Ce să vorbim despre punctele forte și punctele slabe ale interviului?

Ce să vorbim despre punctele forte și punctele slabe ale interviului?

În căutarea unui nou loc de muncă, solicitantul este un rezumat, acesta ajută la pregătirea pentru a doua etapă a ocupării forței de muncă – interviu. Recruitorii doresc adesea să pună întrebarea punctelor forte și a punctelor slabe ale solicitantului. Cum de a alege răspunsurile corecte, ceea ce se poate și nu se poate vorbi despre intervievatorii – conversația noastră de astăzi va merge despre el.

De ce pune această întrebare?

În cazul în care o astfel de întrebare este inițial considerată de către tine, ca provocator, atunci trebuie să revizuiască urgent un astfel de punct de vedere, deoarece pentru angajator este o întrebare concisă. Într-adevăr, la interviu, sarcina principală este de a găsi un challenger pentru o poziție care îndeplinește cerințele specificate. Și cel mai simplu mod de a face acest lucru, după ce a primit informații cu privire la calitățile pozitive și negative ale candidatului. În procesul de conversație, recrutorul va fi în măsură să aprecieze cât de mult respondent este cinstit, este deschis dialogului, adecvat în sine, este capabil să analizeze propriul comportament, încrezător în sine, înțelege care calitățile personale sunt importante pentru activitatea propusă și va afecta, poate naviga rapid în situația.

Dar, mai presus de toate este interesat de competențe profesionale, challenger și experiența, realizările și premii. Dacă este primul loc de muncă, atunci este important de a convinge angajatorul în propria motivație, dorința de a dobândi această experiență într-o astfel de companie puternica.

La fel de important să se indice calitățile sale de comunicare, capacitatea de a construi atitudini atât cu șefii și cu alți colegi.

Reguli pentru auto-analiză

Pentru a răspunde competent și onest întrebări, trebuie să se pregătească în mod corespunzător pentru interviu. minciuni de pregătire în desfășurarea de auto-analiză. Foarte des, întrebări ale chestionarului chestionarului sunt un chestionar detașat, care ajută să aprecieze propriile sale oportunități de muncă în această companie. Dacă cunoștință cu angajatorul are loc la momentul interviului, atunci este necesar să se determine în avans dacă tipul de caracter este potrivit pentru lucrarea propusă. Există 5 tipuri de profesii:

 • Omul – om (de exemplu, profesor, medic, ghid)+
 • Omul – Natura (Agronom, Florărie, veterinar)+
 • Omul – Tehnologie (inginer, Salemaker, Designer)+
 • Man – Sign (programator, Finanțator, traducător)+
 • Man – imagine artistică (Restoretor, Artist, Singer).

Așa că munca a fost iubit, este în valoare de ascultare la sfatul psihologilor și alege-l în tipul său. În același timp, este necesar să se afle ce calități solicitantul ar trebui să aibă (perfecțiune, rezistență la stres ridicat și așa mai departe). Informații importante pentru sănătate și fizică. La urma urmei, fractura degetul nu este important pentru un contabil, dar este foarte important pentru chirurg sau de pianist.

Detectarea defectelor

Pentru auto-analiză pentru a evidenția în momentul în care nimeni nu va interveni. Arm-te cu hârtie și mâner. Notă pe o jumătate din foaia de calitățile tale pozitive, iar pe de altă parte – negativ. Nu uitați că vă petreceți acest lucru pentru tine, astfel încât să fie sincer cu tine-te. Dacă ați înțeles cum să se stabilească minusurile, verificați aici – acest lucru va ajuta la interviu. La fiecare 2-3 luni ajusta lista analizând modul în care se schimbă.

Citește mai mult  Profesia bijutierilor prosteria

Pentru o astfel de analiză, este mai bine să facă un document electronic sau pe hârtie separată. Acest lucru poate fi un stimulent puternic în auto-îmbunătățire. Dar, un punct important în această lucrare nu este numai de auto-analiză, dar, de asemenea, o înțelegere că postul vacant pe care se aplică nu pot satisface capacitățile și dorințele tale. Poate că este în valoare de căutarea pentru alte opțiuni, și să nu strice viața la locul de muncă neiubit.

Din întreaga listă a listei, selectați 7 cele mai puternice și cât mai multe caracteristici slabe. Gândiți-vă ce ar trebui să vorbim despre atunci când întâlnirea cu recrutorul, și ceea ce nu este mai bine necesară.

Evaluarea avantaj

Pentru povestea despre punctele sale forte, este necesar să se ia în considerare, că acestea sunt evaluate în trei direcții.

 • Cunoștințe profesionale și orizonturi generale (Nu doar cunoașterea postărilor contabile și abilitatea de a lucra în Excel, 1C + Dorința de a învăța despre schimbările în legislație + cunoașterea limbilor străine și așa mai departe).
 • Experiență de comunicare cu colegii și clienții, Abilități analitice în prezicerea situației și rezolvarea problemelor, abilitatea de a vă planifica propria muncă și subordonații de lucru.
 • Calitățile personale interesante pentru profesia aleasă: Punctualitate pentru stewardesa, creativitatea pentru artist, abilitatea de a lucra într-o echipă pentru un jucător de fotbal. În general, entuziasmul, onestitatea, disciplina, abordarea creativă, decisivitatea, fiabilitatea, dedicarea, pacientul, respectul față de ceilalți sunt considerate calități personale pozitive.

Fiecare persoană are deficiențe, este normal. O lucrare mai atent va fi efectuată pentru a identifica deficiențele înainte de interviu, cu atât mai ușor va fi pietrele submarine la o întâlnire cu intervievatorul. La urma urmei, printre deficiențele există acelea care pot afecta negativ la locul de muncă (vederea slabă pentru un ceasornicar) sau cele care pot doar să ajute (viața de noapte pentru barmanul clubului de noapte).

Este demn de citit foarte atent cerințele pentru candidați pentru a-și întoarce dezavantajele în demnitate.

Ce fel de calități negative pot fi numite?

Cea mai frecventă solicitare a potențialului angajator – Apelați trei calități negative. Agenții profesioniști efectuați destul de des astfel de interviuri avertizează: Nu minți, spunând că nu aveți defecte. Aceasta indică o stima de sine supraestimată și absența autocriticității. Cu astfel de candidați care se descompun fără regret.

Citește mai mult  Cum de a deveni o persoană veselă?

Conversația va fi mai productivă dacă dezavantajele dvs. se vor transforma în profesioniști. Pentru a face acest lucru, în conformitate cu dispozitivul, este util să se exprime lista, care este legată de activitatea viitoare, dar nu și principială pentru poziția selectată. De exemplu, cunoașterea rea ​​de matematică nu va strica pentru a ridica un bilet pentru un client și să informeze prețul ei timp de 10 zile, pentru că există un calculator la îndemână.

Nu ar trebui să vorbim despre calități în mod clar pozitive negativ: „Am fost mult timp de mers pe jos de la locul de muncă, pentru că vreau să fac totul în timp“. Mai ales de atunci Menționarea un atelier propriu este percepută prost de către manageri de recrutare.

Dacă încercați să apelați o lungă listă de defecte, acesta va fi perceput ca nu auto-critica, dar ca un nonsens.

Este foarte posibil de a transforma slăbiciunea dumneavoastră dacă oferă o alternativă: „Mi-e teamă să zboare cu avioane, dar sunt gata să călătorească într-o călătorie de afaceri cu masina sau cu trenul“ sau „Eu nu știu cum să lucreze în acest program , dar gata să învețe“.

Dar există exemple rele, care în nici un caz nu pot fi menționate în timpul interviului.

 • „Am schimbat locul de muncă de mai multe ori, pentru că toți oamenii din mine se îndrăgostesc constant de mine.
 • „A trebuit să schimb slujba, pentru că autoritățile nu m-au apreciat, iar colegii au renunțat în mod constant”.
 • „Mama mea bolnavă are nevoie de medicamente costisitoare, așa că caut o muncă de înaltă plăcere”.
 • „Dimineața plătesc copii la grădiniță, școală, universitate și soția lui este de a lucra la celălalt capăt al orașului, așa că pot fi târziu în biroul meu”.

Chiar dacă este așa, atunci nu trebuie doar să o menționați în un astfel de unghi. Conversația va fi mult mai productivă dacă vorbim despre cum să ne ocupăm de defectele. De exemplu: „Sunt cald, dar învăț să-mi controlez emoțiile, să frecventăm cursuri pe acest subiect”. Este absolut nu merită asteptare calitățile pe care nu au nici o legătură cu un potențial de lucru: dragostea de tricotat sau de gătit, dacă se aplică pentru poziția de asistent medical.

Cei care se ajunge la locul de muncă pentru prima dată, Principalul dezavantaj este lipsa de experiență. Este foarte important pentru a indica propria disponibilitatea de a învăța, cursuri de a participa, participa la webinare pentru a fi un angajat demn.

Este demn de remarcat faptul că lipsa de experiență va ajuta sa se obisnuiasca cu noile condiții, fără a compara cu organizațiile anterioare.

Astfel, puteți lista următoarele dezavantaje proprii:

 • pedanterie+
 • Valori crescute ale afectivitate+
 • lipsa de experiență în general sau într-o astfel de companie+
 • Undetyability+
 • rezistență la stres slabă (atunci când dispozitivul în bibliotecă, de exemplu)+
 • Auto-copiere+
 • Lipsa de experiență cu echipamente de birou (cu un dispozitiv care nu de profil)+
 • liniaritate excesivă.
Citește mai mult  Dezvoltator Android: Descriere, avantaje și dezavantaje

Nu suna:

 • lene+
 • nonpunctuality+
 • Frica de oameni noi (atunci când aleg profesii cum ar fi „om-om“)+
 • Frica de responsabilitate+
 • dorința de a obține un salariu mare+
 • Dragostea pentru citirea literaturii romantice și așa mai departe.

De asemenea, nu trebuie să răspundeți într-o singură direcție. Explicați ceea ce faci pentru a corecta situația. Nu te certa cu un intervievator. Argument răspunsurile cu o voce calmă, fondul comercial.

Ce să spun despre caracteristicile pozitive?

În timpul pregătirii pentru interviu, selectați cea mai semnificativă pentru presupusa lucrare (cel puțin șapte) din lista calităților pozitive. Rulați-le și selectați 3-5 cele mai importante. Asigurați-vă că pentru a pregăti exemple care avantajele vor confirma. De exemplu, ați propus de inovare de inovare a salvat banii companiei considerabile. Dacă un exemplu este confirmat documentat (grade, ziar, ordine), acesta va fi un avantaj clar al portofoliului dvs.

Este greu de spus despre tine nu idealizează, Dar povestea ar trebui să fie credibilă. Unul care stă în fața ta, nu pentru prima dată comunicarea cu solicitanții și este capabil să distingă decor dintr-o imagine reală.

Discutați numai despre acele calități importante pentru poziția selectată (gestionarea construcției propriei dvs. case va indica abilitățile dvs. organizaționale necesare pentru maistru).

Apelați nu doar calități bune (muncă grea, perseverență), dar le confirmați cu faptele biografiei dvs .: „Am participat de două ori în competiția” profesor al anului „, pentru că pentru prima dată am luat un loc scăzut, dar datorită perseverenței mele, a doua oară a devenit câștigătorul competiției”. Aici este potrivit să vorbim despre propriile dvs. premii, ranguri, oameni de știință de grade și câștigate granturi. Daca este posibil Puteți să vă demonstrați propria muncă – layout-uri, broderii, desene, modele.

Managerii de personal cu experiență sunt foarte ușor de definit o minciună, astfel încât orice răspuns la întrebare trebuie să fie adevărat. Și nu ar trebui să specificați toate calitățile pozitive, deoarece la fiecare interviu recrutenul vede o inițiativă rezistentă la stres în fața lui capabilă să lucreze în modul multitasking. Sunteți sigur că este necesar să lucrați pe linia transportorului?

Înainte de interviu, merită să vă propuneți povestea dvs. pentru a evita informațiile inutile, cuvintele-paraziți, mișcările nervoase, timbrul de voce prea mare. Dar totuși este important să rămâi natural și sincer. Și apoi visul prețuit obține o poziție bună va deveni cu siguranță realitate.

Cum să vorbim despre slăbiciunile dvs. despre interviu, veți învăța din videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: