Toate profesiile legate de energie electrică despre

Toate profesiile legate de energie electrică despre

Din toata lista de meserii, un grup de specialități, care, într-un fel sau altul, sunt legate de instalare, de transport, redistribuire, și consumul de energie electrică. De la sfârșitul secolului al XIX-lea, atunci când aparatul de telefon, bateria și motorul electric au fost inventate și până în prezent, consumul de energie electrică în sectorul de producție și în viața de zi cu zi în mod constant crește. Acesta este motivul pentru care profesiile asociate cu acest tip de muncă sunt folosite de o cerere în mod constant ridicată.

Particularități

Lucrătorii legați de energie electrică, Se pot angaja în diferite tipuri de echipamente: automatizare, generator, motoare electrice și multe alte dispozitive. Sarcinile lor de muncă sunt asociate cu instalarea, punerea în funcțiune, lansare, serviciu, precum și dezasambla sau efectuarea de lucrări de reparații – toate acestea depind de profilul specific de specialitate. De exemplu, rețeaua electrică electrică electronică este angajată în conducerea liniilor electrice, instalarea de felinare pe stâlpi, precum și repararea acestora.

Specialiștii la fabricile servesc mașini și generatoare cu mecanisme electrice de lucru, în sectorul construcțiilor în specialitate de cerere legată de proiectarea cablurilor electrice și de conectarea clădirilor la sursa de alimentare.

Persoanele care lucrează cu energie electrică, să-și îndeplinească îndatoririle de muncă ajută la astfel de calități personale ca fiind responsabile, attentiveness și exactitatea.

O persoană care lucrează în acest domeniu trebuie să aibă o bună coordonare a mișcărilor și a vederii perfecte, el nu ar trebui să aibă probleme cu sistemul musculo-scheletice, inima si vasele. Specialistii Electrician sunt cerute pe scară largă pe piața forței de muncă, motiv pentru care angajatorii le un salariu foarte competitiv oferit. În plus, fiecare dintre ele poate crește întotdeauna veniturile sale în cazul în care va oferi serviciile sale publicului.

Citește mai mult  Ce este memoria senzorială și cum să-l tren?

In ciuda acestor avantaje ale profesiei, ea are propriile sale dezavantaje.

  • În primul rând, acest lucru este un nivel ridicat de pericol. Lucrul cu energie electrică este întotdeauna asociată cu riscul de leziune a curentului, creând o amenințare a vieții și sănătății.
  • Destul de des la lucrul la întreprinderile mari, în industria serviciilor și serviciile de locuințe și comunale. Electrici și alte persoane legate de electricitate, Noi trebuie să lucreze în jurul ceasului. orele lor de lucru poate avea nu numai pe zi, dar, de asemenea, pe timp de noapte, în cazul unui accident, ei trebuie să meargă la muncă la sfârșit de săptămână și de sărbători.
  • Lucrul cu electricitate implică condiții extreme, În care acești profesioniști trebuie adesea să-și îndeplinească îndatoririle la înălțime, sub pământ, în condiții de vizibilitate slabă și în vreme rea.

Vizualizări

Există o listă destul de impresionantă de specialități care sunt legate de electricitate.

  • Electrician – Acesta este un angajat care este responsabil pentru menținerea rețelelor electrice și a echipamentelor electrice într-o stare de lucru. Efectuează setarea mecanismelor și aparatelor, pot funcționa în compania de putere, la o instalație de producție, în sectorul transporturilor, precum și în sistemul de locuințe și utilități.
  • Instalatie electrica – responsabilitățile sale sunt reduse la instalarea, punerea în funcțiune și întreținerea echipamentelor și putere grile.
  • Electroslarist – Produce un set de teste, precum și lucrările de reparații, cu tot felul de agregate, mașini, de alarmă și sisteme de iluminat. Acest lucrător instalează împământare, se întinde la cablul de rețea de telefonie. Specialiștii acestei profesii sunt în cererii în multe industrii și vânzări.
  • Inginer electric – Această specialitate necesită primirea obligatorie a învățământului superior. Angajații din această categorie sunt angajate în proiectarea și întreținerea diferitelor aparate electrice – poate fi echipamente de aeronave, mașini, transmisii electrice și alte instalații. În plus, funcționalitatea unui inginer electrician include dezvoltarea unui complex de măsuri pentru a crește performanța lor. Această persoană necesită o cunoaștere aprofundată a caracteristicilor tehnice ale dispozitivelor cu care trebuie să lucreze.
  • Inginerul energetic – Acesta este un specialist al celei mai înalte calificări, o cerință obligatorie este prezența învățământului superior. Angajații acestui profil sunt responsabili pentru pregătirea proiectelor de rețele electrice și de încălzire, scheme de lucru, selecția echipamentelor optime. Atribuțiile inginerului electric include, de asemenea, lucrări privind modernizarea rețelelor electrice și a echipamentelor electrice.

Indiferent de ce prejudecăți profesională au un angajat, în orice caz, toți specialiștii listați efectuează lucrări dintr-o categorie de pericol mai mare.

Educaţie

Lucrarea profilului non-Venture nu necesită învățământ superior. Pentru a lua postul de electrician, electrician, geometru electrice sau electrician, va fi destul de suficient forme de învățământ secundar, care se obține în colegii și școli tehnice. Înscrierea se face pe baza de 9 sau 11 clase. Solicitanții nu trec examenele, doar scorurile medii ale certificatului școlar sunt implicate în competiție. Ca o regulă, curriculum-ul se bazează pe o anumită direcție de activitate – poate fi întreținerea liniilor de cablu, comunicatii, linii electrice aeriene, sisteme de distribuție etc. Ciclul de formare durează de la 2 ani 9 luni la 3 ani 10 luni, în funcție de formarea de bază (9 sau 11 clase), precum și forme de instruire (zi sau anormale).

Citește mai mult  Profesiile de aplicare a legii

specialități de inginerie legate de energie electrică necesită studii superioare. Pentru a se înscrie în universitățile relevante, va fi necesar pentru a furniza datele EEG în matematică, limba rusă și fizică.

Specialiștii taluz se pregătesc în aproape fiecare regiune a țării noastre, studiile durează cel puțin 4 ani.

Locul muncii și salariul

În funcție de locul de muncă, plata profesioniștilor legate de energie electrică are o dispersie mare – în țara noastră au variază de la 15-100000. freca. În medie, plata electrician, The electromontera și instalația electrică este 3-40. freca. Ingineri obține un salariu de mai sus – ele pot conta pe nivelul de circa 50 mii. freca. Wizards care lucrează în metoda Watch în regiunile nordice ale țării noastre au un salariu mult mai mare – de obicei păstrează la 8-90. freca.

Salariul unui specialist calificat în companii mari situate în regiunile metropolitane pot depăși marca de 100 mii. freca. În general, toate specialitățile, în orice mod legat de electricitate, astăzi sunt incluse în lista primelor 50 de cele mai solicitate de pe piață, iar scăderea cererii pentru aceștia nu este încă proiectată.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: