Tot inginer de comunicare cu privire la profesie

Tot inginer de comunicare cu privire la profesie

În lumea modernă, procesul tehnologic se dezvoltă rapid, nevoia de noi profesii este în creștere. Prin urmare, există o nevoie acută de profesioniști care cunosc munca lor. O astfel de profesie ca inginer de comunicare nu mai este conectat cu cabluri de telefonie și de instalare. sarcinile și sarcinile sale s-au schimbat foarte mult de la locul de muncă este legată de noi tehnologii și tehnologii moderne. Ar trebui să aflați mai multe despre această profesie interesantă.

Particularități

Această profesie are originea la sfârșitul secolului al XIX-lea, când a apărut posturi telefonice. Obligațiile specialiștilor au inclus furnizarea și construcția de noi linii, organizarea de funcționare fără probleme a echipamentelor. Acum, acest domeniu de serviciu are un număr foarte mare de diferite specialități, una dintre cele mai importante și necesare este un inginer de comunicare moderne.

Această profesie este destul de o lungă perioadă de timp în lista celor mai necesare și bine plătit pe piața forței de muncă.

Persoana de conducere specialist în domeniu a ar trebui să se aplice o cantitate mare de cunoștințe în lucrul cu telecomunicații și de radio-navigație, precum și radar. Profesor de Stat și Manualul de ECTC conține caracteristicile calificărilor angajatului, determina funcțiile sale de muncă, cunoștințele și aptitudinile necesare. Deoarece sistemele informatice sunt adesea completate de inovații, specialistul acestei industrii trebuie să crească în mod constant cunoștințele.

Ce face?

Definiția „Comunicare“ este foarte multivaloare, acoperă o rețea de rețele locale la nivel mondial, de telefonie și de comunicații fără fir, antene de satelit, telefonie IP și. Specialistul ar trebui ca toate aceste echipamente să mențină și să ofere operația fără probleme, să monteze structuri și conexiuni liniare, să le conecteze și să creeze rețele locale, să instaleze antene prin satelit și să efectueze internetul. Distribuția sistemelor de internet, a televiziunii prin satelit și a comunicărilor mobile face ca această profesie să fie foarte populară, deoarece utilizatorii au adesea nevoie de comunicații fără fir și de internet, astfel încât acestea să contacteze adesea specialiștii acestei profesii.

Responsabilități

Toate responsabilitățile reprezentantului acestei specialități sunt stabilite în descrierea postului, cu care angajatul va fi familiarizat cu lucrarea la îndemânare la locul de muncă.

  • Ar trebui să fie controlată pe toate echipamentele profesionale, să instalați hardware-ul cablurilor, să conectați stațiile de utilizator, să verificați și să le furnizați ajustarea, susținând în stare de funcționare.
  • Elaborarea de reparații anuale și înlocuirea elementelor echipamentelor tehnice. Ia și ia în considerare plângerile cu privire la greșelile echipamentelor tehnice care i se atribuie, ia măsuri pentru eliminarea defalcări și să analizeze cauzele apariției lor.
  • inginer de comunicare participă direct la punerea în aplicare a noi echipamente, conturi pentru piesele de schimb necesare și consumabile, participă la dezvoltarea activităților planificate pentru îmbunătățirea funcționării echipamentelor de comunicații și utilizarea eficientă a acesteia, pentru a preveni cazurile de nefuncționare. Efectuează instrucțiuni privind TBC și informare producția de subordonații săi, respectă cerințele legislației muncii.
  • Obligatoriu este de a menține înregistrarea stării de sănătate a echipamentelor, precum și deteriorarea acesteia și cauzele apariției acestora. Inginerul dezvoltă și implementează activități de prevenire defectuoasă, este direct implicată în dezvoltarea sarcinilor tehnice și proiectarea facilităților de telecomunicații.

Caracteristici foarte importante pentru specialiștii din această zonă sunt responsabilitatea, atenția. La urma urmei, este necesar să lucrăm nu numai cu echipamentul, ci și cu oamenii. Inginerul de comunicare ar trebui să fie stresant, ar trebui să fie capabil să găsească o limbă comună cu echipa, să le transfere experiența lor, să poată răspunde rapid și să ia decizii în situații critice.

Lucrul în organizații mici, inginerul de comunicare trebuie să fie un universal, deoarece personalul departamentului său este foarte limitat și va lua cunoștințele maxime a tuturor subtilităților de la conectarea rețelelor IP la decodificarea desenelor și schemelor. Acesta este o mare responsabilitate, care este furnizată în descrierea postului. El este responsabil pentru nerespectarea regulilor Regulamentului intern al forței de muncă.

El nu trebuie să dezvăluie informații despre organizație, nu folosește poziția sa oficială ca parte a competenței și autorității sale.

Educaţie

Pentru a se califica pentru o muncă bună în domeniul telecomunicațiilor, este necesar să obțineți o educație superioară. Pentru aceasta, astfel de specialități ca „sisteme de telecomunicații și sisteme de comunicare”, „televiziune, radio comunicare și difuzare” vor fi potrivite. Multe instituții cooperează direct cu companiile care oferă servicii de comunicare. Ei trimit cei mai buni studenți la aceste întreprinderi pentru practică. Prin urmare, cei mai talentați studenți deja pe cursul III sau IV găsesc un loc de muncă permanent datorită exercițiilor practice.

Studenții sunt în profunzime studierea analiză matematică, programare și alte discipline tehnice, o mulțime de timp este plătit studiul teoriei comunicării. Angajatorii invită de bună voie probleme de facultăți legate de inginerie radio și de telecomunicații.

În Rusia, există un număr mare de instituții de învățământ superior, în care puteți obține un învățământ superior, pentru a crește de formare sau reconversie profesională.

De exemplu, În Academia Științifică și Tehnologică Modernă, puteți asculta cursuri de recalificare care durează 3,5 luni. Universitatea de Studii Scoala Superioară de Economie invită studenții la Facultatea de Infocommunication Tehnologii și sisteme de comunicații. O mulțime de alte universități din Rusia sunt invitate să învețe tinerii atât pe departamentul de zi, cât și în corespondență, unde există o oportunitate de a învăța o bază bugetară. Un specialist care a ajuns una dintre aceste universități ar trebui să fie în mod constant interesat în inovațiile în domeniul comunicării, de a comunica cu colegii mai experimentați și de a primi cunoștințe de la ei, care se pot aplica apoi în practică.

Muncă

Un specialist care are o educație superioară poate conta pe o lucrare ridicată de salarizare. Chiar și fără experiență de lucru, absolvenții pot lucra în mod fructuos organizațiile de telecomunicații, în cazul în care acestea vor fi oferite activitatea operatorului celulare. Astăzi există o mulțime de astfel de companii, astfel încât profesioniștii tineri nu trebuie să caute un loc de muncă. Newbies încearcă să îndeplinească toate sarcinile angajatorului. La început, ei vor supraveghea angajați cu experiență care ajută la obținerea de experiență și abilități în această profesie. Pentru a face acest lucru, este necesar să se arate inițiativa și să depună eforturi pentru auto-dezvoltare. Numai cu achiziționarea de competențe speciale și o experiență de ocupare a forței de muncă poate fi revendicată pentru o muncă mai plăcută, precum și o creștere a carierei.

Inginerul de comunicare poate lucra în diverse companii specializate în dezvoltarea de tehnologii promițătoare.

Ele sunt, de obicei în căutarea pentru un specialist cu experienta de 3 ani, care va fi implicat în instalarea și lansare a echipamentelor de telecomunicații, administrarea sistemelor de control, la canalele de testare și să le măsoare, alcătuiesc toată documentația de proiectare.

În companiile mari, care se specializează în furnizarea de servicii Internet către populație și întreprinderi, inginerii de comunicare sunt în mod constant necesare, care vor fi implicate în conectarea de televiziune, telefoane și Internet, de a călători, ca parte a unei brigăzi a abonatului, personalizeze și echipamente de rețea de conectare , să efectueze lucrări de instalare și instalarea Volt.

În diferite regiuni ale țării, această profesie este plătită în mod diferit.

Nivelul de plată depinde de populația regiunii și companiile care sunt situate în zona. Cu cât mai mare oraș, mai mulți oameni au nevoie de reprezentanți ai acestei profesii. De exemplu, la Moscova, cel mai mare salariu, la fel ca în Sankt-Petersburg. Specialist cu experiență pot primi de la 20.000 la 40.000 de ruble. pe luna. În Sankt Petersburg, fără experiență de muncă, puteți câștiga de la 20.000 la 25.000 de ruble. În funcție de amploarea companiei și cererile angajatorului. În medie, în Rusia, puteți găsi un loc de muncă cu un salariu de la 30-100000. rubles.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: