Exercitii pentru creier si memoria unei persoane în vârstă

Exercitii pentru creier si memoria unei persoane în vârstă

Nu este un secret că, odată cu vârsta la bărbați și femei, memoria este redusă în mod semnificativ. Primul lucru care are loc într-o astfel de situație a este o farmacie si o gama larga de medicamente ale căror producători susțin că remediul lor va ajuta cu siguranță îmbunătăți memoria. Dar nu se grăbesc să mănânce grievors tablete, pentru că în loc să vă puteți folosi metode blânde.

Cauzele problemelor

Deteriorarea memoriei la persoanele în vârstă de – fenomenul este absolut normal, fiziologic. Aceste caracteristici ale dezvoltării memoriei cu leziuni ale creierului legate de vârstă, tulburări organice sau boli neurologice sunt conectate.

Neatentiei rude, prieteni, colegi, nemulțumirea față de ei înșiși și viața lor, oboseala acumulata – toate acestea pot afecta memoria.

Și acest lucru nu trebuie să se întâmple în vârstă, în anii 70. Memoria poate deveni rău și într-o vârstă foarte de lucru. Cine nu a trebuit să meargă la bucătărie, amintiți-vă de ce am ajuns acolo, la toate? Iată câteva caracteristici ale situațiilor care sunt considerate permise în vârstă solidă.

  • Din ce în ce, vă petreceți timpul în căutarea de lucruri de utilizare de zi cu zi, cum ar fi ochelari sau cheile de la apartament.
  • Intrarea în camera, baie sau în bucătărie, aveți nevoie de ceva timp să-și amintească ce ai venit aici.
  • Cu dificultate vă amintiți numele și prenumele prietenilor, confunda numele copiilor, nepoti, vecini.
  • Vi se confruntă cu dificultăți semnificative atunci când încercați să-și exprime cu voce tare ceea ce vrei. Problemele apar cu selectarea operațională a cuvintelor dorite să prezinte gândurile.
  • Ai pierdut rapid informațiile pe care tocmai l-ați primit de la eliberarea de știri, citiți un articol sau o carte.

Dacă se întâmplă acest lucru în mod periodic, de data asta e să se gândească la modul de a evita sau de a reduce numărul de astfel de „eșecuri“, în memoria. Varsta imbatranire celulele creierului inevitabil. Dar în puterea noastră a minimiza consecințele încălcărilor.

Principalele modalități de a îmbunătăți memoria

Start Să cu faptul că șeful ar trebui să fie în mod constant ocupat. Pentru a salva memoria, avem pur și simplu nevoie de o activitate mentală constantă. Ei bine, dacă o persoană continuă să lucreze și, dacă nu, atunci este doar necesar să luăm ceva. Deci, ce fel de „jocuri mintale” sunt oferite pensionarilor?

Cel mai simplu și mai accesibil – Mai mult citit. Ajutați bine Jocuri de șah sau dame. Dacă nu aveți pe nimeni să răspândiți lotul, puteți găsi un adversar virtual pe Internet. Astăzi, astfel de jocuri pot fi jucate în spațiu virtual. Acesta va contribui la îmbunătățirea și Abilități de menținere a computerului, care este foarte important după o anumită vârstă, de exemplu, pentru persoanele de vârstă de 60 de ani și mai în vârstă.

În multe regiuni există cursuri speciale de calculator, unde pensionarii sunt instruiți gratuit. Ei bine, dacă nu vă place tehnologia modernă, este timpul să faceți creativitate. Muzică, desen, cântând, tricotat – Toate acestea pot ajuta la restabilirea memoriei. Există și alte metode. Să ne locui pe unele dintre ele mai în detaliu.

Învățând limbi străine

Toată viața mea a visat de a vorbi în limba lui Shakespeare sau, întorcându-se dintr-o stațiune străină, a decis să studieze limba locuitorilor țării lor iubit și tot nu aveau timp? Pensiunea vârstă – perioada optimă pentru punerea în aplicare a dorințelor prețuite. Acest lucru și memorie va ajuta să se stabilească, și să obțină noi impresii. Experții au efectuat un studiu și a concluzionat că Astfel de clase de tineret prelungesc, de ajutor în direct fără a ține cont de vârstă pașaport.

Unii oameni au o vârstă de pensionare, succesul în învățarea unei limbi străine apar mult mai repede decât studenți și elevi. Apropo, în unele orașe, de asemenea, există cursuri gratuite pentru cei care sunt pentru … Există, desigur, și cursuri plătite în școli private de limbă. Da, și pe internet puteți găsi multe oferte de învățare online din orice limbă a lumii.

Și dacă vă place mare și puternic ruși, atunci se va potrivi un alt antrenament pentru creier.

Rezolvarea cuvintelor încrucișate

Oamenii de știință britanici susțin că un astfel de tip de activitate întinerește creierul. Profesorul Ian Robertson de la Tiniti College, situat în Dublin, asigură că decizia integrame și sarcini logice îmbunătățește circulația cerebrală care Efectul este destul de comparabil cu efectele exercițiului și de utilizarea neurostimulatorilor. El și colegii săi spun că oamenii care cheltuiesc în mod regulat cuvintele încrucișate și respinși, mai puțin suferă pierderi de memorie.

Soluția de sarcini logice

Același lucru se poate spune despre rezolvarea diferitelor sarcini logice. Le puteți găsi în orice chioșc librărie, ziare, în cele din urmă, pe întinderi de aceeași Internet. În cazul în care cel puțin zece minute pe zi, să plătească sarcini logice care vizează formarea unei gândiri figurativ, inteligenta, memorie, acest lucru va ajuta in cel mai scurt timp posibil pentru a îmbunătăți potențialul de memorie cu aproximativ 25%.

Alte optiuni

Există și alte tipuri de creier de formare pentru persoanele în vârstă și nu numai o persoană în vârstă. Printre ei: memorând poezii pe de rost, și, dacă nu ca o poezie – se ocupă cu studiul prozei. Nu vreau să memoreze, există și alte modalități și metode de memorie de tren. De exemplu, toată lumea este familiar Joc în orașe, nume, cuvinte. Aceasta este o experiență mare pentru creier.

Îmbunătățirea memoriei este o sarcină globală, care necesită nu numai o pregătire specială. Avem nevoie de hrană echilibrată, somn și modul de petrecere a timpului liber, plimbari in aer liber, vitamine. Diverse timpul liber. Asigurați-un program de clase, cum face acest lucru pentru lecții școlare. De exemplu, luni este o soluție la problema de logica, marți și joi – o limbă străină, un mediu – desen și așa mai departe. Lucrul principal Nu vă lăsați să fie leneș la creier.

Specialiștii în domeniul gerontologiei da alte sfaturi, cum să vă îmbunătățiți memoria. Printre ei – extinderea Lexicon. Încercați în loc de cuvinte uzuale de a utiliza în comunicarea cu sinonimele acestora. Un alt sfat – Start în viața de zi cu zi de a utiliza nu numai mana de lucru, dar, de asemenea, un alt. Dacă ai dreptate, atunci începe cel puțin, uneori, fac ceva cu mâna stângă. Acest lucru contribuie, de asemenea, la dezvoltarea memoriei. De exemplu, scrie văzut sau auzit în formă de prezentare. Deci ai aranja imediat două antrenamente pentru creier, în același timp,.

Uita-te la concerte de inspirație, în teatre, muzee și expoziții. Și asigurați-vă că pentru a le distribui. Cu cât vorbești despre impresiile, cu atât mai mult te antrenezi memoria. Nu vă fie frică să renunțați la obiceiul de a merge la magazin doar unul scump, schimbați rutele.

Apropo, timpul de realizare a unei lecții zilnice este, de asemenea, recomandat să se schimbe periodic. Seara, spuneți cu voce tare tot ce ți sa întâmplat pe zi.

Recomandări

Ce aveți nevoie de capul nostru pentru a reduce uitarea? Principalul lucru este un vis sănătos. De la opt la nouă o zi pe zi, o persoană sănătoasă ar trebui să petreacă într-un vis. Insomnia contribuie la încălcarea memoriei chiar la o vârstă fragedă. Importante și plimbări în aer liber. Lăsați-i să meargă la obiceiul zilnic. Este recomandabil să ieșiți pe stradă de două ori pe zi – dimineața și seara. Acest lucru va ajuta la locul de muncă nu numai creierul, ci și întregul organism ca întreg.

Evitați situațiile stresante și în nici un fel preavel. Nici mental, nici fizic. Aranjați o pauză în orice lucrare. Și nu ignorați dreptul dvs. la concediu. Toți banii lumii nu vor câștiga, ci să piardă în lucrări și se referă la capacitatea de a medita și de a vă aminti destul de posibil.

De asemenea, întâlniți educația fizică. Chiar și exerciții fizice simple stimulează circulația sângelui creierului. Se potrivește cu această rulare. Dar, înainte de a juca sport, asigurați-vă că consultați un specialist medical și aflați ce se potrivește cantitatea de încărcături.

Ei bine, unde fără nutriție sănătoasă! Întoarceți-vă în dieta dvs. utilă pentru minte. În meniul pentru creier ar trebui să fie spanac, broccoli, roșii, nuci, miere, pește gras. Infuziile terapeutice nu intervin. Bine ați venit fructele Rowan, rădăcina ginseng, lemongrass. Eficacitatea acestor fonduri de medicină tradițională a fost mult timp confirmată de experți.

Nu scor cap informațiile inutile. Amintiți-vă opțional datele de naștere ale tuturor prietenilor, cunoștințelor și rudelor de inimă. Pentru a face acest lucru, există calendare și notebook-uri speciale.

Pune-le în date importante pentru tine, și o parte din memoria mea liber de informații inutile. Nu suferă în magazine, reflectând, nu uitați ce să cumpere. Înainte de a merge la cumpărături, a scrie o listă a hârtiei necesare necesare. Aceleași se referă la onorariile pentru o excursie la stațiune sau pentru țara iubită.

Și, desigur, chat mai mare. Mai mult timp iti petreci timpul, vorbind cu oamenii, și nu în tăcere în patru pereți, cu atât mai puține probleme de memorie va avea. Ei bine, în cazul în care serile reci de iarnă nu vor să iasă, șederea la domiciliu, dar nu te închis. Invitați persoane, vorbesc cu amicul vechi prin telefon sau de a aranja un apel video on-line. Și apoi, în viața ta nu va fi momente mult mai fericite, care vor rămâne în memorie pentru o lungă perioadă de timp.

După cum vine în celebrul cântec, „starea de spirit bună, nu va lăsa mai mult decât tine“. Și atitudinea pozitivă, apropo, este, de asemenea, foarte importantă pentru a păstra tineretul sufletului, trupul și, desigur, creierul. La urma urmei, toată lumea știe că hormonii de stres sunt capabili să conducă nu numai deteriorarea memoriei, ci și la apariția unui spectru mare de boli psihosomatice.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: