Profesor-organizator: descrierea de locuri de muncă și educație

Profesor-organizator: descrierea de locuri de muncă și educație

Profesorul-organizator este aproape în fiecare școală, dar nici macar coleg de acest specialist se va formula îndatoririlor profesionale cu precizie. Între timp, această poziție a dat un start excelent la numărul mare de oameni care se glorifica în domeniul pedagogiei și nu numai. Acesta este un domeniu foarte interesant de activitate, este ideal pentru initiativa, creativ, care caută, nu este pregătită pentru oamenii de rutină.

Descrierea profesiei

organizator Profesor – un specialist care ar trebui să aibă o educație pedagogică specială sau mai mare. Numește sau ameliorează din această poziție, ca de la oricare altul, director al instituției de învățământ.

Lista sarcinilor sale profesionale este mare: de la pregătirea unor evenimente mari în școli, concursuri, festivaluri la organizarea participării școlilor la concursuri și proiecte (întreprinderi urbane, regionale, federale și chiar internaționale).

Tot ceea ce în vechiul mod, mulți numesc încă „viața socială a școlii”, se află pe umerii profesorului-organizator. Bineînțeles, în majoritatea cazurilor funcționează într-o pereche cu directorul adjunct al muncii educaționale. Dar, deoarece este oficial, o mulțime de timp plătește pentru raportarea documentației, care lucrează cu familii, toate evenimentele post-oră coordonează majoritatea profesorilor-organizator.

Există o opinie durabilă care numai tinerii pot lucra în această poziție. Desigur, acest lucru nu este nimic mai mult decât un stereotip, deși nu fără o justificare logică. Ocuparea forței de muncă, profesorii caută creștere profesională, mulți dintre aceștia profesor de profesor de organizare la „subiectul“ sau să devină același director adjunct. Dar există oameni care de mai mulți ani rămân dedicate posturilor profesor-organizator, deoarece place acest lucru creativ și inspirat.

La școală, profesorul-organizator nu este un director adjunct, dar poate fi o parte a administrației, să participe la planlers săptămânale și T. D. De multe ori, acest specialist este mâna dreaptă a directorului, pentru că modul în care procesul educațional este construit într-o instituție de învățământ, afectează ratingul școlii, și cu privire la situația creată în ea, iar la atmosfera în sine în ea.

Drepturile oficiale

Sarcinile standard ale specialistului în cauză sunt prescrise. Un om care se aplică această poziție este atent familiarizat cu această listă.

Ce ar trebui să facă:

 • Promovarea dezvoltării identității copiilor, plecările lor și talentele, o creștere în cultura generală a elevilor+
 • Exploreaza vârsta și caracteristicile psihologice legate de baieti, studia interesele și nevoile lor+
 • Pentru a forma condiții pentru activitatea creatoare a copilului, pentru vânzarea de talente și abilități de baieti+
 • Planificați activitatea cercurilor, studiouri, precum și cluburi și asociații de interese+
 • organizează activități individuale și colective multidirecționale pentru băieți și adulți+
 • lucru pe profilul prioritar al școlii activități (de exemplu, de mediu)+
 • Organizarea unor activități conform planului calendaristic de lucru educaționale: seri, concediu, turism, festivaluri, concursuri, excursii+
 • menține inițiativele majoritatea copiilor interesante lui+
 • Promovarea realizarea drepturilor copilului în asociații și organizații ale copiilor stabilite la școală+
 • implica colegii din sport, sfere culturale+
 • atragerea părinților să lucreze în comun semnificative social, publicul+
 • Organizarea de recreere vacanță a elevilor+
 • este responsabil pentru viața și sănătatea saloanelor.
Citește mai mult  Gândirea spațială: caracteristicile și caracteristicile dezvoltării

Trebuie remarcat faptul că, Pe lângă îndatoririle, organizatorul profesor are drepturi. În special, el are dreptul de a lua cunoștință cu proiectele de decizii ale instituțiilor de învățămînt. Se poate intra în inițiative care pot îmbunătăți procesul educațional. Are dreptul de profesor-organizator și de a atrage colegii pentru a rezolva sarcini comune semnificative. În cele din urmă, organizatorul profesor are dreptul de a cere de la șeful de asistență în îndeplinirea îndatoririlor lor oficiale.

Menționate în instrucțiunile oficiale și responsabilitatea specialistului. Organizatorul profesorilor este responsabil de respectarea insuficientă a îndatoririlor oficiale, pentru infracțiunea și cauzând daune materiale.

Este demn de remarcat faptul că Ceea ce este scris în contractul angajatului este foarte important: aceste înregistrări din listă ar trebui să fie bune. Nu este un secret că mulți profesori au pus o semnătură în contract, literalmente nu se uită.

Dar, pe lângă documentul oficial, este important să vorbim confidențial cu autoritățile: Întrebați ce lucrarea educațională este diferită în mod specific în această școală, ceea ce este accent.

Cerințe

Un bun profesor-organizator – Acesta este un specialist care își folosește cu îndemânare experiența profesională, urmărește tendințele pedagogice topice și are astfel de calități personale care să-l ajute să lucreze.

Cunoștințe și abilități

În primul rând, o persoană cu educație pedagogică ar trebui să cunoască în mod clar pedagogia și psihologia copiilor. Aceasta este o bază profesională. Fara ea, este dificil de a lucra cu echipa de copii, astfel încât acesta este eficient, creativ, interesant.

Profesorul-organizator poate ajuta în activitatea anumitor competențe.

 • abilități pedagogice. În plus față de teoria, specialistul ar trebui să aibă experiență practică în pedagogie. Și dacă nu este (sau un pic), abilitățile pedagogice vin la salvare. Ei au multe, dar au nevoie să fie dezvoltate. O persoană care are aceste abilități pot lucra cu echipa mare pentru copii, în timp ce nu uita individualizarea procesului educațional. Aceasta este o persoană cu abilități de organizare bună, gândire creativă, dezvoltată de observare profesională. Acesta este capabil să analizeze și să rezume informații, proiectare și de a crea dezvoltare metodologică.
 • Abilități de discursuri publice. Profesorul-organizator are de multe ori la concerte de plumb și concursuri școlare, dețin reguli festive, mitinguri, seri, întâlniri universitare. Uneori, el este comunicat ședințele cu părinții (inclusiv comunale), pe pedsovets, seminarii, întâlniri cu colegii din alte școli. Toate acestea necesită un specialist de capacitatea de a servi în mod corespunzător (abilități de auto-testare), pentru a construi un pas de discursuri, interesante și prezintă semnificativ textul, mesajul. Aplauze, timid, liniștit sau vorbind din neatenție poate cineva, dar nu profesor-organizator.
Citește mai mult  Totul despre lucrarea tehnicianului geodezist

În caz contrar, se va pur și simplu nu va asculta. Dar, într-un anumit sens, organizatorul este liderul, liderul care ar trebui să conducă echipa. Din fericire, abilitățile discursurilor publice sunt instruiți. Chiar și cursuri online sunt capabili să „vorbesc“ cei care sunt foarte frică de.

 • Gândire creativă. Competiții, promoții, proiecte, sărbători – pe profesorul organizatorului vor zbura fluxul infinit. Și dacă „Creative Springs scârțâie”, o persoană nu va suporta această avalanșă. Pentru un profesionist, o astfel de situație este norma, o formă de viață. Se simte cu încredere, chiar dacă trebuie să păstrați mai multe scenarii, aplicații, idei simultan. A trăi la un astfel de tempo mai ușor pentru oameni creativi, care nu au nevoie de câteva nopți pentru a sta pe un scenariu de două pagini. Ușor de creat idei, rapid în reacții la următoarea provocare creativă, organizatorii profesori au timp.
 • Abilitatea de a lucra în multitasking. Activitatea organizatorului profesor nu este o rutină – este elemente prezente care nu vor fi repetate de zi cu zi. Desigur, foarte multe evenimente colabile, adesea se repetă reciproc. Dar depinde de ajutorul profesiei de specialitate. Cel care este inițiativa nu este lipsit de perfecționism și pentru noi evenimente este luat cu entuziasm, și că este excelent și nu cel mai interesant, la prima vedere, proiecte.

Și, în același timp, în paralel, trebuie să conducă mai multe cazuri, la o dată: planificarea zi a unui profesor, de exemplu, la știri școală trage, se pregătească pentru competiția de produse media de mediu, a aranja un turneu inteligent pentru școala primară … Desigur, nu toată lumea poate lucra.

 • tact pedagogic. Profesia de profesor, iar acest lucru este cunoscut pentru toată lumea, este asociat cu stresul profesional ridicat, cu „epuizare“. Copiii pot manipula adulți, se comportă nu întotdeauna predictibil și, adesea, aproximativ, în Khamski. Profesorul nu are dreptul de a rupe în jos pe ele, du-te pe un strigăt și insultă. El nu poate conduce un copil din clasa (la urma urmei, el este responsabil pentru viața și sănătatea), nu se poate lovi ușa.

Profesionalism, stabilitate emoțională și tact pedagogic. În cazul în care adultul obișnuit iese din sine, profesorul include tehnicile și modalitățile de soluționare a situației de conflict necesare.

 • Cunoașterea psihologiei copiilor, aplicarea în practică. Să fie capabil de a vedea și auzi copilul, și cel mai important, pentru a înțelege că nu este un dat. Este învăța. Folosind cunoștințele disponibile, profesorul-organizator va vedea problema în timp, va fi un asistent la un copil într-o situație dificilă, va fi capabil de a stabili un contact de încredere cu părinții și T. D.
Citește mai mult  Ce salariu pentru a indica în CV-ul?

Principalul pericol pentru medic profesor-organizator este un profesionist „epuizare“. Mai ales este vorba de acei specialiști care doresc să ia de locuri de conducere la concursuri care afectează ratingul școlii. Și a face față presiunilor de multe ori ajuta la calitățile personale.

Calitati personale

Atent, responsabil, energic, reflectorizant – toate acestea se poate spune despre organizatorul profesor bun. Cu toate acestea, alte calități pot ajuta în munca sa.

 • Comunicabilitate. Profesorul-organizator nu este un loc de muncă de cabinet. Au pentru a comunica o mulțime, conectați oameni la ideile lor, locul de muncă în parteneriat. Pentru a face acest lucru, trebuie să fie în măsură să comunice: găsi subiecte comune, transmis în mod corect gândirea ta, să fie capabil să inspire și să inspire.
 • Deschidere. Copiii se simt oameni sinceri și deschise, care pot avea încredere și care pot urmări. Prin urmare, închiderea și dizgrația este cel mai calitatile nedorite ale care lucreaza cu copii.
 • Responsabilitate. Copiii transporta în echipa nu numai bucuriile lor, dar și probleme. Ei le pot ascunde, dar în același timp, să demonstreze dorința de a împărtăși ceea ce ei sunt îngrijorați. Și un profesor bun va vedea cu siguranță această solicitare. Nu-l ignora, să nu rămână indiferenți – aceasta este o calitate importantă pentru profesor.
 • Încredere în sine. Fără dificil să pună în aplicare ambiții pedagogice. Fără aceasta, este imposibil să conduci oamenii, o echipă de copii mari. Da, și uneori trebuie să-mi apărăm deciziile.

Nu va rămâne în lista superfluă și simțul umorului și echilibrul și curiozitatea.

Educaţie

Cerința principală pentru o educație pedagogică specializată -. În mod specific, organizatorul profesor în universități practic nu predă (uneori această specialitate apare printre altele în timpul recalificării). Dar în colegii pedagogice, ea poate merge ca specializare (de exemplu, „profesor de școală primară. Profesor-organizator „). Chiar dacă o persoană pedavus finit și a primit un certificat de psiholog sau profesor de psihologie, el poate lucra ca profesor-organizator.

Și dacă un mare interes în profesie este atașat la educație, dorința de a dezvălui cât mai mult posibil în această poziție, atunci totul ar trebui să funcționeze.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: