Toate profesiile despre sociale

Toate profesiile despre sociale

Dacă visezi să dedice activități profesionale pentru a ajuta oamenii și întreaga societate în ansamblul său, profesiile moderne ale profilului social va fi potrivit pentru realizarea acestui obiectiv. Asistenta sociala include domeniul medicinii, protecția juridică, activitățile educaționale, asistență psihologică și spectrul de reabilitare a evenimentelor.

Spectrul profesiilor sociale pe parcursul ultimelor 5-6 sa extins, în legătură cu care a apărut noi, necunoscute anterior de specialitate. De exemplu, cum ar fi un expert social, gerontologist, inginer social și așa mai departe.

Ce înseamnă și cui se va potrivi?

profesiuni sociale se referă la domeniul care se concentrează pe o persoană sau societate. Un astfel de lucru necesită un anumit depozit de rezistență la stres și caracter. Esența profesiilor într-un sens larg este redus la asistență, sprijin, de protecție, precum și adaptarea, reabilitarea sau corectarea. Bazat pe principalele sarcini, lucrul cu oamenii se obișnuiește să se împartă pe direcțiile umanitare și economice. profesii umanitare includ activități:

 • psihologii+
 • sociologii+
 • etnografii+
 • politologi+
 • jurnaliştii+
 • Pedagogi+
 • Rehabilitologists.

În domeniul muncii economice:

 • Contabili+
 • Economiștii+
 • Managerii+
 • Marketers.

Pentru munca este necesar să existe astfel de caracteristici, cum ar fi fondul comercial și communicativeness, sensibilitate, de precauțiune, au un grad ridicat de durabilitate și eficiență psihologică.

De multe ori în timp ce lucrează fața asistentului social în față se confruntă funcționarii tăcute, comportamentul lipsit de tact de oameni, acuzații nedrepte și cerințele supraestimate.

Responsabilitati principale

O persoană care lucrează în sfera serviciilor sociale este un specialist ale cărui activități sunt legate de serviciu. Obligațiile sale pot include:

 • Ajută pensionarii+
 • Persoane cu dizabilități+
 • Copiii juvenili au plecat fără părinți+
 • Alți oameni care au nevoie să ajute societatea.

Fluxul de lucru poate fi acela de a contribui la livrarea de produse sau medicamente, realizând măsuri preventive sau corective în dizabilități din punct de vedere social, pentru a ajuta la reabilitarea cu handicap și așa mai departe. Scopul principal al acestei lucrări nu este doar o îmbunătățire a calității vieții cetățenilor care au căzut în circumstanțe dificile de viață, ci și protecția și îngrijirea lor juridică, furnizate de stat.

Prezentare generală a profesiilor

Aspecte importante și necesare de muncă legate de activități socio-culturale sunt recunoscute în societate necesare, iar astăzi semnificația lor este de necontestat, astfel încât organizarea securității sociale câștigă teren activitatea în statul nostru în fiecare an.

Specificitatea ordinii mondiale moderne este de așa natură încât extinderea limitelor interetnice și o creștere a duratei de viață a oamenilor duce la necesitatea de a stabili o comunicare între societate și stat. Construirea de astfel de legături are loc prin intermediul serviciilor de profil sociale, care trebuie să lucreze cu populația, adaptarea oamenilor la condițiile în schimbare rapidă ale vieții moderne. În plus, descrierea multor profesii de acest tip este axat pe munca individuala, cu o personalitate distinctă, și nu numai cu societatea în ansamblu. Aceste profesii includ, de exemplu, un psiholog, gerontologist, reabilitatori.

Multe profesii ale sferei sociale au apărut destul de recent și nu au primit încă o faimă largă, dar există și cele care nu există o duzină de ani:

Asistent social

Funcționalitatea acestei profesii implică serviciul populației – persoane cu handicap, pensionarii, orfani, precum și alte straturi social neprotejate ale societății noastre. Conform descrierii postului, responsabilitatea unui astfel de specialist este de a ajuta cetățenii la locul lor de reședință, Acest lucru poate veni aici și poate include livrarea de produse, droguri, organizarea îngrijirii medicale, consiliere, tutelă.

Specialist al organismului de tutelă și tutelă

Esența acestui specialist este de a proteja drepturile cetățenilor care au căzut în circumstanțe dificile de viață. in afara de asta, asistent social poate efectua consiliere și standuri pe garda intereselor copiilor sau a cetățenilor incapabili, prevenind orice încălcări ale legii cu privire la această categorie de persoane. Specialist al organelor de tutelă implementează programe speciale care permit îmbunătățirea calității vieții persoanelor sub protecție și de tutelă, și efectuează, de asemenea, funcțiile de supraveghere a gardienilor și saloanele lor.

Profesor social

Sarcina principală a unui astfel de profesor este lucrarea asociată cu adaptarea în societate a adolescenților și copiilor de vârstă mică, formarea abilităților de comunicare sociale, interacțiunea cu societatea, familia, colegii. Un specialist poate recomanda părinților în integrarea copilului adoptivă într-o nouă familie sau principiile de educație a copiilor de către părinții lor. Profesorul este obligat să vadă încălcarea abilităților de comunicare socială în copil și să ia măsuri pentru a corecta situația.

Inginer social

Profesia este un prototip al științei care studiază comportamentul persoanelor în situații de urgență și non-standard. Aici, principiile sociologiei și psihologiei combină cu succes, permițând studierea așa-numitului factor uman și manifestarea sa în viața socială. Direcția ingineriei sociale este considerată tineri, dar mai degrabă promițătoare, ca și pe baza ingineriei sociale, sunt determinate toate studiile necesare ale societății umane și sunt determinate standardele de muncă pentru toate serviciile sociale.

Sociolog

Un specialist care explorează dispozitivul societății și procesele care apar din punct de vedere social. Sarcina principală a sociologului este definiția publicului în momentul actual pentru a prezice comportamentul în continuare a persoanelor în anumite situații. Știința, numită sociologie aplicată, nu numai cu conlucrează agențiile guvernamentale, dar, de asemenea, cu organizațiile publice, precum și cu mediul de afaceri privat.

Comenzile pentru studii sociologice contribuie adesea la faptul că oamenii de știință detecta anumite fenomene, dezvoltând astfel științe sociale.

Migrant Adaptarea specialist

Țara noastră atrage în mod activ pentru realizarea diferitelor tipuri de migranți de muncă de aproape și departe în străinătate. Pentru a se adapta astfel de oameni în societatea noastră la fel de favorabil, asistență în această problemă are un specialist de servicii sociale. În Rusia, o creștere constantă a numărului de migranți de muncă este prezis, astfel încât profesia va câștiga relevanța și relevanța acestora.

Demograf

Specialistul acestei profesii analizează dinamica de creștere și declin în populația țării noastre, și, de asemenea, face previziuni pe termen lung și cel mai apropiat punct de vedere cu privire la aceste aspecte. Rezultatele dezvoltării demografie sunt necesare în economie, în medicină, precum și pentru planificarea bugetului asigurărilor sociale, inclusiv Fondul de pensii. Activitatea demografului este de a activităților de cercetare și de colectare a materialelor statistice pentru analiza.

gerontologist

Profesie în relativ nou țara noastră, sarcinile care este de a studia procesele de îmbătrânire și lucrul cu persoanele în vârstă. Scopul geonstologist este de a ajuta persoanele în vârstă de la adaptarea la schimbările care au loc într-un organism în curs de îmbătrânire. Gerontologist poate conduce activități științifice și educaționale și consiliere privind igiena, prevenirea bolilor, probleme legate de îngrijirea scoate în evidență independentă, nutriție, precum și activitatea mentală și fizică a unei persoane în vârstă. Un specialist îndeplinește sarcina de a îmbunătăți calitatea și extinderea duratei de viață a persoanelor cu vârsta de pensionare.

conflicte sociale Mediator

profesie în curs de dezvoltare noi, care se bazează pe conflictology. Acest specialist este destinat să devină un intermediar între cele două părți sociale aflate în conflict. Conflictele din societate poate avea loc pe baza credințelor religioase, diferențele de mentalități naționale, culturi, și, de asemenea, în proprietate minte sau teritoriale revendicări ale părților. Pe măsură ce societatea mănunchiuri și creșterea tensiunilor sociale, profesia va câștiga relevanța acestora.

adaptarea în specialist a persoanelor cu handicap prin intermediul internetului

Profesia promițătoare a viitorului, care vor fi relevante în Rusia, în viitorul apropiat. Esența activității unei astfel de specialist o va fi de a aplica tehnologii informatice destinate să reabiliteze cu handicap. tehnologii similare vor fi axat pe formare, de căutare de locuri de muncă, consultări cu privire la diverse probleme – Toate acestea se pot face de la distanță prin intermediul sistemului de Internet.

expert social

În țara noastră, expertiza socială este una dintre condițiile de luare a deciziilor în domeniul politicilor de investiții și ocuparea forței de muncă. Estimarea capacității pieței forței de muncă, precum și studiul de muncă și a relațiilor sociale vă permite să respecte reglementările legale la crearea de proiecte legislative.

Expertiza socială este, de asemenea, în cerere în medicină, la evaluarea nevoilor unei persoane cu încălcări inspectate funcționale ale organelor și sistemelor, în determinarea nevoia sa de asistență socială și de sprijin din partea statului. Profesie astăzi este în cerere, deoarece necesită încheierea unui expert independent sociale pentru a rezolva anumite sarcini.

Profesiunilor menționate astăzi sunt relevante în țara noastră și în fiecare an, nevoia lor devine din ce în ce mai evidentă.

Formare și perspective

Datorită creșterii câștigă popularitate, profesiile sociale au devenit posibilă achiziție în aproape orice țară universitară a profilului umanitar. Pedagogic, universitățile economice, precum și medicale sunt gata pentru a oferi solicitanților o gamă largă de diferite specialități:

 • Sankt-Petersburg, Universitatea de Stat din Cultura – Oferte de instruire pe profilul „Psihologia unei relații interetnice”+
 • Moscova, Universitatea Psihologică și Pedagogică de Stat – aici există o Facultatea de Comunicații Sociale, unde puteți trece de formare în direcția muncii sociale și de a lucra cu tinerii+
 • Arkhangelsk, Universitatea Medicală de Stat de Nord – Instituția Educațională este specializată în pregătirea specialiștilor pentru implementarea muncii medicale și sociale cu populația+
 • Moscova, Universitatea de Stat. Lomonosov – oferă instruire privind profilul „conflictologiei”, „Psihologie și pedagogie a comportamentului deviant”, „Demografie socială”+
 • Sf. Petersburg, Serviciul de Pedala de Stat. Herzen – în liceu puteți obține o profesie de psiholog, un profesor social, un asistent social înalt calificat.

Este demn de remarcat faptul că orice profesie asociată cu sfera socială are avantaje incontestabile, dintre care principalul este că specialistul scade capacitatea de a exercita o versatil si interesant lucru legat de oameni. Astfel de perspective contribuie la extinderea semnificativă a orizonturilor, dobândește abilități de comunicare și pentru a asigura implementarea personalității în serviciul companiei.

Avantaje similare încep să se manifeste în stadiul de studiu din liceu, iar atunci când se deplasează la activități practice, abilitățile sunt onorate și spectrul lor se extinde.

Salariul

Nu cred că în sectorul social al câștigurilor va fi minim. Desigur, un specialist novice nu va primi un salariu mare, dar cu experiență vine o recompensă mai mare pentru munca. câștigurile Orientul Mijlociu a asistentului social de tutelă sau profesor este 18000-20 000 freca. Sociologii câștigă un pic mai mult – 25000-28 000 RUB., întrucât gerontologii au o recompensă de 30.000 de ruble.

Cel mai promițător din punctul de vedere al plății este profesia unui specialist în adaptarea migranților (de la 40.000 de ruble.) și demograf câștigă 43.000 de ruble. Inginerul social poate solicita salariul de 45.000 de ruble., Iar mediatorul conflictelor sociale este evaluat pe piața muncii cel mai mult – câștigurile sale pot fi de 500.000-60.000 de ruble.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: