proiecție post

proiecție post

Atenția este necesară în viața de zi cu zi, la fiecare pas. În situații diferite, este activat și trimis la un anumit obiect. Această proprietate vă permite să selectați informațiile de care aveți nevoie și importante pentru noi. Dar reacționând la lucruri și situații diferite, nu ne gândim la faptul că există mai multe tipuri de atenție. Dovada după arbitrare și involuntară este un interes considerabil.

Ce este?

Fiecare viziune are propriul său grad de activitate. Prin urmare, sunt distinse trei tipuri.

Definiția în psihologie spune asta O atenție deosebită este starea unei persoane atunci când se concentrează pe deplin pe un anumit subiect. Dar acest lucru este dat foarte ușor, fără efort, iar rezultatul este cunoașterea câștigată, care sunt ferm depozitate în memorie.

Cu alte cuvinte, acesta este statul atunci când există o motivație constantă pentru ceva. Prin urmare, toate forțele vizează realizarea obiectivului, totul este dat cu ușurință, nici măcar oboseală în munca mentală pe termen lung.

Acesta este exact tipul de concentrare care este necesar pentru un elev școlar sau un student pentru un studiu strălucit al obiectelor. Părinții și profesorii încearcă să se asigure că copiii au participat la o astfel de atenție care să permită bine să absoarbă materialul și să învețe. Dar și pentru adulți este destul de util pentru că vă permite să învățați un număr mare de informații de care aveți nevoie.

Potrivit lui Leontiev (psiholog, mult timp plătit de studiul tuturor celor trei tipuri) Post proiecție– Acesta este un proces natural care se bazează pe atenție aleatorie. Bazat pe ambele tipuri de interes la subiect. Dar interesul din primul și al doilea caz este un pic diferit.

Afterplay-ul este legat de interesul unei persoane la rezultat, ceea ce va duce la rezultat.

Comparație cu alte tipuri de atenție

Daca se compara atentia post-a exprimat (este afterplay), cu alte două, se poate constata că această specie este diferită de involuntar, dar este similar cu arbitrară.

atenție involuntara apare fără nici un efort, nu este asociat cu unele acțiuni specifice și eforturi, ci apare ca o reacție la tot ceea ce ne înconjoară. Cu alte cuvinte, să acorde o atenție la unele obiecte și fenomene.

Dar arbitrară și afterplay – acestea sunt deja specii care „activa“ prin voința unei persoane bazate pe alegerea sa.

Luați în considerare mai în detaliu toate cele trei soiuri, în scopul de a înțelege ceea ce diferențele lor.

  • atenția involuntara nu depinde de dorințele noastre. Acesta poate fi, de exemplu, tunete hohote, lumina strălucitoare a farului auto, care apare brusc mirosul de gary sau pâine proaspăt coaptă. atenția involuntara surprinde evenimente neașteptate care pot fi importante pentru noi. În toate aceste cazuri, situația care rezultă din lumea exterioară, suntem obligați să ne. O, dimpotrivă, suntem dependenți de ea. atenția involuntara este inerentă animale, reacția lor la stimuli externi și este manifestarea. Caracteristica de atenție umană este că oamenii pot controla, în contrast cu animale.
  • o atenție aleatorie este foarte diferită de speciile precedente. Am stabilit obiectivul, vom rezolva o anumită sarcină și trimite o atenție aleatorie a acestuia, concentrându-se pe deplin obiect. Această specie nu este inerentă în ea, inițial, aceasta trebuie să fie produse în mod independent. Acest lucru începe să învețe părinții unui copil din copilărie, și apoi profesori. Ca un exemplu, este posibil de a aduce situația atunci când aveți nevoie pentru a face un fel de acțiuni care nu provoacă entuziasm speciale. Activitatea acestor acțiuni se datorează necesității.
  • Afterplay-ul are loc, de asemenea, datorită eforturilor unei persoane și, în acest sens, este similar cu arbitrar. Dar se distinge prin faptul că veniturile ulterioare nu sunt doar o concentrare a unei persoane pe nici o activitate, deoarece este necesar, este deja un interes în el. Este interesat de rezultatul final, dar procesul în sine începe să treacă și să ofere plăcere. Afterpairing atenția durează mult mai mult decât alte tipuri și oferă cel mai bun rezultat. Acest lucru poate fi comparat cu faptul că o persoană a dedicat viața activității sale iubite și el se bucură de.

Astfel, toate cele trei specii au asemănări și diferențe proprii, dar ei doar delimitează-le unul cu celălalt.

De asemenea, devine evident că creșterea atenției poate merge cu ușurință la post-dovada.

Prezentare generală a exemplelor

Înțelegeți cum se manifestă, de fapt, după dovadă, precum și cum rezultă din exemplele arbitrare, vizuale vor ajuta.

  • Dacă, de exemplu, o inspirație a venit la artist, el pregătește panza, șevalel, perii, vopsele și începe să lucreze într-un atelier sau frunze pentru un aer clar, unde intenționează să facă schițe pentru picturi viitoare – acest lucru este imediat după Dovada. În acest caz, o persoană este angajată în activități care îl fascinează și dă plăcere.
  • O altă variantă. Femeia va surprinde familia, face un fel de fel de mâncare delicioasă. Ea o face cu un suflet, îi place procesul în sine și ea este interesată de lucrarea sa. O femeie învață rețeta, pregătește ingrediente, creează un fel de mâncare delicios. Aceasta este o ocupație a bucuriei ei. Ea nu forțează acest lucru pentru a se concentra, totul se întâmplă de la sine.
  • O altă opțiune atunci când se transformă imediat la atenția ulterioară – o persoană în anticiparea unei întâlniri cu prietenii, cu care nu sa întâlnit mult timp. De la bun început este interesat de această întâlnire, este configurat pentru emoții pozitive, și în procesul de comunicare, se simte un solid pozitiv.

Foarte adesea atenția postprofică este activată după arbitrare. Luați în considerare modul în care se întâmplă în exemple.

  • Copilul stă în jos pentru a citi o carte, pentru că trebuie să fie făcut și el o înțelege. În primul rând, aceasta include o atenție arbitrară, încercând să se gândească cu grijă. Dar la un moment dat se îndrăgostește, devine interesant. Și el deja nu citește nu pentru că este necesar, ci pentru că vrea să învețe dezvoltarea ulterioară a evenimentelor și cum se va termina. Acest lucru a activat deja postpar.
  • Sau, să spunem că trebuie să stăpânești ceva nou. De exemplu, engleză. Mai întâi nu apare entuziasm special. Necesitatea de cuvinte, verbe, teach ori care par a fi foarte obositor. Dar, atenție arbitrară ajută să facă față. ceva apoi începe să se dobândit, trezește interesul, vreau să realizez mai mult – a apărut după dovada.

Dacă specificați scopul, atunci le puteți observa, de asemenea, și pentru alții, și a se vedea în mod clar modul în care lucrările de lucru afterplay, și modul în care alte tipuri interacționează cu ea.

A se vedea, în atenția post-dovada.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: