Cum de a memora cuvinte străine?

Cum de a memora cuvinte străine?

Studiind o limbă străină – procesul de fascinant. În realitățile moderne cunoașterea altor limbi pentru multe – necesitate profesională. Cineva fără cunoașterea limbii se simte incomod ca o stațiune străină, cineva dorește să comunice cu străinii în rețele sociale, cineva lucrează îndeaproape cu reprezentanții firmelor străine. Dar toată lumea se confruntă în egală măsură cu aceeași problemă – cum să-și amintească mai multe cuvinte străine mai repede.

Metode tradiționale

Specialiștii consiliază să memoreze cuvintele străine cu diverse metode.

Dar înainte de a decide ce tehnică de memorare este potrivită pentru dvs., trebuie să determinați ce mecanisme de memorare personală. Cineva este mai ușor de văzut o dată, decât să auzi de o sută de ori, iar cealaltă – dimpotrivă.

Cu alte cuvinte, unul predomină memorarea asociativă, alții își pot aminti rapid numai figurativ, al treilea – tactil. După ce v-ați identificat într-unul sau altul, alegeți și metodo cu care vă amintiți mai bine frazele străine.

Mecanismele de memorie există după cum urmează.

  • Mecanic. Un nou cuvânt ar trebui să fie scris într-un notebook de câte ori este necesar, astfel încât să fie fixat ferm în memorie. Această metodă este potrivită chiar și pentru hieroglifele japoneze și chinezești, Ca să nu mai vorbim de cuvinte în limba engleză.
  • metoda Yartsev. Această metodă poartă numele de autor al mai multor manuale într-o limbă străină. Ideea lui este de așa natură – notebook-ul trebuie să fie împărțit în mai multe coloane. Ar trebui să fie cuvântul scris, traducerea, precum și sinonime, antonime, exemple în vorbire. Această pagină este din când în când omul de știință recomandă pur și simplu browing, nimic rememorare. Eficiența se explică prin faptul că nu se concentreze pe gândurile pentru a învăța cuvintele la orice cost pentru o anumită perioadă, și citiți cu atenție și gînditor.
  • Vizual. Metoda pentru cei care preferă o abordare creativă la întrebarea. Ar trebui să taie o grămadă de bucăți mici de hârtie (puteți cumpăra un bloc întreg de frunze multicolore mici în magazin de papetărie). Pe de o parte vom scrie expresia, într-un alt – traducere. Cardurile sunt jurat într-un cerc, acele cuvinte care au fost deja amintit, pune, dar uneori ne întoarcem la „punte“ pentru a repeta materialul a trecut.
  • vizualizare dublă. Un alt mod pentru cei care sunt mai bine aminte ce a auzit. Fold o foaie de hârtie în jumătate. Pe de o parte, scrie un cuvânt străin, la altul – traducere. utilizați mai întâi o foaie de hârtie utilizate, apoi porniți-l numai dacă este necesar pentru a vă ajuta sau verificați-vă.
  • Asociativ. Stick la frigider numele său în limba dorită Pe o bucată de hârtie, un alt prospect atârnă pe o oglindă cu un cuvânt care indică un subiect într-o limbă străină, și așa mai departe.
  • Audinal. Porniți înregistrarea cu cuvinte noi în executarea vorbitorului si repeta. De obicei, astfel de înregistrări sunt incluse în manualul unei limbi străine, dar dacă nu, acestea sunt ușor de găsit pe Internet separat.

Metode de optimizare

Există mai multe modalități de optimizare a procesului.

  • Cuvinte de grup în sensul. De exemplu, trebuie să învețe cuvântul „cald“. Notează „la rece“, și, de asemenea „la cald“ și „rece“. Deci, va fi mai ușor să le memoreze.
  • Cuvinte de grup în funcții gramaticale. De exemplu, în primul rând substantive de genul feminin, apoi – de sex masculin. Verbele pot fi colectate în grupul de tipul de capăt. Cuvintele din pachet amintiți-vă că este întotdeauna mai ușor.
  • Cuvinte de grup în sugestii. În cazul în care acestea să fie chiar și cele mai delirante sensul. Imprastiati 50 de cuvinte pe care doriți să învețe pe 10 astfel de oferte.
  • Cuvinte singur grup. De asemenea, ajută amintesc cuvinte noi mai repede decât de obicei.

repetări interval

Această regulă funcționează nu numai atunci când studia o limbă străină. Se recomandă să se aplice tuturor noilor cunoștințe. În ceea ce privește o limbă străină, funcționează atât de aici. Ați însușit lanțul de cuvinte zece. Repeta-l în câteva minute zece, apoi într-o oră, apoi, după 12 ore, după o zi, după trei, o săptămână, două, o lună, două, și așa mai departe. Acest lucru va oferi o memorie de formare lingvistică pe termen lung.

Mnemotehnică

O metodă foarte comună de a studia cuvinte noi. sensul lui este că pentru fiecare cuvânt trebuie să vină cu o imagine care va fi atât de luminos încât nu vă puteți uita.

De exemplu, sunetele turcești „sticlă“, cum ar fi „Bardak“, aici și fantezie speciale nu au nevoie. În Turcia, ele sunt chiar glumesc pe acest subiect – „Circulara Bardak“. Deci, cum turcă „de sticlă“? Aici vedeți, supernat nu este necesară pentru acest lucru.

sfaturi practice

Vă puteți gândi mereu singur, numai potrivit pentru tine de a studia limba, si poate atunci va deveni autorul tehnicii unice.

Doar nu uitați să înregistreze gândurile într-un notebook, mai bine în același în cazul în care vă face o listă de cuvinte noi pe care doriți să învețe. Aceasta va ajuta pentru a determina rapid tehnica dorită.

Vizionați filme într-o limbă străină, asculta la radio și cântece, citește presa și cărți în această limbă. Daca este posibil, Comunicarea cu vorbitori nativi.

Despre cât de ușor să memoreze cuvinte în limba engleză, uite în videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: