HR-manager: cine este și cum să învețe?

HR-manager: cine este și cum să învețe?

Dacă acorde o atenție la posturi vacante de actualitate pe Internet, centre urbane și ocuparea forței de muncă pe panourile informative, atunci puteți nota faptul că una dintre cele mai populare specialități și cerute este managerul de recrutare (HR-manager). Cu toate acestea, nu toată lumea știe ce un specialist similar este angajat în care cerințele pentru aceasta sunt prezentate și ceea ce este inclus în instruirea oficială a angajatului. Astăzi vom vorbi mai multe despre ea.

Caracteristicile profesiei

Manager de resurse umane – Acesta este un specialist care este implicat în selectarea personalului pentru întreprindere. Numele profesiei a venit la noi din limba engleză, în cazul în care HR (sau Resurselor Umane) este literalmente tradus ca „resurse umane“. O astfel de decodare imediat lasă să se înțeleagă fiecare decât un muncitor similare.

In general vorbind, Această profesie a apărut pentru prima dată în Occident. Cu toate acestea, în prezent o astfel de poziție este un popular în țara noastră, precum și pe întinderi CSI. HR-manager este un angajat al departamentului de personal, activitatea sa este de a optimiza procesul de selecție a angajaților. În plus, managerul de resurse umane este responsabil pentru gestionarea, formarea și dezvoltarea personalului. În ciuda faptului că în întreaga lume, această profesie era cunoscută în secolul al XIX-lea, nevoile de vârf din specialiștii acestei industrii au scăzut în 2000. De atunci, specialitatea a câștigat o mare popularitate în rândul solicitanților.

Până în prezent, managerul de resurse umane la întreprindere poate acționa Specialist al unui profil larg sau specializați în regiunile mai înguste, De exemplu, să se angajeze numai prin recrutare, doar învățând, numai prin munca de birou și t. D. În același timp, acele responsabilități care vor fi incluse în fișa postului angajatului depind total de o anumită întreprindere și autorități. De exemplu, companiile mici angajează adesea un singur manager HR, care este independent responsabil pentru toate procesele. În timp ce în întreprinderile internaționale mari există departamente uriașe de personal, în care fiecare specialist are o zonă de activitate clar definită și destul de îngustă.

În plus, managerul de resurse umane nu poate fi un lucrător angajat, poate îndeplini funcțiile consultantului, astfel încât să servească simultan mai multe întreprinderi sau să-și creeze propria firmă de personal cu un număr mare de angajați subordonați.

Responsabilități și funcții

Specialist în personal (indiferent dacă funcționează la întreprindere sau este un consultant independent), trebuie să efectueze o serie de sarcini specifice. Înainte de angajare, ar trebui să fie găsită la angajator, Ce taxe specifice pentru specialistul HR sunt prevăzute de această instituție decât este angajată zilnic și ce funcționalitate se desfășoară numai în cazuri speciale. De asemenea, este important să aflați dacă un asistent sau un secretar va fi la dispoziție dacă puteți face anumite sarcini de la distanță. După aceea, asigurați-vă că vă apreciați competențele pentru a înțelege cum vă veți ocupa sau nu.

Citește mai mult  Nerespectarea unui candidat după intervievarea: cauze și modalități de alertă

Este evident că Lista atribuțiilor oficiale ale managerului HR poate fi modificată în funcție de locul specific de muncă. Dar, în același timp, unele funcții rămân standard. Ia în considerare câțiva dintre ei.

Drept

Aceste îndatoriri trebuie să îndeplinească fiecare manager HR.

Formarea politicii de personal

Manager de resurse umane – Aceasta este o persoană care este implicată în furnizarea personalului unei anumite organizații. În consecință, responsabilitățile sale directe includ dezvoltarea metodelor, metodelor și principiilor pentru găsirea celor mai buni specialiști. În care Ofițerul de personal nu ar trebui să se bucure doar de toate cele mai noi și tehnologice realizări din acest domeniu, dar și-au învață subordonații săi.

Astfel, în întreprindere puteți crea o politică unitară de căutare a noilor angajați, ceea ce va atrage numai cei mai experimentați specialiști și cu înaltă calificare.

Căutați și cadre de angajare

În cazul în paragraful precedent este valoarea strategică și teoretică, căutarea și cadrele de angajare sunt practici curate. În același timp, astfel de activități constă dintr-un număr mare de etape și pași suplimentari. Deci, de exemplu, mulți sunt angajate în căutarea activă pentru cadrele de pe internet, altele – anunțuri loc și așteptați pasiv pentru feedback-.

Dezvoltarea unui sistem de amenzi și a remunerației

În scopul de a lucra cu atenție la locul de muncă, disciplinat și a îndeplinit toate funcțiile lor în mod activ, este important să aibă grijă de, Pentru a prezenta un sistem clar definit de amenzi și a remunerației. În același timp, în procesul de angajare, angajații trebuie să li se spună fiecărui candidat. De exemplu, pentru dedicarea sistematică și încălcări ale programului de lucru, amenzile pot fi atribuite, iar pentru overfulfing planul – remunerare.

Îmbunătățirea abilităților personalului

Unul dintre domeniile de responsabilitate ale lucrătorului de personal – Această educație și dezvoltarea angajaților companiei. Pentru a face acest lucru, se recomandă organizarea de seminarii, training-uri, conferințe, cursuri de master și alte evenimente în mod regulat, ceea ce va spori calificările angajaților societății, respectiv, va crește performanța lor și afectează în mod pozitiv profitul organizației.

Adaptarea noilor angajați

Angajarea unui specialist într-o poziție nu este singura sarcina a managerului de resurse umane, cu privire la această lucrare nu se termină. Angajat al departamentului de personal trebuie să se asigure că noile angajaților se adapteaza bine la noile sale îndatoriri, înțelege și, de asemenea, caracteristicile culturale ale biroului.

motivaţional de lucru

Fiecare manager HR trebuie să lucreze activ la motivația angajaților săi. Poate fi atât întâlniri și seminarii specializate și spectacole pe locurile de muncă și întâlnirile.

O astfel de activitate motivațională este importantă în ceea ce privește formarea unei echipe holistice, care funcționează pentru un rezultat general și încearcă să atingă un singur scop.

Adiţional

În același timp, există unele sarcini care sunt efectuate numai dacă sunt făcute toate cerințele de bază.

Monitorizarea pieței forței de muncă

Monitorizarea pieței de lucru ajută managerii HR Evaluați numărul de solicitanți pentru o poziție sau altă poziție, popularitatea diferitelor profesii, precum și dinamica economică și socială generală din țara noastră. În acest sens, ele pot ajuta în continuare autoritățile să formeze salarii, precum și consiliere pentru a angaja un specialist care poate beneficia de asistență de neprețuit întreprinderii.

Citește mai mult  Cine este un promotor și cum să devină?

Elaborarea contractelor de muncă

Activități similare cad pe umerii personalului personalului în cazul în care nu există nici un departament juridic, cu drepturi depline la întreprindere. Acest lucru este mai mult despre companii mici. Dacă te-a lovit această situație, atunci Trebuie neaparat familiarizat cu cadrul de reglementare care să reglementeze chestiuni similare.

Livrare

În ciuda faptului că munca de birou nu este principala responsabilitate a managerului de recrutare, această sarcină poate fi realizată de către acest angajat special. De aceea De multe ori angajatorii necesită cunoștințe destul de largă de personal în diverse domenii.

Astfel, înainte de a fi dificil de a găsi un manager de resurse umane, este important să citiți cu atenție fișele de post pe care autoritățile vă oferă, în mod obiectiv și să evalueze competențele dumneavoastră.

Cerințe

Până în prezent, mulți angajatori desemna în legătură cu managerii de resurse umane professandard definite, adică, cerințele din ceea ce acest specialist ar trebui să știe și să poată să știe. Deci, în primul rând, un astfel de standard include o educație. Specialist în selectarea personalului trebuie să aibă în mod obligatoriu studii superioare. În același timp, în unele cazuri, educația poate fi necesară în specializare specifică, dar în conformitate cu regula generală, educația ar trebui să fie în domeniul jurisprudenței sau a economiei. În care nu este suficient pentru a avea o diplomă, trebuie să aibă cunoștințe sistemice și de a îmbunătăți în mod constant ca specialist.

competențe și abilități profesionale sunt ceea ce managerul de resurse umane este apreciat în primul rând. Așa cum este descris mai sus, acest specialist realizează un complex destul de mare de muncă la întreprindere, în timp ce numai principal, dar, de asemenea, responsabilități suplimentare pot fi localizate pe umerii săi. De aceea, cu atât mai multe competențe specialistul are, cu atât mai bine.

În plus, pot fi afișate revendicările privind experiența de muncă. Deci, tinerii profesioniști care tocmai au absolvit de la universitate, sunt destul de rare, pentru a lua această poziție datorită faptului că acesta este asociat cu o mare responsabilitate și într-o anumită măsură, este o orientare.

Acesta este motivul pentru care mulți manageri cere solicitantului să aibă experiență (în timp ce, de preferință, în poziții de conducere).

Ce ar trebui să aibă calități?

În plus față de cerințele descrise mai sus, este foarte important ca specialistul personalului să aibă o serie de caracteristici și caracteristici personale care să-l ajute în activitate profesională și o creștere a carierei.

Printre calitățile personale care ar trebui să fie inerente fiecărui manager HR, puteți selecta următoarele:

  • Autorizolarea (adesea lucrarea personalului nu este controlată zilnic, deci este necesar să se realizeze în mod independent rezultatele)+
  • Dorința de auto-îmbunătățire (profesia este modificată în mod constant, deci trebuie să urmați toate tendințele noi)+
  • Comunicarea (în cadrul procesului de lucru, un specialist trebuie să comunice cu un număr mare de persoane, ceea ce va fi dificil pentru un introvertit sau o persoană cu un caracter închis sau timid)+
  • Creativitatea (recrutarea personalului este un loc de muncă destul de creativ care necesită abordări non-standard și originale)+
  • Rezistența la stres (munca este asociată cu o încărcătură emoțională mare)+
  • Atenție (pentru a alege cel mai potrivit angajat în poziție, trebuie să acordați o atenție deosebită detaliilor).

În același timp, atunci când completați CV-ul, încercați să fiți cel mai deschis și mai sincer, nu vă înfrumusețează caracterul și nu rescrieți șabloanele găsite pe Internet.

Educație și formare avansată

Pentru a deveni un manager al managerului de recrutare, trebuie să obțineți o educație superioară la universitate. În același timp, este posibil să se studieze într-o varietate de specialități: Management, economie, sociologie și t. D. În acest caz, ar trebui să alegeți exact direcția de pregătire care va fi la fel de interesantă pentru dvs. ca fiind personală. Este de dorit să se acorde preferință prestigioasă universităților mari, care sunt situate în orașele mari și se bucură de autoritate între angajatori. Cu toate acestea, în cazul în care este imposibil de a vizita o astfel de universitate, puteți afla în provincia. Oricum, trebuie să aveți o diplomă cu estimări ridicate.

Citește mai mult  Au supraviețuit profesii pentru fete

În același timp, nu fi supărat dacă nu ați primit cunoștințe aveți nevoie pentru a lucra la universitate. Puteți învăța de la managerul HR sau de asistentul său de la zero datorită recalificării profesionale. Deci, astăzi există un număr foarte mare de diverse cursuri, training-uri și cursuri de master care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți calificările, pentru a deveni un specialist competent, popular și competitiv.

Carieră

HR Cariera poate începe și de a dezvolta în mai multe moduri. De exemplu, este de multe ori experți care au lucrat deja în poziții de conducere vin la funcția de lucrător personal: Ei au experienta de recrutare a personalului, precum și de gestionare a angajaților subterane în grad. Pe de altă parte, puteți începe drumul ca un asistent sau asistent HR-manager. În acest caz, veți avea o orientare profesională clar definit încă de la începutul carierei tale.

În același timp, așa cum sa menționat deja mai sus, HR-manager nu își îndeplinește în mod necesar rolul unui angajat. De foarte multe ori, astfel de experți câștigă experiență în întreprindere, și apoi du-te la afaceri de consultanță, organizarea de IP-uri sau de a deschide propriile firme. În acest caz, alegerea unei anumite căi depinde numai de tine personal, de la dorințele și oportunitățile.

Salariul specialistului de recrutare este situat într-o gamă destul de largă: Acesta poate fi minim să fie de 10-15 de mii de ruble, iar suma maximă – aproximativ 100 de mii de ruble. În același timp, multe companii își plătesc angajații UNONONONKOVO: Unii primesc un salariu strict definit, în timp ce altele sunt o taxă procentuală (de exemplu, în funcție de numărul de posturi vacante închise).

Așa că am reușit să ne asigurăm că HR-Manager este o profesie destul de populară pe piața modernă a forței de muncă. În același timp, ar trebui să se țină cont de: pentru a deveni un profesionist foarte calificat, este necesar să avem o cantitate mare de cunoștințe speciale, precum și un număr suficient de abilități și abilități profesionale. Personalul este specialistul care ar trebui să învețe în mod constant și să-și sporească profesionalismul. În caz contrar, munca ta va fi ineficientă și nu va aduce beneficiul întreprinderii în cazul în care lucrați.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: