Cook de navă: caracteristici, îndatoriri, argumente pro și contra

Cook de navă: caracteristici, îndatoriri, argumente pro și contra

Profesia complexă a bucătarului navei este solicitată în principal în porturile porturilor. La cel care a ales acest loc de muncă ar trebui să ia în considerare faptul că va fi ceea ce va fi nu numai cu pregătirea alimentelor. bucătarul navei face meniului, numește diete, selectează dieta potrivita pentru pacientii cu membrii echipajului, și se pregătește, de asemenea, feluri de mâncare, cu vremea și alți factori care afectează starea navigatorilor.

Această poziție din categoria specialităților de lucru. Pentru a deveni Kok, aveți nevoie de educație profesională, confirmarea calificărilor dvs., experiența în această sferă este de dorit de cel puțin un an. Șefii directe de pe navă – căpitanul și adjunctul său.

Particularități

Gatiti de lucru pe navă este mult mai greu decât pe uscat. Nu este suficient doar pentru a avea o pofta de gătit – aveți, de asemenea, trebuie să iubesc marea. Este de preferat atunci când un tânăr devine Kok, deși multe femei, de asemenea, face față unor astfel de profesie. Navă bucătar nu se pregătește doar mâncare în bucătărie obișnuită sau în sala de mese. șpalt lui este o unitate de alimentare în care sunt plasate diverse mecanisme și echipamente. Pentru a le aduce în acțiune, este nevoie de cunoștințe speciale.

Sarcinile de Coca include nu numai pentru gătit – El trebuie să urmeze cuptoare, frigidere, alta tehnica. Endurance ajută să supraviețuiască o lungă perioadă de ședere în mare.

Și cunoștințele sale în domeniul anatomiei, nutriționiști, organizarea de alimentația corectă și pregătirea meniului va ajuta facilita șederea și munca pe navele colegilor săi și tovarăși în serviciu.

Avantaje și dezavantaje

Performanța și starea echipajului navei depinde acest specialist. Persoana care a ales o astfel de profesie trebuie să fie conștienți de orice responsabilitate care îi sunt atribuite, precum și să ia în considerare faptul că va trebui să lucreze pentru o lungă perioadă de timp într-un spațiu închis. Fii psihologic susținut, în orice situație pentru a păstra calmul, să fie în măsură să stabilească alții, nu numai de ajutor cu acțiunile tale, dar, de asemenea, să sprijine moral – calitățile pe care nava trebuie să aibă. Și tot trebuie să înțeleagă că, în acest caz, există un risc mare pentru propria viață, mai ales dacă este vorba despre o navă de război. Da, munca aduce un venit bun, ca activitatea de Coca este plătit de mare, plus va fi mereu plin, dar profesia nu este atât de romantic cum este descris în literatura de specialitate și prezentat în filme.

În primul rând, este un lucru foarte responsabil și dificil. Să încercați să demontați argumente pro și contra separat. Start Să cu momente pozitive.

 • COC – profesia unui plan creativ, acesta este un zbor pentru imaginația ta. Puteți crea capodopere culinare din cele mai comune set de produse și de a primi feedback entuziast de la membrii echipei.
 • De specialitate este foarte în cerere, atât pe mare și pe uscat. Dacă aveți o vastă experiență în bucătarul navei și vă va arăta ce poți, vei fi fericit să ia în restaurante de prestigiu la locul de muncă.
 • Experiența și cunoștințele acumulate vor ajuta în viața de zi cu zi și în viața personală. Sunt de acord, nu toată lumea este dat să-și îngăduie împrejurimile sale cu delicii.
 • permanente mulțumiri de la colegi, clienți, cei dragi și chiar mai mult dorinta de a crea pentru ei.
 • Unul dintre principalele avantaje – câștiguri bune și niciodată nu vă fie foame.

Disfuncționalități un pic, dar au, de asemenea,.

 • creștere timpurie și post târziu.
 • Întreaga schimbare la bucătarul este în picioare. În același timp, este necesar să se concentreze nu numai pe un singur fel de mancare, dar cel puțin trei: primul, al doilea și desert.
 • Profesie este traumatică, chiar și un înalt nivel profesional nu pot fi asigurate împotriva arsuri, tăieturi, alte leziuni.

Cu toate acestea, lucrarea este interesantă, care să permită să dezvăluie talentul și aducând câștiguri bune.

Responsabilități

taxe de zi cu zi au destul de o mulțime de bucătari navă:

 • Prelucrarea produselor+
 • Se aduce meniul pentru fiecare zi (luând în considerare alimente dietetice pentru cei care au nevoie de ea)+
 • Se prepară micul dejun, mese mâncăruri și deserturi, compoturi și kisins+
 • Se prepară aluatul și se coace chifle, clătite, Belyashi, pâine (în cazul în care este imposibil să-l)+
 • Asigurați-vă fidea, găluște+
 • Creați aplicații pentru produse+
 • urmați puritatea în bucătărie și să servească în timp util aparate de bucătărie, se spală în mod repetat vasele.

Cu o astfel de sarcină mare, nu toate bucătari „teren“ va putea face față. În plus, este necesar să se ia în considerare faptul că Uneori trebuie să negociezi cu furnizorii străini și, prin urmare, abilitățile de proprietate asupra limbii internaționale vor avea nevoie, de asemenea, de COCCA bun. Atribuțiile bucătarului navei includ pregătirea mâncărurilor de dificultate medie, dar, în plus, el trebuie să taie salate (din legume proaspete și fierte, carne), pentru a face sandvișuri, diverse gustări și altele asemenea.

Coacerea proaspătă este întotdeauna asociată cu confortul acasă, astfel încât membrii echipajului este o mare fericire atunci când Kok este luat pentru pregătirea chiflelor parfumate, deserturi. Da, bucătarul de pe navă are îndatoriri proprii, dar depinde mult de abordarea personală a organizării cazului. Membrii de management și echipaj vor aprecia întotdeauna întreprinderea, abilitatea și fantezia specialistului culinar la bord. Condiția obligatorie este respectarea condițiilor sanitare atunci când gătitul și distribuția alimentelor, iar pentru acest KOK poate prezenta cererile sale căpitan.

Ghidul navei este obligat să facă totul pentru a crea condiții de muncă adecvate la bord, deoarece este, de asemenea, responsabil pentru respectarea regulilor de sănătate a echipajului.

Cunoștințe și abilități

În instrucțiunea oficială a gătitului Coca, în general, se indică faptul că specialistul trebuie să fie supus unei formări speciale, au un certificat corespunzător. Această lucrare poate fi făcută de la 18 ani în prezența confirmării medicale. O examinare medicală specială determină caracterul adecvat al candidatului și oferă permisiunea la începutul lucrării după ce antrenamentul trecut a trecut compensarea pentru un minim sanitar. Cel mai important lucru este că Kok, – caracteristicile și organizarea de alimente pentru echipaj, în funcție de condițiile și termenii de temporizare. El trebuie să cunoască rețetele de mâncăruri principale, tehnologia de separare a alimentelor pentru porții, caracteristici de design. Determinarea calității produselor și a regulilor de stocare – un moment important în profesia unui ofițer culinar la bord.

Cunoașterea fabricării și depozitării produselor semifabricate – de asemenea, ceea ce este necesar de la bucătarul navei. Abilități de deschidere cu testul, precum și produse de panificație de copt. Cunoștințele privind elementele de bază ale nutriției raționale vor contribui la compilarea corectă a meniurilor și la distribuirea corectă a stocurilor existente. Va trebui să ținem cont de produsele de cheltuieli, deci Trebuie să puteți întocmi rapoarte de mărfuri. Și, bineînțeles, înainte de a merge la lucru, Ar trebui examinat de locul de muncă, pentru a înțelege cum se triplează camburismul, care mecanismează în el, verificați inventarul și modul în care funcționează echipamentul, studiați camerele de utilitate.

Adesea, întrebarea este întrebată: „Este posibil să lucrați ca bucătar de navă fără educație?”. Dacă există o lipsă de cadre, atunci cel mai probabil poate lua o persoană fără cunoștințe speciale, dar vi se va cere să vă arătați abilitățile. Veți aranja un fel de examen și vă cereți să vă gătiți vasul preferat. Va fi important ca angajatorul să vadă ceea ce sunteți capabili va aprecia viteza dvs. de gătit, abilitatea ca întreg și gust.

Dar avantajul, bineînțeles, oferă celor care au trecut cursul de studiu: într-o școală tehnică sau o școală culinară, cursuri speciale sau cursuri de masterat care vizitează pregătirea anumitor categorii de feluri de mâncare vor ajuta în cel mai rău caz.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: