Îmbrăcăminte de lucru pentru bucătari: caracteristici, soiuri, subtilități de selecție

Îmbrăcăminte de lucru pentru bucătari: caracteristici, soiuri, subtilități de selecție

Cook este un angajat al unei unități de catering, deci nu ar trebui să se pregătească doar bine, dar are și un aspect impecabil. Pentru a face acest lucru, există o uniformă specială, care este confort caracteristică și practică și este, de asemenea, capabilă să protejeze produsele utilizate în gătit de contaminare. Cu privire la particularitățile hainelor de lucru pentru bucătari, principalele sale tipuri și reguli de alegere, să vorbim în articolul nostru.

Particularități

Principalele cerințe pentru îmbrăcămintea de lucru pentru bucătarul pot fi numiți Curățați, confort și securitate. Toate aceste caracteristici ar trebui să aibă. La fel ca atunci când aleg, este necesar să se ia în considerare ușurința de mediu a materialelor de producție. Bucătari lucrează în condiții umede și destul de mari la temperaturi, astfel încât țesăturile sintetice nu sunt deloc potrivite pentru astfel de lucrări. În plus, rezistența la uzură a salopetelor. Formularul de lucru trebuie să fie șters aproape zilnic, dar nu ar trebui să se reflecte în aspectul său. Unii reprezentanți ai acestei profesii sunt considerați foarte importanți că nu are nevoie de fier.

Trebuie remarcat faptul că postul de bucătar nu va costa, fără apariția de pete pe haine. Acest fapt poate necesita impactul detergenți agresivi, care va ajuta la eliminarea poluării.

Materialele de calitate trebuie să fie bune pentru a transfera contactul cu ele. Și diverse tipuri de expunere mecanică sunt posibile, astfel încât densitatea și forța de îmbrăcăminte este foarte importantă.

Pentru ceea ce este folosit?

uniforme de gătit este conceput pentru a se asigura că activitatea dală a fost confortabil și sigur pentru proprietarul său. De aceea Regulile purtarea acesteia sunt indicate în regulile și normele sanitare (SanPine). În plus, unii consideră salopete pentru bucătari de o aderență inutilă a angajatorilor sau a organismelor de control. Trebuie spus că o astfel de poziție este o eronată. Uniform ajută să se conformeze standardelor sanitare și de curățenie la locul de muncă. Cu aceasta, este eliminată prin introducerea tot felul de poluare, cum ar fi părul și sudoare. Purtarea aceasta nu trebuie doar să gătească, dar toți ceilalți lucrători de bucătărie. Aceasta este o parte integrantă din reputația unității, deoarece afectează sănătatea vizitatorilor și esteticii sale, precum și gustul de feluri de mâncare servite.

În ceea ce privește confortul, este de asemenea dificil să se argumenteze cu acest element. În cazul în care forma este fabricat din materiale de înaltă calitate, nu va fi fierbinte. Și ajută la protejarea împotriva influențelor externe (suprafețe fierbinți, abur și lichide, cu care este posibil contact în procesul de lucru).

Soiuri

Dacă vorbim despre tipuri, uniformele de zi cu zi și paradele sunt principalele. În primul rând, după cum urmează din nume, bucătarul va lucra zilnic, al doilea este destinat ocaziilor speciale, de exemplu, când este necesar să intrați în sala vizitatorilor. Cel mai adesea, costumul include pantaloni, jachetă sau păsări de curte, precum și o cămașă. Suit trebuie să fie suficient de liber, astfel încât nu există nici un sentiment de rigiditate a mișcărilor.

Sacou Există mâneci lungi sau scurte. In cazul in care manecile sunt largi, velcro sau butoanele servesc pentru a fixa aceste elemente pe handbounds. Jacheta presupune prezența unor buzunare largi confortabile. Ele pot fi, de asemenea, pe șorț, a căror utilizare nu este mai puțin adecvată. Șorț vă permite să protejați haine de bază de la murdărie, și, în general, se pare foarte organic.

Guler de obicei ridicat, dar poate fi înlocuit cu o eșarfă de col uterin special.

Lungimea șmecherului și șorțului trebuie să ajungă la bucătar pentru mijlocul genunchiului. Butoanele sunt de obicei absente, elementele de fixare sunt predominant secrete. În ceea ce privește culoarea îmbrăcămintei bucătarilor, atunci clasicul indiscutabil este alb. Cu toate acestea, aceasta nu este o condiție prealabilă. Un număr de restaurante își dezvoltă propria uniformă de marcă. Poate avea nuanțe diferite și completate cu elemente luminoase.

Instituțiile eminente preferă să posteze pe hainele personalului de serviciu logo-urile lor. Acest lucru este valabil mai ales pentru bucătari, în cazurile în care se duc în sala de comunicare cu vizitatorii sau bucataria este deschisa. Distingerea uniformelor bărbaților și a bucătarilor de sex feminin. Cu toate acestea, reprezentantele sexului frumos refuza adesea fuste în favoarea pantaloni mai confortabile și mai practice, care sunt ușor diferite vizual de sex masculin, deoarece acestea aspect mai sofisticat și elegant. De asemenea, se aplică și mantalele.

Învelitoarea capului pentru bucătari de orice calificare este un element obligatoriu de îmbrăcăminte. Acesta poate fi o pălărie mică cilindrică (cap), un Brazer special de protecție sau de a găti beretă. Principalul lucru este că sub frizură a fost posibil fiabil și complet îndepărtați părul. În unitățile nobile, chiar și semne speciale ale diferențelor de calificare sunt introduse, inclusiv acest lucru se reflectă și în îmbrăcăminte, și în veșminte de cap. bucătari bărbați ar trebui să poarte, de asemenea, măști pe față, dacă acestea au barbă sau mustață.

În plus, este imposibil să nu spun despre pantofi. Ea are un stil aparte. Condiția obligatorie este Prezența unei baze ortopedice. Unic de pantofi nu ar trebui să alunece. Materialele trebuie să fie alese astfel încât acestea să inserați aer. Pantofi speciale pentru lucrătorii de bucătărie sunt numite „Sabo“. În ele, picioarele pe care culinare trebuie să-și petreacă o cantitate mare de timp, obosit semnificativ mai puțin.

Materialele

Dacă vorbim despre haine de lucru, standardele materiale ale producătorului sunt în mod necesar prescrise în GUT și cerințele Rospotrebnadzor. Principalele condiții pe care trebuie să răspundă la astfel de material sunt după cum urmează:

  • Putere mare+
  • Ecologie+
  • rezistență ridicată la uzură păstrând în același timp un aspect prezentabil pentru o lungă perioadă de timp.

Ar trebui să fie spus că Sintetice este foarte rezistent la influențe externe. Dar, în același timp, dezavantajele sale sunt niveluri ridicate de electrostaticism și higroscopicitate redusă. Materiale de bumbac se poate lauda de schimb de căldură excelent. În plus, acestea sunt plăcute atunci când contactați corpul și foarte confortabil. Dintre minusuri, puteți apela abilitatea de a jura cu tărie și destul de rapid pentru a uza din cauza spălări frecvente.

Există mai multe materiale moderne pe rafturile magazinelor. Enjoyed mixt. Consumatorii cred că ele combină principalele avantaje ale ambelor sintetice și țesuturi naturale. Acestea sunt durabile, se transferă perfect efecte adverse externe, și, de asemenea, de obicei, au o impregnare specială hidrofug. De asemenea, cerere mare Sarthen și poplin.

Un set complet de uniforme culinare include o frizură, sacou, pantaloni, șorț și prosop. Toate aceste lucruri trebuie să fie realizate din materiale ecologice, care sunt permise atunci când se lucrează cu alimente.

Optim, în cazul în care materialul va proteja, de asemenea, o persoană de la expunerea la căldură și abur. O altă proprietate pozitivă va fi hipoalergenicitatea.

Reguli de alegere

Pentru a alege în mod corespunzător în sus pentru haine de lucru bucătarul, trebuie să urmați câteva recomandări. De exemplu, Nu trebuie să uităm de prezența unui cap. angajați de bucătărie care au parul lung trebuie să fie eliminate. Foarte convenabil a fost utilizarea unei pălării de unică folosință. Lungimea îmbrăcăminte exterioară ar trebui să meargă la genunchi. Manecile sunt livrate cu nasturi sau velcro. Toate cheotori cu costume sunt definite secrete, iar prezența butoanelor este inacceptabilă. Buzunarele de patch-uri sunt situate mai jos.

Pentru a ajusta dimensiunile pe uniforma sunt guma sau speciale manșete de strângere. Poate fi utilizat pentru a procesa compoziția antimicrobiană uniformă. Și este necesară spălarea de zi cu zi, astfel încât să nu ar trebui să alegeți țesături în special în lumina. Atunci când alegeți pantofii trebuie să verificați, astfel încât tălpul nu alunecă. Prezența unui ciorap solid va ajuta la protejarea piciorului de posibile deteriorări, de exemplu, dacă un element greu cade de sus.

În următorul videoclip veți găsi o imagine de ansamblu a formei bucătarului.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: