Manager de proiect: Cine este și ce face?

Manager de proiect: Cine este și ce face?

Când spun „doctor”, „Welder”, „profesor” sau chiar „meteorolog”, toată lumea înțelege mai mult sau mai puțin, cine este și ce face. Dar „managerul de proiect” sună cumva mai incomprehensibil. Adevărat, nu este atât de greu de înțeles acest lucru, este necesar doar să analizăm principalele responsabilități și funcții, să studiem cerințele pentru.

Cine este?

Profesia „Manager de proiect” (în unele surse indicate în limba engleză ca manager de proiect) este mai numită oficial „managerul de portofoliu de proiect”. Astfel, din numele că acest specialist nu funcționează cu un astfel de proiect, de obicei: sunt imediat oarecum, și trebuie să vă echilibrați cu atenție atenția. Managerul de proiect poate colabora cu organizațiile celui mai diferit profil:

 • Studiouri web+
 • editori+
 • Structuri comerciale+
 • Intreprinderi industriale+
 • Grupuri muzicale+
 • Firme pentru transportul mărfurilor+
 • Agențiile de imobiliare și asigurări și așa mai departe.

Se pare că nu există nimic comun între aceste sfere, și un specialist în ele nu este un loc. Cu toate acestea, nu este. În orice zonă, succesul depinde de alegerea echipei, structura și distribuția responsabilităților. Aici, în aceste trei momente și concentrează atenția principală a managerilor de proiect. Ele nu dau ordine pentru a „trimite un astfel de marfă există într-o astfel de mașină“, „In acest an vom faca turnee acolo,“ sau „Vom începe producția de tuburi de aluminiu cu o secțiune transversală de 20 mm“.

Ele sunt pur și simplu declarate decât să se ocupe, și este necesar să-l facă, astfel încât acesta a fost realizat în conformitate exactă cu sarcina.

Avantaje și dezavantaje

Unul dintre avantajele deja numite. Aceasta este ceea ce managerul de proiect, în principiu, se poate găsi un loc în orice domeniu de activitate. Cu toate acestea, de aici există un minus serios: nu este suficient de clar, de ce este nevoie de un astfel de specialist totul. Deci, se pare că, în diferite organizații îndatoririle sale de inegale. În unele cazuri, managerii de proiect încredere în selectarea interpreților, elaborarea actuală și promițătoare planuri, adoptarea de soluții operaționale. În altele, ei le percepe doar funcțiile de secretar și un coordonator simplu, și nu lăsa nici afacerile importante și chiar informații semnificative. Dacă vorbim despre management de proiect real, atunci este de lucru destul de nervos. Va trebui să constant:

 • să fie conștienți de starea de un fel de activitate, eventual, nu unul+
 • Studiul cel puțin în termeni generali la „cine ce face și de ce“+
 • Urmăriți știrile în profesiile adiacente+
 • să fie în măsură să facă rapid decizii cu lipsa de informații+
 • găsi contact cu mai multe persoane diferite și chiar le ajută să stabilească comunicații de lucru între ele+
 • comutați instantaneu între diferite proiecte.

Dar acest lucru este perfect sfera de aplicare pentru persoanele sociabile care sunt gata pentru astfel de riscuri pentru încărcătură emoțională și intelectuală constantă. Activitatea managerului de proiect învață responsabilitate și la capacitatea de a se adapta rapid la situația cea mai dificilă. Chiar dacă la locul de muncă sau în viața de zi cu zi pe o astfel de persoană „cade” mai multe probleme simultan, soluția va fi găsită la fel de rapidă și eficientă. În multe domenii, managerii de proiect călătoresc adesea, uneori chiar și în străinătate – acest lucru poate fi considerat un plus și un minus.

Citește mai mult  Consiliile de securitate pentru succes

Astfel de specialiști trebuie să renunțe la supraîncărcarea informațiilor. Și nu numai cu informațiile: Pentru interpreții direcți și managerii acestora, orice caz, orice complicație în acest caz este pictată emoțional. Indiferent de modul în care managerul a fost abstract din aceste emoții, ei vor încă să o depășească. Și dacă o idee nu reușește, chiar dacă în motive obiective care nu au putut fi prezise, ​​este cel mai adesea responsabil pentru proiect.

Și încă un minus: va trebui să continuu modul de a studia toate tipurile de documentare, așa că compila personal, foarte mult în acest sens, este imposibil să se facă referire la nimeni.

Responsabilitățile și funcțiile

Obiectivele Ofițer al managerului de proiect poate depinde în mare măsură de domeniul în care funcționează. Această persoană interacționează cu clientul (cu conducerea organizației sau cu alte persoane care sunt revendicate). Acesta este angajat în definirea cerințelor cheie, prioritatea acestor cerințe. Se presupune că Un astfel de specialist în orice moment, este gata de a demonstra ceea ce a fost deja făcut și realizat pentru fiecare sarcină, care nu a fost încă să fie făcut în curând. Demonstrați nu numai „pe faptul că ceva funcționează și este deja gata“, și, de asemenea, într-un format cu drepturi depline raport.

Poziția managerului de proiect presupune Monitorizarea periodică și chiar continuă a performanțelor. Acest specialist este primul asistent general de ghidare. Cel care trebuie să-l pună repede în faimă, dacă ceva nu merge bine, sunt necesare noi resurse, noi soluții cardinale, personal suplimentar pe proiect. În același timp, trebuie să construiască și el Relații maxime de încredere cu angajații tuturor nivelurilor. Suficient a ratat o persoană sau o incluziune insuficientă în cazul, astfel încât sa dovedit o eșec teribil.

Dar managerul de management de proiect ar trebui să interacționeze chiar mai adânc cu echipa pe care o „primește”. Ar trebui să participe la setarea și formarea grupului, în distribuirea responsabilităților între participanți. În redistribuire, dacă este necesar, în învățarea și implementarea abilităților necesare.

Managerul de acompaniament al proiectului face, de asemenea, multe în astfel de momente:

 • Organizarea fluxului de lucru+
 • Ajustarea interacțiunii în timp real+
 • rezolvarea conflictului+
 • Controlul calității lucrărilor efectuate+
 • Identificarea celor mai eficiente și mai puțin interpreți+
 • Compararea diferitelor versiuni ale produsului, dezvoltate independent de interpreți individuali+
 • Urmărirea rentabilității și fezabilitatea practică a proiectului.

Dar toate caracteristicile în cazul general. Și managerii de proiect sunt, de asemenea, împărțite în specializare mai privat. Ia un specialist salariu. Astfel de angajați funcționează aproape în orice bancă comercială. Dacă spunem comprimat, acestea sunt implicate în elaborarea produsului bancar inițial – acumularea de bani pentru carduri salariale ale angajaților.

Numărul de proiecte salariale în orice întreprindere poate fi orice – Acest lucru este dictat de ușurința de contabilitate și de contabilitate financiară. Deoarece managerul ar trebui să fie gata să lucreze cu proiectele de cele mai diferite scara. La nivelul de responsabilitate, cu toate acestea, această scară nu afectează. Oricum Specialist ar trebui să încerce să facă totul astfel încât companiile sunt mai profitabile să coopereze cu ea, și nu să caute o altă bancă. De aceea, el va trebui să se îngropa în nuanțe de flux de lucru, documentația financiară și de contabilitate, fiscalitate, circulația fluxurilor financiare.

Citește mai mult  Angajații profesie

În caz contrar, managerul de proiect de construcție. El va trebui să urmărească modul în care utilizarea celor mai noi tehnologii de pe șantier. În condițiile de dezvoltare rapidă a industriei de construcții, care este caracteristică țării noastre, acest specialist se va găsi, fără îndoială, o cerere. Orice construcție necesită:

 • Hărți de coordonare+
 • planuri clare și grafice+
 • Justificările de indicatori economici și tehnologici+
 • Tender și Achiziții+
 • selectarea mașinilor și a materialelor+
 • selectarea angajaților pentru munca directă+
 • Urmărirea siguranța bunurilor la locul de construcție sau pe instalația de stocare second hand+
 • Interacțiune cu organizațiile responsabile pentru locuințe și infrastructura comunală.

În fiecare dintre aceste procese în orice moment ceva poate merge prost. Și managerul de proiect este obligat să prevadă astfel de complicații. Și dacă totuși a apărut problema, datoria lui legitimă este eliminarea rapidă a dificultăților.

Desigur, managerul trebuie să fie conștienți de legislația în vigoare și standardelor sectoriale. Acesta este un organizator cu drepturi depline, și nu într-o măsură mai mică decât maistrul sensibilă.

Unele alt manager de proiect educațional. El caută, de exemplu, lectori pentru noi programe educaționale. Acesta monitorizează care este rezultatul programelor disponibile pentru atragerea de persoane și pentru formarea lor completă. Într-o astfel de activitate, este imposibil să se facă fără un contact foarte dens cu marketing și managerii de vânzări, pe de o parte, cadrele didactice (lectori) și studenți – pe de altă parte.

O atenție deosebită merită și un astfel de misterios pare a fi statutul de Gestionarea proiectelor digitale. Nu este greu de înțeles cu citirea atentă a termenului însuși că acest specialist este concentrat în toate lucrările înzestrate în spațiul digital. Și ei ajung în fiecare an din ce în ce mai mult. Dar activitățile corporative pe serverele la distanță și aplicațiile cloud ar trebui să fie coordonate foarte atent. Deși poate părea virtual, de fapt, pierderea de la o decizie incorectă acceptată, de la inconsecvență în lucrarea sau scurgerea informațiilor sunt măsurate prin bani reali reali.

Manager de proiect digital Trebuie să fie obligată să sporească transparența tuturor schimburilor de informații și a managementului în cadrul organizației. Nu sună complet clar, dar este mai ușor să spui așa: să clarifice unde a venit acest lucru sau această decizie sau acțiunea pe care la inițiat. În consecință, manualul va înțelege în mod clar, care să răsplătească și să încurajeze și pe cine să pedepsească o inițiativă inadecvată sau să renunțe la inactivitate.

În plus, managerul va trebui să monitorizeze actualizările în proiecte de rețea. Și nu doar să urmați pe cel care, dar și să verificați că toată lumea are cea mai recentă versiune identică a software-ului, versiunea fișierelor de lucru pentru activități comune, comenzi topice (nu învechite).

De asemenea, va fi necesar:

 • Furnizați cel mai ușor acces la informațiile necesare+
 • Pentru a distinge între acest acces, evidențiind fiecare cerc de date specific necesar operației (dar nu mai)+
 • Schimbați grafica+
 • Redistribuirea sarcinilor.

BIM-Manager-designer – în multe privințe o profesie unică. Oficial în țara noastră, acesta va apărea numai în 2020. Dar, de fapt, nevoia urgentă de tehnologii de clasă BIM este acum. Concluzia este că un astfel de manager de proiect însoțește pe parcursul implementării acestuia. El va trebui să colecteze toți parametrii practice și economice ale programului împreună pentru a le opereze în pachet.

Citește mai mult  Totul despre profesie Machinist buldozer

Proiectul a creat și supravegheat de către managerul BIM este construit astfel încât Chiar și cu schimbarea parțială a indicatorilor, toți parametrii dependenți vor fi schimbate în mod automat în mod corespunzător. Cel mai adesea, termenul se referă la BIM domeniul construcțiilor. Aceasta presupune elaborarea de modele speciale tridimensionale ale obiectelor studiate.

Specialiștii vor trebui să studieze programare, matematică. Nu face fără limba engleză și alte limbi străine.

Cerințe

Calitati personale

O trecere în revistă succintă a principalelor clase de manager de proiect și caracteristicile spectacolele sale activități: această persoană trebuie să fie rezistente la stres greu. Și chiar mai multe subliniază, în același timp, pentru că uneori trebuie să conducă mai multe de lucru dintr-o dată. În același timp, manager de proiect Trebuie sa fie „multitasking“, care este, comutată instantaneu între cazuri individuale. El ar trebui să aibă calități de lider pentru oameni de plumb la momentul potrivit. Sau pur și simplu că instrucțiunile sale percepute în mod serios. De asemenea, un rol important îl va juca:

 • Nivelul general inteligent+
 • Posesia terminologiei profesionale în domenii specifice în care este implementat proiectul+
 • sociabilitate+
 • flexibilitate+
 • capacitatea de a analiza o cantitate semnificativă de informații+
 • Orientarea de recomandare+
 • perseverență și tenacitate+
 • Auto-disciplina+
 • Capacitatea de a distribui strict timpul și nu dau în tentația de a ajusta programul.

Abilitati de baza

competențe profesionale de bază sunt luate în considerare:

 • experiență în poziția de jos, în orice domeniu+
 • Experiența practică de orientare (cel puțin 1 an)+
 • cunoașterea scrupuloasă unui anumit domeniu de activitate+
 • limba engleză de competență în nivelurile colocviale și scrise+
 • Capacitatea de a „spune nu“, în timp și echipa, și reprezentanții săi individuali, și chiar Clientul (pentru a nu comunica cu ceea ce este, evident, imposibil de atins)+
 • Disponibilitatea și capacitatea de a se integra în procesele de afaceri curente+
 • gândire strategică și atenție la maruntisuri+
 • Capacitatea de a negocia+
 • Cunoașterea caracteristici de piață și de consum.

Formare și locuri de muncă de căutare

momente de bază pentru dezvoltarea acestei profesii dă orice altă experiență în orice altă profesie. Dar este imposibil să ne limităm la acest lucru și vizionarea role tematice pe Internet. Asigurați-vă că pentru a încerca să obțină pe stagiu tematic în studio sau agenția cu o specializare corespunzătoare. Puteți încerca, de asemenea, să se înscrie la cursuri de pregătire full-time. căutare de locuri de muncă este cel mai bine să se comporte în sfera obișnuită. Am venit la manageri de proiect de la medicina – in clinici comerciale, manager de vânzări – în sectorul comerțului și așa mai departe. De asemenea, ia în considerare:

 • Necesitatea de a studia cu atenție lista de responsabilități de locuri de muncă înainte de răspuns de locuri de muncă+
 • confuzie în descrieri ale managerilor de proiect cu managerii de vânzări, marketing și așa mai departe+
 • Necesitatea de a trece testele+
 • Parametrii optimi ai acestor teste (personal bun într-o companie bună va aprecia manager de proiect în câteva ore, și nu se va efectua mai multe teste de ore)+
 • posibilitatea de a obține aproape orice post vacant, fără experiență sau cu experiență minimă.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: