Cine este un biolog și cum să devină?

Cine este un biolog și cum să devină?

Biologie este adesea numit știința faunei sălbatice. Specialiștii ale căror activități profesionale sunt legate de acest domeniu, sunt biologi. Dar aceasta este doar numele general al profesiei, deoarece, în funcție de direcția, specialistul poate fi un zoolog, virologie, genetică. Pentru a obține calificările corespunzătoare la etapa inițială, un anumit depozit de caracter, precum și cea mai mare educație de profil.

Cine este?

Biologul este o descriere generalizată pentru o varietate de specialiști care sunt angajați în studiul mediului, precum și organismele vii. Caracteristica principală a profesiei este că o persoană într-un anumit stadiu de studiu va trebui să aleagă o specializare în care va continua să lucreze. Dacă o prejudecată este făcută pentru a studia fiziologia și anatomia umană, specialistul poate desfășura activitățile sale profesionale în acest domeniu. zoologi lucru cu anatomia si fiziologia animalelor, comportamentul lor de studiu, structura corpului.

Genetica sunt interesați în structura genelor, studia functiile lor in organism, implicat în eliminarea noilor rase de animale și crearea de noi specii de plante. profesie conexe Chimist biolog. De multe ori, specialiștii din acest nivel de studiu procesele chimice care au loc la nivel molecular sunt angajate în crearea de noi medicamente. Acestea sunt aproximate de virușii care studiază bacterii, viruși, precum și bolile pe care le provoacă, intră într-un organism viu.

După ce a primit o educație specializată, nu puteți fi doar un om de știință. Dacă doriți să lucrați în contact direct cu oamenii, puteți alege un laborator de specialitate și lucrați în îngrijirea sănătății. Experții-dendrologi studiază copacii și o altă lume a plantelor. Oceanologii studiază viața marină și tot ceea ce este legat de ea. De fapt, destinațiile sunt mult.

Specialiștii și cercetătorii acestui nivel sunt foarte utili pentru societate, deoarece activitățile lor vizează dezvoltarea naturii, păstrând sănătatea umană, dezvoltarea de noi medicamente.

Profesie pro și con

Ca și alte profesii, acest lucru are multe avantaje și dezavantaje. Momentele pozitive includ astfel de.

 • Activități de lucru interesante care sunt importante importante.
 • O oportunitate unică de a influența pozitiv mediul.
 • Având o experiență suficientă a primit într-o singură direcție, este posibil să se retractat în specialitatea dumneavoastră adiacente favorit.
 • Ca parte a îndatoririlor profesionale, biologi au o oportunitate unică de a călători.

Beneficiile includ, fără îndoială, salarii mari (sub rezerva anumitor condiții). În cazul în care o persoană care a decis să-și lege viața cu știința, și în cursul activității sale, este posibil de a face unele descoperiri semnificative, el va primi nu numai un premiu de prestigiu, dar, de asemenea, recunoașterea publică. Acest lucru este de asemenea important.

Dacă vorbim despre dezavantajele profesiei, puteți nota următoarele.

 • Necesitatea de a studia în mod regulat o cantitate mare de informații.
 • Atunci când efectuează cercetări științifice, o persoană va trebui să vină de la domiciliu de multe ori, precum și să accepte viața în condiții de teren.
 • În organizațiile științifice și de mediu obișnuite, remunerația angajaților științifici este relativ mică. Dar aici există o rezervare – puteți să vă dezvoltați întotdeauna și să ajungeți la crearea propriului dvs. laborator. Totul depinde de posibilitățile și dorința persoanei însuși.
 • Specialiștii în unele direcții au un nivel destul de ridicat de responsabilitate. Aceasta, în primul rând, se referă la astfel de profesii ca virolog și genetica.

Dar dacă o persoană dorește cu adevărat să-și legeze viața cu știința, atunci aceste deficiențe ale profesiei nu vor părea atât de semnificative.

Ce face?

În funcție de specializarea selectată, precum și de specificul organizației, în care o persoană va primi un loc de muncă, va fi dezvoltată o descriere a postului. Dar îndatoririle generale ale biologului includ următoarele.

 • Organizare și conduită (uneori în domeniu) a cercetării științifice.
 • Efectuarea excursii și cursuri de studiu în complexe de mediu.
 • Crearea și implementarea în continuare a proiectelor de peisaj pentru amenajare a teritoriului și amenajarea ecologică a zonei, cum ar fi parcuri, curți.
 • Controlul asupra respectării normelor stabilite și a normelor referitoare la protecția mediului.
 • Punerea în aplicare a activităților pedagogice pe profilul selectat în școli și alte instituții de învățământ.

Acestea sunt doar denumiri generale a ceea ce face un biolog în timpul activităților sale profesionale. În plus, de zi cu zi, el îndeplinește mai multe sarcini stabilite înainte de a-i corespunde calificărilor.

Cerințe

Cerințele de bază pentru datele profesionale ale biologului sunt înregistrate într-un astfel de act documentar ca Prof. Deci, biolog ar trebui să știe următoarele.

 • Legile și alte acte normative prevăzute de legislația Federației Ruse.
 • Organizarea activității clinice și laboratoare de cercetare.
 • Bazele legislației muncii.

De asemenea, biolog este important să se respecte standardele etice cu care trebuie să fie ghidate în timpul cercetării științifice. În cazul în care aceste norme nu sunt respectate sau chiar încălcări minore vor fi permise, situația va înțelege comisioanele etice. În unele cazuri, o persoană se poate confrunta nu numai administrative, dar, de asemenea, răspunderea penală. Acesta din urmă este prevăzută numai în cazurile în care acțiunile neprofesioniști biologului a determinat amenințarea vieții și sănătății unei persoane sau societate separată în ansamblu.

Calitati personale

Pentru a deveni un specialist competent în domeniul biologiei, o persoană trebuie să posede o serie de calități personale. Cele mai importante dintre acestea includ:

 • memorie buna+
 • Mintea analitică+
 • depozite creative+
 • viteza de reactie.

La locul de muncă, un biolog va fi nelistat bune abilități senzoriale, adică, capacitatea de a reacționa rapid la mirosuri, prinde sunetele, controlul vizual procesul. Un biolog bun trebuie să fie calm, muncitor și ambițios.

Este important să fie în mod constant într-o formă fizică bună, nu pentru a avea boli cronice, și cel mai important – o persoană ar trebui să aibă nici o reacții alergice la nimic. Un expert bun trebuie să aibă o dorință de a învăța în mod constant și de a dezvolta mai departe, pentru că în fiecare zi știința „merge” înainte. Din această tendință a rămas – înseamnă să nu suficientă atenție profesiei.

Există un alt punct important – nevoia de știință să fie durabil emoțional. La urma urmei, uneori în cursul activității va trebui să efectueze experimente, de exemplu, pentru a intra în șoareci unele medicamente și observa reacția. Uneori, în aceste studii, animalul poate muri. Dacă o persoană este instabilă din punct de vedere emoțional, el o poate lua aproape de inimă. Cu un astfel de depozit de caracter, aveți nevoie fie să alegeți direcția cea bună sau să conduceți activități pur predare.

Abilități profesionale

Abilitățile de biolog profesionale depind din nou de specializarea aleasă. Dar, în înțelegerea generală, un profesionist trebuie să aibă cunoștințe suficiente în domeniul botanicii, biotehnologiei, zoologiei, ingineriei genetice și medicinei. El ar trebui, de asemenea, să poată:

 • Colectați informațiile necesare, analizați corect și trimiteți sub formă de date statistice+
 • Trebuie să puteți conduce rapid calcularea matematică a datelor obținute+
 • Concentrați-vă asupra legislației existente+
 • Ușor de găsit o limbă comună cu oamenii+
 • acționează operativ în situația critică actuală+
 • Abilitatea de a manipula cu ușurință animalele, nu-i este frică de ele.

Toate aceste abilități pot fi obținute atât în ​​cadrul activității practice și în etapa de obținere a educației.

Educaţie

Biolog este un specialist care are o diplomă de studii superioare în acest domeniu. Ar trebui să fie o „biologie“ profil, având codul 06.03.01. Pentru primire, va trebui să ia examenul pe teme cum ar fi:

 • Limba rusă+
 • matematica+
 • biologie+
 • chimie.

Nivelul de licență în specialitatea poate fi stăpânit în doar 4 ani. În continuare, puteți continua învățarea, în scopul de a obține o diplomă de master. Dar, în acest caz, va fi necesar să-și petreacă în continuare studiu de 1-2 ani. În Rusia, există mai multe instituții de învățământ care pregătesc specialiști în domeniul biologiei în diferite direcții. Cele mai căutate solicitanții includ astfel de.

 • Universitatea de Stat din Moscova. M. V. Lomonosov. Aceasta este una dintre instituțiile de învățământ de prestigiu. Este necesar să mergem la Departamentul de Biologie al Universității de Stat din Moscova și să alegeți deja facultatea, în funcție de direcția dorită.
 • Universitatea Rusă de Prietenie a Popoarelor (Rudn). Aici, de asemenea, Departamentul de Biologie.
 • Universitatea umanitară din Moscova din Moscova.

Aceasta este o listă a instituțiilor educaționale situate la Moscova. Există, de asemenea, universități bune în regiuni. Printre acestea ar trebui să se menționeze astfel.

 • Universitatea de Stat Orengburg. Acolo este necesar să alegeți facultatea biologică chimică.
 • Universitatea Federală Ural numită după primul președinte rus b. N. Elțin.
 • Universitatea de Stat Ivanovo.
 • În Sankt Petersburg, vă puteți înscrie în SPBGAM sau la Universitatea de Stat din St. Petersburg.

Dar obținerea unei singure diplome despre învățământul superior într-o astfel de profesie nu este suficientă. De vreme ce știința are o proprietate de dezvoltare, atunci oamenii de știință trebuie să-și îmbunătățească în mod constant propriile calificări profesionale. Pentru aceasta, cursuri speciale sunt organizate pentru instituțiile care au o licență pentru furnizarea de servicii educaționale.

Desigur, locul de formare avansată poate fi ales în mod independent,. Dar, ca un exemplu, aș spune despre Maeo. În această instituție, cursuri de reconversie profesională sunt organizate în mod regulat în direcția de „Biologie“. Durata lor, în cele mai multe cazuri, nu depășește 3 luni.

Cursurile se desfășoară pe bază de comision. La sfârșitul lor, un specialist a emis o diplomă sau un certificat.

Locul de muncă și salariu

Locul de muncă al biologului depinde din nou, în multe privințe de direcția selectată. În primul rând, ea poate fi de predare în școală, precum și în alte instituții de învățământ. În cazul în care o persoană care a decis să-și lege viața cu știința, el va trebui să lucreze în institute de cercetare. Puteți face de asemenea, un loc de muncă în parcuri diferite, muzee și rezerve, organizațiile de protecție a mediului, laboratoare, companii farmaceutice, clinici veterinare. Dacă vorbim despre cât de mult câștigă un biolog, atunci trebuie luate în considerare o mulțime de factori. În Rusia, nivelul salarizării fluctuează în intervalul de la 15 la 45 mii de ruble. În același timp, la Moscova și Sankt Petersburg, astfel de experți primesc de la 30 la 55 de mii de ruble. În regiuni, nivelul salarial mediu este ușor mai mic. angajații plătesc, de la 15 la 35 de mii de ruble.

Salariul depinde nu numai din regiunea ocupării forței de muncă, dar și la nivelul organizației în sine, în care activitatea de muncă se realizează direct. Este necesar să se țină seama de nivelul de educație al unui specialist, precum și experiența activității sale în posturi specifice. Cel mai mare venit poate fi obținut dacă este necesar să funcționeze ca lider al unui fel de organizație specializată în activități de mediu și de cercetare. Puteți deveni, de asemenea, fondatorul propriului său laborator. Venitul depinde de nivelul muncii.

Biolog nu este numai bine plătit, dar, de asemenea, o specialitate destul de interesant. Dacă o persoană are cunoștințele necesare, precum și depozitul corespunzător al naturii și minții, el va fi capabil să construiască o carieră bună în acest domeniu.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: