Selectarea unei profesii legate de informații

Selectarea unei profesii legate de informații

Trăim în epoca informațiilor și, prin urmare, este logică faptul că profesiile legate de prelucrarea și protecția informațiilor de astăzi sunt în special în cerere. Ceea ce este dus la solicitanții armați. Dar această listă este extinsă – de la contabilitate la jurnalism, de la lucrările editoriale la topografie.

Particularități

Informațiile sunt foarte diferite: un alfabetic, numeric, folosind alte simboluri (limbaj geografic, chimic, programare). Și fiecare informație necesită prelucrare – analiză, sistematizare, ambalare etc. Profesii legate de informații despre acest lucru și trimise.

Deci, cu alte zone: Înainte de alegerea profesiei, trebuie să vă asigurați că conceptul caracteristicilor sale este realist și nu este construit pe o idee primitivă de.

Descrierea profesiilor

În partea de sus a specialităților care se referă direct la informație, sunt profesiile, care trebuie să aibă astăzi diferite oportunități. Unele pot permite un specialist să lucreze de la distanță. Unii au ca scop de muncă într-o mare corporație, cu un număr mare de legături intraprofessional.

Jurnalist

Un lucrător literar care se ocupă cu crearea, colectarea, editarea, pregătirea și proiectarea de informații este considerat a fi un jurnalist. Cel mai adesea informații va editori mass-media. Acestea pot fi imprimate resurse, televiziune și radio produse, și mass-media recent electronice.

Ușurința de intrare în profesie este iluzia societății moderne, pentru că fiecare manager de bloc video în sine poate considera un jurnalist, care, desigur, nu corespunde adevărului. Jurnalism necesită formare profesională în liceu. Aceasta este baza, care poate fi utilizată în viitor, la discreția sa. Nu este ușor să intre jurnalistul: de regulă, în etapa de intervievare, viitor student trebuie să ofere un portofoliu creativ. Fără acest lucru, jurnalistul este dificil, pentru ca să se pregătească pentru admiterea în liceu începe, de colectare a materialului dorit.

Interpret

Traducătorul este un specialist al cărui sarcină este competentă și aproximativ la original pentru a traduce informațiile de la una la alta. Traducerea poate fi scris atât și oral. Dar, de obicei pregăti un specialist universal, capabil de a lucra cu o anumită persoană, traducându-l on-line, și sub forma unui traducător literar. Desigur, există un astfel de concept ca „Traducere tehnică“.

O mare parte a cererii de astăzi și specialiști care sunt implicați în traducerea copyrighting – scrie infostat în limba engleză și alte limbi. Adică, o persoană care vine la departamentul de traducere poate conta pe extinderea sferei oportunităților lor profesionale.

Editor

Acest specialist funcționează cu textul, informațiile pe care le de multe ori structuri, controalele pe care, corectează erorile și neajunsurile, inexactități stilistice. Textul Ready trebuie să respecte cerințele genului pentru care se pregătește. Editorul poate fi un manager (redactor-șef). E-editori – un proces responsabil, deoarece editorul este responsabil pentru versiunea finală a textului.

De multe ori, el are de a face cu funcționalitatea adiacentă: corectarea și chiar dispunerea și publicarea (așezarea materialului pe site și T. D.).

Economist

Acesta este numele poziției care implică o cheltuială în problemele economice ale industriei, bancar, agricultură și alte domenii. Economist la producție este implicat în coordonarea sarcinii companiei, diviziile sale. El poate planifica producția, să ia în considerare resturile, se calculează materii prime. Economiștii în muncă și salarii dezvoltă programe de motivare a angajaților, se ocupă de productivitatea muncii. Economiștii Analytics sunt angajați în analizarea profitabilității potențiale a proiectelor, precum și a indicatorilor financiari ai întreprinderii ca întreg.

Programator

Persoana de programare este numită programator. Acest specialist creează codul sursă pentru programul care este scris în limba simbolică. Programator, apropo, nu funcționează pe un computer. El poate scrie programe pe orice și pe computer testează codul.

Programatorul nu este „Aytishnik”. Tehnologiile IT sunt de aproximativ cinci duzini de specialități diferite, iar programatorul este doar unul dintre ei. Programatorii pot fi specialiști sistemici, aplicați și web. Aplicația scrie programe și aplicații, sisteme – Dezvoltarea sistemelor de operare, programatorii web sunt angajați în site-uri web.

Contabil

Contabilul este angajat în contabilitate în cadrul companiei, conduce fluxul de documente, pregătește și trimite rapoarte (inclusiv fiscale) către organismele de control. Asigurarea siguranței această raportare este, de asemenea, o sarcină a unui contabil.

În plus, contabilul poate fi atribuit următoarele sarcini: să efectueze tranzacții financiare pentru achiziționarea și vânzarea produsului, la un salariu cu clienții și furnizorii, pentru a efectua proprietate contabile ale organizației, pentru a accruize salariilor, interacționează cu băncile și efectueze un inventar. funcționalitate avansată se referă la un contabil care se află în cea de organizare. Dar, în cazul în care societatea este mare, specialistii sunt oarecum, iar performanțele fiecărui predominante funcții.

Specialist în marketing

Acesta este un comerciant a cărui sarcină este de a promova servicii și bunuri, a construi un sistem competent de vânzări. Profesia însăși înseamnă literalmente „studierea pieței”, deoarece specialistul studiază nevoile clientului potențial. Marketerul este angajat în analizarea pieței de vânzări, a inteligenței competitive, a formării unui interval de mărfuri, a construi un sistem de vânzări, precum și stabilirea sarcinilor și transferarea unor funcționale la subordonate și angajați.

De asemenea, un comerciant poate fi responsabil pentru exploatarea de expoziții și seminarii.

Inginer

Un specialist angajat în activități de inginerie, de regulă, este angajat în crearea și îmbunătățirea dispozitivelor tehnice. Această profesie se referă la forma „mașinii omenești” și se concentrează pe procesarea și primirea de informații tehnice noi. Inginerul este un nume comun de multe profesii. De exemplu, inginer proiectant, inginer, inginer, inginer arhitect și t. D. Pentru a obține această specialitate, trebuie să intrați în facultatea tehnică.

Geodezist și topograf

Geodezistul este un specialist care are o educație tehnică mai mare, care este angajată în activități topografice-geodezice, explozive, designer și discernământ. Subiectul activităților sale este de a observa clădirile și structurile, deformarea lor, de a efectua documentația executivă. Topograph măsoară, de asemenea, de suprafață și conduce instrument la sol Pământului de a terenului și a reliefului. Și această activitate de informare îi permite să creeze planuri topografice cu ajutorul unui sistem de simboluri.

Inspector

Acesta este un funcționar care supraveghează și controlează corectitudinea acțiunilor organelor și a persoanelor care sunt subordonate de către o anumită organizație. Puteți lucra în taxa, în departamentul de personal sau de a inspecta, ca un exemplu, aviația civilă. Această profesie poate fi utilizată în diverse domenii, principalele activități ale obiectivelor – control.

Secretar

Acesta este un manager de birou modern care coordonează biroul biroului sau conducerea sa. Acesta este angajat în activități de birou, efectuează o documentație primită și de ieșire, sistematizează informații și este responsabilă pentru depozitarea și căutarea în timp util. Învățământul superior – de preferință, dar nu este întotdeauna o cerere strictă a solicitantului (în funcție de societatea, mărimea salariilor și t. D.). O persoană care lucrează ca secretar trebuie să fie executivă, responsabilă, atentă.

Alte

Informații despre bibliotecă astăzi își schimbă contururile, dar acești specialiști sunt încă necesari. Cu lucrări de informare Copywriters (Autori de articole, Conținut pentru site și T. D.), SMM-PIN – Managerii rețelelor sociale sau mai degrabă – pagini comerciale. Predominanța internetului ca o nouă nișă pentru transmiterea informațiilor, o nouă sursă, ajută la apariția unor noi profesii care satisfac cererile societății.

Cum să nu faceți o greșeală cu alegerea?

Viitorul specialist este încă la școală determină ce sferă este mai atractivă pentru el. Dacă totul nu este rău cu matematica, iar regiunea economiei pare interesantă, să facă „pentru companie” la un jurnalist sau inginer, desigur, nu merită. Economist – aceasta este, de asemenea, o specialitate căutată, deși poate necesita o anumită specializare. Astăzi există multe teste profesionale pentru a determina accentul predominant.

Dacă treceți prin câteva astfel de teste, nu puteți doar să vă înțelegeți mai bine, ci și să vedeți perspective neașteptate și atractive.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: