Cine este un producător și cum să devină?

Cine este un producător și cum să devină?

Producator este o profesie care este considerat nu numai de prestigiu, dar, de asemenea, destul de profitabile. specialist de nivel înalt, într-adevăr, pot câștiga bani buni, crearea și dezvoltarea de proiecte proprii. O persoană care vrea să stăpânească această profesie ar trebui să aibă cunoștințele necesare, aptitudinile, precum și calitățile personale.

Cine este?

Producator este un cuvânt de origine engleză formate din produse verbul, care se traduce „pentru a produce“. Cel mai adesea este un om ocupat în industria de divertisment. El controlează nu numai un proces creativ, dar încă angajat în finanțe și controlează partea tehnică a problemei.

Dar aceasta este doar o descriere generală a profesiei. Specialiștii din acest nivel în direcția de activitate poate fi împărțită în mai multe categorii.

 • producător muzical. El creează și promovează diverse proiecte muzicale în show business.
 • producator de teatru Angajate în dezvoltarea de proiecte de teatru.
 • Filmroducer Lucrări în domeniul cinematografic. Obligațiile sale includ nu numai crearea unui proiect, dar, de asemenea, organizarea de finanțare, precum și vechi laminat în etapa de pregătire a unui film.
 • Telepography Angajate în dezvoltarea oricărui canal.

Iar specialiștii sunt împărțite în funcție de nivelul de responsabilitate. De exemplu, există un producător obișnuit, precum și executive și generale.

Ce face?

După cum sa menționat deja, esența oricărui producător este de a crea și de a dezvolta în continuare unele proiecte. Cu o analiză detaliată a sarcinilor trebuie să pornească de domeniul de activitate. Deci, producătorul muzical la conduitelor inițiale etapa de monitorizare a pieței muzicale, studiind competiția și nevoile ascultătorilor. Pe baza datelor primite, acesta creează un proiect muzical. Acesta poate fi o echipă sau un interpret individ.

Mai mult, obligațiile producătorului includ identificarea autorilor de versuri și muzică. Când totul este gata, proiectul necesită fie să investească sau să găsească investitori și să le convingă în profitabilitatea planului. Responsabilitățile producătorului muzical includ, de asemenea:

 • Caută studio de înregistrări (producători populare lucreze adesea în propriile lor studiouri)+
 • Selecția de ingineri de sunet+
 • Monitorizarea procesului de înregistrare materialului.

În plus, activitatea de manageri, factorii de imagine și alți angajați implicați în proiect se află în zona de urmărire a producătorului. Cel mai faimos producătorii ruși muzicale sunt Igor Matvienko, Maxim Fadeev, Igor cool, Konstantin Meladze.

Atribuțiile oficiale ale producătorului de teatru includ dezvoltarea de teren de joc sau selectarea lucrărilor finit, crearea conceptului general al proiectului, care deține turnare între actorii. În plus, el se ocupă cu decizia de probleme administrative și economice. În cazul în care performanța de performanță este finalizată, producătorul stabilește nu numai numărul de spectacole, dar încă determină locul exploatației lor, negocia cu închirierea camerei, este angajată în publicitate. Din moment ce a fost inițial probleme financiare pe care producătorul a fost făcut, atunci prețul biletelor stabilește în mod independent,. Cei mai populari producatori de modernitate de modernitate sunt Dmitry Brain, Milena Avim, Evgeny SuDyakov, Sasha Paz si altele.

Poziția conexă – Codul filmului. Taxele sunt toate la fel, singura lucrare care nu este în formularea de prezentare de teatru, dar în fotografiere a imaginii. Sarcina sa include finanțare, producție și închiriere de filme ulterioare. Producătorul este angajat în selecția personalului tehnic, organizează turnarea pentru distribuție, este implicată în partea financiară a problemei. Cei mai mulți producători de film celebri sunt Sergey Seliananov, Timur Bekmambetov, Gheorghi Malkov, Rostislav Khait.

Teleproducer este o persoană angajată în crearea și promovarea proiectelor la televiziune. Dar în majoritatea cazurilor de pe umerii producătorului, funcția canalului în general. Ca și alte tipuri de această profesie, teleproducerul este angajat nu numai prin găsirea de investitori, ci și proiectele și apoi le promovează. Taxele sale profesionale includ selecția angajaților canalelor de televiziune. Persoane celebre care sunt teleproduse: Konstantin Ernst, Tigran Keosayan, Dmitry Dibrov, Ivan Urgant.

Ca și alte profesii, acest lucru are avantaje și dezavantaje. Părțile pozitive sunt în primul rând venituri ridicate și o comunicare constantă cu oamenii (mai des cu personalități creative). Dezavantajele sunt, de asemenea, disponibile. Și au concluzionat că este foarte dificil să intri în profesie, puteți eșua în primul proiect.

De exemplu, producătorul poate lua un film și îl poate vinde la închiriere. Dar taxele de numerar vor fi mici, iar taxele către angajați și costurile de fotografiere sunt deja produse. Ca urmare, o persoană care se așteaptă pierderi financiare numai.

Care este diferența de director?

Între aceste două profesii există o diferență semnificativă. Producator este un specialist, sub controlul care proiectul se află de la începutul creației sale și la prezentarea către public. Directorul este lucrător mai creativ angajat în crearea unui proiect. Desigur, în ceva aceste profesii coincid. De exemplu, producătorul și împreună director poate fi prezent la turnare de recrutare pentru unul sau un alt proiect. Dar directorul nu conduce niciodată partea financiară. El este un angajat angajat, și nu profit pentru munca prestată, iar taxa marcate în condițiile contractului semnat. Aceasta este diferențele.

Cerințe

Dacă cineva crede că producătorul devine destul de ușor – el este confundat. Pentru a începe să lucreze în această profesie, nu doar un capital de start decent, dar, de asemenea, o mulțime de întâlnire utilă în cercurile de persoane influente și bogați. Și O persoană trebuie să aibă o mare dorință de a crea proiecte axate pe nevoile publicului. În caz contrar, producătorul se așteaptă colaps și substanțiale pierderi financiare.

Abilități și cunoștințe

Producătorul trebuie să aibă un număr de competențe profesionale.

 • Cunoașterea legilor privind drepturile de autor și publicitate. Crearea unuia sau un alt proiect, producătorul trebuie să ne amintim responsabilitatea. De exemplu, în cazul în care filmul este planificat să folosească un fel de opere muzicale, atunci trebuie mai întâi de acord cu autorii și interpreții săi. Doar ia și să-l utilizați fără permisiune oficială – aceasta este o încălcare care ar putea atrage după sine un sentiment de dimensiuni impresionante sau alte consecințe neplăcute.
 • Abilitatea de a înțelege nevoile publicului la care a creat proiectul. În caz contrar, nu va avea succes, ceea ce înseamnă că nu va aduce profitul așteptat.
 • Cunoașterea specificului activității selectate. De exemplu, nu are sens să deveniți un producător muzical al trupei rock, dacă o persoană nu a fost inițial interesată niciodată de această direcție.
 • Au o bază de date de contacte utile.

Și necesită, de asemenea, disponibilitatea de a începe capitalul. Dacă nu reușiți să atrageți investitori, atunci fondurile proprii vor trebui să investească în proiect și apoi să facă un profit.

Calitati personale

Persoana care ia această poziție trebuie să fie în mod necesar sociabil. La urma urmei, în toate etapele creării unui proiect va trebui să comunice cu cei mai diferiți oameni. În plus, este important să posede farmecul interior, abilitatea de a convinge și de a fi de acord. Shot Uneori trebuie să se facă nu numai în camere special echipate, dar și în locuri publice: aeroporturi, spitale, centre comerciale. Pentru a face acest lucru, va trebui să negociați șefii instituțiilor, precum și cu autoritățile orașului.

Calitățile importante ale producătorului sunt, de asemenea,:

 • intuiţie+
 • Bine lucrat+
 • punctualitate+
 • Munca de calificare cu o cantitate mare de informații+
 • abilitatea de a percepe critica sănătoasă+
 • Acesta este tratat în mod egal atât succesului în afaceri, cât și de eșecuri.

Suntem în viață de rezistență la stres, minte, talent, gândire creativă.

Educaţie

Desigur, toți cei care au mijloace materiale suficiente pentru implementarea unui proiect conceput pot deveni producător. Dar această profesie poate fi condusă de absolvind una dintre instituțiile de învățământ depuse.

 • MSU. Lomonosov. Instituția de învățământ superior de prestigiu, în care există Facultatea de Școala Superioară a Politicii Culturale și Management în sfera umanitară. După ce a absolvit, puteți obține o educație genial.
 • VGIK, În cazul în care există și Facultatea de Producere și Economie.
 • Gitis (Producător Facultatea).
 • Institutul de Cinema și Televiziune (Când trebuie să alegeți o direcție – producție).
 • Școala-Studio MCAT lor. A. Ns.. Chekhov (Facultatea de producători).

Pentru a obține specialitatea dorită, va trebui cu siguranță să ia obiecte, cum ar fi limba rusă, matematică, studii sociale (rezultatele USE). Învață va avea cel puțin 5 ani. De asemenea, este important să rețineți că toate instituțiile de învățământ de mai sus sunt la Moscova, deci va trebui să părăsească orașul natal pentru Nevoshivichi.

Chitanța va trebui să fie pregătite cu atenție, deoarece, de regulă, concurența este foarte mare în astfel de instituții de învățământ. Și din tot fluxul de cei care doresc sunt creditate doar de câteva zeci de persoane.

Locul de muncă și carieră

După ce a primit o formație produse, puteți face o cariera destul de bine. Desigur, puteți lucra. De exemplu, directorul artistic al teatrului invită producătorul să creeze o anumită setare. În cursul de pregătire a activității producătorului plătit o taxă.

Peak Cariera vine în momentul în care producătorul decide cu privire la deschiderea propriei afaceri. El creează propriul centru de producători, preia artiștii și alți angajați. Împreună, ele reprezintă o etichetă. Un exemplu frapant este centrul de producător Maxim Alexandrovici Fadeeva. El a creat brandul Malfa, a cărui participanți la momente diferite au fost cantaretul Glucoză (Natalia Ionova), Singer Olga Seriabkin, Grupul de argint și alte câteva interpreți populare.

Un generator de film poate crea propriul studio de film, filme trage, le vinde pentru a angaja și de a face un profit. Un exemplu tipic este o companie de film „STTV“ sub îndrumarea producător Serghei Selomanian. În colaborare cu directorii cunoscut bine, de exemplu, Alexei Balabanov, compania de film a lansat mai multe picturi care au devenit de succes. Printre acestea ar trebui să fie remarcat „Cargo 200“, „Eu, de asemenea, doresc“, „Morphy“ și multe altele.

Teleprover funcționează pe un canal de televiziune. Puteți crea, de asemenea, propriul canal TV. De exemplu, Konstantin Ernst conduce canalul federal „primul”. Konstantin Lvovich este producătorul de aproape toate proiectele au avut în aer.

Salariul

Producția de producător este destul de mare. Dacă vorbim despre numere, apoi un producător începător cu proiecte cu buget redus este de aproximativ 3-50 ruble pentru proiect. Nu e atât de mult, dar, de asemenea, o mulțime în comparație cu alte salarii din Rusia. În medie, venitul este de 150 de mii de ruble pentru proiect. În viitor, salariul de muncă poate fi nelimitat. Totul depinde de succesul proiectului creat și promovat.

Perspective

Activitatea profesională a producătorului este foarte eficientă. După primirea educației adecvate, puteți ajunge la locul de muncă în orice centru de producători din oricare dintre domeniile mass-media. Puteți lucra ca producător asistent. Este foarte profitabilă deoarece, ocupând o astfel de poziție, un producător de începători câștigă treptat o experiență neprețuită, se află în toate nuanțele și subtilitățile. Dacă specificați obiectivul, atunci în câțiva ani vă puteți crea propriile proiecte. Având în vedere că proiectele media sunt foarte populare, puteți câștiga bani buni.

Dar trebuie să fii pregătit și de faptul că proiectele create nu vor fi o astfel de succes. În acest caz, va trebui să suporte pierderi financiare. Dar nu merită supărat, pentru că, cu o astfel de educație, este posibil să lucrăm prin prezentator, director, scenarist.

Totul depinde de prezența talentului și de dorința de a se dezvolta de la persoana însuși.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: