Desenul Duma: Ce este și cum să se dezvolte?

Desenul Duma: Ce este și cum să se dezvolte?

Expresia „daune daune” în majoritatea oamenilor moderni sunt asociate ferm cu detectivul legendar Sherlock Holmes. Caracterul celebru creat de Great Arthur Conan Doyle, a folosit cu îndemânare câteva tehnici care au primit un nume comun – DUMA DESTERS. Acest produs nu a fost fascinat de mai multe ori și de fiecare dată când directorii arată această abilitate de detectiv într-un mod nou.

Tehnologiile moderne permit vizualizatorului să se potrivească literalmente în creierul detectivului. Și, prin urmare, după ce a arătat ultima versiune în limba engleză a seriei cu Benedict Cumberbetch, milioane de oameni din întreaga planetă au fost interesați de titlu.

Ce este?

Palatele minții – O metodă specială de memorare a informațiilor descrise chiar și la epoca noastră în manualul „Retorica pentru Gernenia”, autorul căruia este necunoscut. Această metodă are mai multe nume. Este adesea menționată ca metodă de Cicero, prin metoda locurilor sau a metodei locusului din locusul latin – locația.

În orice caz, tehnica este utilizată pentru a îmbunătăți memoria. Prin urmare, metoda este cunoscută și încă sub același nume – palatul memoriei.

Cum de a crea?

Putem crea în mod independent propriul palat de memorie, introduceți sau este supusă numai astfel de minți luminate, cum ar fi Sherlock Holmes? Specialiștii susțin că mnemotechnics sunt disponibile pentru toată lumea. Construieste palatul de memorie și să învețe cum să-l utilizați nu este mai rău decât detectiv genial poate orice. Principalul lucru este dorința și răbdare.

Adevărat, opinii cu privire la modul exact în cazul în care palatul este ridicat, divergente. Unii cred că trebuie să fie cu siguranță fondată într-un cadru familiar – într-un apartament sau chiar numai într-o cameră separată. Alții cred că palatul prețuit trebuie să fie creat de la zero, de la foaie pur. Este necesar să se construiască un complet nou spațiu în imaginație, de exemplu, un castel medieval.

Susținătorii setarea de obicei se asigura că cel mai descenant dintre toate neajunsurile minții va aranja de-a lungul unui traseu de stradă bine-cunoscut, de exemplu, pe drumul de la domiciliu la locul de muncă. Unii pentru a crea a le folosi la locul de muncă lor, clubul favorit, muzeu sau chiar biserici. În orice caz, acest lucru va ajuta să stăpânească secretele mnemonice (un set de tehnici pentru memorarea informațiilor necesare).

Unul dintre cele mai simple și, prin urmare, potrivit pentru începători, este considerat palat de memorie, creat în dormitorul său propriu. În ea vă conectați la fiecare colț de. Cu toate acestea, pentru a crea în ea „realkov” este necesar să intrați într-un cadru familiar ca și cum ar fi re-.

În continuare, se determină locul în ea, în cazul în care veți posta mental informațiile de care aveți nevoie. Aceste locuri pot fi tremore, noptieră, pernă, spătar, oglindă și așa mai departe. Crearea „camioanelor” este asemănătoare meditației, multe sunt închise pentru acest ochi, folosesc muzică relaxantă. Trebuie să trecem mintal prin locul selectat pentru crearea de „etichete” de mai multe ori. Amintiți-vă că există toate detaliile și numai atunci puneți informații acolo.

Citește mai mult  Cine este un manager de credit și ce responsabilități efectuează?

Cu cât ai învățat palatul tău, cu atât mai bine în viitor, aceasta va ajuta memoria. Dacă doriți, puteți umple palatul cu alte solicitări – mirosuri, de exemplu,. De asemenea, este recomandat să îl trageți în toate cele mai mici detalii, să discutați cu prietenii. Și numai atunci puteți plasa în mod fiabil informațiile necesare acolo.

Bypass posesiunile dvs. abstracte de fiecare dată când aveți nevoie în aceeași ordine. Care este, strict în sens orar sau invers. Dacă ați ales strada pentru „etichete“, apoi pune o singura rută. Și începe întotdeauna din același loc. Deci, procedați.

  • Fiecare amintiri din palatul dvs. virtual trebuie să fie stocate sub forma unui anumit subiect. De exemplu, să nu uitați de întâlnirea cu o persoană nouă, puteți să vă închideți fotografia din capul patului. Apropo, celelalte „noduli” pot fi fixate aici.
  • Se recomandă împărțirea spațiului imaginar în mai multe zone, Fiecare există un loc pentru patru sau cinci amintiri vizuale.
  • Dacă în camera dvs. există două rafturi absolut identice, atunci numai unul poate fi folosit pentru a stoca informații. Repetați în acest caz că este mai bine să împiedicați confuzia.
  • Mergem mai departe la palatul tău. Dacă ajungeți la magazin în planurile dvs. a doua zi, puteți crea, de asemenea, o listă de achiziții utilizând „Dash”. Poziționați mental produsele necesare pe pernă, de la noptieră, rafturile și așa mai departe, dacă doriți, adăugați mirosul, culoarea, muzica, bine sau imaginați-vă cum caseta de ouă a căzut de pe masă și laptele a izbucnit pe tastatura calculatorului. Apoi vine la magazin și revenirea mental la „Dash“, nu vă uitați cu siguranță să cumpere ouă și lapte. Lista achizițiilor este, desigur, nu cea mai stralucita idee de a utiliza o astfel de metodă de memorare, în supermarket, probabil, este mai ușor de utilizat lista de obicei scrise de mână sau înfundate în telefon, dar aceasta este o mare oportunitate pentru nou-veniți pentru a încerca abilitățile de control al palatului de memorie.
  • Experiența va veni să folosească abilitățile în situații mai importante, cum ar fi trecerea examenului sau de testare, vorbind cu o prelegere și așa mai departe. Prin adăugarea fiecărui element, du-te în jurul valorii de propriile mele posesiuni din nou și din nou, astfel încât să nu pierdeți niciun detaliu. Doar astfel încât să puteți recrea imaginea inventat în capul pe prima solicitare. Deci, va fi mai ușor de a crea, și apoi reproduce o serie asociativă.

Experții spun, dacă doriți și de a folosi palatul de memorie în mod corespunzător, puteți „scor“ în propria memorie de până la o mie de numere de telefon sau cuvinte ale unei limbi străine.

Cum se dezvoltă?

Deci, cum să creeze și să intre în palatul de memorie, ne-am dat seama. Dar, ca orice structură, „pags“ dvs. necesită îngrijire. Nu uita sa vizitezi bunurile. Face astfel de programe de antrenament locus, sau ca acestea sunt adesea numite –plimbari mentale sau mentale, în mod regulat, petrec cel puțin 15 minute pe zi în ele, chiar dacă nu ai nimic de adăugat la situația existentă acolo. Așa că ne antrenăm creierul nostru, și ca rezultat și inteligență.

Citește mai mult  Ce întrebări sunt de obicei solicitate pentru un interviu și cum să le răspundeți mai bine?

tehnici de memorie

Pentru a aminti mai bine obiectele-amintiri plasate în „parses“, există mai multe tehnici. Cu ajutorul lor este ușor de reținut cuvinte străine complexe, numerele și datele necesare, meniu pentru o cină festivă. În general, metoda Loki poate fi util pentru oricine – de la o gospodină de a magnat financiar. Iată câteva secrete care te vor ajuta sa-l maestru.

vizualizare digitala

Pentru a aminti numerele, de asemenea, au nevoie pentru vizualizarea. Și chiar imagini șocante vor fi potrivite. Experții spun că sunt chiar mai eficiente decât neutre emoțional. De exemplu, trebuie să vă amintiți numărul 128 – imaginați-vă o unitate în formă de lance, două în formă de lebădă, și apoi imaginați-vă cum o lovitură se raspandeste pasărea imediat la opt piese. În mod brutal, dar crede-mă – numărul 128 va rămâne în memorie pentru o lungă perioadă de timp.

Să presupunem că aveți nevoie să vă amintiți numărul 194102. Ar trebui să fie împărțită în mai multe părți: 1941 – anul de la începutul războiului, 02 – numărul de telefon al poliției. Puteți vizualiza fiecare număr: 7 – ax, 0 – Roată, 8 – Omul de Zăpadă și așa mai departe.

Altă opțiune. Ai nevoie să nu uitați să îl felicit pe 12 ianuarie mama miresei ta. Imaginați Ostapul lui Bender din „12 scaune” ILF și Petrov. Da, cea mai lungă eșarfă în sine, dar în cea mai recentă formă, imediat după sărbătorile de Anul Nou. Amintiți-vă ziua de naștere a viitorului soacru? Se pare că nu o veți uita, indiferent de ce se întâmplă.

Conversie

Această metodă este foarte potrivită pentru învățarea limbilor străine. În limba turcă, cuvântul „sare” este consonant cu cardul nostru „Tuzu”. Pentru o mai bună memorizarea, am pus cutia cu sare cu semnul Ace pe raft, întârziere atenția asupra acestui design mintală pentru cel puțin 5 secunde și lăsați-l acolo până are nevoie de informații. De îndată ce acest colț în lumea abstracțiilor va trebui să fie eliberat, memoria noastră va face ușor și fără regrete. Întotdeauna cu ușurință o parte cu informațiile care au încetat să mai fie necesar și important pentru noi, de aceea informațiile pe care nu le folosesc în viața de zi cu zi sunt atât de ușor uitate.

Apropo, se poate întâmpla și fără voia ta. Dacă lăsați posesiunile în capul meu nesupravegheat pentru o lungă perioadă de timp, acestea vor dispărea în curând sau, pur și simplu vorbind, cum ar fi mușchii fără antrenament atrofie. Deci, dacă vă decideți să creați propriul palat, atunci ai nevoie pentru a vizita și să o actualizeze în fiecare zi.

Acest lucru ar trebui să fie un obicei util. De-a lungul timpului, zona sa poate fi extins la fel de mult ca și fantezia ta va permite.

Simbolizare

Există astfel de simboluri, care sunt consacrate în mintea celor mai mulți oameni. Oamenii înșiși nu au mai gândit la crearea de teste de conștiință. De exemplu, broasca testoasa pentru cea mai mare este asociat cu încetineală, Crucea Roșie – cu asistența medicală, o silepter și coroană – acestea sunt simbolurile puterii. Pentru o mai bună amintiți-vă acest lucru sau că informațiile, să vină cu un simbol corect potrivit pentru ea și pune-l pe locul tau liber în palatul meu de memorie.

Citește mai mult  Cine este un astfel de merchandiser de afaceri și ceea ce face el?

Simbolurile se vor gândi cu ușurință ușor și ușor, pe prima dvs. cerință pentru a juca o anumită informație.

Fapte interesante

Conform unor date, metoda Locus a inventat un vechi poet grec Simonide, care a trăit de la 556 la 468. BC. Potrivit legendei, el a rămas singurul care a supraviețuit după prăbușirea clădirii, unde a văzut cu tovarăși și nu numai. Când a fost rugat să identifice morții, el a făcut-o fără multă dificultate, doar amintindu-se, la ce loc stătea pe masă în fața catastrofei.

Potrivit altor date, primele desene ale minții create în capul lor de retorică a vrăjitorilor încă în Roma antică. Pur și simplu nu au avut de ales. Vorbitorii romani nu aveau dreptul să folosească înregistrările în timpul discursurilor lor. Și, prin urmare, a început să utilizeze o astfel de metodă pentru a memora numeroasele fapte. În acele vremuri îndepărtate, spectacolele spectacolului nu au fost reglementate și au durat câteva ore.

Astăzi, campionatele de memorare sunt ținute în lume. În timpul acestor competiții, participanții își amintesc mai mult de o sută de cuvinte literalmente pentru momente pentru una până la două secunde. Unul dintre cei mai cunoscuți campioni ai unor astfel de turnee – Autor englez al cărților de dezvoltare a cărților Dominic O’Brien. În 2002, a stabilit o înregistrare impresionantă, amintindu-și o secvență de 2 808 de cărți, privindu-se la fiecare dintre ele o singură dată.

Ce puteți, puteți încerca să aflați chiar acum – Începeți să vă construiți palatul de memorie. Îmbunătățirea în acest caz va ajuta la numeroase articole și cărți emise pe această temă. Dar nu uitați – trăim în epoca tehnologiilor informatice, când Sherlock, Sherlock, a venit să înlocuiască vechiul sherlock bun, cu deducerea sa, cu mintea controversată.

Palatul de memorie poate fi, de asemenea, construite prin metode inovative – cu ajutorul unui calculator, a reveni acolo și ordine de schimbare acolo când este mulțumit. Modelul și experiment.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: