Totul despre crearea unui portofoliu pentru un fotograf

Totul despre crearea unui portofoliu pentru un fotograf

Cei mai mulți oameni atunci când aleg un fotograf pentru un eveniment solemn (de exemplu, pentru o nunta sau aniversare) se concentreze pe portofoliul său. Acesta este motivul pentru fiecare profesionist stie cat de important este sa în mod corespunzător de scriere. Astăzi, în articolul nostru, vom vorbi despre ceea ce ai nevoie de un fotograf de portofoliu, și ce fel de tipuri există.

Pentru ceea ce este necesar?

Portofoliul este o întâlnire a lucrărilor autorului. Cu ajutorul ei, o persoană trebuie să înțeleagă stilul fotografului și să decidă cât de mult corespunde propriei sale viziuni. Astfel, portofoliul decide simultan mai multe sarcini grave: Creează o serie de lucrări vizuale și, de asemenea, atrage atenția publicului. Colecția de muncă ar trebui să fie fiecărui fotograf.

Acesta vă va ajuta să vă demonstrați abilitățile și abilitățile chiar și o persoană complet nefamiliară și să economisească timp (nu este nevoie să încercați să spuneți despre experiența dvs., să afișați portofoliul).

Soiuri

În prezent, există o mare varietate de tipuri de portofoliu. Este constituit atât fotografi universali, cât și acei stăpâni care se specializează într-o sferă, de exemplu, pe reportaj sau fotografii de nuntă. Colecția de fotografii ar trebui chiar să fie îndepărtate cu ușurință specialiștii care trag fotografii candide.

În general, astăzi alocă 2 tipuri principale de portofoliu: digital și tipărit. Acestea diferă în funcție de faptul dacă există un document numai în format electronic sau există copie de hârtie. Principalul avantaj al portofoliului digital este lipsa de restricții geografice, astfel încât persoana de lucru poate naviga de oriunde din lume.

Luați în considerare în detaliu mai subspeciile portofoliu digital și imprimate.

Site personal

Un site de portofoliu sau un site carte de vizită nu este diferită de orice alt site. În care Conținutul principal este opera fotografului. Principalul avantaj al site-ul dvs. este Posibilitatea de individualizare maximă. Astfel, privitorul poate înțelege imediat stilul individual.

Pe de altă parte, crearea de site-ul dvs. are o cantitate mare de timp, efort și necesită costuri materiale.

Retele sociale

Orice fotograf poate crea rapid și ușor propriul Portofoliul digital pe site-ul de orice rețea socială (De exemplu, în Instagram). În care procesul nu va necesita nici costuri financiare, și puteți obține un număr mare de fani.

  Cu toate acestea, este necesar să ne amintim restricțiile existente: de exemplu, o persoană (potențial client) trebuie să fie un utilizator al platformei sociale selectate.

  Slide show

  munca autorului dvs. în format electronic, vă puteți prezenta în format slideshow. Pentru a crea un portofoliu similare, nu va trebui să-și petreacă agenți materiale, în timp ce în funcție de rezultatul, telespectatorii vor putea să se bucure de imagini de calitate suficient de ridicată. În același timp, astăzi formatul de diapozitive este considerat oarecum învechită și poate speria publicul tânăr.

  Citește mai mult  Totul despre Plastics Welder Profesie

  fotografii imprimate

  fotografii imprimate da un sentiment special de tactivity, ceea ce nu poate fi realizat cu ajutorul unui portofoliu electronic. Un astfel de tip de evaluare a autorilor vor prefera reprezentanți ai generației mai în vârstă, care nu sunt obișnuiți să lucreze cu gadget-uri și dispozitive. Dacă doriți, fotografia pot fi colectate într-o carte de fotografie decât simplifica în mod semnificativ procesul de vizualizare de către utilizatori. În același timp, este în valoare ținând cont de faptul că un astfel de format un portofoliu este scump (mai ales dacă aveți de gând să-l actualizați de multe ori).

  Datorită o astfel de varietate de posibile soiuri de portofoliu, fiecare fotograf va fi capabil de a ridica această versiune optimă, care va satisface toate dorințele sale individuale. Mulți profesioniști crea simultan atât, și portofoliu digital imprimate. Deci, ei satisface nevoile unei game mai largi de clienți. În acest caz, versiunea tipărită poate consta din fotografii tradiționale, care sunt întotdeauna relevante și interesante, iar ideile originale și ideile neobișnuite pot fi incluse în portofoliul digital.

  Cum se face?

  Fotograf profesionist fără nici o dificultate poate Face un portofoliu singur. În primul rând, pentru a crea o colecție de fotografii, trebuie să lucrați eșantioane și exemple de muncă, precum și să decideți pe propriul dvs. stil.

  Specialiștii sfătuiesc să urmeze mai multe reguli simple.

  • Utilizați numai fotografii de înaltă calitate. Fiecare fotograf a fost o dată la un nou venit. A participat la prima sa filmare si a lucrat cu primii clienti. Cu toate acestea, fotografiile pe care le-ați făcut în procesul de pregătire și formare în calitate de specialist, într-un portofoliu profesional, nu se recomandă. Dimpotrivă, trebuie utilizați numai cea mai înaltă calitate și fotografii interesante, lucrările sunteți mândri.

  • Diversitate. Până în prezent, în comunitatea profesională a fotografilor, puteți găsi diferite profesioniști: cei care se specializează în crearea de fotografii de același tip (de exemplu, nunta sau portret fotografi), precum și profesioniști universal care sunt dispuși să ia orice loc de muncă. Oricum, dar portofoliul dumneavoastră ar trebui să fie cele mai diverse posibil.
  Citește mai mult  Totul despre profesie este un tehnolog provizoriu

  Încercați să utilizați cele mai multe fotografii diverse și neobișnuite, Deci, veți înțelege clientul care nu se teme de a experimenta și va fi gata pentru a asculta sugestiile sale.

  • Originalitatea. Pentru a crea un portofoliu Se recomandă utilizarea nu numai imagini tradiționale, dar, de asemenea, fotografii cu originale, luminoase și idei unice. De exemplu, poate fi sesiuni foto costumate, imagini cu animale exotice sau fotografii în locuri neobișnuite. Arată potențialul client că aveți o stafidă care sunt diferite de alți fotografi.

  Amintiți-vă că clasic fotografie impusca au venit mult timp de moda. Portofoliul dvs. ar trebui să încerce să atragă clienții tineri.

  • Nu folosiți logo-ul autorului. Logo-ul fotografului în lucrările sale este primul semn al novice. În ciuda faptului că, refuzul de a aplica simbolismul autorului la imaginea ta, riscati faptul că lucrarea va fi furat și folosit fără știrea și permisiunea (în primul rând vorbim despre fotografii digitale), aceasta alegere face posibilă să înțeleagă privitorul și client potențial pe care nu degeaba, vă bucura de procesul și să depună eforturi pentru a obține cel mai bun rezultat, și nu alerga pentru glorie.

  • Fotografii fără Photoshop. Photoshop și alte editări foto sunt cei mai buni asistenți de orice fotograf profesionist. Cu toate acestea, în portofoliul dumneavoastră, trebuie să existe mai multe imagini care sunt făcute și tipărite fără intervenție suplimentară, nici o corecție și corecții. Este cel mai bine aceste lucrări, care permit clientului să evalueze nivelul de profesionalism dumneavoastră.

  Astfel, crearea unui portofoliu este un proces lung și complex care va necesita o cantitate mare de eforturile tale. De aceea Colecta cele mai bune lucrari impreuna urmează doar ceva timp. Newbies în domeniul fotografiei la Start ar trebui să dezvolte abilitățile lor și decide cu privire la stilul lor propriu, care le va distinge de alți fotografi.

  Sfaturi pentru specialiști

  În prezent, există un număr mare de portofoliu fotografi profesioniști de pe Internet. Puteți găsi lucrări ca nou-veniți și profesioniști avansate. Pentru a preveni erorile predecesorilor dvs. la întocmirea colectării drepturilor de autor de fotografii, ar trebui să fie ghidat de sfatul prezentat mai jos.

  • Aflați din cele mai bune. Inspiră în mod constant lucrările celor mai buni fotografi: participați la expozițiile și galeriile lor, să învețe fotografii pe internet. În același timp, nu este necesar să se copieze genii recunoscuți la nivel mondial, dar este posibil să se străduiască pentru nivelul abilităților lor, puteți lua un exemplu.
  Citește mai mult  UX / UI designeri: descriere și formare

  • Căutați stilul dvs. Fotografia este o artă reală, iar fiecare autor individual poate să se numească pe bună dreptate un artist. Până în prezent, nu există practic nici o regulă în această sferă creativă. De aceea fiecare persoană este val pentru a crea ceea ce îi spune inima lui.

  Dacă ați decis în cele din urmă să vă conectați soarta cu cariera fotografului, atunci Trebuie să vă găsiți propriul stil, scrierea de mână individuală. Acest lucru vă va aloca de la mii de alți artiști.

  Aceasta se datorează invizibil la prima vedere, spectatorul va distinge munca de la orice alt.

  • Actualizați în mod regulat portofoliul. Portofoliul este un document care trebuie să respecte starea actuală, acesta trebuie să reflecte experiența, abilitățile și greutatea mondială. Acesta este motivul pentru care portofoliul nu poate fi format un timp și pentru viață. fotografii colectate ar trebui să fie actualizate în mod constant (cel puțin 1 dată pe an).

  Astfel, privitorul va fi capabil de a observa progresul și creșterea ta, pentru starea ta de suflet și de starea de spirit, pentru evoluția stilului tau. Dacă doar fotografii vechi sunt în portofoliul dumneavoastră în portofoliul dumneavoastră, atunci va crea o impresie untrouded de tine ca artist.

  Aceasta poate afecta negativ procesul de lucru direct asupra proiectului va fost încredințată.

  • Nu-ți fie frică de critici. Fiecare fotograf este criticată. Lucru este că arta este extrem de subiectiv. În lume nu există nici un artist, nici un actor, nici un muzician și nu un singur fotograf, care ar fi plăcut tuturor, fără excepție,. Cu toate acestea, mulți nou-veniți, dornici de a vă rugăm cel mai mare număr de oameni fac o fotografie mediocre standard și, frica de a arăta unicitatea lor, viziunea lor personală, care le face fotografii interesante.

  • fi îmbunătățit. Fiecare din imaginea ta ulterioară să fie mai bine decât mustul precedent și actualizat de portofoliu uneori SURPASS învechite. Astfel, tu și publicul va fi capabil de a monitoriza în timp real a procesului de dezvoltare profesională.

  Compilarea portofoliului – aceasta este o sarcină importantă și responsabilă pentru orice fotograf. Această colecție de fotografii, de fapt, reflectă lumea interioară a autorului. Este la Portofoliul este orientat către clienți potențiali și, prin urmare, este necesar să se compună acest document cu toată seriozitatea și binefacerea.

  Despre cum ar trebui să arate portofoliul fotografului, puteți afla mai jos.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: