Sales Manager: Caracteristici Profesie și responsabilități funcționale

Sales Manager: Caracteristici Profesie și responsabilități funcționale

Manager de vanzari – În cererea de astăzi de un specialist care sub economia de piață ar trebui să promoveze un produs. Și nu doar să promoveze, și anume, să pună în aplicare, folosind toate instrumentele noi și noi pe piață. Ar trebui să fie o persoană care este distinsă frumos și în ceea ce vinde și în vânzările în sine.

Descrierea profesiei

Trebuie să spun că managerul de vânzări a avut, de asemenea, o gamă largă de responsabilități, astăzi caracteristicile atribuirile efectuate de ei a devenit și mai voluminos. Și acest lucru se datorează apariția de noi platforme pentru a promova produsul (aceleași rețele sociale), studiul mecanismelor de vânzări pe aceste platforme noi.

Prin urmare, managerul ideal ar trebui să aibă o persoană flexibilă, pregătită pentru noi cunoștințe și competențe, înțelegerea necesității dezvoltării intraprofessional permanente.

Ce ar trebui să Sail Director (sau Sales Manager):

 • Elaborarea, reglementarea, coordonarea dealer+
 • Lucrările la modalitățile de a atrage clientul, formarea de interes în produsele+
 • elaborează contracte și alte documente de bază+
 • Menținerea încrederii, relații de prietenie cu clientul după tranzacții de succes+
 • Elaborarea strategiei de vânzare activă+
 • cunoaște baza de eticheta de afaceri+
 • Dezvoltarea, crearea unor canale de tranzacționare de succes+
 • parteneriate construi cu cumpărătorul.

Poziția profilului necesită și punerea în aplicare a sarcinilor profesionale aferente: Un bun manager este dezasamblat și în elementele de bază ale agentului de publicitate, promotor, tehnologul PR. Noi nu vorbim despre cunoașterea nuanțele acestor posturi, ci numai despre aza activităților lor. În cazul în care compania este mare, Salem-Manager funcționează împreună cu acești experți, dacă este mic – de multe ori le înlocuiește sau își îndeplinesc sarcinile.

Sail Manager nu numai comunica cu consumatorul – El colectează și analizează informațiile, creează o strategie, înregistrând-o pe obiecte, este intretinuta de o documentație privind prizonierii. Managerul de descriere a postului pentru vânzări ar trebui să includă toate clauzele activităților sale (de la locul de muncă în rețelele sociale la anumite domenii ale vânzărilor de produse).

Avantaje și dezavantaje

Ca de obicei, acest lucru se întâmplă, precum și avantajele și dezavantajele profesiei sunt subiective. Pentru cineva, aceasta este o cale profesională ideală, care vă permite să găsiți cazul perfect pentru auto-realizare, adecvată și temperamentul unei persoane, și un ritm de viață și de educație. Dar dacă programul, caracteristicile de lucru și comunicațiile de afaceri nu corespund așteptărilor unei persoane din profesie, chiar și abilitățile și abilitățile uimitoare nu vor depăși astfel de contradicții.

Pro profesia:

 • Posibilitatea creșterii carierei (și nu numai într-o singură companie)+
 • Restabilirea (aceasta nu este o profesie atât de rară, deci va fi ușor să găsiți un specialist bun)+
 • Programul saturat, varietate de activități+
 • Lucrul cu oamenii este important pentru cei care nu au comunicări în activități profesionale+
 • salariu bun și promițătoare prognoza premium (premium depinde de profit)+
 • nu cere nici un candidat stricte pentru vârstă+
 • o parte din munca poate efectua la distanță, la distanță+
 • Abilitatea de a obține experiență excelentă de afaceri în fața de pornire proprii.

CONSPUL DE CONS:

 • Pentru cei care nu sunt foarte stabile psiho-emoțional, acest lucru poate parea prea stresant+
 • Este dificil de lucrat „de la zero“ de către managerul de vânzări, educație economică primează+
 • nu întotdeauna strict și grafic clar, o parte din munca poate fi ore suplimentare+
 • oamenii sunt lente, o astfel de lucru melancolic este greu de potrivit+
 • Uneori, primele rezultate ale oferte sau strategii de succes trebuie să aștepte mult timp+
 • În companiile mici, Sail Managerul controlează întregul strat de alte lucrări: de la publicitate până la rețelele sociale, parsarea a corespondenței de afaceri, efectuarea controlului de documentare+
 • stresul este într-adevăr acolo, și fără capacitatea de a păstra o lovitură de a deveni un manager de vânzări de succes dificil.

Inițial, trebuie să înțelegeți ce riscuri și care bonusurile sunt în această profesie. Este necesar să se înțeleagă dacă solicitantul este pregătit pentru situații asociate cu necesitatea de a lua decizii rapide, fac cu pricepere predicții și să nu fie frică să caute planuri anti-criză în.

Tipuri de specialiști

Sales Manager – Foarte Numele general al specialității, gama activităților sale este destul de largă.

 • Poate fi ocupat în departamentul de vânzări activ. Aceste lucrări de specialitate, de regulă, din oficiu. Pe umerii lui – apeluri la rece, extinderea bazei de clienți, care vizitează evenimente de promovare de promovare a produsului.
 • Lucrări în cadrul Departamentului de Vânzări pasive. Acești experți se ocupe de apelurile primite de la clienții interesați. Sarcina managerului este de a convinge persoana deja găsită în cooperare ulterioară.
 • Fii un specialist în vânzări directe. Personal întâlnește clientul, iar aceasta este o diferență importantă de la managerul său de vânzări activ. Într-un sens, aceasta este fata companiei. Pentru că este o persoană care nu este numai bine promovarea mărfurilor, dar, de asemenea, bun „vinde“ însuși. Aici sunt importante abilități de comunicare și de afaceri, auto-testare, și chiar posesia de povestiri. Pe scurt, acest lucru este un specialist care este conștient de propria sa misiune diplomatică în companie.
 • specialist de lucru în dezvoltare. Aceasta este de fapt o poziție universală, în care mai multe drepturi regizorale. Pe umerii Sail-Manager pentru dezvoltare – obiectivele strategice ale companiei, cercetarea de piață și t. D.
 • Fii un manager de vânzări en-gros. Caietul de sarcini și de bunuri, și în afaceri, în general – theself teza acestei specializare.
Citește mai mult  Cum de a face o logică CV?

Și acest lucru nu este toate opțiunile posibile. În companiile mari, există un manager de naviga regional care este angajat într-un segment geografic distinct al pieței organizației. Există, de asemenea, departamentele de vânzări corporative, și există, de asemenea, un manager de asistență pentru clienți – în curs de dezvoltare în mod activ de specialitate astăzi, care permite de a construi relatii pe termen lung cu cumpărătorul.

Care lucrează în industrii?

Această listă poate fi doar imens: de la piese auto la produse petroliere, de la carne la ferestre, de la haine la echipamente speciale. Cerința cheie pentru un astfel de manager a este o cunoaștere clară a pieței pentru industria și înțelegerea principalelor procese în ea. Deci, un specialist care a vandut anterior de piese de schimb nu va fi atât de ușor să se angajeze în promovarea serviciilor logistice. Este necesar să se îngropa în domenii particulare care, desigur, poate, dar laborios. De aceea, du-te din sfera de piese de schimb mai ușor de structurile adiacente.

În care industriile de astăzi managerii sunt vela cea mai mare cerere:

 • Comercializare de produse petroliere (una dintre cele mai promițătoare zone cu salariu bun)+
 • Vânzarea de echipament medical (unele companii necesită cerințe medicale cel puțin specializate)+
 • Realizarea de apartamente in cladiri noi, case din lemn si caramida, constructie din beton (întotdeauna există întotdeauna)+
 • Vânzarea de mașini agricole, produse electrice+
 • servicii de metal+
 • Comercializare de usi de intrare si interroom+
 • Realizarea de produse bancare (specialist în bancă)+
 • Fitness Club Servicii Vânzare+
 • vanzare instalatii sanitare+
 • Promovarea serviciilor juridice (în mod activ dezvoltarea sferei)+
 • Realizarea de produse cosmetice si produse cosmetice+
 • Comert cu materiale de constructii, mobilier și t. D.

Trecerea de la o sferă la alta este uneori complicat, dar poate fi, de asemenea, un impuls pentru dezvoltare. Se întâmplă astfel încât o persoană care dorește să părăsească profesia, dar pe scurt, decizia de a schimba doar sfera.

Deci, există femei care sunt bine de vânzare și piese de schimb și un echipament special, dar primesc un nivel complet diferit de auto-realizare profesională, mergând la sfera de vânzare a serviciilor de frumusețe sau a obiectelor de artă.

Calificare

Un bărbat „de pe stradă” se bucură rar la o plată înaltă și, mai important, o poziție foarte responsabilă. Deși lucrarea poate fi găsită și fără experiență, fără un portofoliu inteligent, dacă există un zel, dorința de a învăța și abilitatea. Dar în majoritatea cazurilor, Pentru a deveni un bun manager de vânzări, trebuie să îndepliniți cerințele de bază ale angajatorului.

Și este foarte important să scrieți corect și să trimiteți un CV, oferindu-l o scrisoare de însoțire competentă.

Educaţie

În paragraful „Educație” Nu este nevoie să specificați toate cursurile și recalificarea (dacă există mai mult de 3-4). Trebuie să scrieți locul principal de studiu: Universitatea sau Dr. Dacă ați studiat nu de profilul pe care îl revendicați, dar aveți cursuri specializate în activul dvs., faceți un accent pe ele.

Citește mai mult  Arborele de goluri: Ce este și cum să construim?

Dacă nu vorbim despre un rezumat, dar despre alegerea instituției educaționale, Prografandard sugerează o specialitate economică. Aceasta poate fi o specialitate cu același nume „Manager de vânzări”, dar standardul este cel mai adesea găsit – „manager”. Acest specialist ar trebui să cunoască fundamentele economiei, contabilității, auditului și T. D.

Educație de profil (chiar și colegiu) – Start excelent pentru un specialist novice.

  Puteți acționa în DSU, primind ulterior învățământul superior sau prin programul de învățare redus sau în absenteism. Puteți alege un ligament universitar și un partener DRS, deci mai multe garanții pentru a continua cu succes educația în instituția de învățământ superior, ocolind un concurs serios.

  Aptitudini

  Ele sunt uneori mai importante decât educația de bază. Acestea sunt acele instrumente profesionale care ajuta pentru a atinge succesul în cazul selectat. Abilitățile de vânzări Primele pot fi obținute încă de către un student și le scrie-le într-un avantaj.

  Unele companii necesită asistenți manager de vânzări: Aceste posturi iau adesea nou-veniți care primesc o experiență decentă, se combină cu pricepere teoria (colegiu în colegiu sau universitate) și practică.

  Du-te pentru a ridica după un astfel de expirence profesionist, desigur, mai ușor.

  Realizări

  Dacă vom întocmi un rezumat, elementul „realizări“ va fi unul dintre accentul. Ceea ce face – experiență de succes, transferul de cele mai multe oferte de succes și evenimente, premii personale și recunoștință. În acest moment, este necesar să se precizeze în mod concis și consecvent acele momente de activitate profesională pe care specialistul se determină ca cheie.

  Nu este necesar să picteze realizările în detaliu – suficient pentru a nota, de exemplu:

  • Concluzie a tranzacției cu compania „X”, cel mai avantajos contracte anuale de organizare+
  • Participarea la un seminar major (nume) ca unul dintre cei mai importanți difuzoare+
  • recunoștință, scrisori, diplome (dacă există astfel, indicând anul)+
  • Recunoașterea profesională, creșterea salariilor (indicând procentajul) ca urmare a vânzărilor anuale.

  Pentru cineva, principala realizare va fi sporită cu serviciul: de la directorul obișnuit la șeful departamentului de vânzări, de exemplu. Sau mișcare de la biroul regional din sediul central (cu pachetul social salarial și profitabil).

  Calitati personale

  Element care este încă în stadiul de alegere a unei profesii, trebuie să vă gândiți foarte atent. Calitățile personale ale specialistului de vânzări afectează în mod direct succesul său profesional.

  • Abilitatea de a comunica cu clientul, cu manualul, cu partenerii. Acest lucru se referă și la limba de comunicare în afaceri, precum și capacitatea de a construi un dialog, pentru a stabili contacte, să asculte și să înțeleagă interlocutorul. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți un discurs bine stabilit (acest lucru poate fi dezvoltat, și cu siguranță nu împiedică cariera), flexibilitatea psiho-emoțională, capacitatea de a menține pacea sufletească, chiar și în situații dificile.
  • aspectul Convingând. Prost să nege că este important. nu trebuie doar să vorbească cu un partener, astfel încât el te ascultă, dar, de asemenea, arata ca el a vrut să te asculte. Nu este vorba despre frumusețea fizică, ci despre imaginea unui specialist sigur pe sine, care subliniază în mod avantajos părțile sale puternice externe. Imagine de afaceri, accentul pe caracteristici atractive, puterea Duhului, care pot fi urmărite în imaginea externă, sunt puternice instrumente cu caracter personal cu caracter personal.
  • Atractivitatea, carisma. Ea nu depinde de faptul dacă persoana este perfect sau figura lui. Această abilitate de a vă place oamenii, este întotdeauna bine de vânzare. Pentru a interesa clientul cu un produs sau serviciu, uneori trebuie să fie inițial interesat. Există scheme simple pentru atragerea atenției, formarea simpatiei.
  • Toleranta la stres. În afaceri, prea vapori și oameni liberi nu merg de fapt. Este dificil pentru ei să treacă de la modul „defecțiuni” și „leziuni în bătălia mică”. Dar aceasta este calitatea de bază a managerului – nu renunțați, căutați noi soluții.

  Unele calități sunt achiziționate (sau „pompare”) în procesul de activități profesionale. Și acesta este un alt plus al specialității.

  Responsabilități funcționale

  Chiar dacă o persoană devine un manager obișnuit în cadrul Departamentului, unde, cum ar fi mai multe unități, productivitatea departamentului este încă depinde de ceea ce face fiecare angajați. Minunat dacă în primele zile de lucru, specialistul înțelege deja ceea ce trebuie să fie funcțiile sale cheie, indiferent dacă are suficiente competențe. Totul este inițial negociat atunci când ia un loc de muncă, prescris în instruirea locului de muncă.

  Citește mai mult  Profesie Turism Manager: Responsabilitati, Deprinderi, Cerințe

  Goluri

  Principalele responsabilități ale managerului de navigație sunt:

  • Organizarea și întreținerea+
  • Planificarea și implementarea muncii analitice+
  • Furnizarea de vânzări+
  • Controlul expedierii mărfurilor, calculul cu clienții și T. D.

  Bazat pe acest lucru, Specialistul este stabilit obiective, a cărei executare este principala condiție pentru respectarea oficială a acesteia. Obiectivele sunt întotdeauna Începeți cu verbes: De exemplu, pentru a crește influxul de clienți noi, extindeți baza de clienți, creșterea eficienței vânzărilor pasive, găsiți noi instrumente pentru a atrage clienții, oferă posibilitățile de colaborări de afaceri profitabile și T. D.

  Sarcini

  Ele sunt mai specifice decât obiectivele și se potrivesc, de asemenea. vinde un produs în mod corespunzător, pentru a fi în măsură să caute clienți, spori capacitatea companiei – asta e ceea ce așteaptă îndrumare de la Salem-manager.

  Sarcina principală a expertului – pentru a vedea erorile care sunt relevante, considerăm că inhibă vânzarea și o fac cu mari calcule analitice.

  Managementul trebuie să vadă că Ofertele Manager nu nerezonabile acțiune concrete și soluții pentru bunul, previziuni calculate. În primul rând, se ocupa si cu ei, și abia apoi să înceapă să lucreze cu clientul, clientul. Principala sa misiune – de a dezvolta o strategie pentru punerea în aplicare a care pot fi implicate, precum și alți specialiști.

  În acest caz, Salem-manager – un angajat care înțelege în mod clar reglementările de afaceri, pe baza obiectivelor de bază și obiectivele companiei, este în măsură să delege autoritatea și să mobilizeze colegii să realizeze proiecte la scară largă.

  așteptările de carieră

  Dacă o persoană a luat funcția de manager superior sau de plumb, El are dreptul de a conta pe salarii mari. Este imposibil să spunem cu siguranță cât de mult un specialist de succes câștigă, deoarece acest indicator depinde de statutul companiei. Salariul variază de la 50 la 150 mii de ruble și mai sus. Creșterea salariilor este de obicei proporțională cu rezultatele activității managerului.

  Dacă trebuie să începeți cu o companie mică, dedicarea nu poate corespunde întotdeauna așteptărilor salariale. Dar tocmai acea experiență este adesea dobândită, sunt dezvoltate abilitățile, apare comunicarea, abilitățile. Destul de des cazul în care un mare specialist de vânzări vine la o companie modestă, iar compania va „trage” în curând pe piață.

  În ceea ce privește perspectivele, posibilitatea să ia o poziție mai mare (devenit șeful departamentului de vânzări, du-te la sediul central) este întotdeauna. Autoritățile evaluează lucrările și dorința de a merge mai departe, preferând să „crească“ specialiști de calitate în compania lor, și nu „lraw“ de la ei. În plus, devotamentul corporativă este, de asemenea, de obicei, apreciat de conducerea.

  Activitatea de naviga-manager este diversă, complexă și promițătoare. Acest specialist nu numai că stabilește contactele cu clienții – motivează consumatorii să coopereze, să informeze dealerii și distribuitorii, întocmește contracte, urmărește potențialul de puncte de vânzare. El trebuie să organizeze cursuri și ateliere de lucru, să participe la expoziții și seminarii, să desfășoare monitorizarea concurenților și să compileze rapoarte detaliate.

  Dacă toate acestea se pare interesant și să nu se sperie, managerul de vânzări este o specialitate care poate aduce o persoana pasionata si salarii bune, și plăcerea de auto-realizare profesională.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: