Profesii muncii psihice

Profesii muncii psihice

În prezent, mulți sunt preferate de profesii inteligente. Despre ce specialitate pentru ei se referă la caracteristica lor, precum și cum să nu facem o greșeală cu alegerea pe care o vom vorbi mai jos.

Particularități

Să începem cu caracteristicile profesiilor mentale. Este evident pentru toată lumea că astfel de specialități nu sunt legate de efort fizic, dar nu înseamnă, deloc că pot fi numiți lumină. În funcție de personalul profesiei de muncă mentală la una sau altă clasă, are o serie de caracteristici. Despre ei se va spune în continuare.

Lucrarea mentală este împărțită în următoarele clase.

  • Operator. Funcția principală este funcția de control și de gestionare. La astfel de, de exemplu, puteți atribui activitatea administratorului șef. Principala caracteristică a muncii operatorului este o mare tensiune neuro-emoțională asociată cu responsabilitatea și prelucrarea unui număr mare de informații pentru trecerea minimă a timpului.
  • Creativi. Acest tip de muncă nu este mai puțin dificil, deoarece implică o tensiune constantă a atenției, precum și implicarea majorității memoriei, care contribuie, de asemenea, la o creștere a încărcăturii neuro-emoționale. Un exemplu de astfel de muncă sunt scriitori, artiști, arhitecți, designeri și alți reprezentanți ai profesiilor creative.
  • Management. Acest lucru poate fi atribuit activității oamenilor care ocupă poziții de conducere. Funcția sa este fluxurile de informații uriașe, care necesită o prelucrare constantă + în plus, aceasta implică faptul că persoana trebuie să ia rapid decizii, în timp ce prefera să fie corectă, ceea ce afectează foarte mult creșterea responsabilității personale.
  • Lucrătorii muncii din toate domeniile de servicii. Caracteristica sa caracteristică este un număr mare de contacte cu oamenii, o responsabilitate sporită, precum și lipsa de timp care contribuie din nou la creșterea tensiunii neuro-emoționale.
  • Lucrările studenților și studenții. Cu particularitățile acestui tip de muncă, totul nu este familiarizat cu primul. Acestea includ cucerirea maximă a principalelor funcții ale psihicului, adică memorie, atenție, percepție, precum și un număr mare de situații care provoacă stres, de exemplu, teste, control și chiar răspunsuri banale la bord.
Citește mai mult  Ce ar trebui să fie o fotografie pentru un CV?

Prezentare generală a profesiilor intelectuale

Profesiile intelectuale nu sunt neapărat doar cele care sunt strâns legate de știință. De preferință, ele includ specialități care nu necesită muncă fizică, în timp ce majoritatea lucrărilor și sarcinilor merg la creierul uman.

Luați în considerare cele mai populare exemple de profesii intelectuale în acest moment.

  • Designer. Această profesie este în măsură să vă ajute să realizeze potențialul creativ. În plus, domeniile de activitate pentru această profesie, există o sumă uriașă: designer de peisaj, design interior sau de îmbrăcăminte, web design … În general, rămâne doar să aleagă.
  • Interpret. Această profesie nu este mai puțin interesant decât cel precedent. Lucrând la această specialitate, vei călători, probabil, destul de suficient și, cel mai probabil, de a comunica cu o mulțime de oameni. Acest lucru este destul de prestigiu în acest moment, deoarece experții competente cu cunoștințe ridicat de limbi străine sunt în cerere, aproape peste tot.
  • Doctor. O altă profesie intelectuală, care este popular. Activitatea medicului nu este cea mai ușoară, dar folosește o destul de mare a cererii pe piața locurilor de muncă vacante. În plus, această profesie se referă la numărul de extrem de plătit, și, prin urmare, am sfătui să se uite la ea.
  • Jurnalist. O profesie destul de interesantă. Dacă dețineți cu masterat un cuvânt și, de asemenea, aveți societate și abilitatea de a găsi cele mai relevante informații mai rele decât oricine altcineva, atunci această profesie este ceea ce aveți nevoie.
  • Profesor. Un alt fel de profesii intelectuale. Lucrarea profesorului, cum ar fi lucrarea medicului, nu din plămâni. Este necesar ca nu numai să vă cunoașteți articolul și să puteți trimite în mod corespunzător materialul, dar găsiți, de asemenea, o limbă comună cu elevii că uneori se întâmplă să facă Oh cât de dificilă.

Cu toate acestea, această profesie este încă în cerere pe piața muncii, iar profesorii online câștigă acum o popularitate deosebită. Așadar, vă recomandăm să acordați atenție acestei profesii.

Cum să nu faceți o greșeală cu alegerea?

Pentru a alege profesia potrivită și apoi nu regretați alegerea dvs., trebuie să vă determinați tipul de personalitate. Pentru a face acest lucru, acordați atenție hobby-ului dvs., claselor preferate și asupra comportamentului dvs. în general.

Citește mai mult  Cine este un barista și ce face?

Cercetatorii identifica următoarele tipuri de personalitate: inteligență verbală, muzicală, logic, în formă, fizică, socială, intraity, naturale și filosofice. Fiecare dintre ele sunt inerente în aceste sau alte caracteristici care au ulterior un impact semnificativ asupra alegerii omului profesiei lor viitoare.

Intelectul verbală

Pentru proprietarul unei informații verbale dezvoltat, sensibilitate ridicată la cuvinte se caracterizează, și, mai degrabă, la sunet și semnificația lor. Din această persoană, ea va primi, probabil, un mare scriitor sau poet. În plus, un număr mare de alte profesii, de exemplu, un discursurile, traducător, jurnalist sau logoped. în mod natural aceste profesii nu listă limitată.

Intelectul muzicale

Omul al cărui tip de persoană muzical este că previzibil, iubitor de muzica. de multe ori El se referă nu numai la cuvintele cântecului, dar, de asemenea, ritmul său, melodii și tonalitate. Aproape sigur îi place să cânte sau să joace orice instrument muzical, el nu-și petrece fără a asculta muzică și nu reprezintă viața fără a vizita concerte. Pentru acest tip de personalitate, profesii precum dirijorul, cântăreața, compozitorul, DJ și altele asemenea sunt potrivite.

Intelicul logic

Oameni care au un tip logic de personalitate puternică în matematică și alte științe exacte. Ei adoră tot felul de puzzle-uri și sarcini pentru logică și calculează exemplul în minte pentru ei nu este o problemă. Pentru astfel de oameni, următoarele profesii sunt cele mai potrivite profesii: un contabil, bancher, om de știință al unei anumite sfere și multe altele.

Intelect

Pentru o persoană cu un tip figurativ de persoană, o memorie bună pe față, îngrijire atentă. Pentru ei, nu va fi dificil să înveți materialul bazat pe imagini, dar cu verbal deja contabilizat.

Oamenii cu inteligență figurativ poate deveni cu ușurință inventatori, artiști sau, de exemplu, designeri.

Organismul Intelectul

Persoanele cu un astfel de tip de personalitate exprimă gândurile lor predominant folosind corpul. Ele sunt caracterizate de dragoste pentru cusut, modelare sau ceva de genul asta, în plus, ei de sport pur și simplu ador și dans. Alegerea profesiilor pentru acest tip de persoană nu este mai puțin decât pentru alții: ea este, de asemenea, coregraf, și un acrobat și artist și croitor .. Puteți continua această listă de foarte mult timp.

Citește mai mult  logistica operaționale: esența profesiei, la responsabilitățile și salariul

Intelectul social

Prezența inteligenței sociale implică dragoste pentru oameni, dorința de a le contacta. Proprietarul acestui tip de persoană adores pur și simplu activități de grup, place intalniri si companii mari + înțelege, de asemenea, alți oameni de bine, este în măsură să analizeze acțiunile și comportamentul solide.

Omul cu un astfel de tip de persoană, vă recomandăm să analizăm astfel de profesii ca administrator, sociolog, psiholog sau psihoterapeut, manager de publicitate și relații publice.

Intrapersonal intelect

Persoanele cu inteligență intrapersonală sunt capabili de auto-analiză și o evaluare sobră a abilităților lor și de sine. Ei știu cum să învețe din greșelile lor, să le analizeze, subliniind slăbiciunile și punctele forte. Ele se caracterizează prin efectuarea de jurnale personale, interesul psihologiei și reflecțiile profunde asupra vieții. Pentru proprietarul Inteligenței Intrapersonale, profesia de psiholog, comic, director de film și multe altele.

Intelect natural

Persoanele inteligente naturale hrănesc un interes deosebit în tot ceea ce este în jurul lor. Ele sunt, de obicei, interesate de rasele animalelor, speciile de plante. Lumea din jurul acestor oameni provoacă curiozitate și dorință de a explora. Ele pot realiza bine potențialul lor în meserii, cum ar fi un biolog, zoolog, ecolog.

Filozofic Intelectul

Persoanele cu o astfel de informații cu adevărat filosofi. Acestea sunt caracterizate prin întrebări complexe despre „mare“, despre apariția Universului, de exemplu, și apoi încercați să găsească răspunsuri pe ele, pentru a ajunge la adevăr foarte. Astfel de oameni vor fi scriitori excelent, psihologi, antrenor.

Pentru ei, precum și pentru celelalte tipuri de personalitate, drumurile sunt deschise pentru un număr mare de profesii, rămâne doar de a alege exact ceea ce trebuie să faci.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: