Cum de a dezvolta o memorie la o persoană adultă?

Cum de a dezvolta o memorie la o persoană adultă?

Mulți dintre noi se confruntă cu faptul că memoria se înrăutățește de-a lungul anilor – acest lucru poate avea loc odată cu vârsta sau după o lungă lipsă de sarcini. Cu toate acestea, totul este în mâinile noastre – dacă o faci în mod regulat, memoria poate fi îmbunătățită. In articolul nostru veti gasi cele mai eficiente metode și exerciții de formare de memorie.

Cum de a îmbunătăți memoria?

Dezvoltarea memoriei este important la orice varsta. Dacă munca sau studiile nu necesită memorarea unor cantități mari de informații, se poate constata că memoria este foarte proastă deja în 25 sau la 35 de ani. În același timp, după 50, în mod natural, memoria noastră începe să slăbească treptat, deci devine deosebit de important să o mențină și să o antrenezi. Vă puteți confrunta cu ce să memorați evenimentele, cifrele și faptele devine mai dificil după 40 de ani – în orice caz, este posibilă dezvoltarea memoriei.

Pentru a instrui creierul, este foarte important să se facă în mod regulat – cel puțin o jumătate de oră pe zi ar trebui să fie plătită acestui lucru.

Clasele sistematice fac posibilă dezvoltarea rapidă a memoriei unei persoane adulte – după câteva săptămâni, veți începe să observați anumite îmbunătățiri. Treptat, puteți dezvolta memorie la un nivel înalt, de exemplu, dacă aveți nevoie de el pentru muncă. Ce trebuie să faceți dacă memoria este rea? Există multe modalități de ao îmbunătăți. Alegeți o opțiune care se potrivește cel mai bine.

Studiul limbilor străine

Limbile străine sunt acum necesare pentru muncă și călătorii, precum și cu precizie, vă permit să dezvoltați perfect capacitatea de a memora. Alegeți limba de care aveți nevoie sau interesantă: Dacă nu știți engleza, poate că ar trebui să începeți cu el. Orice altă limbă europeană va fi potrivită pentru înlocuire – vor fi studiate mai ușor de la zero. Dacă dețineți deja câteva limbi europene, vă puteți complica o sarcină, de exemplu, pentru a avea grijă de chineză sau arabă.

Cel mai eficient va fi Studiu cu un profesor – individual, în grupuri sau online. Dacă nu există o astfel de posibilitate, este foarte posibil să începeți să studiați și independent. Pe Internet veți găsi, probabil, tutoriale, tutoriale video și diverse indemnizații pentru limba în care vă interesează.

Este important să se angajeze în mod regulat, în fiecare zi, altfel nu va exista nici un beneficiu pentru memorie.

Fă-o regulă pentru a studia o zi 5-10 cuvinte noi. Citiți-le, se repetă de mai multe ori, încercați să utilizați propoziții simple. La câteva ore după școală, încercați să vă amintiți mintal aceste cuvinte și să le repetați a doua zi. Când Maestrul a zece cuvinte străine într-o zi, puteți încerca cu ușurință să măriți numărul.

Dacă vorbiți o limbă străină la nivel primar și doriți să vă îmbunătățiți, este de asemenea posibil să faceți în beneficiul memoriei dvs. Pentru aceasta Încercați să învățați o limbă străină sau o poezie pentru a citi texte lungi, apoi încercați să le retelați cât mai multe detalii. Este foarte important să fie în măsură să repovesteascæ textul poeziei sau piesei, trei zile după studiu, o săptămână, două săptămâni. materiale repetă în fiecare zi – singura cale prin care va fi capabil să dezvolte memoria lor pe termen lung.

Învățarea limbilor străine este una dintre cele mai populare metode de dezvoltare a memoriei.

În primul rând, este Util nu numai pentru a memora, dar și pentru călătorii, muncă, Citirea cărților sau vizionarea de filme în original. În al doilea rând, Limbajul de învățare poate fi cu adevărat interesant. Vă veți bucura de succesul dvs. și veți începe foarte curând să recunoașteți frazele individuale în melodii străine sau pe site-uri.

Memorarea poemelor

Pentru memorie, această metodă poate fi, de asemenea, foarte utilă. Poemele sunt diferite, și puteți ridica potrivite pentru dvs. – Este important ca sarcina să cauzeze dificultăți, dar a fost satisfăcătoare. Dacă memoria este complet rea, luați o scurtă poezie simplă. Dacă mai multe Stanza vă oferă cu ușurință, puteți lua parte din poezie.

Studierea poemelor – o modalitate interesantă și utilă de a instrui memoria. În primul rând, întotdeauna știu poezii faimoase de inimă. În al doilea rând, o literatură bună ajută la dezvoltarea vocabularului și îmbunătățește nivelul de proprietate asupra limbii materne. În cele din urmă, printre varietatea de poeme, puteți alege pe cei care vă plac și primiți o mulțime de plăcere.

Poezii de învățat pot fi diferite. Unii memorează pe rânduri, altele – în Stanzas.Încercați cât de des posibil să încercați să reproduceți poezia și să nu o citiți – Chiar dacă spui cu erori, sugestii și spionarea în carte, acest proces va da cel mai bun efect. Reamintind – un proces important care dă sarcina necesară creierului nostru.

În astfel de clase, extrem de Este important ca poemele să nu fie uitate imediat după cursuri. Încercați să le amintiți în timpul zilei, repetați câteva zile mai târziu sau într-o săptămână. Spuneți poemelor, încercând să vă spionați minim pe carte și apoi să vă ajustați greșelile.

Un rezultat bun poate da memorarea în etape a poemelor lungi sau a poemelor.

De exemplu, în prima zi puteți învăța 2-3 stanuri. Puneți-vă o sarcină în fiecare zi pentru a memora o altă stanză, în timp ce nu uitați de precedent. Astfel încât puteți obține rezultatele care vor fi mândri.

În plus, veți avea ocazia să locuiți asupra volumului care va provoca dificultăți și va depăși treptat pragul. Principalul lucru este de a repeta toată poemul de la început în fiecare zi – tocmai din cauza repetițiilor, puteți îmbunătăți memoria în timp.

Citind

Dacă vă place să citiți, dar observați că nu vă amintesc conținutul, puteți îmbunătăți memoria, reluarea citită. Încercați să citiți mai multe pagini și apoi reproduceți conținutul scris cât mai mult posibil. Se poate face cu voce tare sau poate scrie o frunză de hârtie – cum este mai convenabil pentru dvs.

De-a lungul timpului, crește numărul de pagini pentru a parafraza, dar nu taie volumul de poveste – ar trebui să fie cât mai detaliat posibil. Încercați să repovesti conținutul citit imediat după ce a citit câteva zile pe săptămână. Dacă este dificil să scrieți singuri punctele principale, că veți dezvălui.

citirea de la sine nu ajută la dezvoltarea memoriei, dar amintiți conștient tot ce ați citit, poate fi util.

Pentru a vă ajuta să te plictisești vizionarea și randări, puteți discuta cărți cu prietenii și cunoștințele. Încercați să observați fapte interesante și dor nimic din povestea lui.

Exercitarea Pitagora

Este un exercițiu interesant pe care s-ar putea dori: În plus față de dezvoltarea memoriei, aceasta va ajuta în organizarea timpului lor și înțelegerea diferitelor situații de uz casnic. În fiecare seară trebuie mai multe detalii să-și amintească tot ce sa întâmplat cu tine în ziua anterioară. Este recomandat să o înregistrați – să păstrați un fel de jurnal. Deci tu singur vei putea evalua detaliile povestii, nu confunda in gandurile tale si sa vad treptat progresul.

Trebuie să vă amintiți și să scrieți Toate cele mai mici detalii. Încearcă să-ți amintești cum te-ai trezit când și ce au avut un mic dejun, ce conversații au condus, ce credeai unde am mers. Cu cât este mai detalii puteți juca în memoria zilei trecut, cu atât mai bine.

Doar scrie tot ce sa întâmplat cu tine, nu este de ajuns. Ia un obicei recitiți scris în dimineața – Deci, puteți memora imediat o cantitate mai mare de informații. De-a lungul timpului, începe Reread nu doar recordul de ieri, dar, de asemenea, pentru săptămâna timp de o săptămână întreagă.

Când să păstrați un astfel de jurnal, veți deveni ușor, încercați să complicați sarcina – pentru a scrie duminică tot ce sa întâmplat cu dvs. într-o săptămână. Asa de De-a lungul timpului, vă înveți creierul pentru a memora tot mai multe evenimente.

Este foarte important, făcând astfel de înregistrări, amintiți-vă totul în mod consecvent și nu sari de la un eveniment la altul.

De exemplu, nu ar trebui să descrieți mai întâi prânzul și apoi micul dejun – această narațiune perturbă lanțul logic. Ar trebui să vă deplasați treptat, de la un eveniment la altul, încercând să nu pierdeți nimic, dar este exact o secvență și nu au fost împrăștiate evenimente.

La început, exercițiul poate provoca mari dificultăți de necesitatea unei prezentări consistente. Adesea, afacerile noastre de zi cu zi nu au legătură între ele și pot fi ușor confundate în memorie. cu toate acestea Dacă faceți cu atenție exercițiul, foarte curând veți simți că memorarea evenimentelor chiar independente este acum mult mai ușoară.

Tipuri de jocuri educaționale

Există diverse echipamente de joacă adecvate pentru formarea memoriei, care poate apela la atât pentru adulți. Gaming tehnologie pentru a ajuta la un moment bun și nu simt o povară specială de muncă. Cu toate acestea, treptat, începe să memoreze mai bine numere, fapte și evenimente din viața de zi cu zi.

Jocuri pentru memorie de formare poate fi după cum urmează.

  • gimnastica Finger și dezvoltarea abilităților motorii fine. Nu este un secret faptul că mișcarea degetelor asociate cu activitatea creierului nostru. Pentru a stimula îmbunătățirea memoriei, puteți face figurine de animale din degete, încercați să îndreptați sau îndoiți degetele, rezistând mâna a doua, încercați să îndoiți un deget, în timp ce lăsând restul într-o poziție statică. Acesta poate fi de asemenea util un astfel de hobby-o, cum ar fi tricotat, beadwork, sculptura, papier-mache, puzzle-uri cules. Este puțin probabil ca o evoluție a motilității mici să fie suficientă pentru o îmbunătățire gravă a memoriei, dar în paralel cu alte clase, va fi un mare ajutor.
  • Încercați să acoperiți rapid camera timp de câteva secunde, apoi ieșiți și scrieți în cele mai detaliate, ce elemente stau în cameră, cum sunt relative între ele. Un astfel de joc va ajuta la învățarea de a-și aminti mai bine – în timp ce puteți lista articole în detaliu. Pentru a complica sarcina, cereți membrilor familiei să rearanjeze în mod intenționat articole familiare de uz casnic într-o altă secvență. Lăsați-vă să fiți astfel de sarcini pentru memorie în fiecare zi.
  • Acum puteți găsi o mulțime de jocuri desktop și jocuri online interesante, care vizează îmbunătățirea memoriei. Încercați diferite tehnici și în timp veți înțelege ce metodă veți fi cea mai eficientă.
  • Explorați biografiile personalităților celebre și a unor fapte istorice interesante cu date. Citiți-le de mai multe ori, faceți cărți cu nume și date, încercați să le raportați. Când apar primele succese, complicați clasele și luați mai multe nume și date. Un astfel de joc nu va fi doar un antrenament pentru memorie, dar și vă va ajuta să vă îmbunătățiți erudiția. Puteți lua nume și fapte din categoria cunoștințelor generale sau din zonele specifice care vă interesează.

Mnemotehnică

Mnemotehnie sunt o combinație de tehnici simple care facilitează memorarea unor cantități mari de informații. Aceste tehnici se bazează în cea mai mare parte pe structurarea convenabilă a cunoașterii sau pe căutarea unor asociații de succes. Astfel de tehnici ajută la îmbunătățirea memoriei, veți putea stăpâni rapid orice informație la domiciliu și fără prea mult efort.

Oricine poate stăpâni Mnemotehnie și chiar vă puteți aminti cu ajutorul unor tehnici simple, puteți chiar și volume mari de numere și fapte absolut nepotrivite. Principalul lucru este de a dedica o perioadă suficientă de timp pentru a dezvolta Mnemotehnie și pentru a găsi o opțiune care va fi potrivită pentru dvs.

Pentru informații numerice folosesc de obicei Metoda de asociere. Dacă aveți nevoie să vă amintiți și să păstrați un număr mare de numere aleatorii în capul meu, este destul de real, când vor înceta să fie aleatoriu pentru creierul dvs. Pentru a face acest lucru, este important să alegeți pentru fiecare număr sau pentru fiecare secvență asocierea acesteia. Cel mai bine dacă sunt personale.

De exemplu, puteți lega numerele cu datele de naștere ale prietenilor dvs., cunoscuți de numerele de telefon, numărul de camere din casa dvs. de locuință sau de lucru. Cu cât este mai conectat cu un număr specific, cu atât este mai ușor să fie necesar să-l amintiți. Pentru a memora mai multe secvențe de numere, este convenabil să vină cu mai multe etaje, în care vor apărea aceste numere. este necesară o justificare logică a creierului, așa că, dacă veni cu, pentru a păstra orice informație va fi ușor.

Dacă aveți nevoie să vă amintiți de informații unqualid, acesta poate fi utilizat pentru această metoda Categorizare. Fapte nesistematice greu de învățat, deci trebuie să le împărțiți în grupuri și blocuri interdependente. De obicei, toate informațiile sunt convenabil de a diviza pe 5-9 categorii, care apoi se va reproduce cu ușurință. Și, în fiecare dintre aceste grupuri, puteți împărți, de asemenea, toate informațiile în mai multe categorii.

În funcție de ceea ce vă amintiți, principiile de grupare pot fi diferite.

Cel mai puternic în psihologie este considerată legături semantice, atât de bine, dacă găsiți decât combina în mod logic faptele de care aveți nevoie. Dar alte principii pot lucra, de exemplu, pe sunet, primele litere sau cifre.

Recomandări

Memorie bună este importantă la locul de muncă și în viața de zi cu zi. Problema deteriorării capacității de memorare este relevantă pentru adulți la orice vârstă, pentru femei și bărbați. Există mai multe metode pentru a îmbunătăți memoria, dar este important să ne amintim de momentele generale care vor afecta eficacitatea claselor.

  • În primul rând, regularitatea este foarte importantă – Dacă începeți cursuri Lipsese, leneș și reveniți la exerciții o dată pe săptămână, nu va fi nici un sens în ele. Chiar dacă aveți un program foarte descărcat, puteți găsi mai multe minute pe zi de antrenament – durata nu este la fel de importantă ca și regularitatea sistemului. Când clasele intră în obișnuință, veți fi mult mai ușor și veți obține rezultatele mai repede. Pentru a vă motiva, alegeți o tehnică care va fi plăcută pentru dvs. și interesantă – de la citirea și învățarea limbilor la jocuri interesante.
  • Motivați-vă la succese. Dacă efectuați numai sarcini ușoare, nu încercați să tensionați mintea, nu vor exista rezultate. Când simți că exercițiul nu provoacă probleme, complică-l. Lăsați cantitățile mari de informații să fie cauzate de greșeli și lovituri, dar acesta este modul în care veți învăța. Astfel de sarcini complexe vă vor aduce un sentiment de satisfacție atunci când observați modul în care memoria dvs. sa îmbunătățit.
  • Încercați întotdeauna să călătoriți nu numai memoria pe termen scurt, ci și pe termen lung. Mulți oameni sunt mai ușor să-și amintească informațiile timp de câteva ore și apoi au uitat cu succes. Pentru instruire, această abordare nu se va potrivi: tot ce vă-ați amintit în timpul diferitelor exerciții, încercați să păstrați în capul meu și să reveniți periodic la acest lucru. În acest plan, retelarea textelor mari, învățarea unei limbi sau menținerea unui jurnal este deosebit de utilă – puteți reproduce fragmentele individuale de informații din memorie și începeți să vă amintiți totul de la început.
  • Nu învățați când se îmbunătățește memoria. Această condiție trebuie să fie menținută, și nu există nici o limită pentru dezvoltarea memoriei. Încercați să cel puțin, uneori, du-te înapoi la exerciții de joc sau mnemonice pentru a păstra memorie bună pentru o lungă perioadă de timp.
  • Încurajați-vă pentru clase. Dacă vă antrenați în mod regulat și vedeți progresul, tratați-vă motivația de a continua să fiți și mai puternici. De exemplu, vă rugăm să vă faceți cu un delicios desert sau o achiziție spontană.

În următorul videoclip veți învăța mai multe tehnici de memorare a informațiilor pentru dezvoltarea memoriei.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: