proiectant 3D: detalii, argumente pro și contra profesie

proiectant 3D: detalii, argumente pro și contra profesie

grafică tridimensională – relativ noua inventie a omului. în urmă cu încă 50 de ani, nu a existat nici o profesie, cum ar fi un designer 3D sau un vizualizator, dar cu dezvoltarea de oportunități tehnologice am primit nu numai un complet nou tip de grafica artistice, dar, de asemenea, o mulțime de locuri de muncă.

Specificitatea și profesie

Acum 3D este una dintre cele mai promițătoare direcții artistice. grafică tridimensională sunt folosite peste tot: de la proiectarea peisajului și a interiorului și înainte de dezvoltarea de bannere publicitare și articole de îmbrăcăminte.

Specificitatea profesiei este de așa natură încât designer de bijuterii, designer de moda, artist caracter – acest lucru nu este încă toate mesajele, pe care designerul 3D competentă poate pretinde.

Profesie pro și con

Ca și în orice alt caz, în activitatea 3D-shnik există atât avantajele și dezavantajele, și aici sunt unele dintre ele.

Să începem cu plus.

 • Salariu competitiv, Comparativ cu alte ocupații pe piața muncii. Desigur, pentru a realiza ea, va trebui să încercați.

 • Numărul mare de locuri de muncă și ordine individuale. În companiile în curs de dezvoltare rapidă, nu numai specialiștii sunt întotdeauna obligați, ci și studenți pentru această profesie. Și chiar dacă nu doriți să lucrați la nici o companie, pe schimburile de Internet poate găsi întotdeauna multe ordine private, pentru executarea pe care le plătesc bine.

 • Activitate creativă. Indiferent cât de stricte există cadrul, în care clientul vă acționează, numai tu decideți cum va arăta rezultatul final. Aceasta nu este o lucrare de birou monotonă la care mulți sunt obișnuiți.

 • Abilitatea de a lucra direct din casă. Acum, multe companii nu își păstrează angajații în birouri înfundate și le permit să lucreze de la distanță de la domiciliu, venind să lucreze doar de câteva ori pe săptămână.

Contra, de asemenea, să mănânce, și trebuie să ia în considerare.

 • Competiție ridicată. Acest lucru se aplică, mai degrabă, specialiștilor cu calificare redusă, numărul căruia este foarte mare. Angajatorii nu sunt grăbiți să luați nou-veniți la ei înșiși, petrece timp și bani pe creșterea lor de formare și de carieră. Ele sunt mult mai profitabile pentru a lua deja o persoană cu experiență și cunoștințe, care vor primi imediat de afaceri.

 • Nevoia de învățare permanentă. Proiectare, cum ar fi moda, extrem de inconsistente și schimbarea zi de zi. Și ce ai făcut literalmente ieri, astăzi nu poate fi relevantă. Același lucru se întâmplă cu 3D. Toate programele mereu noi ies, precum și adăugiri la noile caracteristici, vechi, care simplifică procesul de lucru care îmbunătățesc rezultatul apar. Prin urmare, fără a practica constantă și observarea tendințelor, vă repede pierde competitivitatea în fața angajatorului.

 • Complexitatea de învățare și de căutare personală creativă. Nu toată lumea este potrivit pentru acest domeniu de activitate. Și chiar și în industrie, oamenii au o educație tehnică, lipsa de gust artistic poate fi o mare problemă.

Drepturile oficiale

Toate operațiunile 3D Designer poate fi redus la două elemente simple:

 • Crearea de modele tridimensionale+

 • Animația lor.

Dar în funcție de domeniul activității Responsabilitățile sunt distorsionate (în funcție de necesitate). Deci, designerul de caractere creează modele tridimensionale pentru jocuri, filme și video comerciale. Lucrarea sa se bazează pe desenele artistului asupra conceptelor. Și el este cel care caută acea linie între frumusețea și funcționalitatea modelului. Adesea, designerul este limitat de un anumit număr de poligoane pe care le poate utiliza. Acest lucru se face astfel încât computerul utilizatorului, care va funcționa cu modelul, ar putea urma și utiliza toate detaliile sale.

Animatorul 3D creează doar modele statice, ci angajate în animația lor.

În ciuda faptului că, de la echipamentele de lucru de la an la an, principiile clasice create de Walt Disney se bazează pe activitatea animatorilor.

Calități personale și abilități de lucru

Un bun designer de 3D trebuie să aibă următoarele calități și abilități de lucru.

Calitate:

 • simț dezvoltat al stilului+

 • observare+

 • Cartofi+

 • o responsabilitate+

 • Înțelegerea bazelor de bază ale animație+

 • gândirea creativă și imaginația.

Competențe și abilități:

 • Modelarea poli extrem și joasă+

 • Crearea de imagini prin fotografie, fotorealism+

 • Nivel înalt limba engleză pentru a lucra cu documentație+

 • Cunoașterea și înțelegerea de stiluri artistice+

 • Abilitatea de a lucra în pachete moderne 3D (Cinema 4D, Maya, 3DS MAX, BLENDER).

Instruire și salariu

Puteți afla de modelare 3D, atât acasă, cât și în instituțiile de învățământ. Acum, în cursurile de multe universități, atât de stat și non-statale includ programe de învățare pentru a lucra cu o grafică tridimensională.

Salariul în Rusia pentru proiectant este de aproximativ 28.000 de ruble. La Moscova, această cifră se ridică la 63.000, iar în St. Petersburg – 43000.

Desigur, studentul câștigă mult mai puțin decât aceste cifre, dar cariera de creștere, în orice companie nu va face să se aștepte mult.

Despre locul de muncă 3D Designer vezi mai departe.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: