Totul despre conducătorul auto Metro profesie

Totul despre conducătorul auto Metro profesie

Locuitorii din orașele mari pot aprecia pe deplin modul în care viața lor depinde de driverul de metrou. În fiecare zi aveți încredere în această persoană necunoscută rutina de zi, traseul orașului, confortul de mișcare și multe planuri importante. În articolul nostru vă vom spune mai multe despre, Ceea ce este inclus în atribuțiile șoferului Metro, care sunt cerințele impuse unui candidat pentru această poziție, și ce responsabilitate acest specialist.

Particularități

mecanic de tren electric este O persoană care asigură conducerea unei locomotive de tren electric și este responsabil pentru transportul de pasageri pe liniile de la sol și subterane ale metroului din Megalopolis. Se poate spune că acest lucru este un șofer de tren.

Mitropolitul apărut pentru prima dată în 1863. în Anglia. Inițial, trenurile din mutat cu forța de tracțiune cu aburi, și pornind de la 1890 g. – deja electrice. În Uniunea Sovietică, prima linie a metroului a fost lansată în 1935. in Moscova.

Odată cu dezvoltarea tehnologiilor moderne la tipurile tradiționale de la sol și de linii de metrou, sunt, de asemenea, adăugate astfel de sisteme de transport, metrou ușor, monoșine, s-tog și alte câteva.

Compozițiile sunt gestionate de către profesioniști care au urmat pregătire de specialitate. În Rusia, astăzi, metroul funcționează doar în mai multe orașe mari – St. Petersburg, Moscova, Kazan, precum și. Novgorod, Novosibirsk și Samara. În plus, în Volgograd există metro.

Un om care vrea să fie un șofer de metrou, Nu ar trebui să aibă numai toate abilitățile și competențele tehnice, el încă mai trebuie să fie psihologic gata să lucreze în subteran într-un spațiu închis pentru o lungă perioadă de timp, astfel încât toți solicitanții sunt teste preliminare obligatorii. De regulă, șoferul de metrou funcționează deplasare. De exemplu, la Moscova există o zi, de seară, precum și schimburi de noapte, în timp ce schimbul de noapte, la rândul său, este împărțit în mai multe submeniuri: la începutul activității în seara, apoi se duce o mică odihnă și dimineața parte.

Prin natura activităților sale, șoferul de metrou poate fi implicat în rezolvarea unor astfel de sarcini ca:

 • Deplasarea pasagerilor pe o foaie specifică rutei+
 • Compozițiile de manevră la stațiile de finisare+
 • Stați în rezervă+
 • Substituirea colegii lipsă.

Este foarte important ca șoferul să transporte pasagerii cu cea mai exactă conformitate cu programul de mișcare.

Acest must specialist Respectați echipamentele de siguranță, Dacă este necesar, să fie în măsură să da primul ajutor, Și, de asemenea, în timp util reacționează la diferite tipuri de situații anormale.

Responsabilități

obligațiilor de muncă ale șoferului Metro includ următoarele funcții:

 • Respectarea regulilor de securitate stabilite, precum și instrucțiuni de conducere aprobate pentru transportul energiei electrice+
 • trecerea zilnică a unui examen medical obligatoriu înainte de începerea schimbare forței de muncă+
 • Organizarea de compoziție de cazare și trecerea acesteia+
 • Verificarea funcționalității sistemului de frânare+
 • Punerea în aplicare a activităților de transport de pasageri, în conformitate cu programul stabilit de mișcare, fără acces la cabina persoanelor neautorizate+
 • Aplicarea modurilor raționale și de economisire a energiei electrice de conducere de transport+
 • răspuns în timp util la orice informație care vine de la sistemul de urgență Pasageri+
 • Controlul stării tehnice a automobilelor, precum și cabina conducătorului auto+
 • Informarea producătorului de metrou pe orice defecte.
Citește mai mult  Contabil Plumb: Responsabilitati, Cerințe și Ofiteri

Cerințe

În conformitate cu actualul carte de referință calificare tariful unificat, Numai un om sănătos, puternic fizic la vârsta de 18-40 de ani, care a ajuns la serviciul de urgență în rândurile Forțelor Armate ale Federației Ruse și nu mai mică decât forțele medii ale trenului electric. Lucrările privind această poziție a legii reprezentanților femeilor nu sunt furnizate.

Și astăzi șoferul Metro este destul de frumos A supraviețuit de profesie. De regulă, o mulțime de posturi vacante deschise întotdeauna acestei poziții și noii angajați sunt instruiți în modul neîntrerupt. Cu toate acestea, cerințele care sunt prezentate solicitanților sunt cele mai stricte. Fiecare candidat pentru postul vacant al conducătorului de metrou trebuie să treacă în mod necesar prin testarea psihologică pentru a determina particularitățile psihotepei sale. Ca urmare a unui astfel de studiu, solicitantul detectează capacitatea de a concentra atenția, memorarea unor cantități mari de informații, precum și capacitatea de a trece de la o manevră la alta.

O importanță imensă de aprobare în poziția de tren electric Starea fizică a omului. Acești angajați trebuie să aibă o sănătate bună și să nu aibă boli cronice grave. Ei ar trebui să poată purta fizic încărcături din cauza muncii în timpul întunecat al zilei. Nu este permisă să lucreze ca persoană cu patologiile aparatului vestibular, deoarece orice mișcare a trenului electric este însoțită de o vibrație pronunțată. Șoferul metroului trebuie să aibă o bună urgență de vedere și de culoarea perfectă la nivelul de 100%. Această persoană trebuie să se supună unui examen indispensabil de la Doctor-Nakloga, din moment ce un candidat de succes pentru această poziție nu poate avea nici obiceiuri dăunătoare și dăunătoare.

Înainte de a începe schimbarea forței de muncă, conducătorul auto trebuie să treacă un examen medical – angajatul măsoară parametrii bătăilor inimii și a presiunii, și, de asemenea, să efectueze alkotest și detectarea prezenței sau absenței substanțelor care nu sunt măsurate în sânge.

În cazul în care conducătorul auto este într-o stare de spirit negativă, într-o stare de excitare puternic, stres sau depresie – acest lucru poate fi baza pentru îndepărtarea de la schimbare. Numai un astfel de control strict va permite protejarea vieții pasagerilor și pentru a preveni dezastrul.

O responsabilitate

Conducătorul auto tren electric este pe deplin responsabil pentru funcționarea corectă și conținutul compoziției care îi este încredințată într-o stare de smerenie, precum și cultura de serviciu pentru pasageri și siguranța mișcării lor. În plus, această persoană este responsabilă pentru acțiunile asistentului său.

Legea stabilește responsabilitatea conducătorului auto și asistentul său pentru următoarele motive:

 • conținutul corect al Engineered mașinii-electro în mișcare, precum și inventarul, instrumentul de lucru și cartea de reparații a secțiunii din momentul acceptării lor înainte+
 • Asigurarea siguranței pasagerilor și a trenurilor transportate+
 • Furnizarea de servicii de cultură+
 • Conformitatea cu operațiunile tehnice ale mitropoliților stabilite prin comenzi speciale valabile în întreaga țară+
 • Conformitatea cu instrucțiunile pentru deplasarea diferitelor compoziții și vehicule, instrucțiuni de protecție a muncii, standardele de siguranță împotriva incendiilor+
 • Respectarea tuturor regulilor care determină funcționarea brigăzi de locomotive+
 • Trecerea unui examen medical periodic, precum și de pre-excursie și postura și examinarea+
 • Informarea expeditorului de tren sau a conducătorului instructorului cu privire la apariția defecțiunilor în vagoane, menținând funcționarea normală a vehiculului și a elementelor sale individuale+
 • Asigurarea monitorizării reciproce a respectării sarcinilor de muncă.
Citește mai mult  Driver de tractor: Descrierea și locul de muncă

Și Driverul de metrou poate fi responsabil În cazul în care cunoștințele sale tehnice și abilitățile practice la ieșirea din situații de funcționare defectuoasă a materialului rulant sunt nesatisfăcătoare. Acest specialist nu are dreptul să efectueze ruperea neautorizată și dezactivarea dispozitivelor de lucru, precum și a dispozitivelor de securitate, nu pot dezactiva dispozitivele de siguranță defecte fără a notifica dispecerul trenului.

Educaţie

Pentru a lucra ca machinist de metrou, cel mai bun Obțineți o educație profesională în direcția „mașinii locomotive”. Puteți acționa în DSUs atât pe baza 9 și după clasa a 11-a – determină doar durata formării. În plus, șoferul de metrou va trebui să învețe în continuare direct la întreprindere. Cu toate acestea, acest lucru va necesita mai puțin timp și efort decât pentru a obține cunoștințe de la zero, cu toate că această practică face prezentat solicitanților cerințe destul de stricte.

Din prima zi a programului, acestea trebuie să fie extrem de disciplinat si punctual, care nu permite desets la clase chiar și timp de un minut – orice încălcare a acestei cerințe intră imediat o chestiune personală. Nu se recomandă să se ceară meserii pentru probleme personale. De fapt, din prima zi de studiu, toate cazurile de elevi pot fi asociate numai cu mitropolitul.

În timpul executării sarcinilor de muncă Mașinist nu este permisă Utilizați un telefon mobil, tabletă și, în general, să fie distras de la executarea fișele de post – respectiv, iar în timpul orelor de aceste acțiuni sunt, de asemenea, interzise pentru viitoarele drivere de metrou.

În prima lună de trecere de formare în Ucha este un curs de profesie „Asistent mașinist de tren electric“. Se încheie cu consiliile cu practica săptămânală ulterioară în depozit, după care trebuie să fie promovat examenele.

De la a 2-a luna a 5, de formare se desfășoară în specialitatea „mașinist unui tren electric“. În acest timp, elevii studiază structura materialului rulant, se familiarizeze cu normele stabilite și normele de funcționare tehnică a mașinii, recunosc posibilele cauze ale defalcării și defecțiuni ale mașinii, precum și metodele de eliminare a acestora, cât mai curând posibil. Completat curs prin trecerea practică lunară în depozit. De fapt, în acest moment există deja un proiect și încheierea unui contract de muncă, precum și de mărimea salariului. Dar lucrarea este realizată sub vicariat mentorului, care are acces la formarea mașiniști de metrou.

Citește mai mult  Cum să înveți să citești rapid?

La finalul stagiului, trebuie să treci examenele:

 • echipamente pneumatice+
 • Echipament mecanic+
 • Echipament electric+
 • de control al trenurilor.

Cu toate acestea, studiul de succes și livrarea de teste finale nu prevede o creștere instantanee în serviciu și de ocupare a poziției „Metro“. Pentru solicitanții vor trebui să lucru pe poziția conducătorului auto asistent pentru încă 3 luni. În această perioadă, în plus față de îndeplinirea obligațiilor lor imediate, candidatul pentru mașiniști va trebui să jocuri de urgență frecventează, formare excursii, precum și să participe la întâlniri și alte evenimente de masă.

După o perioadă de 3 luni, ar trebui să fie semnate toate actele în instructori și mentori, precum și vătămări adjuncte și transmite examene interne. Numai după ce candidatul lor de succes poate lua un post vacant al unui șofer de tren electric fără o categorie.

Unde funcționează?

Reprezentanții acestei profesii lucrează în metrou. După cum sa menționat deja, domeniul de aplicare al cererii de muncă este limitat la mai multe orașe mari.

În țara noastră, aceasta este o profesie căutată, iar plata sa este destul de mare. Depinde pe deplin de un număr de parametri.

 • Calificare Grup de angajați și experiență în specialitate. Deci, machiniștii de metrou din categoria 1, care depășește 10 ani, pot primi o lună la 100 mii. freca. Cu toate acestea, lucrătorii cu o astfel de experiență impresionantă destul de puțin, deoarece în profesie există calificări de vârstă grea.
 • Valoarea remunerației afectează Timp lucrat. În conformitate cu standardele actuale pe zi, șoferul Metro trebuie să lucreze 6 ore, și o săptămână – 36. Din păcate, din cauza lipsei de specialiști competenți astăzi, durata zilei este adesea în creștere în generație de zi cu zi 8 ore. Acest lucru crește în mod semnificativ nivelul salariilor, ci și asupra stării de sănătate a angajatului afectează cel mai mult mod negativ.
 • Lucrări în seara, precum și pe timp de noapte plătit cu 20% mai mare decât în ​​ziua. Rata pentru tura de noapte depășește zilnic 40%, iar șoferii trenului electric, din care schimbarea este rupt de mai multe ore pe zi, pentru a primi 30% mai mult.

  Există diferențe între salariile mașiniștii de metrou din diferite orașe ale țării noastre. În plus față de salariul bun, munca grea a lucrătorilor din această profesie le permite să conta pe anumite Beneficii sociale.Acestea includ:

  • Călătorie liberă în metrou în orice moment și în orice direcție+
  • Vacanță anuală, pe deplin plătită în valoare de 42 de zile începând cu al treilea an de activitate în depozit, aceasta crește la 44 de zile+
  • Orice specialist are dreptul de a conta pe locul în zona de recreere a muncitorilor depotați+
  • Angajații acestui serviciu au bilete de cale ferată gratuită pentru a călători la locul de recreere, precum și înapoi+
  • Primele trimestriale și anuale.

  În plus, mecanicii de metrou au dreptul de a învăța în orice universități legate de căile de comunicare. Și, de asemenea, lucrătorii din această specialitate poate conta pe serviciile medicale gratuite în instituțiile subordonate.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: