștințe de hardware+
 • Cunoștințe de microcontrolere+
 • capacitatea de auto-învățare regulată.

Activitatea sistemarului nu se limitează la asigurarea activității coordonate a componentelor unui complex computer separat și se aplică, de asemenea, exercitării unei funcționări fără probleme atât a rețelelor interne, cât și a dispozitivelor de rețea externe. Oferă o bună cunoaștere a creării rețelelor de calculatoare, a protocoalelor de transfer de date și a aplicațiilor serverului.

Abordarea sistematică a programului aplicat se caracterizează printr-o serie de caracteristici reflectate asupra activităților și gândirii programatorului, ceea ce necesită concentrarea numai pe una dintre aceste specializări.

Tipuri aplicate

Dacă programarea sistemică oferă abilități de inginerie, care este caracteristică părții masculine a populației, apoi aplicată axată în principal pe cunoașterea limbilor de programare, cunoașterea celor mai aplicați algoritmi și aplicarea componentei designerului, care este la fel de potrivită pentru fete.

Programarea aplicațiilor (programarea aplicațiilor) – aplicații software de dezvoltare și depanare adaptate pentru un computer simplu de utilizator. Acestea includ aproape toate aplicațiile pentru a asigura activități specifice (programe de inginerie și contabilitate, editări text, sunet și video și t. D.).

Lista destinațiilor funcționale ale software-ului aplicației acoperă aproape toate tipurile de activitate umană.

Potrivit clasificatorului rus al activității profesionale, programatorul este alocat Cod 25857.

Citește mai mult  Cum de a scrie un programator CV?

Specialiștii legate de programarea aplicată ar trebui să aibă cunoștințe și abilități următoarea:

 • proprii mai multe limbi de nivel înalt (C ++, Python, Java și T. D.)+
 • Fiți capabili să efectuați algoritmi utilizând abordările procedurale și orientate pe obiecte (OOP) la programare+
 • Au abilitățile de utilizare a diverselor IDE (mediu de dezvoltare integrată) – mediu de dezvoltare integrat+
 • Să fie capabil să producă software de testare și de depanare de înaltă calitate creată.

Există următoarele niveluri condiționate de evaluare a profesionalismului programatorii de aplicații (ascendent).

 • Junior – Acesta este nivelul inițial cu pragul minim de cunoștințe și abilități pentru a intra, t. E. Prezența experienței practice minime și cunoștințe teoretice. În această etapă, programatorul este stabilit prin sarcini standard de codare pentru componente individuale, vă permite să dezvoltați interfețele de utilizator standard și site-urile standard și site-urile web în șabloane. El acuze, de asemenea, toate lucrările legate de desen, inclusiv dezvoltarea front-end a resurselor web (apariția siturilor, așa cum sunt afișate în browsere).
 • Mijloc – cea mai esențială parte a tuturor programatorilor – profesioniști ai cazului lor, având o experiență practică extraordinară și o bază teoretică în vrac. De regulă, ei cunosc mai multe limbi de programare și pot cu agilitate pentru a manipula bazele de date și, de asemenea, depanați cu succes partea lor din codul creat. Acest tip include performanți buni care știu cum să scrie un cod simplu și ușor de înțeles pentru efectuarea sarcinilor specifice. Nivelul MIJLOC prevede, de asemenea, capacitatea de a proiecta back-end de dezvoltare (dezvoltare de software pentru partea de server a resursei web).
 • Senior – Acesta este pasul superior al „lanțului alimentar al habitatului“. Într-un plan profesional, aceste cunoștințe combină natură și abilitățile specialiștilor din MIJLOC și capacitatea de a genera idei folosind o abordare non-standard. Specialiștii din această clasă sunt capabili de a lucra cu o echipa mare ca arhitecți și programatori, în același timp, creând un singur software întregi din bucăți de coduri de interpreți sau executanți, testarea și modificându-l înainte de eliberarea produsului final. De fapt, acest nivel prevede posesia unui număr de profesii adiacente, cum ar fi debugger și arhitect software.

Pe clasificatorul all-rus built-in programe de aplicație cod 0 atribuite, și sistemice – 02.

Testeri și asistență tehnică

Tester, sau inginer pentru testarea produselor software, controlează calitatea software-ului creat. Împreună cu erori de constatare, monitorizează viteza și calitatea executării codului. După ce a găsit o eroare, acesta stabilește și transmite date înapoi pentru dezvoltatorii să-l elimine.

Pentru munca, tester are nevoie de abilități și cunoștințe minime în IT-sfera, asa ca o astfel de profesie este considerată una din cele inițiale de software.

Activitatea tester competente salvează în mod semnificativ resursele financiare și temporare ale companiei de a dezvolta un produs software. Soft este testat în diverse moduri, în etape, creând un raport de eroare pentru dezvoltatori. Testerul trebuie să cunoască scopul și funcționalitatea produsului creat. Împreună cu funcționalitate, Acesta ar trebui să evalueze comoditatea de a folosi utilizatorului și să dea dezvoltatorilor recomandări relevante.

Citește mai mult  Profesii legate de informatică

Există mai multe tipuri de verificare. De exemplu, un test pentru conformitatea cu funcționalitatea produsului dorit a încărcăturii sale pe hardware-ul și alte componente. Funcționalitatea bazei de date este, de asemenea, realizată atunci când se face și distrugerea datelor, precum și verificarea condițiilor de securitate – autentificarea utilizatorului.

Testarea Controale Inginer conformitatea codului cu toate declarate bug-uri de date și descoperiri tehnice – erori.

Testul tester include, de asemenea, pregătirea documentației tehnice pentru produsul testat. Ei fac, de asemenea, rapoarte și de a dezvolta script-uri și instrumente de testare. Acești ingineri de testare a produsului software în două moduri:

 • Alpha testarea – produs în curs de dezvoltare+
 • Testarea Beta – prima versiune a produsului finit.

De asemenea, specialiștii acestui profil, ca regulă, să efectueze suport tehnic pentru resursele web, răspunzând la întrebări și oferind recomandări utilizatorilor în modul interactiv. Aceste responsabilități ale testerului constau din următoarele etape:

 • Testare si analiza+
 • Pregătirea rapoartelor tehnice și depanare.

Acest tip de activitate necesită o atenție și inteligență și este considerată o rampă de lansare bună pentru carieră în domeniul tehnologiilor IT.

profesie similare

Există mai multe tipuri de programare: de la scrierea de software pentru microcontrolere și aplicații mobile înainte de a crea compilatoare și întreg sistemele de operare. profesii similare ale programator, respectiv, de asemenea, destul de mult: variind de la calcule matematice și dezvoltarea de algoritmi înainte de a crea arhitecturi de proiecte mari, ale căror coduri sunt realizate în diferite limbaje de programare. În crearea unui produs software: scripturi, algorithmists, codoare, designeri, versuri, depanatoare, traducători și arhitecți.

Specialiștii pot fi, de asemenea, implicate în zona pentru care este creat produsul: matematică, fizică, ingineri și t. D.

Important în etapa de pregătire a proiectului și de testare pentru a atrage potențialii utilizatori să ia în considerare recomandările lor pentru comoditatea utilizatorului. În etapa de pregătire, interacțiunea creatorul algoritmului, un designer și un potențial consumator este necesară pentru a determina funcționalitatea necesară și crearea unei interfețe ușor de utilizat.

Citește mai mult  Profesii pentru fete dupa clasa a 11

În procesul de creare a unui algoritm este necesar să participe dezvoltator, encodere de module software si arhitect de proiect. Iar atunci când în curs de dezvoltare de aplicatii web, atragerea de un designer și un vestist HTML este pur și simplu necesar.

Analist de afaceri De fapt, traducătorul a cerințelor și dorințele clientului în limba, ușor de înțeles pentru dezvoltatori. Clientul, de regulă, pune sarcina de non-specifice, fără să știe subtilitățile procesului de program, astfel încât analist de afaceri, după ce a ascultat dorințele clientului, creează o descriere formală a proiectului, formând-o în forma unei sarcini tehnice. Acest lucru ar trebui să combine logica de afaceri clientului cu capacități reale incarnare.

Toți specialiștii trebuie să specificați cel puțin Navigarea în profesii adiacente, astfel încât nu există nici o neînțelegere între specialiștii în procesul de dezvoltare. În mod ideal, proiectantul trebuie să știe aproximativ layout HTML și posedă abilitățile de lucru în „Photoshop“, iar codificator este de a fi capabil de a lucra cu mai multe limbaje de programare și propria arta de depanare. Este destul de frumos atunci când programatorii sunt deținute de ambele tehnici matematice și artă arhitecturală de colectare și de legare module software scrise în diferite limbaje de programare.

Cariera Un programator poate fi pliată în două direcții principale: îmbunătățirea profesionalismului în segmentul de creare a produsului selectat și îmbunătățirea managerială. Cei mai buni arhitecti, manageri de proiect si director IT provin din mediul programatori, așa cum știu din interior întreaga «bucătăria» de evoluțiile software.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: