Cine este un astfel de merchandiser de afaceri și ceea ce face el?

Cine este un astfel de merchandiser de afaceri și ceea ce face el?

În prezent, apar destul de câteva profesii, ceea ce face posibil să-l facă bine și să realizeze singur. Și pentru acest lucru nu este necesar pentru a primi o educație specială. Este suficient pentru a detecta anumite abilități și să le dezvolte în mod intenționat. Pentru acei tineri care nu pot găsi un post vacant potrivit pentru ei înșiși, va fi util să se uite la o astfel de profesie ca merchandiser de afaceri, și, de asemenea, afla ce el este angajat în.

Caracteristică

Merchandiseri sunt specialiști care sunt responsabili pentru plasarea mărfurilor pe rafturi. Acest lucru se referă la absolut orice sferă a comerțului. Acum, există mai puțin și mai puține puncte de vânzare, în cazul în care acești lucrători nu iau parte. Și hipermarketuri uriașe, și buticuri mici la fel au nevoie de astfel de specialiști. La urma urmei, este extrem de important – pentru a atrage cumpărătorul și-l în creștere pentru a cumpăra. Și pentru aceasta, mărfurile ar trebui să fie introduse pe legi speciale ale marketingului: și corect, și estetic atractiv.

Merchandiseri sunt împărțite în două grupe (în funcție de caracteristicile lucrării).

 • specialist în staționare Funcționează într-un anumit punct de tranzacționare. Acesta poate fi responsabil pentru întreaga gamă în cazul în care magazinul este mic. Un anumit departament sau mai multe departamente pot fi consacrate în spatele lui, așa cum se întâmplă în supermarketuri mari. Și el poate fi responsabil pentru unele grupuri similare de mărfuri.
 • afaceri Merchandiser – Aceasta este persoana care vizitează magazinele atașate la el și îndeplinește toate funcțiile necesare acolo. Aceasta înseamnă că un astfel de specialist nu trebuie să stea în loc și dacă are multe puncte de vânzare, va fi mai convenabil să se mute pe mașină.

Merchandiserul mobil poate acoperi suprafețele mari și se poate deplasa nu numai în oraș, ci și împrejurimile sale.

Responsabilități

Unii cred în mod eronat că Merchandiser este același încărcător. Dar, de fapt, totul este greșit. Cercul responsabilităților acestui angajat este destul de larg. Acesta include următoarele funcții:

 • Categoria de mărfuri în conformitate cu schema pe care sunt dezvoltați marketingul+
 • Fereastră de control al biroului de control+
 • Plasarea anunțurilor despre promoții, bonusuri, reduceri în întregul magazin+
 • Participarea la organizarea și conducerea acțiunilor, dacă este cerută de conducere+
 • asistarea vânzătorilor în promovarea anumitor bunuri+
 • Controlul asupra expirarea termenului de valabilitate a produselor și scutirea de la ea rafturi, precum și punerea în aplicare a monitorizării, astfel încât toate ambalajele este un întreg și impecabil+
 • Transportul de mărfuri cu ajutorul unor cărucioare sau mecanisme speciale de la un depozit la vitrine+
 • În unele cazuri, este necesar să se compila rapoarte cu privire la produsele vândute.
Citește mai mult  Memoria emoțională: caracteristicile și metodele de dezvoltare

Responsabilitățile pot varia în funcție de locul în lucrările angajaților. De exemplu, în unele magazine, acest specialist de piese în plus dinamica prețurilor, actualizarea gamei, acțiunile de la concurenți în domeniul lor.

Calitati personale

Dintre caracteristicile unui specialist în bunuri, un set de calități pe care solicitantul ar trebui să aibă un concurent pentru această poziție. În primul rând, el ar trebui să fie sănătos fizic, pentru că toată ziua va trebui să-și petreacă pe picioare, și, uneori, la locul de muncă fizic.

În ceea ce privește calitățile personale, următoarele pot fi atribuite:

 • activitate+
 • Cartofi+
 • Comunicabilitate+
 • Goodwill+
 • toleranta la stres+
 • Discurs competent și inteligibil.

În procesul de lucru, este necesar să nu se stabilească și să ia în considerare bunurile, ci și să comunice cu cumpărătorii. Prin urmare, trebuie să fiți politicos, capabil să explicați în mod clar orice momente. Este o bunăvoință importantă. Aspectul este, de asemenea, jucat: curat, proaspăt, îngrijit.

Cum să devii?

Merchandiser de afaceri nu este necesar să aibă studii superioare. Cu toate acestea, sfârșitul instituțiilor de învățământ – cel mai înalt sau mediu – de specialitățile „publicității”, „management”, „marketing”, „comerciantul” nu va face rău. Același lucru se poate spune despre achiziționarea profesiei de vânzător sau a unui specialist contabil de depozitare. Pentru a deveni un merchandiser, este suficient să fie activ, transmisibil, atent și instruit. Studenții și absolvenții școlilor care doresc să câștige bani în timpul lor liber pot aplica pentru această poziție.

Pentru a afla acest tip de activitate, Suficient pentru a veni la magazin și prima încercare, ma uit la angajații mai experimentați. Și puteți găsi, de asemenea, toate momentele de astfel de lucrări în avans și de a pune întrebări.

Citește mai mult  Profesii legate de limbi

La locul de muncă

Se poate spune că un loc de muncă specific (în înțelegerea obișnuită) a Merchandiser vizita nu poate fi. la locul de muncă său este camere de tranzacționare, magazine împrăștiate, uneori, la o distanță de câteva zeci de kilometri. El este întotdeauna în drum, și el păstrează toate înregistrările și documentele necesare cu el, pentru că se mișcă de la obiect la obiect.

Un specialist în staționare în bunuri poate fi un fel de o anumită cameră mică în cazul în care este stocată hârtia necesară. Aici el se odihnește în timpul pauzei de prânz, și, de asemenea, lasă unele lucruri personale pentru a fi capabil de a schimba hainele.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: