Manager sportiv: Caracteristici, Funcții, Instruire

Manager sportiv: Caracteristici, Funcții, Instruire

Nu este nici un secret faptul că sportul nu este modern, numai victorii cu voce tare, cupe și medalii, dar, de asemenea, bani uriașe. Gorers pentru câștiguri în fiecare an cresc, plus contracte de publicitate multimilion. Și acest lucru se aplică atât echipelor, cât și pentru sporturile individuale. Fotbal, hochei, tenis, baschet, volei, box – toate acestea nu numai că stadioanele și mulțimile de fani, ci și bani.

Și în timp ce sportivii se pregătesc pentru turnee, pentru ei și, în același timp, și pentru portofelele lor, oamenii special instruiți sunt monitorizați – managerii de sport.

Caracteristicile profesiei

Să încercăm să ne dăm seama cine sunt acești oameni. Managerul sportiv poate lucra atât în ​​clubul profesionist, cât și în amatori. În care Cercul puterilor sale este destul de larg. El poate, de exemplu, să investească în dezvoltarea școlilor din speciile private sau să conducă competiții, să caute, iar apoi dezvoltarea tipilor talentați, care mai târziu, devenind campioni, nu numai că confirmă profesionalismul managerului lor, ci și ei Mai bogat.

Responsabilități

Managerul sportiv ajută secția să câștige nu numai medalii, ci și fonduri, La rândul său, primind bonusurile lor pentru un management bine organizat ca premiu. Există un alt tip comun de activitate al managerului sportiv – el investește fondurile sale într-un anumit sportiv sau club, apoi primește venituri ca în orice altă afacere.

În industria de fitness, experții sunt, de asemenea, numiți uneori manageri sportivi, dar ei efectuează o slujbă complet diferită. Sarcina lor atrage la sportul de amatori cât mai mulți oameni posibil, care este, extinde baza de clienți și, prin urmare, crește veniturile organizației în care lucrează. În cazul nostru, este vorba despre echipe profesionale sau sportivi, ceea ce înseamnă că se acordă atenție nu numai la cantități, ci și calitatea.

nu joacă un rol important, la ce nivel echipa este prezentat: urban, regional, federal sau internațional.

Calitati personale

Pentru a deveni un adevărat manager de sport, sunt necesare anumite calități volitiv și trăsături de caracter. Contrar credinței populare că pot exista foști sportivi care cunosc și să înțeleagă „involis“ din lumea sportului în rolul managerilor, este departe de a. Printre principalele calități personale, care ar trebui să aibă un specialist în cauză – perseverență și sociabilitate. Ceea ce, din păcate, foarte rar „patina“ de sportivi profesioniști. Nu este doar elementul lor, cu excepții rare. Iar managerul sportiv nu trebuie doar să poată comunica, dar, de asemenea, să o facă în diferite limbi ale lumii, bine sau cel puțin pe piața de încredere engleză.

Citește mai mult  Care este un driller și ce face?

in afara de asta, Manager sportiv – o persoană publică, ceea ce înseamnă că este important pentru el să aibă un aspect prezentabil și bine păstrat, să se poată prezenta, să posede bune abilități de comunicare, să negocieze la diferite niveluri. Uneori trebuie să vă puteți convinge secțiile, dar uneori – potențiali sponsori, reprezentanți ai guvernului. Fără ajutorul lor, este adesea imposibil să se dezvolte unul sau alt club, mai ales atunci când vine vorba de echipe mici, bazate în mici orașe sărace.

Managerul sportiv de succes trebuie să aibă abilități analitice și, dacă vrei, un cadou de predicție. Pentru a înțelege dacă dintr-un fel de băiat din curte va crește o stea adevărată de sport, este un pic cunoscut, care sunt necesare date fizice pentru acest lucru. Trebuie să fii capabil de a vedea potențialul jucătorului. Această abilitate ajută la lucru pentru perspectiva.

Este dificil să ne imaginăm un manager de sport – un profesionist care însuși nu ar fi interesat de sport. Prin urmare, acești oameni sunt fani reali vizitează masa de turnee. Acolo ei găsesc potențiali campioni.

Cum să devii?

La fel ca orice alt manager, sport nevoie de o pregătire specială, iar mai târziu calificare recalificare. În sport, totul se schimbă, noile tendințe vin la schimbarea de reguli și tendințe vechi. Obține profesia de manager de sport în universități specializate și universități obișnuite.

În practică, o persoană cu educație financiară, juridică, sociologică sau alte vine în management sportiv, se îndrăgostește de sport și face o carieră bună în acest domeniu. Cu toate acestea, astfel de oameni au nevoie de cursuri de recalificare. Le astăzi în Rusia este oferit mult. Multe sunt efectuate de la distanță prin intermediul internetului – webinarii sunt disponibile pe bază de plătit.

Citește mai mult  Cât de repede să-și amintească?

În ceea ce privește învățământul superior profesional, acesta poate fi obținut atât în ​​Universitatea de Stat din Moscova și în orice Institutul Regional de la Departamentul de Educație Fizică. Aici este o listă cu doar câteva universități în cazul în care o astfel de educație oferă:

 • Universitatea financiar sub Guvernul Federației Ruse+
 • Universitatea Federală Ural numit după Boris Elțin+
 • Universitatea de Stat din Penza+
 • Chelyabinsk Sud Universitatea de Stat din Ural+
 • Institutul de Management Sectorial la Moscova+
 • Universitatea de Stat din Kurgan+
 • Universitatea Politehnică din Petru Marele din St. Petersburg+
 • Universitatea Economică Rusă numită după Georgy Plekhanov+
 • Universitatea de Stat din Rusia de cultură fizică, sport, tineret și turism+
 • Universitatea de Stat din Tlyatti+
 • Universitatea Națională de Cercetare a Cercetării numită după Nicolas Lobachevsky în Nizhny Novgorod+
 • Universitatea Pedagogică din Moscova+
 • Universitatea de Stat din Tyumen+
 • Universitatea Pedagogică de Stat din Samara+
 • Academia de Stat de Est de Cultură Fizică și multe altele.

Și puteți alege o formă convenabilă de antrenament: Full-time, Absentee, Abay intern și chiar la distanță. Printre testele introductive, diferite universități și facultăți oferă diferite combinații de utilizare. Printre acestea profile matematică, rusă, studii sociale, biologie. Și această discipline vor studia în cele din urmă managerul de sport viitorul absolvent:

 • Economie+
 • Managementul de facilități sportive+
 • drept Sport+
 • Psihologie+
 • Managementul culturii fizice+
 • conflictology+
 • filologie și numărul de alte științe.

Dacă nu doriți doar pentru a obține o diplomă, dar, de asemenea, ridica atlet sau o echipă întreagă la cel mai înalt pas, atunci ar trebui să mergeți la acest început. Înainte va fi cu siguranță victorii din secțiile dvs., contracte de milioane de dolari, cu sponsori, turnee mari, o mulțime de fani și ca rezultat – o afacere stabilă, starea financiară și socială solidă.

Citește mai mult  Gatiti universal: Cerința pentru educație și responsabilități

Conform statisticilor de site-uri de angajare în Rusia, astăzi sunt necesare mai mult de 23 de mii de manageri de sport. Mărimea salariului mediu al unei persoane de pe acest post este 31000. ruble, în majoritatea regiunilor oferte de plată depășesc 55000. rubles. În același timp, plata minimă este de aproximativ 22 mii, dar maximul este mai mult de o jumătate de milion.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: