Cum să-i spui șefului la concediere?

Cum să-i spui șefului la concediere?

Concedierea și căutarea unei noi practici obișnuite în viața unei persoane. Cu toate acestea, nu toată lumea știe cum să-i spună în mod corespunzător șefului său de concediere pentru a păstra relații bune și a obține recomandări.

Cum să explicați cauza?

Majoritatea oamenilor sunt de acord că nu este întotdeauna posibilă admiterea la liderul dvs. că dorința de a renunța. Chiar dacă angajatul nu este prima dată printr-o astfel de procedură a, fiecare caz este unic. Deci, de fiecare dată înainte de a spune șeful concedierii, este necesar să se gândească o destul.

Chiar mai dificil să mărturisească noul venit, care niciodată nu a tras înainte. Unii se tem să strice relațiile cu echipa și schimba decizia. Uneori schimba mintea ta – aceasta este decizia corectă. Dacă o persoană se simte confortabil cu echipa actuală, nimeni nu poate garanta că într-un loc nou, chiar și în condiții mai favorabile, el va fi capabil să stabilească relații cu colegii.

Dar, în cazul în care angajatul se gândește la schimbarea locului de muncă, aceasta înseamnă că el are cauze. Urmează de mai multe ori să se gândească la decizia ta, după care scrie o declarație a angajatorului, la solicitarea dvs.

Nu ar trebui să fie foarte îngrijorat, deoarece în mod constant de lucru respinge pe cineva și se pregătește pentru posturile vacante, se consideră că o practică normală. Nimic în neregulă cu asta.

În cazul în care decizia de a schimba lucrarea nu sa schimbat, va fi necesar pentru a raporta liderului său mai întâi. Pentru a spune despre dorințele lor se recomandă înainte de depunerea cererii de concediere este scris. Cu această abordare, puteți salva relații bune cu șefii. Cu toate acestea, această opțiune nu este potrivit pentru cazurile în care relațiile cu conducerea sunt deja rasfatati.

Dar, în cazul în care regizorul se află în relații bune, nu este în valoare de rasfat. Acest lucru se datorează faptului că lumea corporatistă este destul de aproape, astfel încât nu este nevoie să facă dușmani. Nimeni nu poate spune în avans, care trebuie să treacă în viitor. Certurile cu șefii poate duce la agravarea reputației și complicații în ocuparea forței de muncă în viitor. Trebuie să ia în considerare acest lucru Viitorul manager poate solicita recomandări din locul precedent de muncă și în conflict, nimeni nu are o caracteristică bună a fostului angajat de a scrie. Prin urmare, merită să ne gândim cum să vă luați la revedere șefului dvs. actual, păstrând relații bune.

Pentru a face acest lucru, spuneți cu adevărat despre motivul pentru îngrijirea sa. Împreună cu asta trebuie să-și amintească diplomaticul. În cazul în care o persoană nu-i place compania însăși și colegii, nu merită răspândită despre asta. Dar când oferim la un loc nou, o poziție superioară și salarii – nu este nevoie să ascundem astfel de motive. Există o șansă ca regizorul să nu vrea să piardă un angajat valoros și va oferi o creștere a salariului sau a creșterii carierei.

Citește mai mult  Profesii legate de mașini

Cauzele de altă natură: dificultățile familiale, relocarea, oboseala și dorința de a merge la o altă specialitate. Toți acest lider adecvat trebuie să înțeleagă. De aceea Cu ajutorul conversației corecte, puteți face întotdeauna fără certuri să părăsească compania, păstrând relațiile normale. Și pentru asta nu trebuie să ascundeți adevăratele cauze.

Si aici Într-o declarație scrisă, adevăratele cauze nu merită prescrierea. Pentru a respinge suficient motiv legal pentru a preveni arbitrariului. Lucrătorul poate pleca după ce timpul convenit va fi elaborat dacă este necesar și nimeni nu poate fi justificat în scris. Formularea cauzelor este necesară numai dacă angajatul nu poate funcționa.

În codul muncii există mai multe motive care sunt numite respecturate:

 • Dacă angajatul nu are ocazia să continue să lucreze din cauza pensionării+
 • Când se înscrieți într-o instituție de învățământ+
 • Datorită încălcării de către angajatorul legislației.

Persoana poate avea alte motive, dar angajatorul poate fi deja în măsură să refuze concedierea fără a se desfășura.

Selectarea locului și timpului

Timp și un loc selectat în mod competent pentru a informa autoritățile cu privire la decizia lor – acest lucru este jumătate de succes. Nu vă fie frică de o reacție negativă de la angajatorul nostru, Din moment ce, cu acțiunile corecte, puteți minimiza valurile negative și se înmoaie spunând că demiterea este programată. Locul optim pentru conversație este cabinetul regizorului.

Trebuie amintit că șeful trebuie să învețe despre dorința angajatului său de a renunța la primul.

Cel mai bine este să veniți cu o conversație în momentul în care nu există nici un avral. La pauza de prânz, este, de asemenea, nu este recomandat să se apropie astfel de lucruri, deoarece managerul trebuie să aibă timp pentru a asculta colegul său și să semneze documentele necesare. Este demn de a abandona dialogul în timpul negocierilor de afaceri și înainte de sfârșitul zilei de lucru. Este recomandabil să se apropie de conversație în dimineața. Indiferent de relațiile angajatului este cu șefii lui, nu ar trebui să suni directorul la sfârșit de săptămână sau în timpul sărbătorilor de a raporta despre concedierea. Ar trebui să fie întotdeauna amintit despre tact și păstrarea distanței.

În cazul în care se ia decizia, Ai nevoie să citiți cu atenție contractul de muncă încheiat în acest loc, și să studieze elementul de încetare. Trebuie să existe informații dacă perioada ar trebui să fie notificat cu privire la respingerea. Unele companii cer raportează cel puțin o lună. Este important să se îndeplinească condițiile impuse de angajator, astfel încât să nu aducă l. În același timp, nu este necesar să se raporteze decizia mea timp de șase luni, pentru că într-un astfel de timp de totul se poate schimba. Dacă angajatul este încredințat lucrări la un proiect neterminat, acesta ar trebui să fie terminat mai întâi, după care se duc să vorbească despre concediere cu autoritățile.

Citește mai mult  Împrăștiate și neatenție: ceea ce este și cum să scapi de?

Reguli de conversație

Pentru ca conversația cu directorul a fost inițiată corect, merită să raportați cu tact despre motivele încetării contractului, așteptând să folosească expresia șablonului. Puteți utiliza următorul exemplu de conversație.

 • „Bună după-amiază, Dmitri Viktorovici! Putem vorbi acum cu tine?”
 • „Dmitri Viktorovich, mi sa oferit un nou loc de muncă, vreau să folosesc această propunere”.
 • „Vreau să-ți exprim recunoștința pentru tot ce ma învățat. Datorită tău, acum am un eșantion de cap pentru care vreau să fiu similar. „.
 • „Din păcate, simt că în această poziție nu mă pot dezvolta. Noul loc pe care l-am ales, îmi va da mai multe perspective pentru dezvoltare. „.
 • „Acum situația sa întâmplat în așa fel încât trebuie să vă spun la revedere companiei dvs. Motivul pentru soluția mea constă în circumstanțe în mișcare / familie / stare a sănătății mele „.

  Progresând datele de frază, trebuie să realizați acest lucru Nici unul dintre șabloane nu poate oferi o garanție că capul aude ceea ce spun ei și va putea percepe în mod adecvat situația. Dar, cu ajutorul discursului construit competent, puteți ajusta situația și puteți minimiza conflictul. Pentru a informa un șef bun despre demiterea sa, trebuie să vă gândiți nu numai la frazele, timpul și locul de șablon.

  Este important să mulțumim unui bun lider care investește puterea sa în dezvoltarea angajatului. Toată lumea vrea să audă la nivelul subconștient că eforturile sale nu erau în zadar.

  Cu ajutorul salvării relațiilor cu conducerea dvs., puteți obține caracteristici pozitive. Acestea pot fi solicitate de un alt director, astfel încât el să ia o decizie cu privire la noul candidat înainte de admiterea la muncă.

  Sfat

  Pentru a renunța la dreapta, este important să vă familiarizați cu recomandările. Ei vor ajuta să păstreze o bună reputație și o relație cu fosta echipă.

  • În cazul în care angajatul a decis să concedieze ferm, El trebuie să termine toate proiectele, să-și transfere îndatoririle la colegii, Cine va fi responsabil pentru ei.
  • Urma Discutați imediat această problemă cu șeful dvs .: el trebuie să raporteze ce trebuie să faci înainte de concediere. În unele companii, se practică formarea unui nou angajat – acest lucru poate fi rugat să facă în timpul muncii.
  • Colegii ar trebui, de asemenea, să fie conștienți de ceea ce va trebui să-și ia în curând la revedere. Notificarea lor este un ton bun. Puteți să vă lăsați contactele cu cuvintele care, dacă este necesar, pot cere întotdeauna ajutor. O atitudine similară sugerează că angajatul se referă în mod responsabil la munca sa și are grijă de colegii săi și de lucrurile comune cu ei.
  • Nu jurați cu colegii tăi, Deoarece contactele de afaceri sunt importante în orice domeniu de activitate. Nimeni nu știe cum sunt luate circumstanțele, care vor trebui să comunice în viitor. Dating utile ar trebui să fie întotdeauna prezent în viața fiecărei persoane.
  • Inainte sa pleci, Ar trebui să fie lăsată în legătură cu tine doar amintiri bune. O opțiune cu un mic bufet este soluția optimă, cu care puteți spune la revedere echipei.
  • Poti de asemenea Telefoane Exchange, astfel încât în ​​situația potrivită să fie în contact.
  • În ultima ta zi lucrătoare ar trebui să fie pus în ordine biroul dvs, ia lucrurile.
  Citește mai mult  Cum să vă amintiți textul?

  De asemenea, merită familiarizat cu principalele greșeli pe care oamenii le fac adesea înainte de concediere. Iată o listă de acțiuni care nu ar trebui să facă.

  • Lăsați ziua pe zi, fără avertizare, fără a vă da munca. Sefii vor avea nevoie de timp pentru a înlocui angajatului – aceasta trebuie să fie înțeles.
  • Critica compania în deschiderea categoricului interzic. Nu vorbiți în stil: „Acesta este cel mai teribil loc unde am lucrat”. O astfel de abordare va duce la o reacție negativă, iar în special liderii sensibili se pot răzbuna cu ajutorul caracteristicilor „bune”.
  • Tema managementului de calitate slabă a angajaților atunci când conversația nu ar trebui să crească. Acest lucru este prea un subiect ofensiv, care depinde nu numai de cap, dar, de asemenea, din partea angajaților înșiși.
  • În cazul în care o atmosferă tensionată este prezent în echipa de lucru, în cazul în care cel mai negativ aparțin șefului, Nu vorbi în numele cel mai mult. Trebuie să vorbiți numai în numele dvs., deoarece persoana specifică este concediată în acest moment, iar restul rămân în locurile lor.
  • Nu poți condamna colegii mei „pentru ochi“, spuneți despre supravegherea și punctele slabe. Aceasta se referă la categoria de ton rău.
  • Critica a fluxurilor de lucru și a programelor postului curent poate face un angajat nechibzuit de către inamic. Poate fi exprimat în mod constructiv într-o formă moale, despre ce poate fi corectat, dar nu se poate uita de precauție și simțul măsurii.
  • Nu este necesar să vorbim despre faptul că la actualul angajat al locului de muncă este foarte plictisitor. Inmployment – acest lucru nu este cea mai bună caracteristică pe care autoritățile ar trebui să vadă în angajatului său.
  • Sfaturile și recomandările inutile sunt, de asemenea, mai bine să pleci cu dvs.
  • Chiar dacă regizorul întreabă un nou loc de muncă, nu trebuie să spuneți despre el cu admirație. Mai bine să vorbim în mod constructiv despre companie și de ce vă decideți să lucrați acolo.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: