rezumat Creative: Caracteristici și exemple

rezumat Creative: Caracteristici și exemple

Reprezentanții profesiilor creative în pregătirea rezumatului cel mai adesea se abat de la standardele clasice de proiectare alb-negru. Ei întruchipează cele mai multe idei neobișnuite în realitate, de exemplu, CV-ul sub forma unei reviste lucioase sau compuse pe foi în mod artificial în vârstă de. Cu toate acestea, partea lor informativ nu este diferită de cerințele de birou înregistrate.

Avantaje și dezavantaje

Rezumatul reclamei dă solicitantului să iasă în evidență pe fondul general al prezentare clasice chestionare stil. Și nu este surprinzător. Echitatie o varietate de rezumate similare, specialist recrutare cu mare plăcere se va opri pe un document colorat și familiariza cu atenție cu textul.

Dar chiar și un rezumat neobișnuit, există o serie de avantaje și dezavantaje, care ar trebui să fie cunoscute de fiecare reprezentant al profesiilor creative.

În primul rând, este necesar să se ia în considerare dezavantajele unei abordări creative:

 • Nu orice lider înțelege esența de rezumate non-standard+
 • Pregătirea documentului de prezentare nu poate lua o zi+
 • Preocuparea interioară a solicitantului cu privire la avizul conducerii societății în care dorește să obțină un loc de muncă poate afecta negativ design creativ+
 • Formatul rezumat reclamei nu este potrivit pentru toate specialitățile.

Dar lista de avantaje ale unei abordări non-standard, are mult mai multe puncte.

 • Deschiderea de companii. Managerii și specialiștii în selecția personalului se poate exprima criticile lor de a CV-ului. Diferite priviri și opinii concurente vorbesc despre imposibilitatea de a lucra cu bucătarul-șef și echipa companiei în ansamblu.
 • abordarea creativăAjută Compensa experiență minimă solicitant.
 • Rezumatul formatului creativ oferă o șansă de a face o carieră de canalizare. Într-o perioadă scurtă de timp, un document non-standard poate fi în baza de date a tuturor companiilor creative din oraș. Deci, propunerile vor începe să intre în solicitant în sine.
 • Liderii companiilor legate de creativitate dau preferință candidaților Cu gândire non-standard.
 • Reclamantul cu CV-uri creative va fi cu siguranță invitat la un interviu. În același timp, comunicarea nu va avea loc pe o notă lentă, dar cu un zâmbet și râs.
 • Echipa companiei se vede adesea CV-ul care intră în companie. Și o astfel de abordare neobișnuită a pregătirii documentului de prezentare vă va permite să vă potriviți rapid în echipă.

Design interesant

Crearea unui CV creativ este de fapt foarte dificil. Gândirea creativă și cunoașterea programelor grafice sunt doar primul pas spre crearea capodoperei de prezentare. Pentru a atrage atenția angajatorului, trebuie să veniți cu conceptul neobișnuit al acestui document.

Citește mai mult  Cine este un finanțator și ceea ce face el?

Specialiști în selectarea informațiilor partajate de personal, pe care modelele sumare creative sunt mai multe nu au fost gustate managerilor companiilor.

 • Infographics. Metoda destul de comună de auto-testare printre profesii creative. Toate articolele din rezumatul clasic sunt necesare în textul acestui document. În ceea ce privește fundalul, aici solicitantul este doar o abordare creativă.
 • Plic. În zilele noastre, specialiștii în recrutare și manageri de întreprinderi primesc CV-uri de la solicitanții de e-mail. Dar nu este întotdeauna de succes – astfel de scrisori sunt cel mai adesea eliminate. Evitarea unor astfel de situații va ajuta la „scrisoarea live” livrată de curier sau transferată la departamentul de personal însuși. În același timp, CV-ul ar trebui să aibă un design non-standard.
 • „În contact cu”. Astăzi, rețelele sociale sunt o parte integrantă a vieții unei persoane. Acest lucru nu poate fi utilizat în pregătirea CV-ului creativ. Profiluri de prezentare foarte interesante și neobișnuite, realizate în proiectarea unei pagini personale. În plus, această metodă permite solicitantului să-și dezvăluie talentele, să-și demonstreze astfel conducerea potențială.
 • Acoperi. Varianta excelentă a CV-ului creativ sub forma unei reviste lucioase. Aici se va dovedi introducerea informațiilor tipărite și se va introduce mai multe elemente de portofoliu.
 • Pyrografy. O metodă neobișnuită folosită extrem de rar. Vorbim despre o scândură de lemn, deasupra căreia informațiile text necesare sunt arse. De fapt, există multe opțiuni pentru rezumate creative. Principalul lucru este să conectați potențialul creativ și să găsiți un model de document acceptabil pentru un dispozitiv rapid de lucru.

Este demn de remarcat faptul că atunci când un dispozitiv dintr-o companie străină este adecvat pentru a face un CV în două limbi, de exemplu, în limba rusă și engleză.

Cum să scrieți un rezumat original?

Pentru a face un rezumat original,, Ar trebui să asculte mai multe sfaturi importante.

 • Designul rezumatului creativ trebuie să respecte una de interes. Nu mai este nevoie specifică. Astfel de opțiuni ca „gata de lucru de către un manager de programator sau de publicitate“ sau „Doresc să primesc postul de curier sau operator call-Center“ de lucru neeficient.
 • Modele de sinteză creative, precum și variante stricte ale acestui document, ar trebui să fie moderat informativ. recruitment manager sau manager de ascuti inițial o atenție la proiectarea chestionarului de prezentare, și după ce face cunoștință cu textul. Și apoi principalul lucru este de a spune despre tine adevărul, nu-l deschide până la capăt. De exemplu, „In ultimul loc de muncă, am fost în stare să mărească cantitatea de produse fără o finanțare suplimentară“. Aceste cuvinte vor fi interesați de angajator, și el va dori cu siguranță să învețe totul în detaliu.
 • Chiar și în execuția creativă, rezumatul trebuie să respecte structura general acceptată. În general, proiectarea inițială a chestionarului de auto-testare este evidențiată pe un fundal general al documentelor stricte. Dar cu textul de umplere multe permite greșeli. Unii dor de câteva elemente, altele – dimpotrivă, se concentrează asupra detaliilor minore.
 • O atenție deosebită trebuie acordată secțiunii „Experiență”. În acest caz, cronologia ar trebui să cuprindă ultimul la primul.

Vorbind cu cuvinte simple, primul loc este indicat de ultimul loc de muncă, iar la final informațiile despre prima experiență de muncă este aplicată.

Realizări

În rezumatul fiecărui solicitant există o secțiune „experiență”, ceea ce indică numele întreprinderii, poziția și lista sarcinilor funcționale. Dar angajatorii Aceste informații nu sunt, în general, interesate. Viitorul lider ar trebui să vadă ce poate realiza un potențial lucrător. Pentru aceasta, structura CV este adecvată pentru a completa secțiunea de realizare.

Citește mai mult  Totul despre profesii feroviare

Pentru rezumatele creative, este mai bine să corectați corect secțiunea „Experiență” prin adăugarea realizărilor sale. Următorul este propus să ia în considerare mai multe exemple, ca o grămadă neobișnuită de fraze banale.

Responsabilitati principale:

 • Implementarea apelurilor la rece+
 • Crearea prezentărilor+
 • Încheierea contractelor.

Pe de o parte, textul pare clar, ușor accesibil. Cu toate acestea, viitorul manager nu vede ce ar putea ajunge reclamantul. Prin urmare, este necesar să se facă o anumită claritate:

 • a încheiat 10 contracte cu companii internaționale în valoare de 1 milion de dolari fiecare+
 • Timp de 3 luni a crescut baza de clienți pentru 128 de unități, 46 dintre aceștia au devenit parteneri permanenți+
 • În ultimele 22 de luni, a depășit planul de producție.

Nici măcar nu poți întreba cum potențialul șef.

Aptitudini

Asigurați-vă că pentru a condiționa orice rezumat creativ constă în adăugarea de structura prin secțiunea „Competențe și Tehnologie“. De exemplu, în cazul în care solicitantul este în căutarea pentru un copywriter, este extrem de important pentru ca aceasta să indice existența unor discursuri publice. Nu e vorba de karaoke, ci despre predarea prelegeri sau de învățare noi angajați.

La completarea secțiunii privind cunoștințele tehnologice, nu este necesar să semneze o cunoștință detaliat cu programul. Suficient pentru a specifica „utilizator experimentat“. În general, este mai bine să facă o listă de marcare și arăta programul care solicitantul cunoaște bine, și care nu este foarte.

De exemplu, oamenii de profesii creative ar trebui să aibă abilități de a lucra cu programe grafice, Adobe Illustrator, AutoCAD, Corel Draw, Photoshop, Indesign.

informaţii minore

În fiecare model strict, rezumatul indică cuvintele uzuale, solicitanții le schimba numai în locuri. De exemplu, comunicarea, rezistența la stres, responsabilitatea. Aceste cuvinte pot fi numite chiar clișeul, pe care potențialii lideri nu le acordă nici măcar atenție.

Citește mai mult  Profesiile sportive

Informațiile despre o natură secundară în rezumatul formatului creativ ar trebui depuse cu un punct de atracție neobișnuit, iar pentru aceasta va trebui să conectați fantezia, spuneți despre principiile, credințele. Puteți să menționați pe scurt cartea dvs. preferată, blogul sau alte interese. Pe de o parte, poate părea ridicol, însă aceste informații dezvăluie lumea interioară a reclamantului, vorbește despre calitățile sale personale. În plus, dacă cel puțin un interes coincide cu pasiunea unui potențial lider, o legătură emoțională imperceptibilă apare între el și reclamantă. Datorită acestei nuanțe, șansa proprietarului unui CV creativ pentru a obține o poziție dorită uneori crește.

Dacă solicitantul nu are nici o dorință de a împărtăși informații personale, puteți profita de cliseul obișnuit, doar pentru a le prezenta mai detaliat:

 • Caracteristică „Rezistența la stres” poate fi înlocuită de fraza „capabilă să reziste la sarcină emoțională ridicată și să păstreze calm în situații de urgență”+
 • „o responsabilitate” Este de preferat să picteze fraza „posedă abilitatea de a analiza rapid situația și de a lua decizii independente, care să le răspundă deplină pentru ei”+
 • Expresie „Pot găsi rapid o limbă comună cu străinii” Înlocuiește cu ușurință șablonul „Communicabilitate”+
 • „Vă înțelegem cu noi informații, după care îl aplic cu ușurință în practică” – Este vorba despre „cu pereți rapizi”.

Scrisoarea de transmisie

Documentul prezentat este o parte obligatorie a oricărui rezumat creativ. Astăzi, solicitanții încearcă să atașeze o ușoară rețetă la chestionare de prezentare, în care există mai multe propuneri legate de companie și interesate.

În textul felicitării și instrucțiunile obiectivului angajatorului privind ocuparea forței de muncă, șeful recunoaște subtilitățile natura unui potențial angajat și temperamentul său. Cu toate acestea, compoziția scrisorilor de însoțire este în întregime depinde de mai mulți factori importanți:

 • Nivelul de calificare al solicitantului+
 • Interesat postare+
 • Avizul final al unui specialist în selectarea personalului sau șeful angajarea salariaților.

Exemple

Ca bază pentru CV-uri creative, puteți lua modele prezentate pe unkinds de World Wide Web. Al doilea eșantion este mai luminos și bogat. Solicitantul cu un astfel de chestionar o va dori să obțineți mai multe companii de publicitate.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: