Nerespectarea unui candidat după intervievarea: cauze și modalități de alertă

Nerespectarea unui candidat după intervievarea: cauze și modalități de alertă

Comunicarea de afaceri este un format de comunicare care are reguli proprii, norme, regulamente și recomandări. Din păcate, nu toate companiile să adere la formatul, uneori, în mod grosolan că încalcă sau pur și simplu neglijați eticheta de afaceri. Și de multe ori astfel de ratări apar în situația cu refuzul unui candidat care nu a trecut cu succes un interviu.

Cauze

Poziția Cinstit, care va explica refuzul candidatului după interviu, domina. Dar trebuie să fie motivele pentru care se referă direct la aspectul profesional și ideea de calitățile candidatului, care a dezvoltat la compania gazdă. În cazul în care candidatul se face o cerere pentru o explicație a motivelor, omisiune profesională el și în acest lucru va refuza.

Cu toate acestea, există mai multe motive pentru care nu trebuie să VOIC. Listează-le.

 • Dacă nu mi-a plăcut apariția reclamantului, vârsta, unele caracteristici de auto-susținere. Dacă toate acestea pot fi explicate printr-o evaluare subiectivă, atunci astfel de lucruri nu sunt exprimate. Arată o soluție nerezonabilă de la angajator. Poate că este așa.
 • Discriminarea este interzisă, astfel încât angajatorul respectat nu are nici un drept moral, nici legitim de ao arăta. Dar acest lucru este în teorie. În practică, discriminarea de gen este adesea manifestată atunci când locatarul este încrezător că o femeie (sau un bărbat) nu va putea face față cu un anumit loc de muncă, astfel încât ea (să-l) trebuie să refuze să facă. Această abordare este absolut nerezonabilă, în plus, a condamnat el. Dar chiar dacă angajatorul este ghidat de această evaluare, a exprimat – aceasta este o dublă greșeală.

Cauzele posibile ale eșecului pot fi:

 • Solicitări înalte înainte+
 • Date false+
 • Rezumat incorect tras+
 • Insecuritatea, care a proiectat pentru a afecta negativ munca+
 • locuri de munca in schimburi frecvente+
 • Dezvoltarea, disrespectfulness solicitantului la formatul de interviu, specialiști.

Există un astfel de motiv ca „motiv personal“. Dar este extrem de neconvingătoare și nu este obiectivă. Deși angajatorul, desigur, poate înțelege intuitiv că în mod specific acest candidat companie nu este adecvat.

Necesitatea de a raspunde?

Refuzul de posturi vacante – unul, dar refuzul de explicație este o altă pierdere a reputației. Mai ales în cazurile în care turnarea sau concurența se desfășoară în mai multe etape, și „cerne“ solicitant cu privire la interviurile finale. În acest caz Angajatorul privind rezultatele selecției face un mic raport profesional care reprezintă procedura de selecție transparentă, care poate ajuta un potențial candidat în ocuparea forței de muncă în continuare.

Citește mai mult  Sfaturi pentru crearea unui rezumat al profesorului

Încă o dată, este de remarcat în valoare – trebuie sa raspunzi. Aceste informații sunt importante nu numai pentru solicitant (fără îndoială merită respect), dar și pentru o companie care dorește să sprijine o reputație de afaceri, în legătură cu care selecția specialiștilor este transparentă, obiectivă, clară.

O astfel de poziție ar trebui urmată: Fiecare solicitant este un partener potențial. Astăzi el poate obține un refuz, și mâine va deveni parte a companiei (de către un client sau coleg). Iar refuzul, care va fi dat fără explicații și notificări este un mare minus pentru compania.

În cele din urmă, merită să ne amintim că feedback-ul de astăzi este Internetul, unde lucrările de revizuire și ca publicitate și ca un antichalama. Dacă un candidat pentru o singură poziție sau altul nu a primit un răspuns la ocuparea forței de muncă (sau refuzul) și la explicații adecvate, el poate vorbi despre el pe internet care va fi o lovitură de companie.

Opțiuni de feedback

În mod ideal, dacă în timpul interviului sau chiar anunțuri despre aceasta, compania organizează selecția, notă clar un răspuns. Aceasta este o abordare competentă care structurează relațiile în avans. Solicitantul nu se va îngrijora înainte de timp, la dispoziția sa va fi un algoritm clar al acțiunilor. Iar angajatorul este, de asemenea, disciplinat.

Termen maxim pentru răspuns – 2 săptămâni. Tot ceea ce nu se potrivește în acest timp, discută despre anorganizarea procesului de angajare în companie. Se presupune că candidatul nu caută alte modalități, așteptând un răspuns. Prin urmare, să aștepte mai mult de 2 săptămâni doar lipsa de respect.

Citește mai mult  Totul despre profesia vamală

Luați în considerare opțiunile pe care le puteți notifica solicitantul de refuz.

 • Prin telefon. Cea mai comună opțiune. Un angajat care a primit această misiune ar trebui să fie instruit să comunice cu reclamantul. Ton de afaceri, stil de comunicare, atitudine prietenoasă, răspuns clar și semnificativ – acesta este ceea ce ar trebui să fie în o astfel de comunicare.
 • Refuzul scris. Poate și scrie solicitantului dacă există un acord privind o astfel de conexiune. Puteți face scrisori de șablon pentru departamentul de personal care va fi întocmit corect și respectuos. În cazul în care refuzul se referă la acest interval de timp, dar compania vede potențialul în reclamantă, nu mintea să o vadă în alte proiecte (în viitor), atunci merită să raportați în scrisoare.

Invitați un candidat la conversație personală să îl refuze, este potrivit în cazuri rare. Unii angajatori fac acest lucru pentru a părăsi candidatul „în rezervă”, dar adesea nu pare prea corect. O persoană își petrece timpul, trăind stres și, ca urmare, el primește ca răspuns la speranțele fantomă și refuzul strict.

Exemple de alertă

Pentru unele companii care scriu un eșec – o problemă întregi. Unii sunt confuzi, alții acționează foarte puternic, iar cineva nu dă răspunsuri destul de ușor de înțeles. Pentru a face acest lucru, există modele – solicită să refuze respectul și competent.

Eșantioane de alerte text pentru refuz.

 • Bună ziua, Irina Aleksandrovna! 20 septembrie 2019 Ai trecut un interviu pentru managerul de vânzări. În numele companiei „Forum” vă mulțumesc pentru timpul dvs. Am văzut că sunteți un specialist profesionist și izbitoare, ați lăsat o impresie plăcută despre voi înșivă. Din păcate, alegerea noastră a căzut pe un alt candidat. CV-ul dvs. rămâne în baza noastră de date, dacă o vacanță adecvată va fi eliberată în curând. Vom fi bucuroși să vă invităm să cooperați. Toate cele bune! Elena Petrova Manager Resurse Umane.
 • Evgeny Ivanovich! Vă informăm rezultatele concursului pentru poziția șefului proiectelor culturale ale Fundației Everest. CV-ul sa dovedit a fi interesant pentru noi, dar printre solicitanții a fost un specialist care maximizează astăzi criteriile pentru alegerea unui candidat. Vă dorim să găsim o poziție în care realizările profesionale și potențial va fi apreciat. Dacă da permisiunea, CV-ul va ramane in baza noastra de date. Departamentul de selecție a personalului, Fundația Everterest.

Acestea sunt șabloane cu formulare exemplare, care pot schimba, să fie completat și așa mai departe. conversație telefonică poate fi, de asemenea compilate de aceste probe.

Ce o modalitate de a alege?

  Totul depinde de ceea ce a fost concurența, precum și câți solicitanți trebuie să notifice refuzul. Dacă există mai mult de 7-10, angajatorul nu va apela doar pentru toată lumea. Dar dacă acest lucru cu minciuni reprezentanții departamentului de personal, secretarul, se poate insista pe politicos și refuzul de a frumos.

  Citește mai mult  Ce este o zonă de confort și cum să ieșiți din ea?

  Recomandări pentru eșecul corectă și corectă a solicitantului.

  • Nu merge dincolo de cadrul calităților de afaceri ale candidatului. Orice sugestii pentru aspect, sex, discriminarea de vârstă, rasă vor fi luate în considerare. Și discriminarea poate provoca recursul reclamantului în instanță.
  • Nu promit să meargă la muncă în viitor, Dacă aceasta este o încercare simplă de a atenua refuzul.
  • Monitorizați greșeli de ortografie, gramaticale și de punctuație, care constituie, de asemenea, o parte din impresia de tine.
  • Nu scrie texte foarte lungi. Excitație și care pot fi conținute – aceasta este modul de a scrie un refuz.
  • Dacă aveți informații despre locul în care solicitantul ar putea aplica pentru post, Spune-le într-o altă scrisoare sau un apel.
  • Asigurați-vă că pentru a termina textul dintr-o notă prietenos.

  Reglementări pentru concurs, formatul de interviu, cerințele pentru rezumatul și forma de refuz – aceasta este ceea ce ar trebui să fie în compania documentată. Departamentul implicat în angajarea de angajați ar trebui să fie instruiți cu privire la documentația compilate corect.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: