Cum de a dezvolta memoria folosind diferite tehnici?

Cum de a dezvolta memoria folosind diferite tehnici?

Memorie bună – cheia pentru o viață confortabilă și care îndeplinesc la orice vârstă. Și chiar și o ușoară scădere a ei poate fi destul de neplăcut, deoarece în mod automat poate cauza probleme la locul de muncă, relațiile personale, stima de sine. Acest articol va discuta despre diferitele metode de îmbunătățire a memoriei.

stocarea principiilor mecanism

Pentru a înțelege cum se întâmplă memorizarea, aveți nevoie pentru a avea o idee despre ce diferentele creierului nostru afectează fixarea și stocarea datelor. Recent, puteți auzi de multe ori o comparație a memoriei umane și a creierului, cu un fel de calculatoare de mare putere, dar este destul de înțelegere greșită. statică de calculator, dar în continuă schimbare în creierul uman, în afară de memoria noastră și alte funcții depinde de sex, vârstă, rasă, etnie, educație.

Creierul uman este cel mai mare consumatoare de energie organism. Cu o auto-masă relativ mică, se consumă la un sfert din totalul energiei, în cazul în care suntem implicați în sarcină mentală intensă, și până la 12% din toată energia, dacă ne calm inactiv într-o poziție orizontală. În virtutea acestei energii-cost, creierul este, în general neprofitabilă pentru corpul nostru, și fără o nevoie extremă nu este activat.

Creierul în sine este în mod constant de lucru în modul de economisire a resurselor, care este motivul pentru care există o uitare: inutile și neutilizate trebuie să fie șterse.

Celulele nervoase sunt responsabile pentru memorie.

Așa că informațiile au fost păstrate pentru o lungă perioadă de timp, am nevoie de sprijin de energie. Creierul ei, de asemenea, economisește. Prin urmare, diferite informații în memorie sunt stocate diferite de ori, de aici și nume ca pe termen lung și memoria pe termen scurt. Mai repede este uitat de ceea ce nu este actualizat, nu se repetă, nu în cererea de „maestru“.

Cu cât mai mult timp trece din momentul memorizarea, mai mare cantitatea de informații este pierdut. Dar rata de reducere a memoriei este invers proporțională cu timpul. De exemplu, ați învățat poemul. O oră mai târziu, vei uita jumătate, după o zi – doar două treimi, iar într-o lună pierdere va fi de până la 4/5.

Memorizarea are loc după cum urmează. se ocupă om cu un eveniment. Autoritățile Feeling furnizează toate informațiile necesare, celulele nervoase transmite, analizele creierului. Decizia este făcută, situația este finalizată. Dar CNS nostru păstrează urme reziduale așa-numita – calea pentru care impulsurile nervoase transmise în timpul soluția problemei. Dacă data viitoare informația merge pe aceeași cale „favorit“, atunci va apărea noi legături sinaptice, informațiile vor fi fixate, să-și amintească. De fiecare dată, pentru a forma un nou mod de consum de energie, și, prin urmare, creierul și corpul ca un întreg este extrem de neprofitabilă.

Orice informație este pe stocarea temporară. Inutile cu timpul este șters, iar dorit intră în categoria de memorie pe termen lung. În acest caz, memoria poate fi distorsionată, transformată astfel încât nimic de-a face cu real vreodată sa întâmplat nu va mai fi. Datele sunt păstrate, dar aici ele vor fi – o mare întrebare. Lucru este faptul că neuronii conexiuni de actualizare, a crea noi, schimbare vechi, iar formațiunile spontane pot aparea de pana la 3 ori în 3-5 zile. În cazul în care rețeaua nu este susținută de noi informații care trec prin vechiul mod, uitarea și denaturarea este inevitabilă.

Memoria pe termen scurt este format pe baza conexiunilor existente. Semnalele sunt circulate prin aceleași canale. Procesul are nevoie de un nivel ridicat de hrănire energie și, prin urmare, există o reducere a sarcinii sub formă de uitare. Dacă avem nevoie de informații pentru viață, se formează noi conexiuni. Aceasta este o memorie pe termen lung.

Uzura sistemului nervos-a lungul anilor, stresul și ritmul nebun de viață, obiceiuri proaste, leziuni duce la memorie redusă, să reducă volumul. În cele mai multe cazuri, o persoană se poate ajuta. Pentru aceasta, există diferite tehnici și exerciții.

sarcini simple pentru diferite tipuri de memorie

Diferite tipuri de nevoie de memorie diferite metode și abordări. Dar, pentru a învăța mai bine să memoreze, să dezvolte abilitățile dumneavoastră, pentru a crește cantitatea de memorie poate fiecare în mod independent și la domiciliu, în ciuda vârstei sale, sexul și statutul social.

Pentru termen lung

Așa că pe termen lung relații persistă, trebuie să repetați. Uneori suficient doar din timp în timp pentru a repeta ceea ce a fost învățat. Util pentru a învăța să repovesti cititori în detaliu, vizionate filme și spectacole. Și nu numai după vizualizare sau citire, dar în câteva luni.

Cea mai bună metodă de memorare pe termen lung este considerat Conștiente de restaurare legături sinaptice. Informații importante și semnificative ar trebui să fie repetată de către o persoană pe zi, în primele trei zile, apoi într-o săptămână, o lună și după o jumătate de an.

O astfel de abordare un simplu va ajuta chiar dificil să memoreze matrice chiar și complexe volumetrice de informații. Dar nu toți dintre noi își pot permite astfel de termeni lung. De exemplu, un student trebuie să memoreze informații cu câteva zile înainte de credit și de speranța că inima importante informații profesionale va continua pentru o lungă perioadă de timp. În acest caz, este recomandat să se antreneze în conformitate cu un astfel de sistem de:

  1. Repetăm ​​materialul imediat după examinare+
  2. Repetăm ​​a doua oară după 20 de minute+
  3. Pentru a treia oară repetăm ​​informația după 8 ore+
  4. A patra repetiția are loc exact într-o zi, de preferință înainte de plecarea în somn de noapte.

Pe parcursul acestor zile, nu ar trebui să vă încărcați cu informații suplimentare care nu sunt direct legate de subiectul studiat. Supraîncărcarea le împiedică fixarea sigură și rapidă a datelor principale.

Pentru termen scurt

Memoria pe termen scurt trebuie să ne amintim în cazul în care în dimineața cheile sau amintiți-vă numărul de telefon pentru a scrie. Memoria pe termen scurt include tactile și gustative senzații, nuanțe olfactive, imagini vizuale, auditive de memorie.

spațiul de stocare pe termen scurt este limitată de volum. De exemplu, un adult poate aminti în același timp până la 9 elemente, iar copilul este disponibil la aproximativ 5. Volumul nu depinde numai de vârstă, dar, de asemenea, de la caracteristici genetice, doar cineva din memorie de naștere este mai bine. Pentru formare este în valoare folosind metode cum ar fi tehnica lui Fibonacci. În drum spre locul de muncă face mental o serie de numere în care fiecare viitor va fi suma celor două anterioare – 1, 2, 3, 5, 8, 13, și t. D.

Dacă există un minut liber la locul de muncă sau în echipa de colegii de clasă, de ce nu face un simplu, dar eficient exercițiu de grup, care se numește „punctul“? Pentru el nevoie doar de o carte. Deschideți-l pe orice pagină și citiți paragraful. Sarcina de ascultare și citire – amintiți-vă și urmați fiecare cuvânt.

Pentru a antrena memoria pe termen scurt, fără consolidarea imposibilă vizuale. Descompune o duzină de nici un produs. Să te uiți la ei cu atenție și amintiți-vă detaliile. Apoi se acoperă elementele cu ceva opac sau de a le elimina toate la cutia de masă. Mintal repeta tot ceea ce îmi amintesc despre fiecare dintre ele. Începeți cu elemente simple, dar treptat folosesc tot mai complexe lucruri.

exercițiu simplu și eficient a sugerat o dată celebrul Pythagora.

Nu este necesar să faceți nimic special, numai seara înainte de a merge la culcare un sfert de oră să-și amintească totul să-și amintească toate evenimentele din ultima zi: cu cine ai cunoscut ce vorbesc ei, ceea ce un om purta , ce culoare a avut butoane și t. D. Punctul de referință trebuie să treacă și apoi să urmeze, fără a sparge secvența cronologică a evenimentelor.

metode populare

Printre metodele populare se numește adesea studiul unei limbi străine. Dar sunt puțin probabil ca cuvintele și expresiile străine să fie amintite dacă memoria este rea. Prin urmare, este mai bine să începeți pregătirea cu căi mai ușoare, care vă vor pregăti pentru sarcini complicate la care, fără îndoială, include și o limbă străină.

Toate tehnicile populare și larg anunțate au caracteristici comune care trebuie să știe înainte de alegerea unui program sau a unui echipament.

  • Ele nu sunt universale și la fel de eficiente pentru toți. Căi chiar eficiente sunt ajutate să memoreze rapid și ușor, iar cealaltă este lungă și dificilă.
  • Nu există tehnici care să fie învățate de dezvoltarea memoriei tuturor speciilor și a tuturor proceselor sale. Unele exerciții vizează numai viteza de memorare, altele – pe durata stocării informațiilor, a treia – asupra capacității reproducerii. Cel mai bine este să alegeți mai multe tehnici pe care le puteți combina.

În majoritatea cazurilor, trebuie să selectați sarcini individuale.

O persoană are multe de încercat să oprească alegerea cu privire la sarcinile cele mai confortabile pentru sine, pe exercițiile care vor fi la fel de eficiente în cazul său. Să vedem ce puteți alege pentru instruire independentă.

Îmbunătățirea atenției

Pentru a îmbunătăți atenția, amintiți-vă cât mai multe piese de mici posibile, recomandate Metoda Aivazovski. Celebrul artist marinist, ca biografii săi asigura că acest picturi a scris picturile sale: nu pe malul mării în furtună, dar la domiciliu, folosind exclusiv cu propriile lor amintiri de detaliile peisajelor văzute.

Alegeți orice desen. Începeți cu o singură. Cinci minute, ia în considerare imaginea concentrately, cu atenție, încercând să-l amintesc mai precis. Apoi închideți ochii și să se reproducă mental cât mai multe detalii posibil din ceea ce a fost capabil să-și amintească.

De-a lungul timpului, să ia mai complexe imagini și picturi, încearcă să stabilească detaliile imaginilor de oameni reali, peisaje, interioare.

Asociere

Crearea asociațiilor, crește probabilitatea de memorizarea, deoarece Imaginile sunt distincte toate înregistrate în memoria. Acest lucru va ajuta la tehnicile de menemonic. Cereți pe cineva să scrie mai multe cuvinte pe hârtie care nu sunt interconectate de conexiuni semantice și semantice, de exemplu: „pește”, „cer”, „doctor”, „computer”, „stejar”, „tort” și t. D. Exact un minut studiază lista, apoi îl puteți juca cât mai mult posibil. Cu ajutorul Mnemotehniei, cuvintelor, imaginilor, mai degrabă decât cifrele și numerele sunt mai bine amintite.

Repetați informații

Indiferent ce ați învățat, practicați repetările. Mai des învață poezii de inimă, chiar dacă nu sunteți un elev de lungă durată și nu un student, încercați să vă amintiți cuvintele melodiilor preferate, repetați periodic despre dvs. Repetarea quatrainelor poetice plăcute și a melodiilor preferate determină un răspuns emoțional plin de viață.

Când poemele simple vor fi ușor date, trebuie să vă complicați sarcina și să încercați să învățați bucăți de proză, Nertram. Cel mai nivel dificil este să memoreze și să repete fragmente din literatura tehnică și științifică, care nu sunt direct legate de activitățile dumneavoastră: medicul poate învăța câteva pagini dintr-un tutorial de metal, un inginer – un fragment de carte de referință bază de rețetă, vânzător de jucării – un fragment de manual de siguranță pentru compoziția de zbor a flotei civile.

Gimnastica pentru degete

Se crede că motilitatea mică îmbunătățește memoria și face ca procesul de memorare mai eficientă. Vă rugăm să rețineți că, atunci când comunicarea de vorbire, mulți încearcă să păstreze elemente în mână: Rosary, mâner. Utilizați această recepție. Studiind ceva foarte complicat, face un warm-up pentru degetele în același timp, frecati pernele degetele, le bat în diferite ritmuri pe suprafața mesei sau palma opusă.

tabelele Shulte

Ei au venit cu și prezentat de omenire german Shulte psihoterapeut. Tabelele sunt concepute pentru a crește memorizarea vizuale. Ele sunt de diferite dimensiuni, mai întâi puteți folosi foarte mici. Tabelele sunt umplute în mod arbitrar cu numere și litere, fără secvență și interconectare între caractere nr. Pentru câteva minute, uitați-vă la masă și apoi închideți-o și încercați să reproduceți exact ceea ce este ascuns într-o anumită celulă.

Antrenamentele permanente vă permit să vă amintiți cantitatea mare de informații, măriți capacitatea memoriei dvs. vizuale. Astăzi situația este simplificată de disponibilitatea simulatoarelor speciale online.

Aplicațiile speciale mobile pot fi utilizate ca un simulator – este o modalitate excelentă de a petrece timp de-a lungul drumului în transportul public.

Metoda de aromoterapie

Este creat nu esoterică sau fanii altor, ci de oameni de știință reali de la Universitatea Britanică din Northumbria. Ei au descoperit că aroma de rozmarin pe fundal crește capacitatea de rapid și fiabil Memorize complexe noi informații.

Se pare că britanicii împrumutat metoda lui Shakespeare. Ophelia lui în „Gamlet“ astfel descrisă în detaliu într-unul din monologurile sale celebre: „Aici este Rosemary, pentru memorie …“.

Scrisoare și pronunțați cuvintele

Acest exercițiu este destinat să învețe rapid cum să reproducă informațiile, de a primi-o de stocare proprie a cuiva memorie proprie. Cu cât viteza literei sau pronunțând, cu atât mai bine. Puteți începe cu citirea inversă a alfabetului – de la „I“ la „A“.

Meditaţie

Un efect neașteptat a fost descoperit de oamenii de știință americani, studiind impactul tehnicilor de meditație asupra sănătății umane. În plus față de reducerea stresului, normalizarea stării interne, presiune, au constatat că meditatii regulate sunt considerabil consolidate și de a crește abilitățile umane la memorizarea pe termen scurt. Deschiderea a explicat pur și simplu: practicile meditative fac ca oamenii să antreneze concentrarea atenției. Numit și timp minim necesar pentru a îmbunătăți memoria prin meditație – doar 9 minute pe zi.

Schimba mâinile de conducere

Încercați cinci minute pentru a vă întoarce în stânga. Asigurați-vă intrările cu mâna stângă, și nu chiar familiar, matura mâna „inconfortabil“, țineți-un mouse de calculator. Aceasta ajută să includă în mod eficient și de a folosi emisfera opusa a creierului si stimuleaza nu numai de memorie, dar, de asemenea, procesele mentale.

Receptii pentru viața de zi cu zi

Metodele eficiente nu ar trebui să fie neapărat descoperite de oamenii de știință și fundamentat științific. De mult timp, unele tehnici simple „de uz casnic” pot fi folosite în mod constant în viața lor de zi cu zi. Ei nu au nevoie de preparare preliminară și evidențiază timp special.

Nu puteți scrie o listă de achiziții, și păstrați-l în capul meu, spune casa despre carte sau film, amintiți-vă numele mărcilor.

Elaborarea liste și planuri – o metodă excelentă pentru managementul timpului, dar în materie de îmbunătățire a calității memoriei în liste efect de obicei invers.

In afara

Încercați să memoreze denumirile străzilor, amplasarea și camerele de case pe ruta obișnuită pentru tine. Schimbarea rute familiare mai des, du-te drumuri noi, mereu încercând să-și amintească detaliile.

Citiți dimpotrivă, numele de magazine și centre comerciale. Încercați să păstrați un cont mental al tuturor trecătorilor pe un filtru specific. De exemplu, astăzi, ia în considerare numai pensionarii, mâine – femei în roșu, zi după ziua de mâine – bărbați cu barbă și t. D.

Case

Efectuarea ceva, încercați să se concentreze atenția doar într-un singur lucru, oferindu-i toate forțele sale emoționale la momentul de timp. Practicați amintirile despre evenimentele zilei nu numai într-o secvență cronologică clară, ci în ordinea inversă, pornind de la ultima afacere făcută și terminând cu problemele de dimineață.

Stați mai puțin de la televizor, deplasați mai mult, plimbați, mergeți pe sport, organizați corect somnul complet și nutriția normală fără foame sau supraalimentare.

Cât de des trebuie să antrenezi creierul?

Răspunsul la această întrebare este evident – este necesar să o faceți în mod constant, în mod regulat. O scădere a activității mentale duce la atrofia unui număr de procese, o scădere a calității acestora. Instruirea „raidurilor”, de asemenea, nu va da un efect deosebit de semnificativ. Chiar dacă nu există timp, folosiți minute libere pentru a aplica cel puțin metode de uz casnic.

Recomandări pentru persoanele în vârstă

Reducerea vârstei a memoriei este explicată de diferiți factori: de la caracteristicile genetice la o stare generală de sănătate. Dar, fără îndoială, una: Studii sistematice permit persoanelor în vârstă mai mult pentru a păstra un cap rece și memorie de încredere. Desigur, legate de varsta, schimbarile din vasele de sange, fluxul de sânge la creier, pierderea elasticității vaselor de sange este dificil de ceva corect, dar cea mai mare parte a eficienței de formare nu depinde numai de medicină și asistență medicală, dar, de asemenea, pe persoanei dorința proprie să-și amintească toate.

Pentru a îmbunătăți memoria în vârstă oamenii au nevoie să aibă grijă de întreaga crearea unor condiții optime în care acestea vor avea o rutina de zi cu zi clar. Ar trebui să existe nici un stres fizic și emoțional revoltelor traumatice.

Activitatea fizică fezabilă utilă nu este interzis de medic individuale pacient, mersul pe jos.

Dieta unei persoane în vârstă ar trebui să adauge cu siguranță alimente bogate în acizi grași Omega-3, pește. Utile pentru memorie va fi sucul de suc, tărâțe de grâu, nuci, roșii proaspete, miere în absența contraindicațiilor.

În astfel de condiții, sunt necesare exerciții mentale speciale, implicând o tensiune de memorie informată. Pensiile pot fi integrame rezolvate perfect, rezolva puzzle-uri logice, să învețe o limbă străină. Astăzi, multe școli lingvistice oferă condiții speciale și reduceri la clasele din grupul de pensionari.

La bătrânețe, este important să plătiți O lectură suficientă de atenție. Aceasta contribuie la îmbunătățirea memoriei vizuale și motorii, consolidarea logica, asociativă și gândirea figurativă. Este recomandat să reciti lucrările preferate și să le repovesti cu descrierea aspectului, caracterele eroilor.

Acordați o atenție deosebită detaliilor. Încercați să vă amintiți cât de mult posibil. Pensionarii nu sunt recomandate pentru liste de utilizare și de organizatori pentru a compila planul de achiziții. Pierderile de memorie care sunt posibile datorită utilizării notelor și a mementourilor pot fi irelevante și progresive.

Despre cum să dezvolți memoria și atenția, uitați-vă în videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: