Cine este un astfel de sculer și ce?

Cine este un astfel de sculer și ce?

Activitatea de mecanic astăzi a devenit una dintre cele mai comune specialități de producție din țara noastră. Acest lucru se explică prin cererea mare și existența multor specializări mai înguste în această direcție. Un exemplu a fost poziția sculer mecanic. În articolul nostru ne vom opri în detaliu privind particularitățile acestei profesii, sarcinile de muncă, precum și competențe și abilități pe care acest lucrător ar trebui să aibă.

Particularități

de producție de înaltă calitate a tot felul de instrumente, ștampile și dispozitive este una dintre condițiile necesare pentru o producție eficientă pe fiecare întreprindere de inginerie. Fără un echipament tehnologic corect, nu este posibil să se elibereze mașini, utilaje și alte echipamente, precum și o realizare nerealist de înaltă performanță a productivității muncii și a calității produselor.

Unități instrumentale nu se referă la principalele ateliere, ci mai degrabă la auxiliar. În practică, acest atelier are doar participarea indirectă în ciclul tehnologic general al instalației.

Sarcina sa nu este produs în mod direct, ci crearea condițiilor necesare pentru ea. Cu toate acestea, acest fapt nu diminuează importanța instrumentelor în procesul de fabricație general al companiei.

Cazul instrumental al oricărei întreprinderi este mult mai complicat și mai mult de bază cu precizie, motiv pentru care Specialiștii în acest domeniu fac parte din partea cea mai calificată de specialități de lucru. În același timp, instrumental mecanic – mult mai consumatoare de timp și variekteric din toate profesiile instrumentale – Această persoană își desfășoară activitatea, care nu pot fi efectuate pe echipamentele cele mai exacte și tehnologice. Acest angajat este responsabil pentru asamblarea de tăiere și instrumente de măsură, precum și dispozitive, ștampile și aparate, le face montator procesarea și produce finisajul de finisare a mai curate și mici suprafețe. De regulă, numărul de plăci este de aproximativ 35% din totalul lucrătorii unității instrumentale.

Avantajele incontestabile ale unei astfel de specialitate includ:

 • Cererea largă de angajați+
 • Ocuparea forței de muncă în diferite industrii de producție+
 • Perspective bune de creștere profesională și clădirea carierei+
 • Posibilitatea de a stăpâni specialitatea direct în producție+
 • Nivel ridicat de salarii.
Citește mai mult  Terapistul profesor-vorbire: descrierea, avantajele și dezavantajele, instruirea

Cu toate acestea, și fără contra. Printre acestea pot fi alocate:

 • Exercițiul crescut+
 • Condiții grele de lucru.

Responsabilități

Dificultatea muncii Locksmith-Toolman, calitatea, acuratețea și ordinea ei determină nivelul de calificare a specialiștilor. Cu cât este mai mare categoria – munca mai laborioasă va fi lucrarea la care poate fi permis un specialist. Nivelul de calificare al instrumentului este determinat în conformitate cu descărcările atribuite prescrise în ECTC. În general, descrierea postului de specialitate calificată include următoarele responsabilități:

 • Prelucrarea blancolilor cu un nivel de precizie 12-14 calități+
 • scule și dispozitive pentru alte scule de întărire a construi și reparații+
 • Fabricație și aducerea la parametrii necesari ai eboșe netratate termic pentru stingerea cu un grad de precizie de 12 calificări+
 • Tăierea firului folosind robinete și moare, precum și regularizării de calibrare+
 • Creare si sanitare ulterioare unelte, precum și mecanismele de complexitate medie+
 • Utilizarea în echipamente specializate practica si modele tehnologice.

Cunoștințe și abilități

Pentru a realiza toate sarcinile cesionate, sculer competentă trebuie să dețină perfect abilitățile de lucru în diferite domenii. Este nevoie de cunoștințe solide:

 • Pe geometrică de bază, precum și dependențe trigonometrice+
 • Pe teoria ingineriei și a desenului tehnic+
 • Pe dispozitivul mașinilor de prelucrare a metalelor operate, precum și echipamentelor tipurilor de convocare și de susținere+
 • Privind condițiile de funcționare a materialelor convectionale+
 • Despre caracteristicile fizice, chimice și tehnice ale diferitelor mărci+
 • Despre KIP, caracteristicile lor de proiectare și regulile de funcționare+
 • Privind dependența de acuratețea măsurătorilor de la nivelul de încălzire al părții+
 • despre metodele de tratare termică a tuturor tipurilor de oțel+
 • Privind indemnizațiile din procesul de ajustare, luând în considerare parametrii schimbării proprietăților metalului în timpul expunerii termice.

Instrumentul trebuie să aibă o mentalitate tehniciană. El trebuie să fie capabil să facă simboluri bine și descifra, prezintă produse viitoare în volum. Acestea necesită abilități de gândire spațială, înțelegerea specificelor principalelor instrumente de lucru, precum și fezabilitatea economică a utilizării anumitor metode de prelucrare.

Când efectuați marcajul, va necesita cunoștințe puternice în geometrie. Această persoană trebuie să aibă idei despre metodologia pentru caracteristicile de marcare și de curbură de suprafață. Prezența unei vrac, precum și un extratereștru liniar.

Pentru producerea de reglare sau efectuarea măsurătorilor de control necesare Nu numai efortul fizic, ci și sensibilitatea ridicată a mâinii, o bună coordonare: instrumentul trebuie să surprindă rapid parametrii modificărilor presiunii și subtilitățile de rezistență la metal, mișcarea mișcărilor, precum și doza lor de lucru și forța de aplicare a acestora. Acest lucru va evita măsurătorile prea frecvente și va salva în mod semnificativ orele de lucru ale specialiștilor, precum și creșterea nivelului de competențe profesionale.

Citește mai mult  Îmbrăcăminte de designer: descriere, avantaje și dezavantaje ale profesiei

Deoarece echipamentul de finisare instrumentală este considerat unul dintre cele mai consumatoare de timp și pe termen lung, va fi necesară stabilitatea concentrației și a răbdării. Lucrările pe această poziție necesită prezența anumitor caracteristici personale. Acestea includ:

 • curiozitate+
 • Circulația tehnică largă+
 • Responsabilitate la nivel înalt+
 • Scrupulozitate+
 • Bine lucrat+
 • Predispoziția pentru munca monotonă.

Educaţie

Pentru a găsi un loc de muncă de blocare a forței de muncă, este necesară o educație tehnică specializată. Cu toate acestea, nu este atât de dificil să o obțineți, deoarece această specialitate este reprezentată de aproape toate PTU, kitul se face pe baza a 9 sau 11 clase. Programul de formare include atât disciplinele speciale, cât și cele de bază, se acordă multă atenție practicilor de producție. Așa-numita „învățare țintă” este larg răspândită – în acest caz, studenții Consiliului au fost invitați direct la fabrică, urmate de angajare dacă au fost practicate pe ea.

Un alt mod de a se califica pentru un set de instrumente de lăcătuș sunt cursuri care sunt efectuate de UOC. De regulă, ei ocupă mult mai puțin timp decât obținerea diplomelor de colegii și școli tehnice, totuși, sunt mai comprimate în timp. Acesta este motivul pentru care oamenii care au deja anumite abilități în sfera tehnică în poziția lucrătorului se adresează cel mai adesea acestora.

Formarea obținută direct la instalația de fabricație este evaluată mai sus, Atunci când un lucrător cu experiență acționează ca un profesor și permite studenților ei să stăpânească toate detaliile de specialitate în practică. Cu toate acestea, în acest caz, durata formării și obținerea întregului spectru de calificare de competență va depinde direct de specialistul în sine și de angajarea curatorului său. Poziția unui Linksmith-Touthman oferă oportunități de creștere a carierei, acestea sunt asociate cu o creștere a nivelului de categorie profesională. În cadrul specialității există mai multe evacuări de calificare:

 • 2 categorie – activități sunt efectuate sub controlul unui specialist cu experiență, numai cele mai multe lucrări simple sunt efectuate în mod independent+
 • 3 categorii – posibilitatea de lucru independent cu echipamentul de-al treilea nivel de complexitate+
 • 4 categorii – permite repararea și producerea de dispozitive tehnologice+
 • 5 descărcare – prevede întreaga funcționalitate enumerate anterior, și, de asemenea, face posibilă efectuarea de reglare de echipament tehnologic complicat+
 • 6 categorii – presupune lucrul cu tehnica unica+
 • 7 categorii – Include instalarea de echipamente unice, folosind echipamente speciale+
 • 8 descărcare – implică lucrul cu prototipuri experimentale.
Citește mai mult  UITING: Definiție, Cauze și Avertizare

Unde funcționează?

sculer Ea are capacitatea de a lucra în orice întreprindere de producție în domeniul de luare a mașinii și a instrumentului. Acest lucrător poartă responsabilitatea personală pentru îndeplinirea exactă și la timp a tuturor obiectivelor și sarcinilor. În același timp, ionul poate solicita conducerii acestuia cu condiția necesară pentru activități eficiente.

Începe o activitate independentă, instrumentul poate doar După trecerea instruirii obligatorii privind regulile de protecție și siguranță a muncii, siguranța electrică, siguranța la incendiu și furnizarea de primă asistență medicală. Trebuie remarcat faptul că în timpul executării sarcinilor de muncă, aceste instrucțiuni vor fi repetate în mod regulat în conformitate cu planul stabilit la întreprindere. În plus, orice instrument trebuie să fi supus unui examen medical în fiecare an și cel puțin o dată în 3 ani pentru a confirma nivelul calificărilor sale.

În lucrarea sa, fiecare instrumental se bazează pe următoarele reglementări:

 • Descrierea aprobată a postului+
 • Reguli adoptate pentru protecția muncii+
 • Regulile tehnologiei privind siguranța incendiilor+
 • Reguli de echipament de siguranță electrică.

În procesul de desfășurare a muncii, instrumentalul trebuie să utilizeze mijloacele de protecție (mănuși și ochelari), precum și purtați salopete.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: