Poezii pentru dezvoltarea memoriei

Poezii pentru dezvoltarea memoriei

Fiecare persoană la unele momente de contact trebuie să poezie. Dar nu toată lumea poate percepe poezii și să le păstreze în capul lor.

Particularități

Poezii amintesc mai ușor decât proza, deoarece acestea au propriile lor model ritmic, rima și de fond emoțional. Epuizant linii poetice de inima recomanda pentru dezvoltarea memoriei. In timpul acestui proces, neuronii sunt furnizate suplimentar cu sânge. Acest lucru contribuie la o scădere a riscului de cuișoare de sânge, îmbunătățirea calității pereții vaselor, întărirea passability semnalului între neuroni. În structurile creierului dintre celule, se formează noi obligațiuni, stimulând procesele cognitive și alte abilități de personalitate.

Ritmic, melodie, imagini, conținut emoțional al lucrărilor poetice permit creierului să se angajeze rapid în procesul de memorare și să fixeze linia în memorie, care este în mod natural legată. În același timp, formarea următoarelor calități:

 • Dezvoltarea și îmbogățirea vorbirii+
 • Completarea vocabularului+
 • Extinderea erudiție+
 • Îmbunătățirea dicționarului+
 • Stimularea abilităților de vorbire.

Câștigarea chiar și câteva linii poetice au un efect pozitiv asupra proceselor biochimice ale structurilor creierului. Memorizarea de poezii este necesară pentru memoria de tren la copii și adulți. Caracteristicile individuale ale percepției fiecărei persoane ar trebui luate în considerare. Individual cu memorie motorie, minunat își amintește poezia dacă este însoțită de gesturi și pantomime. O memorie vizuală bine dezvoltată oferă memorarea materialului poetic din publicația tipărită. Oamenii care vorbesc informații bine percepute pe zvon, recomandă memorarea textului în momentul înregistrărilor audio, este recomandabil să o pronunți cu voce tare.

Pentru a îmbunătăți fixarea în memoria versetelor, se utilizează metode de mnemonicare, activarea gândirii figurative. Principala greșeală din memorarea muncii poetice este să se concentreze asupra cuvintelor, o încercare de a le păstra în memoria lor.

De fapt, trebuie să vedeți într-un set simplu de cuvinte, imagini luminoase și live live. Această tehnică este eficientă.

Ce poezii se vor potrivi?

În copilărie, străinii de înțeles sunt ușor de reținut. Dezvoltarea quațiilor nu trebuie să cuprindă cuvinte dificile și incomprehensibile. Cel mai mic pentru memoria rapidă recomandă poezii scurte cu conținut interesant. Todders se potrivesc poeziile lui Agnia Barto, Samuel Marshak, Elena Blaginina, Kornea Chukovsky, Serghei Mihalkov. Copiii mai mari oferă să învețe versete ale naturii. Ele sunt oferite pentru a reproduce într-un anumit patters ritm, astfel încât cei care se aseamănă cu poezii.

Noi da exemple de astfel de răpăit.

 • bărci cu Vika mure, patruzeci de căpșuni ageri.
 • Hay Seine Kostya mows, în Shenya Senya Shenya. Wears în Shenya Senya în Shenya, Senya va dormi pe fân.

În viitor, copiii se familiarizeze cu mai multe versete voluminoase. Ei sunt sfătuiți să ia lucrări.CU. Pușkin, M.Ns.. Lermontova, A.T. Tvardovsky. Lista de elevi de liceu a operelor poetice a.CU. Pușkin ar trebui să fie extins.

Expertii recomanda pentru a preda fragmente mari din poemul „Count Nulin“ și romanul în versuri „Evgheni Oneghin“.

Adulții sunt cele mai bune pentru amintindu poeziile preferate de poeți celebri. Ele sunt, de obicei ușor de înțeles pentru cititor. Un ritm clar al poemului dă procesul de fixare în memorie. Ușurința și bucuria. Bine pregătiți lucrările sofisticate ale creierului.

Colecțiile poetice sunt publicate în cantități suficiente. Dacă este necesar, orice poeme pot fi găsite pe Internet. Pentru studiu Pentru fiecare zi oferă să aleagă lucrările lui Fyodor Tyutchev, Athanasius Feta, Vladimir Mayakovsky.

memorizarea zilnică de poezii timp de 15 minute este prevenirea problemelor de memorie. Detenția este produsă în fruntea informațiilor necesare. Persoanele în vârstă reușesc să păstreze claritatea minții și memoria solidă.

Cât de bine să înveți?

  Eidotehnie sunt folosite pentru a memora eficient poemele. Ea se bazează pe opinii figurative, fără includerea gândirii logice. Poem recomandă memorarea. Este necesar ca fiecare șir care să fie transformat vizual într-o imagine luminoasă. Imaginile create ar trebui să se supună unui anumit ritm.

  De exemplu, să încercăm să „reînvie” o poezie F. Tyutcheva „dimineața în munți”. Mai întâi trebuie să combinați mintal 2 linii și să creați imagini colorate. Cuvântul „azur” este asociat cu numele Lazar, astfel încât să vă puteți imagina un caracter biblic cu voce tare pe cerurile albastre. În acest moment, o parte din cer întunecă. Pe cerul negru, distrus de stelele luminoase, există o evacuare a fulgerului, din care jetul de apă este spălat de Lazăr.

  Imaginea imaginară este asociată cu primele linii ale lucrării, recitându-le ritmic cu voce tare.

  Atunci trebuie să vă imaginați munții. Neobișnuit de adverb, format din cuvântul „Rosa” pentru o mai bună memorare în imaginație, înlocuiește cuvântul „rasiștilor”. Poate cineva va prezenta oameni cu o culoare diferită a pielii pe banda de lumină Zigzag din vale situată între munți. Și din nou Rândurile sunt pronunțate în ritm cu o idee mentală despre imaginea strălucitoare nou creată.

  Urmatoarele catrene sunt vizualizate după cum urmează. Imaginați-vă munți în rochii luxuriante, ca și în cazul în care acestea sunt în cea mai mare lumină, pe o minge vechi. tinuta de bal este vizibilă numai la jumătate. întins în continuare o pătură uriașă, țesute din ceață. cuverturi de pat Misty mahmur un cartilaj de pește plat corp, numele care coincide cu cuvântul care înseamnă blând. În imaginația, puteți combina aceste două concepte și prezintă patina pe suprafața înclinată acoperită cu o pătură ceață.

  Ultimele linii imagina în formă de cor medieval frumos creat din nori fragmentare, ruine de aer specifice. Luminos este creat imaginea, cu atât mai ușor va fi amintit de strofă.

  Textul poetic cu propriile sale asociații este ușor de reprodus în întregime în orice moment dorit.

  Opțiunea de memorie tren de memorizarea poezii costume oameni de toate vârstele. Pornirea formării recomandă de la 4 linii pe zi. După o zi, ar trebui să fie jucate în memorie și să le adauge un alt accident vascular cerebral. Trebuie să atașați în fiecare zi mai multe linii noi cu o repetare zilnică a materialului deja învățat. Fiecare lună ulterioară, numărul corzilor învățate ar trebui să se dubleze. Pentru a instrui recompensa memoriei pentru a repeta actele învățate în prima lună.

  Odată cu creșterea ulterioară a încărcăturii pentru a afla poemele de orice complexitate, aceasta nu reprezintă multă muncă, deoarece abilitatea de a memora și a reproduce textul rima este îmbunătățit. Cu repetiție multiplă, poezia este stocată de mult timp în memorie. Pentru a concura, este necesar să alegeți timpul vârfului capacității de lucru, de exemplu, ceasul de dimineață.

  Respirație profundă, concentrându-se pe amintirea, repetarea frecventă este cheia reproducerii rapide a materialului învățat.

  Adulți

  Învățarea liniilor rimale este necesară pentru adulți. Eficacitatea memorizării contribuie la lectura lor dublă. Este necesar să prindeți sensul de citire și retell în cuvintele dvs. Toate lucrările sunt împărțite în blocuri semantice mici. Conexiunile logice fac posibilă amintirea textului poetic.

  Respectarea strictă a intonării și a pauzei facilitarea memorării. În procesul de memorare, vă puteți opri în carte, reprezintă mental complot sau încercați să vă imaginați în locul eroului. Materialul de memorie învățat este fixat pe o bucată de hârtie. Zilele ulterioare sunt necesare pentru a juca poezia cu voce tare.

  Copii

  Prescolari Creierul se dezvoltă în mod activ, astfel încât memorarea poemelor îi aduce un mare beneficiu. Utilizați cele mai bune poezii simple, scurte. Dacă numai copilul a înțeles sensul fiecărui cuvânt. Semnificația lor se recomandă clarificarea copilului, în caz contrar în timpul reproducerea poemelor, cuvinte de neînțeles va provoca lipirea și autostopul.

  Pentru memorizarea mai bine este necesar pentru a selecta poezii interesante și informative, fără structuri verbale complexe. Introducerea de elemente de joc dezvoltă abilitățile copil reclamei. modalitate eficientă de a memora cu o poveste paralelă în numele unui animal care prezintă mișcările inerente în ea. Copilul înainte de memorarea integrală a textului trebuie să declerate poemul din fața ursului, vulpi, ciori, pui. Poeziile trebuie să corespundă în mod necesar vârstei.

  • Copii 3-4 ani Oferta catrene cu o abundență de substantive și verbe. Copilul ar trebui să înțeleagă ce este vorbirea. Sferturi citit utilizând lent intonație colorat și expresii faciale. Astfel de poeme de reproducere facilitează memorizarea. Adult începe să pronunțe furtuna, copilul ei continuă.
  • De 4-5 ani Copiii începe să formeze o motivație pentru a memora poezia. Bebelușul încearcă să-i învețe și să-i spună să-și demonstreze abilitățile adulte. În acest caz, se recomandă să luați poezii mai complexe. Procesul de memorare este facilitat prin memorarea lucrărilor pe roluri cu jocul de scene individuale. De exemplu, hrănirea păpușilor sau pulberea de panglică.
  • Copii 5-6 ani capabil să stăpânească poezii mai voluminoase și complexe. Ei pot analiza acțiunile eroilor, să se prezinte în locul lor, să-și amintească astfel de povești de viață și să răspundă la întrebări pe această temă.
  • Cu 6-7 ani Se formează gândirea logică, astfel încât copiii trebuie să se ofere să-i descrie pe eroii hârtiei pe o bucată de hârtie. Pentru a conecta memoria logică a copilului, începutul poeziei cu o cerere de conținut suplimentar.

  Recomandări

   Adulții arată eforturile de voință de a memora poezii, iar copiii pot rezista acestui proces. Copilul ar trebui să se obișnuiască cu discursul poetic și să fie capabil să-l perceapă. Pentru a lucra cu copii, trebuie să respectați următoarele recomandări:

   • Trebuie să-i familiarizeze cu versete din copilarie+
   • Se repetă lucrări rimate urmează în timpul plimbari, jocuri diferite+
   • versete record trebuie să fie expresiv, cu inspirație emoțională+
   • Selectat materialul trebuie să corespundă cu vârsta unui om mic+
   • Copilul trebuie să se înțeleagă toate cuvintele+
   • Este recomandabil să ilustreze imagini de texte poetice.

   Recomandat pentru a începe poezii de memorare cu câteva zile înainte de termenul dorit. Este necesar să se evidențieze personajele principale, pătrunde sentimentele și emoțiile poetului. O reprezentare luminoasă a imaginilor și a evenimentelor consolidează percepția și memorizarea. Memorarea eficientă promovează rescrierea structurii pe o bucată de hârtie, citirea lentă a frazelor rimale, mimica și gesturile.

   Unii experți recomandă întocmirea unei foi de înșelăciune, în care sunt descrise numai primele litere ale tuturor liniilor. Se propune utilizarea principiului „comăi de zăpadă”, când memorarea se efectuează prin creșterea. Mai întâi amintiți primul șir, apoi 2 linii inițiale, apoi 3 și toate după agregate.

   Ajutorul și beneficiile pot aduce aplicații speciale pentru a memora poezii disponibile pe telefonul smartphone.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: