Cum să dezvolți atenția?

Cum să dezvolți atenția?

Oamenii atenți au mai multe șanse pentru o viață de succes. Întrebarea apare: „De ce?”Pentru că un om non-praf nu trece foarte mult. De multe ori el nu observă foarte importante și lucruri necesare, din care viața noastră este uneori. Nu este nimic surprinzător. Oricine aparține înconjurătorului lor, el întotdeauna știe mai multe și știe cum. Și aceasta înseamnă că o astfel de persoană nu este confuză într-o situație dificilă și va fi capabilă să iasă din ea demnă.

De ce este necesar?

Cuvântul „atent” vine din cuvântul „atenție”. Ultima formă a cuvântului ca un întreg mijloc selectiv percepția unui anumit obiect la orice informație. Devenind atent este de a încetini activitățile și începe încet informații percepi. Acest termen se opune cuvinte pripite sau multitasking. Dacă o persoană examinează cu atenție ce fel de problemă, el devine lent, deoarece conștiința lui este concentrată numai pe această problemă.

Pentru a deveni o persoană care poate exprima colectata de focalizare atunci când se lucrează sau se poate manifesta în activități de formare, aveți nevoie pentru a dezvolta attentiveness dumneavoastră.

În plus, acest factor va ajuta:

 • nu fi distrași+
 • acorde o atenție la cea mai bună opțiune în cazul în care aveți nevoie pentru a face orice alegere+
 • Examinați cât mai multe informații posibil+
 • Profitați de informațiile necesare atunci când acesta trebuie să fie reproduse în memorie+
 • Salvați calm în cazul în care situația de stres vine+
 • opriți-vă din cauza ceva inutil și inutil+
 • auziți sau vedeți ce nu vor auzi alții și nu vor vedea+
 • devin răbdători+
 • Învață să fiți atenți la oamenii din jur+
 • va învăța să comunice în mod corect cu oamenii+
 • Simțiți-vă semnificația+
 • deveniți necesare și fericiți.

Luați o notă: o persoană atentă, de regulă, știe mai mult decât altele. El este o persoană gânditoare, deoarece activitatea mentală analizează constant acest lucru sau acele informații. Prin urmare, oamenii fac întotdeauna apel la o astfel de persoană și o primesc. Aceasta înseamnă că această personalitate își simte independența și semnificația.

Etapele dinamicii atenției

În psihologie se presupune că toate procesele care apar în mintea unei persoane au o semnificație scăzută și mare. Atenția are, de asemenea, propriile niveluri. Cel mai mic nivel este atenția involuntară (imediată), iar cel mai înalt nivel este o concentrație arbitrară. Sovietic psiholog L. CU. Vygotsky credea că dezvoltarea concentrării este direct legată și cu dezvoltarea activităților comportamentale. Atenția se dezvoltă în conformitate cu un astfel de sistem a: de la directă la mai grave, adică există activități de tranziție de la o atenție involuntară la arbitrare.

În același timp, o atenție evoluează în direcții diferite de inegale. Totul depinde de activitatea selectată (studiu, aptitudinile profesionale și t. D.). Din aceeași declarație putem concluziona: atenție poate fi dezvoltat în mod natural.

Omul ar trebui să educe, de asemenea, atenția în mod conștient. Pentru a face acest lucru, el poate introduce astfel de activități în viața lui, care îl va ajuta să îmbunătățească și să dezvolte nivelul său intelectual.

Există o atenție directă și impusă. Acești doi factori au atât caracteristici comune și separate,. În această întrebare, totul se explică pur și simplu. Atenția naturală se dezvoltă ca o dezvoltare a creierului uman. Există o acumulare graduală de experiență, cunoștințe și abilități. Acest tip de activitate intelectuală este un proces foarte lung, deci este considerat cel mai durabil. Atunci când atenția dezvoltă o manieră nefiresc (accelerată), acest proces este mai puțin stabil, deoarece este necesar să se consolideze cunoștințele dobândite. Activitățile de dezvoltare expediate sunt efectuate folosind diferite exerciții.

Citește mai mult  Exercitii pentru creier si memoria unei persoane în vârstă

Pentru procesul de dezvoltare impusă de inteligență, o persoană are nevoie de mai puțin timp. Cu toate acestea, toate exercițiile și clasele speciale trebuie să fie în mod necesar susținute de experiența vieții. Când acești doi factori încep să lucreze împreună, atunci implementarea atenției va fi o ocupație de succes. Trebuie remarcat faptul că procesul de dezvoltare a atenției, inclusiv un copil mic, ar fi imposibil să se efectueze fără abilități de vorbire, fără a imita comportamentul altor persoane și fără abilități mentale bune.

Notă: Experții au început să studieze procesul de dezvoltare relativ recent. Anterior, mulți oameni de știință au fost încrezători că copiii nu ar trebui să se dezvolte. Și numai în secolul al XX-lea, s-au obținut primele evoluții pentru dezvoltarea atenției la copii și adulți. O mare contribuție la dezvoltarea procesului de mai sus a făcut un psiholog bine-cunoscut L. Vygotsky, care, după dezvoltarea unei strategii de dezvoltare a unei teorii generale a proceselor cognitive umane, a început să studieze problema de mai sus.

A devenit clar că procesul de dezvoltare a unei atenții arbitrare la copii începe să meargă bine numai atunci când copilul începe să se angajeze în activități cognitive și educaționale. Mai ales bun, un astfel de proces se dezvoltă atunci când copilul merge la școală și continuă la cursuri în diferite subiecte.

Era la vârsta școlară pe care copiii se formează și capacitatea de a-și controla activitățile.

Cu 10 ani, procesul de concentrare provoacă stimuli neutri emoționali și dobândește un caracter mai bun. Iar în 12-14 ani la copii începe perioada de tranziție (restructurarea corpului), ceea ce reduce caracteristicile atenției. Datorită perioadei de tranziție, un copil vine o oboseală rapidă în implementarea activității intelectuale. Toate acestea se datorează reducerii controlului cortical. Până la sfârșitul epocii adolescenței, totul este alocat. L. CU. Vygotsky a determinat momentul în care apar anumite etape de corectare a atenției:

 • Prima etapă este de a controla conștiința copilului de către adulți+
 • Etapa a doua este formarea unui copil ca subiect, acum el poate acorda atenție adulților nevoilor sale+
 • A treia etapă implică modalități de a-și gestiona conștiința și comportamentul pe care copilul a preluat-o cu adulții+
 • Etapa a 4-a implică conducerea copilului cu atenție proprie.

Când o persoană preia controlul asupra tuturor mijloacelor interne care vă permit să gestionați atenția, atunci creșterea.

Cum de a îmbunătăți atenția?

Se știe că o persoană se caracterizează prin două tipuri principale de atenție – aceasta este o atenție involuntară și arbitrară. Dacă depunerea primului tip de atenție este dată de la naștere, atunci trebuie să dezvoltăm greu. Luați în considerare această întrebare în detaliu.

Arbitrar

Creșterea sa este direct legată de realizarea faptului că o persoană trebuie să învețe și să lucreze. Pentru a face acest lucru, trebuie să includă un anumit tip de activitate mentală. De exemplu, Atunci când elevii mai tineri devin membri ai echipei, ei încearcă întotdeauna să atingă succesul și să stea în fața camarazilor lor. Astfel de acțiuni au ca scop dezvoltarea rapidă de ingrijire. Necesitatea de a lua în considerare faptul că atenția aleatorie este conștientă. În acest caz, toate metodele educaționale sunt direcționate numai către dezvoltarea și dezvoltarea inteligenței sale.

Citește mai mult  Ce profesii sunt angajate în întocmirea cărților?

Este foarte important ca copilul este conștient de acest proces și a înțeles că doctrina este lucrarea necesară pentru dezvoltarea oricărei personalități. De aceea, el trebuie să dea posibilitatea unui copil de a înțelege scopul final al învățării sale, astfel încât el poate depune personal rezultatele viitoare ale propriei sale de muncă.

Deci, copilul atunci când învățarea ar trebui să aibă un oarecare interes, și, astfel încât el nu dispare, el trebuie să fie conștienți de beneficiile rezultatului final. De exemplu, un student trebuie să înțeleagă că școala sa de succes va contribui la prestigioasa universității, după care poate obține un loc de muncă mare.

Amintiți-vă: să faceți o atenție arbitrară, adulții (profesorii și părinții) trebuie să acționeze sistematic și în mod consecvent. Educația bazată numai pe atragerea atenției involuntare nu va da efectul pozitiv necesar. De asemenea, nu dau efectul necesar și procesul de educație, care este conceput doar pentru a atrage atenția aleatorie. În acest caz, copilul se plictisește să învețe.

Acesta este motivul pentru care formarea și procesele educaționale ar trebui construite pe dezvoltarea ambelor tipuri de atenție.

Involuntar

Educația atenției involuntare se bazează pe capacitatea de a se concentra asupra diferitelor informații, comparați fapte și T. D. De la copilăria timpurie, părinții trebuie să-și familiarizeze familiile cu lumea exterioară, și anume, să învețe să răspundă la variabilitatea obiectelor și fenomenelor care apar în jur. Atunci procesul de învățare va deveni atractiv. Copilul va arăta emoții, iar atenția involuntară va începe să se dezvolte rapid.

Prin urmare, programele de formare trebuie să fie luminoase și vizuale. De exemplu, pentru a arăta frumusețea naturii, profesorul trebuie să atragă pentru această imagine, care au fost create de artiști general acceptați. Pentru afișarea fenomenelor naturale, puteți utiliza diverse experiențe interesante și lucrări practice.

Și amintiți-vă că este în vârsta mai mică a învățării vizuale, are un înțeles deosebit și important. Cu toate acestea, tocmai acest tip de formare necesită respectarea o serie de condiții. De exemplu, trebuie să pui mai întâi o anumită sarcină și să o rezolve, și abia apoi să facă unele comparații și a detecta alte modalități de a rezolva aceeași sarcină. Treptat, copiii vor învăța să observe că informațiile care necesită îngrijire. Este în același mod în care acestea vor fi în măsură să determine elementele esențiale și principale care sunt conținute în această problemă.

De exemplu, materialul propus pentru studiu ar trebui să fie foarte luminos în forma sa și bogat în conținut. Deci, el poate provoca de interes și de a trezi activități mentale. Numai atunci elevii se gândească la rezolvarea problemei. Un rol important în dezvoltarea inteligenței joacă un nivel cultural comun, deoarece este cel care contribuie la dezvoltarea atenției involuntare.

exerciții și tehnici eficiente

Pentru a spori inteligenta, aveți nevoie pentru a crește gradul de conștientizare în mod corespunzător. Pentru acest lucru necesită practică. Conștiința merge mână în mână cu grijă. Când acești doi factori sunt ajustați în mod corespunzător, abilitățile mentale se vor îmbunătăți. Dacă puteți să vă conștientizați, vă puteți concentra cu ușurință atenția pe ceva important și necesar pentru dvs. În plus, puteți crește memoria și de a lucra obiceiuri care vă va permite să acționeze în ciuda dificultății situației. Amintiți-vă că metodele de practică care sporesc conștientizarea pot contribui la elaborarea atenției.

Există diverși tehnicieni care contribuie bine la dezvoltarea ambelor direcții. Rebusuri permit să se concentreze interes și, prin urmare, să dezvolte tot felul de activități mentale. Astfel încât copiii nu sunt obosiți, iar interesul lor în învățare nu a dispărut, este necesar să se organizeze atacul fizic în timpul lecției. O mică încărcare va da un astfel de efect care va fi comparabil cu exercițiul intelectual. Exercitarea „Fly“ necesită o placi cu un câmp de desenat (3×3), pe principiul ninetylets. De asemenea, trebuie să cumpere o bucată de plastilină (se va efectua în rolul de muște). Profesor: Submits comenzi la dreapta sau la stânga, în jos sau în sus. Toți elevii să monitorizeze cu atenție mișcarea obiectului și să încerce să-l împiedice afară din câmpul de joc. În cazul în care „acoperi“ merge dincolo de câmp, revine la centrul tablei, iar jocul incepe din nou.

Citește mai mult  Cum să devii o persoană sociabilă și interesantă?

Luați în considerare alte tehnici eficiente. Metoda de concentrare asupra respirației lor va ajuta să se relaxeze nu numai, dar a regla nivelul de concentrare pe ceva. Pentru a efectua această metodă, trebuie să stai într-un scaun și urmați-vă respirația. De îndată ce te obișnuiești pentru a efectua această acțiune, mintea involuntar începe distrasă de acțiuni străine. De exemplu, vă amintiți brusc despre masa de prânz sau feluri de mâncare care lipsesc. Dacă există o distragere a atenției de la gândul principal, va trebui să se întoarcă la poziția inițială și continuă să țină evidența respirație.

Creșterea potențialului attentiveness grup va ajuta la următorul exercițiu. Pentru ao îndeplini, toți participanții sunt într-un cerc. În mijloc este în căutarea. Plumbul dă echipei: „Dimineața devreme!“, După care jucătorii încep în mod involuntar în mișcare mâini și picioare. Dintr-o dată prezentatorul spune: „Pentru a măsura totul!„(Este de dorit ca vocea este pe scurt). Acel jucător care nu a auzit și nu a îndeplinit echipa, „capturi“ în căutarea. Învinsul devine în căutarea, iar căutarea fostul devine într-un cerc comun. Jocul ajută la locul de muncă și de observare din attentiveness.

Cât de des de formare?

Ridica nivelul de atenție ar trebui fiecare persoană conștientă. Copiii din acest proces ar trebui să ajute adulții. Fie ca această ocupație să devină una dintre cele mai importante zone de dezvoltare. Deci, tren atenția întotdeauna și peste tot. De exemplu, te duci cu un copil pe drum la magazin sau în parc. Adresați-vă copilul să acorde o atenție la elementele din jur: copaci, borduri, garduri, clădiri. Lăsați copilul să învețe să memoreze fiecare fleac: culoare, compoziție, cantitatea, calitatea materialului. De exemplu, ați văzut un gard de beton de verde sau ai mers pe lângă magazinul ai cărui pereți erau absolut transparente.

Întrebați ghidul de copil întrebări: „Gardul a fost transparentă?„Sau“ ce ai văzut pentru pereții transparenți ai magazinului?”Si t. D. Aceste întrebări vor da un impuls, iar activitatea mentală va lucra în vigoare. Amintiți-vă: exerciții speciale crește foarte bine de îngrijire atentă, dar atunci când aceasta este produsă în mod direct, efectul este îmbunătățită numai. Rețineți că, în timpul somnului, creierul uman întotdeauna informațiile consfințește le-a primit anterior.

Prin urmare, îngrijire atentă trebuie să fie practicat chiar înainte de culcare. Joaca-te cu copilul într-un astfel de joc un. Să-l închidă ochii, iar în acest timp te ascunzi orice lucru. După ce copilul se deschide ochii, el va trebui să determine lucru care lipsește.

În videoclipul următor veți găsi un exercițiu interesant pentru dezvoltarea atenției atunci când se lucrează cu informații.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: