Cum să înveți să citești rapid?

Cum să înveți să citești rapid?

Lectură – cea mai mare capacitate, proces psihologic complex, lucrări mintale 100%. Acest lucru poate părea ușor, dar dacă aveți nevoie pentru a vedea cât de dificil este de a citi șovăielnic, cât de greu de calificare de calificare dupa leziuni suferite si tulburari ale creierului devine clar – aceasta este un loc de muncă mare.

În lectură, cu motor, auditive și vizuale centre ale scoarței frontală, precum și zonele de vorbire ale emisferei dominante, sunt implicate sincronă.

Caracteristici din Figura Tehnică

Viteza de citire nu este doar bun venit pentru mulți oameni de calitate, dar, de asemenea, un test de mare psihofiziologic. Pentru a activa insigne alb-negru în informații semnificative, creierul este încordate, decodifică caracterele. Cu cât este mai citește omul, cu atât mai mult acest proces este accelerat. La persoanele cu o viteză, el ia cele mai mici acțiuni ale unui al doilea, dar oamenii cu abilități slabe de citire trebuie să vot.

Știind că chiar în jocurile intelectuale (de exemplu, șah) cu privire la eficacitatea procesului de gândire nu depășesc lectură, vreau să citesc rapid, o mulțime, apucând literalmente informații despre zbor. Și acolo Într-adevăr, puteți afla.

Figura este o abilitate care se realizează mai presus de toate, practica. Și trebuie să înceapă de formare cu o simplă acțiune: nu se pronunță cuvintele despre tine, si slide doar pe ochi linie. La început pare dificil, este dificil să urmeze sensul, dar, treptat, totul devine în loc.

Și (de la acest lucru nu va pleca nicăieri) Figura este asociat cu calitatea și cantitatea de citire. Dacă deschideți cartea o dată pe săptămână, nu așteptați pentru rezultate mari.

Experții dau următoarele sfaturi cu privire la colectarea de ei înșiși la nestry:

 • Citește în transportul, în linie pentru medic, în baie, în bucătărie, în timp ce supa se fierbe – timp, astfel forțat „mers în gol“, nu doar face, dar cheltui cu beneficii+
 • Telefoane și calculatoare – aceleași cărți electronice, „cititoare“ nu pot ca vizual, în senzații, dar principiul primirii informațiilor în creier este încă la fel+
 • Nu fi leneș să recitesc cărți, a reveni la operele preferate de tineri+
 • Nu Chase pentru a masca lista de „100 de cărți pe care toată lumea ar trebui să citească“ este doar o cursă, lectură de calitate cu ea poate suferi foarte mult+
 • Asigurați-vă că pentru a citi orice poezii (dar mai bine – bine), se dezvoltă memoria, face ca activitatea creierului chiar mai intense și psiho-emoțional afectează persoana.

Pe scurt, primul pas pentru a vitezei este un neglence. Înlocuiți rețelele sociale de surfing fără sfârșit carte bună și nu transforma creierul în coșul de gunoi informații.

tehnici de bază

Figura trebuie să, astfel încât să nu petrec mult timp pe o singură carte, și ai putea citi un întreg teanc de lucrări interesante și utile într-o lună. Și dacă începeți să citiți mai multe cărți în paralel, atunci, în mod convențional vorbind, scrieți creierul cu o hartă de aur în „Simulatorul inteligent”.

Tehnici de viteză foarte mult: puteți începe cu orice, cel mai frumos în tine. Regula principală este de a citi în fiecare zi. Puteți lucra cu lectură dinamică, cu citire diagonală – fiecare tehnică implică o serie de tehnici simple. Ele vă permit să citiți rapid textul și cu înțelegerea.

Creșteți tempo-ul de citire

Primul pas – suprimarea subovocalizării. Nu puteți citi textul cu voce tare, dar in interiorul tau tine toate același cuvânt. Dacă vă cereți să citiți fragmentul textului în 1 minut, este puțin probabil să puteți pronunța mai mult de 180 de cuvinte în acest timp. Dar atunci când viteza de percepție a informației crește alfabetice, atunci nu va fi capabil să cuvinte rapid totală, iar subvocalization va fi nici o interferență în luarea în considerare.

Cum să scapi de progresul intern al textului:

 • în timp ce citesc doar să apăsați limba la cer+
 • Creionați dinții clară+
 • Aplicați degetul buzelor.

Pentru a stăpâni această abilitate aveți nevoie de timp, dar în fiecare zi veți urma modul în care ați citit.

Citește mai mult  Ce elemente trebuie să ia pe designer?

Următorul pas este de a refuza regresiile. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să se întoarcă pentru a citi fragmente. Cea mai ușoară cale de a face este dacă conduceți în linie cu degetul (ca în prima clasă). În cititorii pot exista programe speciale care alocă textul. De-a lungul timpului, veți înțelege că textul ulterior va ajuta creierul să elimine lacunele, dacă ceva pe paginile anterioare pe care le-ați pierdut.

Îmbunătățirea ratei de lectură ajută și crește concentrația atenției. Și, de asemenea, funcționează bine. Un exemplu simplu: Tastați numele culorilor de pe foaie, dar pentru „confuz“ creierul, le evidențiați cu alte culori. De exemplu, cuvântul „roșu” tip în albastru, și cuvântul „alb” – portocaliu. Și de formare Concentrații constă în faptul că trebuie să suni cu voce tare nu ai nevoie de cuvântul, dar culoarea este imprimată.

Și util în creșterea lectură ritmul aplicații speciale care dezvolta vederea periferica. Ai nevoie de a instrui doar pe o singură linie, acolo la viteze diferite, apar cu cuvinte cu litera alocate într-o anumită culoare. Deci, o persoană care învață să perceapă cuvântul în întregime.

Refuză obiceiuri proaste

Cititul este un loc de muncă. Ea poate fi o plăcută, interesant, inspirat, iubit, dar ea încă rămâne de lucru. Puteți afla cum să citească mai repede decât în ​​condițiile unei concentrații ridicate intenționat. Și cel mai important inamic pe această cale – obiceiul este distrasă.

Ce împiedică citirea:

 • Multitasking – dacă ai citit, apoi, în paralel nu este nevoie să urce pe rețelele sociale, uite în mesageri și prea adesea să fie distras de cafea+
 • Legarea unui ritual de citire la hrană, de exemplu: Desigur, veți lua o carte mai des dacă o faceți în procesul de absorbție a alimentelor, dar astfel de obligațiuni asociative sunt mai bune să nu se formeze (și pentru că cifra este periculoasă și calitatea suferă de lectură)+
 • Condiții proaste – Iluminarea insuficientă, postura incomodă, ora ulterioară a zilei duce la faptul că aveți cea mai mare bunăstare și vă forțează mai puțin de multe ori pentru a lua o carte sau „cititor”+
 • Lipsa ritualurilor plăcute – Pentru a începe, sunt necesare, poate fi un aromastru ars, un pijamas confortabil, tăcere în casă.

Te ajut eu Jurnalele de citire. Ia-ți un notebook frumos în care vei fi un critic literar.

Scrieți puțin despre fiecare carte citită: Impresia, emoțiile, locurile puternice, reflecțiile dvs. Se încălzește interesul pentru citire și, din nou, pompează creierul.

Modificați metoda de citire

Puteți vizualiza materialul înainte de a citi. Aceasta va forma o idee despre conținutul textului și va fi chiar o evaluare – dacă trebuie să citească. Și pentru a previzualiza materialul, încercați să citiți întregul prim paragraf, prima teză a fiecărui paragraf următor și ultimul paragraf al întregului.

Cum altfel să schimbi modul de citire:

 • Acordați atenție titlurilor, cuvintelor selectate și listelor etichetate – nu oferă o înțelegere completă a textului, dar se structurează bine, planul de citire a punctelor importante este deja format în capul tău+
 • Căutați cuvintele principale – raționalizarea cuvintelor cheie ajută la capturarea esenței materialului fără a fi distrasă de detalii (atunci când studiați cantități mari de informații pentru examen sau testare, aceasta este o abilitate foarte valoroasă)+
 • Treceți la acele părți ale textului pe care îl cunoașteți deja+
 • Legați ideile textului cu acele lucruri pe care le știi deja+
 • Utilizați separatorul markerului atunci când citiți (acest lucru se aplică în principal literaturii educaționale).

Prin cuvinte dedicate în textul pe care îl puteți restaura sensul său, gânduri principale, și va fi un suport excelent atunci când răspunde la examenul.

Metoda Tima Ferrissa

Tim Ferriss – autorul cărții „Cum să lucrați timp de 4 ore pe săptămână …” – a dezvoltat o tehnică care mărește viteza de citire de 3 ori. Și întreaga tehnică, de fapt, constă în două tehnici determinante.

 • Creion. Totul este simplu – în timp ce citiți folosiți un creion care ajută la urmărirea textului și întreabă ritmul. Nu ajută să sari prin ochii on-line, nu reveni la citire (refuzul regresiei).
 • Nu mai întâi. Fiecare linie nouă din text nu este de la primul, dar cel puțin din al treilea cuvânt. Și terminați citirea liniei și a trei cuvinte înainte de a fi finalizată. Cuvintele rămase încearcă să informeze, folosind contextul și chiar mai bine – captarea viziunii periferice. Chiar dacă primul punct va scăpa, continuați mai departe, ochii trebuie să fie adaptați la noua viteză de lectură. De-a lungul timpului, va veni o înțelegere.

Este demn de remarcat faptul că prima tehnică ajută la stăpânirea celei de-a doua. Cititori inspectați, asigură Ferriss, petrece o mulțime de timp de citire pe teren. Și 20% din timpul de citire pe care îl petrec pe pagina paginii cu informații zero.

Exerciții

Puneți, ușor, cu atenție, cu un ritm rezistent, este un obiectiv minunat. Se va potrivi unei persoane adulte, dar elevii pot încerca să antreneze abilitățile.

Citește mai mult  Cum să se ocupe cu procrastinare?

Există 10 exerciții excelente pentru viteze.

 • Citirea cu pointer. Metoda creionului este de bază, pentru că nu-l părăsi. Și pentru a nu simți ca un școală (dacă nu sunteți un școală), înlocuiți creionul, de exemplu, o baghetă pentru sushi, un ciucker, un baston. Acest simplu forțează forțele de citire a vitezei.
 • „Point verde”. În centrul paginii cu orice text trage un punct verde, uita-te la ea timp de 10 minute. Mental imagina acest punct, chiar înainte de culcare, chiar închizând ochii, culcat în pat. Și o astfel de concentrare de pe punctul de zi cu zi se face în termen de 7-10 zile. După aceea, începe vizionarea textul care înconjoară punctul. Nu aveți nevoie pentru a citi cuvinte – doar le vezi.
 • Citiți mai jos cu susul. copii voioase a exerciții de distracție creier și contribuie la excesul de viteză. Încercați să citiți oferta mai întâi, apoi paragraf, apoi două.
 • Imprimați orice text necunoscut. locuri separate (mici, nu mai larg de 1 cm) Clamp cu autocolante colorate. Citiți textul să le restaureze în minte. În următoarea lecție, a pus mai multe fragmente mai mult.
 • Faceți o hartă a textului în mintea. Pentru a face acest lucru, doar rula pe pagina, uita-te la ea. Creierul tău a început deja memorarea textului.
 • Înainte de a storming textul, amintiți-vă tot ceea ce știi deja pe acest subiect. Interesant, numai ceea ce este deja comparabil cu experiență cu informații disponibile. Prin urmare, ar trebui să trezească interesul evaluarea preliminară a cunoștințelor.
 • Luați orice text de pe pagina de linii ondulate (două coturi). mișcarea ochilor atunci când citirea poate ajuta indicatorul. Când apare sentimentul că ochiul este capabil de a captura cele mai multe dintre cuvintele, linia generală pot fi îndreptate.
 • Citiți fără cuvinte scurte. Există astfel de simulatoare: programul elimină automat prepozițiile, pronumele, interjecții din textul. Și acest text va trebui să citiți.
 • Citiți textele scrise de fund în avans. Etyatich, Einnasipan Modaz Drepapan.
 • Citiți textele în care lipsesc literele. Creierul va începe să cuvinte așteptare, iar acest lucru trenuri, de asemenea, o viteză mare. Poate fi poezii.

Tehnologii de citire de mare de memorare

Cât de rece nu este doar capabil de a fi capabil să citească rapid, dar, de asemenea, amintiți-vă de citire. Și în această chestiune trebuie să înțeleagă – prerogativa va participa. Acesta este un concept-cheie cheie memorizarea.

Caracteristicile factorilor atenție:

 • Concentrarea – nivelul de colegiu+
 • arată durabilitate cât timp vă puteți concentra+
 • Trecerea de atenție – cât de repede puteți schimba concentrația obiectului+
 • volumul –Numărul de articole acoperite de o atenție sub rezerva prezentării lor rapide.

Rata zilnică obligatorie de atenție este de 2-3 ziare, un jurnal, 100-150 pagini de orice carte.

Acum, ia în considerare cele mai noi tehnologii interesante de lectură cu memorizarea.

 • Rezecţie. Citiți pe pagina dvs. de viteza maximă de orice text. Puneți cartea la partea. Ludge citit citit. Dacă faceți acest lucru, atunci probabilitatea ca dupa 3-7 zile vă amintiți de citit, mare. Dacă ignorați repovestire, informația reziduală poate fi egală cu perechea de linii într-o săptămână.
 • Învățați-vă de lucru manual, prima dată cu textul. Există alocări, subliniere, accidente vasculare cerebrale de locuri importante din text. Dacă sunteți, de asemenea, vizual, este un obicei deosebit de valoros pentru tine. Este mai bine să-și amintească informațiile ajută divizia (principalele gânduri, clarificări importante), iar fragmentele selectate sunt mai ușor de memorat vizual.
 • Citiți pagina de text foarte repede. Încercați (în fața oglinzii) să-și amintească conținutul primului paragraf, și apoi ultimul. Citiți din nou textul. Scrie pe o foaie de 5-6 teze de text, care vă permit să nu înțeleagă doar sensul său, ci servesc drept suport pentru negativ.
 • Asigurați-vă un obicei util de poezii de memorare. Este potrivit și adulți și copii. norma standard este o poezie pe săptămână (cel puțin 5 „coloane“). Pentru copii, aceasta este una dintre cele mai bune programe de antrenament de memorie, precum și dezvoltarea de vorbire, atitudine emoțională la lectură și t. D. Adulții, de asemenea, în câteva luni, memorarea săptămânală de poezii va observa că memoria lor sa îmbunătățit. Uimitor, dar, de asemenea, viteza de citire va crește, de asemenea,.
 • Citiți în noaptea. Într-un mediu calm, liniștit, nu „condimente“ citit ceva delicios, fără a include TV de fundal. 30-60 minute de lectura concentrată. După aceea, să ia duș și imediat somn. Și dimineața, încercați să vă reproduce. Multe acest lucru ajută – textul este amintit în detaliu.
 • Scrie prezentarea. Repetați acest exercițiu de școală de 2-3 ori pe saptamana. Citiți articolul, cartea o pagină sau o parte a punctului de învățământ. Citește mai repede, o dată, după care scrieți prezentarea acestui text (puteți imprima). Sensul nu este că trebuie să scrie aproape de text, dar în înlocuirea conștientă de cuvinte sinonime, restructurarea textului. Acest exercițiu vă va permite să învățați să citiți în așa fel încât informațiile să nu fie amintite nu așa cum apare în text, dar deoarece sunteți mai convenabil să îl înțelegeți și să reproduceți acest lucru.
Citește mai mult  Despre marketing profesie SMM

Recomandări

Secretele mici pe care nu le puteți cunoaște înainte de a vă ajuta să încercați rapid.

 • O jumătate de oră pe zi – asigurați-vă că. Acesta este minimul pe care nu trebuie să retragere. De-a lungul timpului, veți vedea că cu un manager de timp poate fi nevoit să lucreze. Luați în considerare cât de mult timp cheltuiți pe rețelele sociale, explorați site-urile de știri și vizionarea video. Răspunsul vă poate lovi și, după aceea, va fi rușine să spunem că nu este momentul să citiți.
 • Citiți cărți pe pachete. De exemplu, sunteți interesat de istoria vechiului Egipt. Alege 5-6 cărți recomandate de experți pe această temă și citiți-le pentru luna. În primul rând, primiți informații versatile, nu limitați sursa. În al doilea rând, învățați să analizați, comparați, trageți concluzii. În al treilea rând, apetitul vine în timp ce mănâncă – vreau să citesc mai mult.
 • Faceți fotografii ale cărții citite pentru perioada specificată. Stack de cărți pe masă – și fotografie. Și păstrați aceste imagini într-un dosar separat. Subconștient doriți să măriți stiva. Dacă citiți e-cărți, construiți listele de citire pentru o lună, an și, de asemenea, faceți fotografii.
 • Începeți Casa Deschis Biblish. Această tehnică pentru copii este deosebit de utilă. Cărțile de pe acest raft nu sunt în rădăcină înainte, dar acoperiți. Copilul nu vede „barilul” cărții, ci coperta ei, și acest lucru în sine atrage, forțele de a lua o carte în mână.
 • Dacă doriți să învățați un copil la citire, cea mai eficientă metodă este foarte simplă – citiți-vă. Dacă copilul vede că părinții casei se află adesea cu cartea, el va copia în mod inevitabil comportamentul parental. Dacă ești mulțumit numai moralei și exemple din copilărie, nu funcționează.
 • În primul rând cartea, apoi filmul. Uneori este posibil și vice-versa. Dar, prima opțiune este mult mai interesant și mai util pentru creier. Citind textul, îl vizualizați în cap, de proiectare, petrece de lucru mentale grave. Și apoi puteți compara opiniile dumneavoastră și modul în care a văzut regizorul.
 • Începeți chiar astăzi. Nu spera luni, de Anul Nou, vacanță. Chiar astăzi să ia cartea în mână și începe citirea. Cunoașterea nu sunt de prisos, de gândire de lucru este de noi conexiuni neuronale.

Și amintiți-vă că mulți oameni de știință, profesori, laureați ai Premiului Nobel sunt longevivi. Poate pentru ca creierul lor este în mod constant în căutarea pentru unul nou, învață noi și explorează. Iar lectura este cea mai accesibilă versiune a acestui creier de formare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: