Marketer: Profesie și responsabilitate Descriere

Marketer: Profesie și responsabilitate Descriere

Marketer este una dintre acele cuvinte împrumutate, a căror valoare nu este deloc clar pentru toți, cel puțin în viața de zi cu zi a oamenilor vorbitori de limba rusa, a fost mult timp. Dacă faceți un mod logic, „piață” este piața, prin urmare, comerciantul trebuie să fie asociat cu lucrările de pe piață sau cu serviciul său, și chiar și cu crearea pieței. Ei bine, dacă încă mai repede să mergeți la punctul de clarificare, comerciantul va apela o persoană care explorează cererea și oferta pe piața consumului de bunuri sau servicii. De asemenea, un comerciant este adesea numit expert de vânzări al companiei.

Descriere

În Rusia, această profesie a apărut împreună cu economia de piață, care este logica istoriei. În Occident, astfel de experți există mult mai mult. De exemplu, în 1902, mai multe universități americane au fost supuse unei noi specialități, numită și – Marketing. Și în anii ’30. Prima revistă specializată a apărut. În anii postbelici, piața a devenit mai mult, mai degrabă decât cererea, iar epoca reală a marketingului a venit, așa cum a fost exprimat Robert Kate mai târziu.

Profesionalul Marketer este un specialist în vânzări. Producerea unui produs de calitate în suma potrivită nu este încă o cheie pentru vânzările de succes, aici este activitatea comerciantului în dezvoltarea unei strategii care va face un profit în vânzări. Marketing – o sferă care urmărește scopul de a construi relații pe termen lung ale vânzătorului și cumpărătorului, pentru a dezvolta loialitatea față de brand, stimulează cumpărătorul din nou și sa întors la vânzătorul verificat.

Pentru a ilustra mai strălucitor, vă puteți întoarce la exemplul companiei super-suficiente Steve Jobs măr. Ei au fost în mare parte pionieri, iar o strategie de marketing de succes de la acest brand este pur și simplu canonică.

Compania nu va vedea în războaiele de preț, ea nu are publicitate asurzitoare, dar produsul lor este incredibil de cerere.

Dar totul în alinierea accentelor. Apple a vinde nu atât de mult gadget-uri, cât de mult valoare: simplitate, mai clare, confort, fiabilitate. Ceea ce face compania merită încredere.

Design ergonomic, o soluție eficientă a tuturor cererilor utilizatorilor majore. Cumpărător care nu a primit încă smartphone-ul său, de exemplu, știe deja că va fi perfect de lucru. Astfel încât cumpărătorul este gata să plătească foarte mult. El devine modul în care psihologii ar spune, mai bogat emoțional, achiziționarea acestui produs. Astfel de vânzări, evident, da, nu numai că se răcească tehnologii, dar, de asemenea, cele mai exacte strategie, inteligente de marketing.

Exemple similare arată că comerciant de lucru nu este doar profitabilă și interesant, dar, de asemenea, ambițios. La urma urmei, cine știe, poate că este te va gândi la ceva nou pe piața de vânzări și va intra în poveste.

Avantaje și dezavantaje

Pro-uri sunt vizibile: Restability, munca în domeniul nu este cel mai rau câștigurile, sarcinile interesante, abundența de informații cu privire la acest subiect, posibilitatea de a învăța și de a îmbunătăți. Aceasta este o profesie modernă, ceea ce înseamnă, să-l înțeleagă în boabe, găsirea de informații valoroase și rare și capacitatea de a fi puse în aplicare;. Piața este de fapt deschis, dar numai un specialist rece va sta acolo.

Minusurile sunt că în orașele mici și de multe ori în întreprinderile de stat, marketing nu va fi atât de liber în acțiunile sale. Poate că va trebui să se adapteze prea mult sub „linia partidului“, iar aceste tehnologii, instrumente pe care le deține, el nu va fi permis să pună în aplicare. Și chiar la toate, el va trebui să facă o mulțime de lucruri legate, altcineva funcționalitatea, care devalorizează profesia. Dar, din fericire, merge totul treptat, importanța marketing nu mai au îndoieli, precum și perspectivele de profesie sunt bune.

Citește mai mult  Totul despre contabil profesie pentru punerea în aplicare

Tipuri de profesie

Marketerul este ca un profesor, vreau imediat să pun o întrebare explicativă: „Profesor despre ce?”. Adică, comerciantul poate fi doar un singur cuvânt în desemnarea specialității, iar al doilea cuvânt, clarificator, va fi indicat prin cratimă.

Sport Marketer

Așa-numitul unui specialist al cărui sarcină de a promova și vinde evenimente sportive la fani. Ventilatoarele sunt utilizatori finali. Adică din recenzările sportive trebuie să fie făcute din profit decât marketerul face. El colectează, procesează informații, construind o strategie de promovare competentă și eficientă. El studiază piața, analizează acțiunile concurenților, el caută noi și profitabile oportunități de publicitate.

Marketer sportiv și sarcinile sale:

 • Lucrați cu marca, ridică reputația lui+
 • lucrați cu emoțiile spectatorului – Înțelegeți emoțiile sale și selectați cheile competente pentru ei+
 • Lucrați cu SMM – să influențeze profitul viitor prin implicarea ventilatorului prin intermediul rețelei sociale+
 • lucrează cu un consumator constant – să mențină interesul față de brand, să efectueze acțiuni, trimiterea de corespondență și t. D.

De asemenea, comerciantul trebuie să lucreze în PR, interacționează cu CELABRITI, căutați sau construiți tactici de comunicare cu sponsori și t. D.

Marketer Inginer

Marketingul pentru companiile orientate spre inginerie include marketingul tehnic și tradițional. Tehnică corelată cu mecanismul de producție internă, determină modul în care inginerii pot folosi produsul produs pentru a rezolva problemele lumii din jurul atelierului. De fapt, Marketingul de marketing este o disciplină hibridă care necesită atât impecabilitate și abilități de bază în marketingul de bază.

Aceasta este o profesie atractivă pentru cei care lucrează ca inginer obișnuit și dorește fie să înguste specializarea, fie să caute locul și noile perspective. Bineînțeles, doar o persoană cu o diplomă de marketing în inginerie nu va fi de așteptat. Dar un inginer profesionist care a studiat și pentru un comerciant poate deveni de fapt un specialist indispensabil.

Directolog-marketer

Directolog, dacă vorbim mai ușor, acesta este un promotor, un promotor, un specialist angajat în publicitate contextuală. Numele în sine sa întâmplat de la Yandex Direct. Directologii sunt adesea numiți marketing, care, în principiu, nu sunt în întregime adevărate, dacă numai pentru că domeniul de aplicare al activității de marketing este semnificativ mai larg. Directologul trebuie să înființeze publicitate și să o gestioneze pentru a atrage clientul.

Dar dacă o companie caută exact regizorul de comercianți, trebuie să clarificați lista de îndatoriri oficiale pe care o va schimba specialistul. Dacă acesta este doar un regizor, prefixul „Marketer” aici, mai degrabă decorativ, obiectivele sunt clare. Dacă aceasta este o încercare de către angajator să împingă două profesii într-una și să plătească o persoană angajată în două direcții, un salariu, este mai bine să afli toate nuanțele lucrării „pe țărm”. Dar luați în considerare astfel de posturi vacante, desigur, puteți.

Marketer-Consultant

Consultanții de marketing vorbesc despre cum să desfășoare afaceri, sau mai degrabă, cum să vândă competent vânzările. Ei nu sunt ocupați în gestionarea proceselor de producție, fluxurile financiare, personalul, nu fac nimic din funcțiile de marketing. Dar ei spun cum să o facă.

Informații, experiență, abilități, specializare, autoritate – aceasta este ceea ce sunt consultanții.

De regulă, aceasta nu este Yunsha în profesie, deoarece în acest caz cheltuielile lor sunt discutabile. Aceștia sunt oameni care au lucrat foarte mult de ei înșiși, dar în momentul de față au o bază pentru consiliere și există clienți care sunt pregătiți pentru ca acest lucru să plătească.

Alte

Specializarea populară astăzi – Conținut Marketer. Acesta este un expert care scrie texte angajate în bloguri de umplere infografică. Acesta nu este un copywriter complet, deoarece nu scrie materiale pe un anumit subiect, iar el însuși creează și dezvoltă subiecte. El intenționează să planifice planul de conținut și să evalueze modul în care planul creat de planul său funcționează, produce profitul, cum funcționează vânzarea și. D.

Eveniment marketer Angajat în organizarea webinarilor, prânzuri de afaceri, conferințe tematice. Lucrează îndeaproape la toate aceste aspecte organizaționale, care afectează și vânzările. Didjital Marketer – Specialistul a cărui muncă conduce în principal online. În cele din urmă, a fugit treptat din profesia de marketing într-o targetologist specialitate separată. Acesta este un specialist implicat în crearea publicitate orientată, care știe exact portretul din Asia Centrală și vine mesajul că.

Citește mai mult  Cine este un barista și ce face?

Descrierea postului

Acesta este documentul de citire care aveți nevoie de atenție, nu lipsește un singur element. Professandard astăzi se bazează pe trei direcții: atracție pentru clienți, întreținerea și aceeași cu clientul său de restituire.

Responsabilități

Revendicarea această poziție ar trebui să înțeleagă în mod clar ce responsabilități le sunt imputate, și pentru ce anume ei vor păstra răspunsul.

Lista taxelor, în cele mai multe cazuri include:

 • Prognoza si modelarea cererii oscilațiilor / sugestii+
 • Elaborarea planurilor de promovare+
 • Efectuarea Org Amintindu de produse+
 • Managementul fluxului de lucru al personalului departamentului de marketing.

Și mai departe – sarcini și funcții în funcție de specializare îngustă. În cazul în care acest lucru este un marketing online (în caz contrar acesta poate fi numit un comerciant de web), el profită de bunuri în această nișă special,. Un comerciant eveniment se concentrează pe întâlniri, un mic dejun de afaceri, toate tipurile de conferințe, care, de asemenea promovare ajutor produs.

Cerințe

În fiecare instrucțiune loc de muncă, ei sunt lor. Undeva această listă este complet ecou cu taxe oficiale, undeva completat. De exemplu, o persoană poate fi aplicată la locul de muncă doar cu un anumit nivel de educație, experiență și T. D.

O responsabilitate

Acest articol în instrucțiunea de locuri de muncă ar trebui să fie clară și concretă, pentru că un specialist va răspunde pentru acțiunile tale de fapt cap. Și este foarte important ca numai pentru propria lui, și nu a luat vina de angajați / departamente conexe. Marketerul are planuri, rapoarte, prognoze și analize, există perioade de raportare. Adică, el nu poate fi o evaluare vagă a activităților.

În cazul în care angajatorul l-au pus un mandat de executare a planului în jumătate de an, în zona de răspunderea sa – analist efectuat pentru aceste șase luni de muncă.

Drepturi

Marketerul nu poate funcționa pe deplin în cazul în care capacitățile sale sunt limitate. De exemplu, un specialist nu este obligat să lucreze cu utilizarea propriilor mijloace tehnice. Dacă funcționează la distanță (și se întâmplă), acesta are dreptul de a preciza cât de mult pentru a compensa utilizarea laptop propriu, telefon, de exemplu, pentru a rezolva problemele de natură pur de lucru.

Acest lucru este negociat (inclusiv, documentate), de asemenea, urmează. În cazul în care o persoană este atât de bucuros că el a primit acest loc de muncă că întrebările propriilor lor drepturi în organizarea fluxului de lucru a rămas în spatele scenei, ea, de asemenea, reduce în mod indirect nivelul de competențe. specialist competent nu va permite o astfel.

Calitati personale

În primul rând, ar trebui să fie un om de afaceri. Cuvântul „vânzări” în sine nu ar trebui să-l confundă. Omul își propune să vândă, să profite de profit, să nu se teamă de concurență. În al doilea rând, marketerul este o persoană disciplinată, gata pentru multitasking, de luare a deciziilor rapide, reorganizare și t. D.

El trebuie să fie inerent ambitiune, În caz contrar, să vă retrageți compania în emblematica pieței, nu va funcționa. aceasta Specialist comunicabil, activ, atent și responsabil, care urmărește schimbările pe piață, gata să învețe dintr-un mod nou, înțelege că introducerea celor mai moderne instrumente în marketing îi va permite să ocolească competitori mai puțin inteligenți și de telefonie mobilă.

Cunoștințe și abilități

Firește, opțiunea ideală – formarea în „Marketingul” specialității. Dar acest lucru nu este de multe ori suficient.

Marketerul trebuie să poată:

 • Utilizați unelte didactice moderne, Și din moment ce această sferă se schimbă, îmbunătățind rapid, comerciantul trebuie să păstreze „nasul în vânt”+
 • Prognozele de compensare și să facă rapoarte detaliate analitice+
 • Oferiți idei proaspete Cu predicția eficacității lor+
 • Urmăriți concurenții și căutați opțiuni pentru propria linie de promovare luând în considerare acțiunile concurenților+
 • Fiți capabili să vă sistematizați experiența profesională, prezentând în mod competent în portofoliu.
Citește mai mult  Cum de a crea un administrator de sistem CV?

Marketerul ar trebui să fie pregătit pentru tot felul de cursuri de formare avansată și pentru auto-educație și de pregătire, dacă este necesar, tastați comanda și gestionați-o.

Educaţie

Multe universități din Rusia oferă obținerea de învățământ superior sub această specialitate. Acestea sunt, de obicei, facultăți ale managerilor. Adesea, această specialitate este concepută ca o suplimentare, de exemplu, „Publicitate și relații publice, marketing”. Pentru a se înscrie la Universitatea din Rusia, trebuie să luați examenul după gradul 11. Puteți să mergeți în altă direcție și să învățați mai întâi de la colegiu, unde și examenele să treacă mai ușor și, în general, treceți. Marketingul învață, de asemenea, în colegii economice. Probabil, un specialist ulterior va trebui să primească învățământ superior, dar o bază bună pentru practică și prima experiență profesională va fi creată deja în 19-20 de ani.

În plus, Colegiul poate veni și după 11 clase și de câțiva ani pentru a dobândi profesia. Elementele de pe „marketingul” specialității sunt adesea duplicate cu universitatea, astfel încât în ​​absolventul ulterior poate solicita un termen scurt de studiu la universitate.

Unde puteți lucra?

De la Agenția de Marketing și Compania de publicitate la orice organizație comercială în care este prezent departamentul de marketing, specialistul poate găsi un loc de muncă. Personalul Novice, fără experiență și portofoliu, poate fi lovit de o întreprindere mare, poate în direcția universității. În caz contrar, ei trebuie să caute în mod independent angajarea.

Puteți deveni un comerciant în stomatologie – în cazul în care acesta este o clinica mare sau o întreagă rețea, un astfel de specialist este în cerere acolo. În general, această specialitate care caută o persoană care nu va permite să rămână în șomaj.

Cariera de creștere și perspectivele

De la un specialist care este angajat într-o listă restrânsă de sarcini în departamentul de marketing, puteți crește în capul acestui departament. Specialistul mai mult succes, companiile concurente mai sunt interesate de. Și aici două opțiuni – fie financiare creșteri de armare la locul de muncă curent, sau competitori încă ademeni marketing de clasă.

Într-un cuvânt, cel puțin acest lucru și sugerează relație strânsă cu alți angajați, soluții colective și munca în echipă, în mare parte de marketing este personalizat activități. Există o oportunitate de a vă arăta celor care doresc să acționeze „de la ei înșiși”, știu cum să delege, dar să-și asume responsabilitatea, să ia decizii serioase pe cont propriu.

Așa cum sa menționat mai sus, poate fi un consultant de marketer. Cu educația on-line pe scară largă, cursuri, maraton profesioniști, astfel de specialiști se află în mod activ în acest domeniu. Este în cerere, interesant și relevant și, prin urmare, marketingul devine din ce în ce mai largă ca o platformă pentru perspectivele de carieră.

Cât de mult câștigă

Aici defalcarea va fi previzibilă, deoarece conceptul de „salariu mediu” va fi diferit pentru diferitele regiuni ale țării. Și totuși la Moscova, va fi de aproximativ 70.000 de ruble (desigur, noii veniți nu pot pretinde astfel de câștiguri). În Sankt Petersburg, dacă credeți că statisticile, este egal cu 61.000 de ruble. În întreaga țară, numerele sunt în scădere decent, iar veniturile medii ale marketer nu depășește 35.000 de ruble.

Cei care se gândesc la acest sens mărci profesie pentru a trece un cuplu de teste speciale. Acestea vor ajuta pentru a determina corectitudinea profilului selectat, cu gradul de severitate suficientă a calităților personale necesare pentru punerea în aplicare cu succes în profesie. Aceasta ajută și mai adânc pentru a înțelege sfera de activitate în cazul în care puteți obține după antrenament. Este logic faptul că elevii și studenții chiar nu înțeleg întotdeauna ceea ce îi așteaptă în realitate, ei nu evaluează întotdeauna capacitățile lor, pregătire pentru provocările profesionale, de interes în lumea confuz de afaceri cu procese de rutină, mai degrabă, cu el conectat.

Dar faptul că marketingul se dezvoltă se extinde, devine mai multe dovezi și mai înguste specializate, nu are nevoie.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: